Follow:
BeYoutiful, Happy Tante Betsy dresses, Happy thoughts

Treasure yourself and others with Susan

Hey girls vanochtend heb ik twee uur aan de telefoon gehangen met een jurkenzusje en ik ben weer enorm geïnspireerd. Wat is het toch leuk om zoveel zusjes erbij te hebben en dat allemaal door een jurkjesmerk. Wat hebben die jurkjes, en die vrouwen die ze dragen, toch een enorme kracht in zich. Ze verbinden, ze inspireren en motiveren en ze maken ons blij en wat zijn we mooi. Ik ben blij dat ik al heel wat jaren het happiness in a dress principe van Tante Betsy mag uitdragen. Ook al ben ik met mijn blog een andere weg ingeslagen om meer over het innerlijk dan het uiterlijk te bloggen. Toch blijven jullie me volgen en daar ben ik jullie enorm dankbaar voor.

Dankbaar dat ik dankzij mijn samenwerking met Tante Betsy dit mag blijven uitdragen. Ook al is die wat veranderd door mijn eigen keuze, door mijn eigen pad van bewustwording te bewandelen. Het is geen makkelijk pad waar ik voor gekozen heb, toch word ik er zoveel gelukkiger van. Niet meer dé Tante Betsy blogger zijn geeft meer ruimte om nog meer mijn gevoel te volgen. Om gewoon heerlijk mezelf te zijn, om de ene keer met diepgang te bloggen en de andere keer een heerlijk kwebbelblog te maken. Gewoon zoals het mij uitkomt. Ik mag het allemaal loslaten en erop vertrouwen dat ik op de juiste weg zit.

Ik zit beter in mijn vel en kom ook meer tot rust. Natuurlijk probeer ik nog wel vol te houden aan drie blogposts per week op maandag, woensdag en vrijdag. Maar ik ben ook aan het leren om liever voor mezelf te zijn, beter te luisteren naar mijn lijf. Dus het kan zomaar zijn dat ik zomaar eens Live ga op een van mijn twee Facebook pagina’s in plaats van een blogpost te typen. In een blogpost maken gaan snel een aantal uren werk in zitten. In een Live Facebook sessie een half uur tot een uur, naar gelang hoeveel ik te kwebbelen heb (of samen met Jacqueline ;)). Ik mag leren om meer los te laten en niet altijd zoveel te hoeven en moeten van mezelf. Ik mag leren om meer te gaan genieten en blij te zijn waar ik nu gekomen ben. En leren een pas op de plaats te maken en lief voor mezelf te zijn.

Over een dikke maand gaan we twee weken op vakantie naar Engeland. En naar alle waarschijnlijkheid ga ik dan alleen maar outfitposts delen op mijn 365 days of happy Tante Betsy dresses Facebook pagina. Gewoon op een moment van de dag dat het me uitkomt en niet op een vast tijdstip. Net zoals een dagkaartje of een wijze tekst op mijn Happy Susan blog Facebook pagina. Ik heb jarenlang dagelijks geblogd en als ik eerlijk ben heeft dit toch wel een flinke aanslag op mijn vrije tijd betekent. Maar het heeft me ook veel gebracht hoor, ik kon van me af schrijven, ik mocht genieten van jullie lieve leuke reacties. Het heeft me zeer zekers ook altijd heel goed gedaan, net als al die geweldige Tante Betsy jurkjes die mijn lijf mogen sieren.

Ik mag leren beter voor mezelf te zorgen en kan daarin alleen maar een groot voorbeeld voor jullie zijn. Ik ben vanuit mijn jeugd zo gewend om veel te moeten, om veel verantwoordelijkheid te dragen. Dus het is wennen om verantwoordelijkheden die ik tot mezelf heb genomen los te laten. Om lekker de boel de boel te laten en heerlijk te genieten. Het is een heel leerproces en dat gaat met vallen en opstaan. Aan een kant weet ik dat er veel lieverds zijn die ik blij maak met een blogpost. Maar ik weet ook dat deze lieverds niet weglopen als ik toegeef aan Me-time of aan de behoefte om een keer Live te gaan.

Ik zit nu heerlijk op een bankje met een stel gezellige jurkjesdames om me heen, te genieten van een prachtig uitzicht op Kasteel Terworm. Ik ben op mijn fiets twee zakken met kleding naar de Winkel van Sinkel in Heerlen gaan brengen. Voordat ik Tante Betsy leerde kennen heb ik veel gebruik mogen maken van de leuke lage prijzen van deze tweedehands winkel. Dus dan is het ook leuk om op mijn beurt hun weer te steunen en andere dames uit de buurt te laten meegenieten van kleding die ik niet meer draag.

Ik ben vandaag niet gaan wandelen, maar fietsen door de natuur doet ook goed. En hier bij een mooie fontein zitten met klaterend water ook. Net even een bezoekje aan de kringloop gebracht om even te spieken tussen de romans. Ik zag bij de nieuwe aanwinsten dit boekje staan en toen ik het open sloeg zag ik iets over Louise Hay. Daarna sloeg ik deze tekst open en wow zo mooi toepasselijk. Dus dit Engelstalige boek Treasure yourself van Miranda Kerr ging mee. Het staat vol wijze woorden (zoals deze van Deepak Chopra) en affirmaties. Past helemaal in mijn straatje. Zo mooi zoals het universum en de wet van aantrekking werkt.

Heb een fijn weekend lieverds! Geniet met volle teugen. Zorg goed voor jezelf, wees lief voor jezelf. Koester jezelf en de liefdevolle mensen die je omringen. Wees dankbaar voor alles dat je omringt. Dikke dankjewel knuffels??

Lots of love from Susan

Share:
Previous Post Next Post

You may also like

9 Comments

 • Reply chucky1012

  Lieve Susan…..
  groot gelijk dat jij lekker gaat genieten van jouw vrije tijd…..
  Zoveel jarenlang had jij mooie, fijne en zeer interessante posts geplaatsd op jouw blog met prachtige foto’s en weet ik als hobby blogger hoeveel tijd men in een blog stopt….
  Er komt veel werk aan te pas….
  Maar lezers die niet bloggen vergeten dit.
  Ook de apparaten etc die men nodig heeft, het bijhouden en onderhoud ervan….
  Heb zoveel RESPECT en dank je…. ??????
  Ook aan gezondheid moet gedacht worden etc….
  Leuk vooruitzicht dat jullie over een tijdje met holiday gaan….

  Heb een heel fijn weekend ?

  21 juni 2019 at 19:43
 • Reply Jacqueline Harbers

  Hoi lieverd, hier ben ik weer eens een keer met een reactie ☺️… ook ik geef de laatste weken wat meer toe aan “tijd voor mezelf”. Genieten van waar we gekomen zijn, na ruim 2 hele intensieve jaren! Wat hebben we veel werk verzet, zowel in praktijk, maar ook met onszelf. Een tijd van “vechten” en “moeten”… daarna een periode van acceptatie en het leven opnieuw inrichten…. en nu mogen we oogsten, wat we gezaaid hebben! En dat geldt ook heel erg voor jou! Je hebt je hele leven lang al dingen “gemoeten”… bergen “werk” verzet! En nu mag je eens even genieten van wat je daar allemaal mee bereikt hebt ?

  Heb jezelf lief, verwen jezelf, geniet van en met jezelf en mijmer trots over alles waar jij het verschil gemaakt hebt!

  Lieverd, ben trots op je ?… heb een heel fijn weekend! Enne….. volgende week ga je van Peter nog iets leuks horen (waar we het over gehad hebben)

  Dikke kus ?????

  21 juni 2019 at 19:55
 • Reply Ria

  Hoi Susan, goed dat je je gevoel volgt! Zelf ook minder online, ook veel verandering in mijn leven… meer aan mezelf denken en genieten van mijn huisgenoten (Luc&James), de rust en de natuur… Het verstand komt met de jaren he ? tot volgende week

  21 juni 2019 at 20:19
 • Reply Mina

  Lieve Suzan. Super dat je nu jezelf op de eerste plaats zet en inderdaad je trouwe lezers blijven je volgen al zou je 1 x in de twee weken een blog posten. Je bent goed bezig en opruimen werkt aanstekelijk. Geniet van alles wat je gaat doen en meemaakt. Dikke knuffel ??

  21 juni 2019 at 21:56
 • Reply Monique den boer

  Lieve Susan, goed dat je tijd voor jezelf vrijmaakt hoor, ik moet ook altijd heel veel van mijzelf alleen ben jij al een stapje verder. Ik kan het nog steeds niet allemaal loslaten zoals jij dat kan, heerlijk lijkt me dat. Maar ook dat is een fase en daar zou ik nog aan moeten werken maar hopelijk komt dat ooit nog eens goed. Het is nu vooral heel veel moeten van mijzelf en af en toe een klein beetje genieten. Genieten door oa jou blog te lezen wat we zeker blijven doen. Heerlijk zon vooruitzicht van vakantie , hier duurt het jammer genoeg nog even. Maar we hebben er in ieder geval heel veel zin in, nu eerst lekker weekend vieren. Lieve groetjes van Monique den Boer uit Dordrecht

  21 juni 2019 at 22:53
 • Reply Sylvia W

  Lieve Susan, het is heel moeilijk om uit het “moet” ritme te stappen als het je altijd zo ingegoten is geweest. Uiteraard lukt het je niet om dit binnen 1 nacht ijs te bereiken, maar lieverd het heeft je genoeg energie gekost. En het meest kostbare voor nu is ervaren dat het niet meer “moeten” je goed doet en energie geeft etc. Ik weet dat je er dagelijks voor zorgde dat jou blog rond 19:30 on line stond en inderdaad de bergen tijd en werk die je daar in gestopt hebt! Ik denk dat je ons door jou keuze ook een zeer waardevolle kostbare les mee geeft, door meer aan ons zelf te denken! Of je nu blogt, live gaat of een heerlijke outfit foto plaatst we weten je te vinden op welk tijdstip van de dag ook, ik geniet van je. En lees nu ook pas de volgende morgen je blog of kijk op een later tijdstip naar je heerlijke live filmpjes. Heerlijk vooruitzicht dat jullie lekker 2 weken naar het mooie England op vakantie gaan, samen genieten van de mooie omgeving en al het leuks wat jullie weer gaan meemaken. Hhi jaaaa, ik zie het stuiterende enthousiasme al helemaal voor me as vrijdag! Zeker na de bijna vergissing van gister! Ook heerlijk om naar uit te kijken en in de buurt voor jou. Het is inderdaad soms niet te bevatten wat “jurkjes” kunnen brengen, verbinding en mooie vriendschappen ontstaan. Soms ben ik privé zo druk dat het me gewoon niet lukt om savonds te reageren op alle leuke berichten en dan werkt mijn laptop en/of mobiel ook niet mee en accepteer ik dat het zo is, het knopje vind ik leuk etc doet ‘t gelukkig altijd! haha. Heerlijke foto van jou en je “vriendinnen” op de bank hihi Geniet van een heerlijk weekend samen met je mannetje, knuff uit ‘t Delftse x

  22 juni 2019 at 09:34
 • Reply Neeltje

  Wat een mooie weg leg je momenteel af. Meer tijd voor jezelf is prachtig. Kiezen is daarbij wel belangrijk anders is een extra belasting in plaats van verlichting. En hier inderdaad ook hetzelfde. Bijzonder dat er zoveel overeenkomsten zijn met jurkenzusjes ❤?

  22 juni 2019 at 09:38
 • Reply Joyce siemons

  Lieve Susan,
  Ik vind het ongelooflijk dat je jarenlang elke dag een Blog hebt geplaatst. En ik geef je groot gelijk dat je dat niet meer doet en je eigen weg volgt. Wat een heerlijk vooruitzicht : Engeland! Geniet van je weekend meis ❤️

  22 juni 2019 at 09:52
 • Reply Happy Susan blogger

  Wat is het enorm genieten om jullie lieve leuke enthousiaste reacties te lezen. We zitten nu in onze classic mini ons eerste ritje met een nieuw motorblok. Manlief heeft al een rammelend geluid gehoord in het kleppendeksel…niet dat me dat wat zegt??. Maar gelukkig zijn op de classic mini meeting genoeg andere handige mannen, goed om zo’n eerste testritje te maken voordat we naar Engeland gaan rijden…want dat zijn heel wat uurtjes en dan is het wel zo fijn om dat zonder stress te gaan doen. Dikke dankjewel knuffels lieverds ik ga vandaag heerlijk in genietstand (ben ik al hoor?) en maak wat leuke outfit foto’s. Knuff??

  22 juni 2019 at 11:38
 • Leave a Reply

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.