Follow:
Blog, Happy Tante Betsy dresses, Outfit of the day

Time-out with Susan

Time-out with Susan - Tante Betsy Dress Claudia Dragonfly Black - Happy Susan blog

Hey lieverds ik had mezelf twee weken blogvrij willen inplannen met de kerstvakantie. Maar ik merk dat ik enorm overprikkeld ben en rust nodig heb en in een blogpost gaan toch heel wat uren werk zitten. Daarom heb ik besloten dat ik mezelf wat langer blogvrij neem met ingang van vandaag. Ik blijf wel outfitposts delen op mijn ‘365 days of happy Tante Betsy dresses’ Facebook pagina én Instagram account. Het kan wel zijn dat die ook wat minder uitgebreid worden.

Time-out with Susan - Tante Betsy Dress Claudia Dragonfly Black - Happy Susan blog

Op mijn Happy Susan blog Facebook pagina zal ik vast wel af en toe een kaartje of affirmatie gaan delen of iets delen van iemand anders. Dat laat ik gewoon van mijn gevoel, stemming en energiepeil afhangen. Kijk maar eens op die Facebook pagina of dat met je resoneert en bij je past.

Time-out with Susan - Tante Betsy Dress Claudia Dragonfly Black - Happy Susan blog

Vandaag had ik twee afspraken staan die allebei te maken hebben met mijn NAH (niet aangeboren hersenletsel). Vanochtend een afspraak bij de praktijkondersteuner en vanmiddag de allerlaatste afspraak bij de psychiater. Die laatste was toch weer een eye opener. Weet je ik heb na mijn Young Stroke in 2005 geen revalidatie of begeleiding gehad. En deze man is eigenlijk de eerste in 14 jaar die echt erkend dat ik hersenletsel heb. Én nog wel belangrijker dat ik geen persoonlijkheidsstoornis of ontwikkelingsstoornis heb!

Time-out with Susan - Tante Betsy Dress Claudia Dragonfly Black - Happy Susan blog

Omdat hij had gezien, bij mijn aanmelding voor psychologische hulp, dat ik een CVA heb gehad. Wilde hij mij zien en spreken, in plaats van een tweetal gesprekken zijn dat een vijf-tal gesprekken geworden. Zodat er nooit meer iemand gaat zeggen dat ik een psychisch probleem zou hebben. Nee ik heb hersenletsel en ik ben daardoor overprikkeld en heb last van de onzichtbare gevolgen van mijn CVA. Vandaag had ik het erover dat ik een heel goed gehoor heb en zelfs de buurvrouw hoor lopen (de vloer hoor kraken). Nee Susan dat komt omdat je een hersenletsel hebt en dat je daardoor dus overgevoelig bent voor geluid. Ik heb ook verteld dat mijn onzichtbare klachten de laatste tijd alleen maar verergeren.

Time-out with Susan - Tante Betsy Dress Claudia Dragonfly Black - Happy Susan blog

Daarom ga ik nu ook een time-out nemen. Op dit moment ben ik enorm overprikkeld omdat ik thuis niet tot rust kom. Ik hoor alle geluiden van de andere buren en dan hebben we het nog niet over de blaffende hond als ze niet thuis zijn. Nu kunnen ze daar zelf ook niet veel aan doen, maar ik zit er wel mee. Ik zit nu zelfs in de namiddag op het terras met een dik Tante Betsy vest aan zodat ik minder overlast van ze heb. Ik ben toch nog even binnen een foto bij de kerstboom gaan maken.

Time-out with Susan - Tante Betsy Dress Claudia Dragonfly Black - Happy Susan blog

Ik ga hard werken om dagelijks deze positieve affirmaties op te zeggen die ik hier in deze blogpost deel. Om daarmee een fijn (nieuw) huis voor ons te creëren en zo tot rust te komen (ook door middel van meditatie). Zonder daarnaast met mijn blog bezig te hoeven zijn. Lieverds heel veel dikke knuffels, zorg goed voor jezelf! Tot op mijn Facebook pagina’s/Instagram of als je alleen hier mee leest wens ik je alvast hele fijne feestdagen.

Lots of love from Susan

Share:
Previous Post Next Post

You may also like

21 Comments

 • Reply Ingrid

  Knus lieve Suzan, zorg goed voor jezelf. 💖

  16 december 2019 at 19:38
 • Reply Peet

  Hey lieverd, misschien een idee? Mijn collega heeft overprikkeling tgv chemo, zij heeft nu oordoppen op maat laten maken zodat ze minder last van geluiden heeft, misschien ook iets voor jou? Goed aan jezelf denken hoor , knuff 😘

  16 december 2019 at 19:40
 • Reply Wilma

  Lieve Susan, neem je tijd en zorg ook goed voor jezelf! Geniet van je rust en ik wens jou ook hele fijne feestdagen! Knuf voor jou!

  16 december 2019 at 19:43
 • Reply Caro

  Hej lieffie! Wat ontzettend verstandig van je! Deze maand is voor praktisch iedereen met NAH een moeilijke maand. De onrust (hie gezellig ook), de verstoorde regelmaat, de andere sferen waarin we (ongemerkt) verkeren, maken dat de toch al verstoorde prikkelverwerking nog slechter gaat werken. Het lijkt mij zo heftig als alles wat je hoort, ziet, ruikt en voelt, ongefilterd en keihard binnenkomt. Heel veel sterkte lieverd. Ik leef met je mee😘

  16 december 2019 at 19:46
 • Reply Jelma

  Wat fijn dat je erkenning krijgt mbt je overprikkeling nav je cva. Dat geeft ruimte denk ik!
  Goed dat je ruimte voor jezelf neemt😘
  En je hebt een prachtig jurkje aan( staat nog op mijn wishlist 😉)

  16 december 2019 at 19:48
 • Reply Melanie

  Zorg goed voor jezelf lieverd want uiteindelijk ben jezelf je beste vriend 😘

  16 december 2019 at 20:02
 • Reply Monique den Boer

  Lieve Susan, luister goed naar je lichaam dat is het allerbelangrijkste wat er is, vooral deze feestdagen zijn toch drukkere dagen dan normaal. Geef jezelf de ruimte om goed tot rust te komen en geniet lekker van je man zodat we in het nieuwe jaar weer fris en fruitig kunnen genieten van jouw inspirerende blogs. Lieverd hele fijne feestdagen en een heel mooi en gelukkig 2020 toegewenst 😘😘 Lieve groet van Monique den Boer uit Dordrecht

  16 december 2019 at 20:16
 • Reply Jacqueline Harbers

  Heel verstandig lieverd, zorg goed voor jezelf 💕

  Dikke kus 😘

  16 december 2019 at 20:22
 • Reply Rebecca

  Wat een goede zet van je! Neem je rust lieverd. En wat ontzettend fijn dat het door die persoon erkend werd, wat moet dat goed voelen.
  Jullie ook alvast hele fijne feestdagen gewenst 😘. Liefs Rebecca

  16 december 2019 at 20:33
  • Reply Annelies

   Heel goed dat je voor jezelf gaat zorgen. Ik heb om rustig te gaan slapen (vanwege geluidsoverlast van de buren)oordopjes op maat laten maken. Wat een uitkomst is dat zeg. Ik wens jou fijne feestdagen toe en doe lekker rustig aan en veel wandelen in de natuur. Liefs Annelies

   16 december 2019 at 22:53
 • Reply Jacqueline Aarts

  Heel goed lieverd 😘

  16 december 2019 at 21:02
 • Reply Corine

  Lieve Susan, groot gelijk, even rust nemen, weet een beetje hoe je je voelt en ook met alle prikkels, toen mijn bloeddruk zo hoog werd dat ik tegen een epileptische aanval zat, is mijn hoofd ook aangetast, heb ook mijn rust nodig, en kan niet tegen lawaai, te veel prikkels ben ook oververmoeid, dus als je kan neem echt gas terug, knuffels Corine

  16 december 2019 at 21:27
 • Reply Janette Bosma

  Dikke knuf voor jou ❤

  16 december 2019 at 21:32
 • Reply Petra van Schijndel

  Wat een goed en wijs besluit. ❤️

  16 december 2019 at 21:44
 • Reply Rebelle

  Alvast fijne rustige dagen toegewenst!
  Liefs Rebelle

  16 december 2019 at 21:45
 • Reply Willeke van Schagen

  Dat doe je goed Susan. Wat rot voor je dat je zelfs in je eigen huis niet goed tot rust kan komen door alle burengeluiden. Ik hoop dat je door deze time out er minder last van krijgt uiteindelijk. Heel veel sterkte. Ook gezellige en leuke feestdagen gewenst samen met je familie😘😘😘

  16 december 2019 at 22:21
 • Reply Alexsandra Stegeman-kok

  Lieve Susan

  Neem alle tijd die je nodig hebt. Vindt je een stoer persoon die nu eindelijk voor haar zelf kiest. En mocht je ons missen dan zijn we 1 berichtje via de site op PB zo weer bij je. Dikke knuffel

  16 december 2019 at 22:58
 • Reply Jeanine

  Wat goed dat je die rust gaat nemen lieve Susan.
  Een heel dapper besluit.
  Dikke knuffels!

  16 december 2019 at 23:00
 • Reply Karen v. Dongen

  Heel verstandig, neem je rust en wat afstand. Denk aan jezelf. En wat hierboven al werd genoemd, op maat gemaakt oordoppen kunnen helpen, mocht dit je, door het in ear gevoel ook te veel prikkels geven, kun je eventueel ook voor een geluiddempende headset kiezen. Fijne rustige dagen gewenst. Groetjes Karen

  16 december 2019 at 23:11
 • Reply Happy Susan blogger

  Dankjewel lieverds voor jullie lieve reacties💕😃.
  Gelukkig kan ik tegenwoordig vrij goed slapen en hoef daarom geen oordopjes. Ik slaap aan de kant van de rustige buurvrouw die bijna nooit thuis is😉

  Het is meer dat als ik in de huiskamer of in de keuken ben dat ik onze andere buren hoor of de blaffende hond als ze niet thuis zijn (nou ja de hond hoor je dan door het hele huis, behalve in mijn kleine slaapkamertje😉) en ik ga dus echt niet de hele dag met oordopjes/headset rondlopen.
  Gelukkig is het ook wel rustig als de buurvrouw thuis is en haar man slaapt (na zijn nachtdienst).
  Het was de laatste tijd gewoon wat veel van het goede dat de hond veel alleen was en/of ze allebei thuis waren. Daardoor kwam ik maar niet tot rust.

  Nu gun ik me in ieder geval rust door niet te bloggen en vandaag ga ik gezellig een paar uurtjes naar Jacqueline op bezoek. Verder ga ik me vooral richten op zorgen voor mijn innerlijk en positieve affirmaties.
  Ik lig nu ook naar een geleide affirmatie op Youtube van Dauchsy te luisteren;
  https://youtu.be/L3kuy492oA0

  Heb een fijne dag en voor de lieverds die me niet volgen via Facebook of Instagram. Hele fijne feestdagen😘😘

  17 december 2019 at 09:32
  • Reply Neeltje

   Doe het rustig aan en blijf bij je gevoel. Fijne dagen gewenst.

   19 december 2019 at 23:06

  Leave a Reply

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.