Follow:
BeYoutiful, Happy Tante Betsy dresses, Love Clogs, Boots & Sneakers, Tante Betsy, Words of Wisdom

This is not just a fashion blog

Hey girls dankjewel voor jullie lieve berichtjes op mijn blogpost van gisteren. Vandaag ga ik weer eens de diepte in met deze blogpost en deel ik wat wijsheden en vertel over mijn eigen pad.

Als ik dit typ ben ik al wakker vanaf 4 uur ‘s nachts, ik heb zelfs nog een slaapmutsje gedronken om weer in slaap te vallen. Maar dat lukt niet, de woorden die ik aan jullie wil vertellen en delen, blijven maar door mijn hoofd stromen. Dus dan deel ik ze maar. Ik neem wel een middagdutje of doe het de rest van de dag rustig aan ;). Nadat ik naar mijn werk ben geweest, gelukkig mag ik creatief zijn in de baas zijn tijd :D. Deze foto maakte ik van de week ;).

Weet je girls we maken allemaal dingen in ons leven mee die ons raken, die ons doen wankelen. Maar die ons uiteindelijk sterker maken. Ik heb al heel wat in mijn leven mee gemaakt en bij therapie (ivm mijn burn-out) kwam ik erachter dat het eigenlijk niet normaal is, hoort te zijn wat ik in mijn jeugd heb meegemaakt.

Als mensen na mijn echtscheiding in 1997 wel eens zeiden dat het erg was wat ik allemaal had meegemaakt, wuifde ik het weg. Ik was blij dat ik niet meer verstrikt zat in een huwelijk waar ik niet gelukkig in werd.

Inmiddels zijn we twintig jaar verder en heb ik therapie. Niet vanwege dat huwelijk, maar vanwege mijn jeugd, vanwege mijn huidige huwelijk, vanwege alles wat op mijn pad is gekomen in die 51 jaar tijd. Oh wat klinkt dat oud whahaha, ik voel me nog een lekker jong dingetje hoor laten we dat voorop stellen. En laten we ook voorop stellen dat ik Miss Positive ben en altijd het beste in mensen zie.

Ik heb zo’n dertien jaar geleden mijn huidige man leren kennen en ja ook hij draagt een enorme rugzak met hem mee. Het is soms enorm zwaar om positief te blijven, te vertrouwen, te geloven, door te zetten. Als ik voor iemand ga, dan ga ik daar voor 100% voor en nog veel meer. Deze man is een oprechte man, kan niet tegen onrecht en staat altijd klaar om iemand anders te helpen. Maar ook hij is diep gekwetst in voorgaande huwelijken en relaties. Hij is nu pas de eerste stappen aan het zetten om te leren communiceren, om te leren verwerken en te leren praten. En het is nog een hele lange zware weg. Soms ben ik bang dat ik de moed opgeef, dat ik niet meer het geduld kan opbrengen om te wachten dat hij de beren op zijn weg verslagen heeft.

Ik ben al zolang aan het werk, ik heb ontdekt dat positief in het leven staan zo veel meer doet. Ik weet dat ik een enorm krachtige vrouw ben en weet dat ik mijn mannetje sta. Dat doe ik al van kinds af aan, ik weet niet wat ik heb geleerd uit vorige levens, maar menn wat is het mooi om op deze manier in het leven te staan. Ik voel me soms echt een warrior. Ik deel via mijn happy Tante Betsy blog zoveel wijsheden en dan denk ik, zou die kerel van mij maar gewoon eens meelezen wat ik allemaal te vertellen heb.

Ik zie mijn blog dus ook niet alleen als een fashionblog. En velen van jullie die me al langer volgen, weten dat ik ook wijsheden deel, dat ik jullie laat zien dat je er mag zijn. Dat je sterk in je schoenen mag staan, dat je heerlijk jezelf mag zijn ook al loop je er anders bij als de gemiddelde Nederlander of Belg of Duitse ;).

Ik heb gisteren in het bos alle oude shit, alle oude pijn, alle negatieve gedachten en gevoelens in een ‘mandje’ gedaan en alles aan God gegeven. Het is tijd om in een positief vervuld leven te stappen. Daar ben ik natuurlijk al maanden en jaren mee bezig om dit te verwerkelijken.

Daarom ben ik ook altijd zo blij als ik niemand tegen kom in het bos, ik zeg affirmaties op en praat tegen God en de Engelen. Ik ben zo blij en dankbaar voor al het moois dat ik op mijn pad tegenkom en ben blij dat ik alle oude ‘shit’ los kan en mag laten.

Ik ben zo enorm blij met dit mooie medium dat ik mijn wijsheden met jullie kan en mag delen. De ene keer in de vorm van gezellige kwebbelblogs, de andere keer stuiter ik een eind weg. Ik werk vanuit intuïtie, vanuit ingevingen, vanuit mijn hart, vanuit liefde en licht. En ben zo blij met jullie allemaal, met jullie lieve berichtjes, met jullie groei.

Ik verheug me erop jullie te gaan zien tijdens een bezoekje aan de winkel van SoMuch (eind september) of straks tijdens het evenement in Zwolle (10 nov). Lieverds zorg goed voor jezelf, hou van jezelf en weet dat je een enorm krachtige vrouw bent. Ook al heb je veel in je leven mee gemaakt, weet dat je dat kunt ontstijgen en in je kracht kunt gaan stappen. Of je nu een maatje XS bent of een maatje XXXL en alles er tussenin en eromheen ;). Heel veel dikke knuffels voor jullie! You rock girls!

Lots of love from Susan

*OOTD: Dress Betsy Bloms red met Eva Clumpy’s Float en vanochtend Hoodie Long Red. De items heb ik ontvangen voor mijn blog

Share:
Previous Post Next Post

You may also like

23 Comments

 • Reply Susan happy Tante Betsy blogger

  Hey lieverds voor diegenen die mee loten op mijn Marktplaats advertenties (https://www.marktplaats.nl/verkopers/23394194.html) ik heb weer last van mijn hoofd. Dus nadat ik vanmiddag de foto’s aan mijn blog heb toegevoegd, ben ik snel weer offline gegaan en mezelf wat te eten gemaakt. Lig nu in bed en kijk op Netflix naar ‘What dreams may come’ en wacht tot manlief thuis komt. Dus nog even geduld, morgen noteer ik jullie allemaal op mijn lijst en ga ik in de namiddag lootjes trekken. Morgenavond maak ik de winnaressen op mijn blog bekend. Dikke knuffels van Susan??

  12 september 2018 at 19:31
 • Reply chucky1012

  Lieve Susan…
  Fijn en heel goed van jou dat jij hierover schrijft op je blog.
  Toppie van je man
  Wat jij allemaal meegemaakt had….
  Top dat jij het losgelaten had in het bos.
  Super dat jij zeker anderen hiermee helpt….
  Mij zeker.
  Want jouw vrolijke blog heeft mij het leven een kleurrijk randje gegeven.
  Daar ben ik jou zeer dankbaar voor… ????
  Jij bent diegene die mij kennis had laten maken met de fashionitems van T.B..

  Fijne avond en sterkte ?

  12 september 2018 at 19:44
 • Reply Yvonne

  Hoi Susan, wat een mooie teksten en wijsheden! Iedereen heeft een verleden. Dece een maakt meer mee dan de ander . Maar iedereen heeft Up en downs. Van jou wordt ik in ieder geval altijd vrolijk ! Dikke knuffel van mij voor jou!??

  12 september 2018 at 19:48
 • Reply Nienke

  Lieve Susan,
  Ik vind het super knap hoe jij in het leven staat en dit met ons deedlt. Iedereen heeft inderdaad zn ups en downs en het lukt ook niet iedereen om van elk negatief ding iets positiefs te maken. Eigenlijk zou iedereen die zo’n down moment heeft jouw blog moeten lezen dan kunnen ze niet anders dan vrolijk worden! Bedankt voor het delen en hopelijk krijg je vannacht wat meer rust!
  Lieve groetjes,
  Nienke

  12 september 2018 at 19:55
 • Reply Merula

  ❤️

  12 september 2018 at 19:58
 • Reply Loes Dings

  Hallo Suzan.
  Wat schrijf je toch mooi.
  Ik zit zelf ook in een moeilijke periode waar we even moeten doorzetten. Afgelopen augustus is een type 3 meningeoom (zeer zeldzaam maar 100 mensen ter wereld hebben dit) bij mij ontdekt. Vanaf het begin ben ik positief en laat ik het maar gebeuren. Inmiddels ben ik 30 aug geopereerd en is bijna alles, op een flintertje na weg. Daarvoor krijg ik 35 bestralingen i Maastro Maastricht. Mijn hele leven zal ik elk half jaar een MRI moeten om me in de gaten te houden. Maar…hoe vreemd ook…ik voel me hier heel veilig bij. Ik heb een immens dankbaar gevoel dat mijn ogen ge-opend zijn voor de echt belangrijke dingen in het leven: jezelf, man, kinderen, familie en vrienden. Dankbaar voor alles. En….5 oktober word ik 40. Dus mijn motto is:
  LIFE STARTS AT 40!
  Heel veel liefs van Loes Dings

  12 september 2018 at 20:02
 • Reply Yvon de Zon

  Hi Susan, wat een mooie blog?. Het laat zien dat ondanks dat je veel hebt meegemaakt toch positief in het leven kan staan. Echt gaaf. En zo mooi hoe jij lief en mild naar jezelf kan zijn. Ik geniet van je verhalen over het bos, zo fijn dat je die in de buurt hebt voor alles. Super helend.
  Fijne avond???

  12 september 2018 at 20:06
 • Reply Marianne

  Mooie wijze blog en ben erg blij voor jou dat je er zo mee om kan gaan. Ik heb ook mijn pakketje wel gehad en ook daarbij hulp met therapie gehad, waarbij ik ook ontzettend veel geleerd hebt. Oa heel goed te luisteren naar mijn lijf, mijn intuïtie te omarmen, te kiezen (hoe moeilijk soms ook) voor mijzelf en zorg te dragen voor anderen. Ook ik geef graag en dat maakt mij gelukkig.
  Dank je wel voor je wijze adviezen en woorden. Sterkte met alles.
  Liefs en een knuffel
  Marianne

  12 september 2018 at 20:07
 • Reply Monique den boer

  Hoi Susan, wat een herkenbaar blog, ik praat altijd met Michael en Gabriel en het helpt mij en wat anderen er van vinden boeit me niet zo. Nu lees ik hier dat anderen ook een hoop mee maken en dat ieder zijn eigen pad bewandeld met zijn eigen rugzak zo ook hier. Mijn vader zegt altijd dat het leven niet altijd even leuk is maar uit gelukkige momenten bestaat en dat klopt ook wel. Jij bent daar vaak een onderdeel van. Ps die rode combi staat je weer prachtig. Lieve groetjes van Monique den Boer uit Dordrecht moni

  12 september 2018 at 20:12
 • Reply Alexandra

  Jeetje wat een mooi en openhartig blog. Ik ben er even stil van. Ik heb er bewondering voor dat je zo open bent over hoe het met je gaat en wat je bezig houdt. Wat mooi dat je zo positief kunt zijn. Misschien ben je ook wel zo’n krachtige vrouw door wat je hebt meegemaakt. Ik wens je veel sterkte en hoop dat je vannacht tot rust zult komen en morgen meer energie hebt.

  12 september 2018 at 20:29
 • Reply Daphne Kegel-Zwart

  Mooi beeld om je oude ‘shit’ los te laten! Wij deden het ooit op tienerkamp door het op briefjes te schrijven en die te verbranden, soms heb je echt even een symbool nodig om een stapje verder te komen! Sterkte met de therapie, ook voor A.! Het lijkt me heel heftig om alles weer omhoog te moeten halen om er vervolgens mee te dealen. Zet ‘m op!

  12 september 2018 at 20:34
 • Reply Christel

  Wat een mooie en kwetsbare blog hebben geschreven. Dank je voor het delen.
  Groetjes Christel

  12 september 2018 at 20:34
 • Reply Neeltje

  Oh meid toch. Die rugzak heeft iedereen. Bij de een wat groter of beter gevuld. Het is erg goed om te realiseren dat er zoveel mooie dingen zijn. Een positieve mindset is echt een geschenk en maakt dat je kan relativeren. Veel dikke knuffels en tot snel!

  12 september 2018 at 20:36
 • Reply Jacqueline Oosterhof

  Mooi geschreven Susan! En wat een super lieve foto van dat kleine meisje… je kunt goed zien dat jij dat bent!! Misschien spreken we elkaar wel even in Zwolle. Liefs Jacqueline

  12 september 2018 at 20:40
 • Reply Vera

  Lieve susan,
  Ik moest een traantje wegpinken bij je blog. T leven is niet makkelijk, ik heb t er zelf iedere dag moeilijk mee. Ik heb zelf ook genoeg meegemaakt, veel gepest vroeger, veel stress en familieruzies vroeger, veel gezondheidsproblemen waarvan ik me soms pas realiseer dat t ook heel anders had kunnen lopen en ik er misschien niet meer geweest was. Ik dank god (of wat er ook is) voor mn twee kindjes want daar heb ik heel veel voor moeten doorstaan. En nu ben ik 40 en denk ik vaak, vandaag zelfs nog, waarom ben ik hier? Wat is mijn doel in dit leven? Daar struggle ik iedere dag mee… ik zoek en ik zoek en kan t maar niet vinden. Sterkte mup ?

  12 september 2018 at 21:00
 • Reply Monique

  ?

  12 september 2018 at 21:21
 • Reply Saskia P

  Dank je wel Susan!

  12 september 2018 at 21:27
 • Reply Ger da

  Lieve Susan,

  Vind het moeilijk om nu de juiste woorden te vinden. Zo open jij kunt zijn, zo gesloten ben ik. Geef je gewoon even een dikke knuffel, dat zegt soms meer dan woorden. ❤?

  12 september 2018 at 21:31
 • Reply Janny

  Oh lieve Susan, en dan eindig je jouw prachtige blog met woorden aan ons. Het lukte me de hele tijd om ‘droog’ te blijven, maar daar schoot ik vol. Jouw levensweg en het mijne lijken op elkaar. Maar hoe jij er nu mee omgaat heb ik nog te leren. Ik ben zeker heel optimistisch; het gaat me lukken! En ik kom er zeker weten. Moet nu alleen nog wachten tot ik aan de beurt ben bij de juiste therapie. Maar mennnnnn: we Rock. Want we zijn er toch maar mooi! En we maakten de keuze om er iets mee te doen! Dank je wel voor je warmte je openheid en je mooie woorden lieve Susan. Pas goed op jezelf! ❤? Dikke knuffel, Janny

  12 september 2018 at 22:32
 • Reply Jacqueline Harbers

  Hallo lieve kanjer! Inspiratiebron voor velen! We hebben al regelmatig met elkaar mogen kletsen en ik ken jouw positivisme inmiddels behoorlijk… dit is, nèt als onze liefde voor TB, een gemeenschappelijke deler. Hoe groot, lastig, pittig de uitdagingen soms ook zijn, we weten dat de enige manier om ermee om te gaan is, het aan te gaan en niet in de slachtofferhoek te gaan zitten. Al zou dat soms best weleens even lekker zijn, het werkt niet! In elke dag kunnen we mooie momenten vinden, als we ze maar willen zien. Als we naar onze intuïtie luisteren (ons hogere zelf) zijn de antwoorden vaak voor de hand liggender, dan dat we denken. Positief leven is absoluut een keuze! Waarbij ik wel wil zeggen, dat ik begrijp, dat het niet voor iedereen makkelijk is, het zonnetje te zien schijnen. Soms lijkt alles tegelijk te komen en lijkt er geen licht aan het eind van de tunnel te zijn. Tegen deze meiden wil ik, net als jij, zeggen : kom op meiden, geef niet op, zoek naar een manier om ermee om te gaan en verder te komen. What doesn’t kill you makes you stronger.

  Zorg goed voor jezelf en je koppie en hopelijk slaap je beter en langer dan vannacht!

  Tot snel lieverd ?

  12 september 2018 at 22:38
 • Reply Annette

  Het is af en toe bijna bizar om te merken hoe ik mezelf in jouw blogs herken! Zo waardevol dat jij je zieleroerselen deelt en je kwetsbaar durft op te stellen. Daaruit blijkt je kracht. Je bent gewoon een prachtig mens! Ik wens jou en je hubbie kracht en vertrouwen. Mijn mantra is vaak:Alles komt goed!

  13 september 2018 at 10:56
 • Reply Caro La

  mooi! je hebt zo veel kracht uit positiviteit… ik hoop dat je snel rust vindt en je man opener kan zijn. Dan heb je nog 50 jaar samen in luchtigheid 😉

  13 september 2018 at 19:14
 • Reply Sylvia W

  Lieve Susan, ik ben vandaag even terug gedoken naar gister terwijl ik iedere dag opsta met de kreet: Zo nieuwe dag! Nieuwe kansen, gister komt nooit meer terug, dus maak er vandaag weer mijn feestje van! ??
  Maar dit keer maak ik deze uitzondering en ben ik blij dat ik jou mooie ontroerende blog mag lezen. Zoveel kracht & positieviteit, maar ook altijd de kracht houden om denken in daden om te zetten. Weetje de keren dat ik jullie samen heb gezien of op jullie foto’s dan denk ik: Wat zijn ze toch leuk samen, jiu stralende lach de twinkeling in je ogen erbij. Ik hoop dat er een dag komt dat alles evenredig is tussen jullie en dat jullie beiden tegen elkaar kunnen zeggen zo die zware rugzak laten we achter in het bos, die hebben we lang genoeg gedragen, blijf wie je bent heerlijk open postitief stralend mooi mens! Ik hoop dat je nog heel lang al jou inspiratie met ons deelt. Knuff uit ‘t Delftse x ?

  13 september 2018 at 20:28
 • Leave a Reply

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.