Follow:
Happy Tante Betsy dresses, Happy thoughts, Outfit of the day, Words of Wisdom

The power of imagination with Susan

Happy Susan blog - The power of imagination with Susan - Tante Betsy Dress Lala Kitschy Deer Green

Hey lieverds zoals jullie weten werk ik regelmatig aan de kracht van mijn gedachten door krachtige positieve zinnen op te zeggen. Ze helpen mij om mezelf te wentelen in positiviteit, in liefde, in compassie. Ik sta daardoor sterker in mijn schoenen…nou ja laarzen ;). Nu in de drukke decembermaanden die ook voor veel mensen zwaar zijn, wil ik jullie een inspirerende blogpost mee geven.

Happy Susan blog - The power of imagination with Susan - Tante Betsy Dress Lala Kitschy Deer Green

Zittend in het zonnetje op het terras schrijf ik deze blogpost. Okay terwijl ik die foto nam zat ik natuurlijk niet aan mijn blogpost te werken, want mijn iPhone was op dat moment fototoestel ipv notitieblok ;). Kijk lieverds misschien is dat meteen een goed voorbeeld, dingen zijn niet altijd zoals ze lijken. Het lijkt misschien wel heerlijk dat ik zomaar op het terras met de zon op mijn gezicht heerlijk relaxed zit te wezen. Terwijl de werkelijkheid echt wel anders is. Ik heb al een aantal dagen last van het urenlange geblaf van de hond van de buren, die deze dagen veel alleen thuis is. Echt iets om gek van te worden en relaxen met dat constante geblaf is enorm moeilijk. Gelukkig is de buurvrouw normaal wel veel thuis en dan heb ik daar niet zoveel en zolang last van.

Happy Susan blog - The power of imagination with Susan - Tante Betsy Dress Lala Kitschy Deer Green

Happy Susan blog - The power of imagination with Susan - Tante Betsy Dress Lala Kitschy Deer Green

Met dit te vertellen wil ik een voorbeeld stellen, want op familie foto’s of outfit foto’s lijkt alles altijd zo geweldig voor een ander. Je ziet mensen die gezellig surprise vieren en een groot pakjesfestijn hebben. Je ziet met kerst allemaal gelukkige mensen op de foto voor de kerstboom of aan tafel. Iedereen doet zijn best om op dat moment mooi op de foto te gaan, het liefst met een big smile. Maar je ziet niet hoeveel werk en stress dat kerstmaal bereiden voor de hele familie heeft gekost. Of dat mensen hun allerlaatste geld hebben uitgegeven of zelfs rood staan om iedereen een cadeau te kunnen kopen. Of dat er een uur geleden ruzie aan tafel was of scheve gezichten…

Happy Susan blog - The power of imagination with Susan - Tante Betsy Dress Lala Kitschy Deer Green

Happy Susan blog - The power of imagination with Susan - Tante Betsy Dress Lala Kitschy Deer Green

Happy Susan blog - The power of imagination with Susan - Tante Betsy Dress Lala Kitschy Deer Green

Kijk dus door die plaatjes heen lieverds en denk niet dat het gras bij de buren of jurkenzusjes groener is. We hebben allemaal geliefden die we missen, levend of overleden. Het is veel belangrijker om je te focussen op wat je wel allemaal hebt. Om dankbaar te zijn voor de mooie momenten die je met je overleden dierbare hebt mogen delen. Om de familieleden die je mist, waar je geen contact mee hebt, in gedachten een mooie kerst toe te wensen. Ben je helemaal alleen thuis met de feestdagen en zit je op een van die gezellige jurkjes Facebook groepen, doe dan een oproepje om het samen te vieren. Om samen iets gezelligs te gaan doen, samen te gaan wandelen… Er zijn vast meer jurkenzusjes die ook alleen zijn en behoefte aan contact hebben.

Happy Susan blog - The power of imagination with Susan - Tante Betsy Dress Lala Kitschy Deer GreenHappy Susan blog - The power of imagination with Susan - Tante Betsy Dress Lala Kitschy Deer Green

Daarnaast kun je ook met de kracht van je gedachten gaan werken. Jezelf voor te stellen dat je een heerlijke relaxte kerst hebt. En door affirmaties op te zeggen die je helpen in je kracht te staan. Begin er nu al mee lieverd, want je kunt door die affirmaties (krachtige zinnen) op te zeggen ook je werkelijkheid creëren. Door regelmatig (het liefst dagelijks) te werken met deze zinnen, help jij je leven ten goede te veranderen. Zoals bijvoorbeeld “Ik word omringd door liefdevolle respectvolle mensen”. Ik trok net met deze blogpost in gedachten een aantal Louise Hay affirmatie kaarten en deze zal ik over deze blogpost verdelen.

Happy Susan blog - The power of imagination with Susan - Tante Betsy Dress Lala Kitschy Deer Green

Happy Susan blog - The power of imagination with Susan - Tante Betsy Dress Lala Kitschy Deer GreenHappy Susan blog - The power of imagination with Susan - Tante Betsy Dress Lala Kitschy Deer Green

Weet dat jij jezelf ziek of ‘gek’ kunt denken, maar nog belangrijker dat je met de kracht van je gedachten je leven ten positieve kunt veranderen. Ga dus in je kracht staan lieverd en zeg stop tegen dat kwetterend negatief mens in je hoofd. En natuurlijk is het heel menselijk om te piekeren, je zorgen te maken of minder leuke gedachten te denken. Maar weet dat jij heel sterk bent lieverd en keer op keer je gedachten kunt ombuigen.

Happy Susan blog - The power of imagination with Susan - Tante Betsy Dress Lala Kitschy Deer Green

Happy Susan blog - The power of imagination with Susan - Tante Betsy Dress Lala Kitschy Deer Green

Ik ga nu lekker in het zonnetje op de fiets de stad in, nog even wat kerstballen kopen. Die roze kerstboom op de foto staat het hele jaar door op mijn slaapkamer. Die heb ik dus speciaal even naar beneden gehaald om leuk mee op de foto te gaan om in deze blogpost te zetten. De buren zijn inmiddels thuis en de rust is wedergekeerd, schrijf ik om 13 uur ‘s middags. Lieverds ik hoop dat mijn blogposts bijdragen aan jullie geluksgevoel en je inspireren en motiveren.

Happy Susan blog - The power of imagination with Susan - Tante Betsy Dress Lala Kitschy Deer Green

Happy Susan blog - The power of imagination with Susan - Tante Betsy Dress Lala Kitschy Deer Green

Happy Susan blog - The power of imagination with Susan - Tante Betsy Dress Lala Kitschy Deer Green

Lots of love from Susan

Share:
Previous Post Next Post

You may also like

9 Comments

 • Reply Happy Susan blogger

  Naar aanleiding van een reactie van Simona op Facebook maakte ik deze affirmaties, als jij zoiets hebt van het lijkt wel dat het bij de ander allemaal zo makkelijk gaat.

  “Alles gaat van een leien dakje”.
  “Ik doe alles met genot, plezier en gemak”.

  Dus meteen ombuigen die gedachten die je dan zou kunnen krijgen. Je gaat nu gewoon al vooraf zeggen dat het makkelijk gaat😉😃😘

  4 december 2019 at 19:47
 • Reply Tamara

  Hè leeveke,

  Wat een mooie, inspirerende blogpost weer vandaag die je geschreven hebt!
  Én vooral ook zó waar, soms lijkt het gras zoveel groener bij de ander, niets is minder waar, het is echt overal even groen.

  Goed van je aandacht aan dit item te geven! Zeker voor de lieverds en jurkenzusjes die zeker met de feestdagen het vaak wat moeilijker hebben; onthoud dit goed ♥️

  Wat een pracht teksten die ik lees van de kaarten, ga ik me toch eens aanschaffen dat soort kaarten, ik hou er wel van.

  Vervelend dat je zo’n last hebt van de hond, zou er ook echt gek van worden, gelukkig na de middag je buurvrouw weer thuis.

  Je roze kerstboompje vind ik helemaal geweldig 😍 ik vind het overigens héél normaal dat je zoiets het hele jaar laat opstaan, heb ik jaren geleden ook gedaan, werd vaak vreemd aangekeken hiervoor, haha, ach ja …

  Én dan als laatste dat printje, je jurkje ik ben er zó ontzettend dol op 😍♥️😍♥️ dat is toch zó een ontzettend geweldig gave print!! Ik zou ze wel allemaal willen hebben in elke kleur ook, hihi!

  Fijne avond nog en dikke knoevel ♥️😍

  Leefs vaan Tamara 🌸

  4 december 2019 at 20:24
  • Reply Happy Susan blogger

   Whahaha ik heb ze nu dus ook in alle kleuren. De allereerste kocht ik bij TopVintage in de winkel. De rode kreeg ik van Tante, de blauwe bestelde ik daarna bij Tante. En onlangs ook de zwarte én de groene. Ik word zo vrolijk van de Kitschy Deer print en het Lala model dat ik deze gewoon moest hebben😜😂.

   De affirmatie kaarten die ik heb van Louise Hay zijn niet meer zo makkelijk te vinden. Maar er zijn ook nieuwere sets te koop, ik heb ze zelfs wel in een boekenzaak, PostNL punt in Heerlen gezien. Maar vast ook wel bij bol.com of Amazon.de te vinden of in dat spirituele edelstenen winkeltje in Sittard 😉.

   Ja ik hoop ook dat ik mijn jurkenzusjes met deze blogpost mag helpen in hun kracht te staan.
   Dikke knoevels veur dich leeve😘😘

   4 december 2019 at 20:33
 • Reply Caro

  Goed hoe je zo beeldend laat zien dat niet alles op het ‘perfecte plaatje‘ zo mooi hoeft te zijn als het lijkt. En het is absoluut waar. Vroeger mopperden we op de picture perfect plaatjes rond deze feestdagen in de Margriet en de Libelle. Nu maken we ze zelf op social media. Ik denk bij zulke plaatjes vaak: “mmmm…. als het echt zo geweldig en leuk en gezellig en fijn etccetc zou zijn, dan had je jezelf toch geen tijd gegund om foto’s te maken en te posten?”. “Dus zo ontzettend leuk zal het heus niet geweest zijn”. Zo geldt het namelijk wel voor mij: hoe leuker ik de situatie vind, des te minder foto’s zal ik gaan maken: daar denk ik dan gewoon niet aan en/of gun mij er de tijd niet voor😁

  4 december 2019 at 23:39
  • Reply Happy Susan blogger

   Whahaha heerlijk mens ben je. Ik hou zelf van gelukkige plaatjes en van mierzoete romans en films. Ik word er zelf wel heel blij van en heb dat nodig om mijn energie hoog te houden.
   Maar ik heb in mijn alleenstaande moeder tijd ook wel geleerd dat het allemaal samen om de grote Ikea tafel maar betrekkelijk is.
   In mijn eerste huwelijk heb ik grote kerstvieringen mogen meemaken en ik weet nog dat mijn schoonmoeder zich helemaal suf werkte om al haar zonen lekker eten voor te schotelen. Thuis ben ik met een hoop stress opgegroeid want voor mijn vader was het vroeger eigenlijk nooit goed genoeg. Mijn moeder liep altijd enorm op haar tenen om aan alle wensen te voldoen.
   Zelf ben ik vaker alleen geweest met kerst omdat bij de ex-schoonfamilie kerst zo belangrijk was en was dochterlief vaak de hele kerst daar of in ieder geval een paar dagen.
   Toch heb ik me dan nooit zielig gevoeld en op een gegeven moment had ik ook wel andere alleenstaande moeders als vriendinnen en vierden we het gewoon samen zonder onze kinderen.
   Sinds dat ik met Arno ben is kerst ook een ‘dingetje’, hij mist zijn kinderen dan nog veel meer als hij normaal al doet. We hebben al jarenlang geen contact meer en er is ook aangegeven dat die behoefte er niet is. Dus met de feestdagen is er toch altijd een domperige stemming bij manlief. We vieren het dan ook alleen samen met dochterlief en haar vriend op kerstavond. De mannen houden van het kijken naar de All You Need is Love Kerstspecial en tussen de reclames door pakken we cadeau’s uit. Zo maken we er toch een gezellige avond van en omdat de band tussen de mannen inmiddels ook sterker gegroeid is, is de sfeer ook stukken beter als voorheen.
   De rest van de kerst graven we ons in en kijken we Netflix én zoete Hallmark films whahaha.
   Wat is het weer een epistel geworden. Ik zag dat ik hier nog niet gereageerd had en soms ontbreekt het me ook gewoon aan tijd. Maar weet dat ik altijd alle reacties lees. Dikke knuffels😘😘

   7 december 2019 at 08:40
 • Reply Danielle Schoonderwoerd

  Wat een mooie blogpost! Een oproepje plaatsen? Weet niet of ik dat wel durf hoor 🙈

  6 december 2019 at 19:26
  • Reply Happy Susan blogger

   Jawel hoor lieverd jij durft dat. En niet alleen voor jezelf maar ook voor andere dames die dan alleen zijn. Maar zoals ik al schreef op jouw puur liefde groep gooi je vraag om een gezellig samenzijn al maar eens het universum in lieverd. Gewoon de wens uiten dat je met de feestdagen heerlijk omringd wordt door lieverds. Je alvast visualiseren dat je samen met jurkenzusjes het heerlijk naar je zin hebt. Het gaat allemaal goed komen schatje. Dikke knuffels😘😘

   7 december 2019 at 08:45
 • Reply by LYDIAN

  Zeer mooi omschreven! Bedankt voor het delen van je tips omtrent ”power imagination” 🙂 Groetjes, Anne

  9 december 2019 at 15:00
  • Reply Happy Susan blogger

   Graag gedaan Anne. Altijd fijn om te horen dat anderen er baat bij hebben. Warme groetjes van Susan😃😘

   9 december 2019 at 18:40

  Leave a Reply

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.