Follow:
BeYoutiful, Happy Tante Betsy dresses, Tante Betsy, Tante Betsy shops

The power of colour with Susan

The power of colour with Susan - Tante Betsy AW2019 wintercollectie

Hey lieverds ik schreef het begin van deze blogpost op dinsdag, al zittend in het bos met wederom een prachtig uitzicht. Al schrijvend kreeg ik andere inspiratie als waar ik eigenlijk over wilde schrijven. Dat krijg je met zo’n kwebbelkont als ik, die gaat het opeens ergens anders over hebben. En zo ontstond deze blogpost genietend in de natuur van mijn prachtige Tante Betsy jurkje. Ik vertel over de kracht van kleuren en tussendoor deel ik prachtige sfeerfoto’s van de AW2019 wintercollectie van Tante Betsy.

The power of colour with Susan - Tante Betsy AW2019 wintercollectie

Ik heb bewust zoveel mogelijk sfeerfoto’s uitgezocht, die naast die geweldig mooie Tante Betsy outfits, ook de natuur weergeven. Het doet een mens enorm goed om in de natuur te zijn. Heerlijk in je tuin werken of op je balkonnetje zitten of achter de geraniums het helpt allemaal. Daarom ben ik ook zo blij met de jurkjes van Tante Betsy met haar prachtige kleuren en prints. Vandaar de inspiratie om een blogpost te schrijven over de kracht van kleur en de helende eigenschappen van kleuren.

The power of colour with Susan - Tante Betsy AW2019 wintercollectie

Groen

Ik ken een aantal dames die bewust of onbewust altijd voor groen kiezen. Die keer op keer vallen voor de groene jurkjes van Tante Betsy. Groen is een krachtige helende kleur, het is dé meest voorkomende kleur in de natuur. De kleur groen werkt namelijk rustgevend en kalmerend. Tevens staat de kleur groen voor het hartchakra, een goede kleur om je hart te helen. Het is voor mij ook een kleur geworden die ik inmiddels graag draag, wel dan liefst de grasgroene kleur. Ik ben meer van de knalkleurtjes en niet zo van de herfstkleuren. Toch zit er ook in deze wintercollectie genoeg leuks voor iedereen, in diverse kleurschakeringen.

The power of colour with Susan - Tante Betsy AW2019 wintercollectie

Blauw

Gisteren droeg ik een geheel blauwe ton sur ton outfit. Het keelchakra staat voor communicatie en zelfexpressie. Blauw is de favoriete kleur van heel veel mensen, blauw is tijdloos en kan dus altijd. Een blauwe lucht oh iets prachtigers is er toch bijna niet. En zucht een blauwe zee daar wordt je toch instant rustig van en vredig van, dat is dus wat blauw met je doet. Ik lees net dat blauw ook staat voor betrouwbaarheid en vertrouwen. Het is ook een veel gebruikte kleur in het zakenleven. Ik gebruik haar zelf liever met een knipoog. De blauwe jurkjes en items van Tante Betsy kunnen ook heerlijk speels zijn met de leuke prints en kleurcombinaties.

The power of colour with Susan - Tante Betsy AW2019 wintercollectie

Rood

Rood is de kleur van passie, van liefde. Niet iedereen durft rood te dragen, het is een hele krachtige kleur en het vraagt lef om deze kleur te dragen. Ik ben er zelf gek op en jullie weten inmiddels wel dat ik heerlijk mezelf ben. Dus een kleur die je met vol vertrouwen in jezelf draagt. Bij de chakra’s (energiecentra in je lijf) is dit de kleur die staat voor veiligheid en gegrond zijn, het wortelchakra. Zoals ik al schreef moet je je heel veilig over jezelf voelen om rood te dragen. Als je nog niet zover bent kun je ook rode sokken, een rode panty of een rode onderbroek dragen om meer in je kracht te gaan staan.

The power of colour with Susan - Tante Betsy AW2019 wintercollectie

Oranje

Oranje is nog zo’n kleur. Voor ons Nederlanders is het de Nationale kleur die je associeert met sport, heel Nederland kleurt oranje als een nationaal sportteam een belangrijke wedstijd speelt of als het Koningsdag is. Waardoor het wellicht een kleur is die je niet snel draagt of durft te dragen op een gewone doordeweekse dag. Dat zou jammer zijn want oranje staat voor enthousiasme, vrolijkheid en creativiteit. En het staat bij de chakra’s voor het uiten van je emoties en het hebben van relaties en assertiviteit. Wederom een kleur die lef vraagt en in je kracht staan. Ik ben zo blij dat er meer en meer oranje jurkjes in de collectie van Tante Betsy komen. Want ik vind oranje dragen een feestje en die slingers kunnen we dus iedere dag ophangen ;).

The power of colour with Susan - Tante Betsy AW2019 wintercollectie

The power of colour with Susan - Tante Betsy SS2019 zomercollectie

Roze

Roze resoneert ook met het hartchakra en staat voor onvoorwaardelijke liefde. De kleur roze troost en is een emotionele healer. Het helpt je om je af te stemmen op universele liefde en helpt te vergeven. Maar bijvoorbeeld fuchsia roze dragen vraagt toch ook weer lef, want deze kleur wordt geassocieerd met de kleur voor kleine meisjes. Als jij lef hebt en lak hebt wat anderen van je denken (zouden kunnen denken) draag jij gewoon ook heerlijk roze als je daar behoefte aan hebt. Ik ben zelf niet van de pasteltinten, die zijn mij niet krachtig genoeg en maken me bleek. Geef mij maar daarom maar heerlijke knalkleuren, zoals fuchsia roze een kleur die gelukkig in veel Tante Betsy collecties terug komt.

The power of colour with Susan - Tante Betsy AW2019 wintercollectie

The power of colour with Susan - Tante Betsy AW2019 wintercollectie

Paars

Paars is een magische kleur en ik ben zo blij dat deze kleur in de laatste collecties zit. Ik vind het een prachtige en krachtige kleur, die opbeurend en kalmerend werkt. Paars resoneert met het kruinchakra en staat ook voor wijsheid en intuïtie. Deze kleur staat ook voor creativiteit en gevoeligheid en vertrouwen. Ik ben enorm blij met mijn paarse Garden Bouquet jurk van deze wintercollectie.

The power of colour with Susan - Tante Betsy AW2019 wintercollectie

The power of colour with Susan - Tante Betsy AW2019 wintercollectie

Zwart

Zwart is eigenlijk geen kleur, maar voor mij is het een kleur die ik vroeger veel en graag gedragen heb. Ik draag het nog steeds graag en heb veel zwarte Tante Betsy jurkjes in de kast hangen, maar dan wel het liefste met een prachtige kleurrijke of fleurige print. Veel vrouwen voelen zich veilig in zwart, het verhult en beschermt. Het weert zelfs negatieve energie af en hoort daarmee ook bij het basischakra. Zwart is ook stijlvol en tijdloos en daarmee een graag gedragen kleur.

The power of colour with Susan - Tante Betsy AW2019 wintercollectie

The power of colour with Susan - Tante Betsy AW2019 wintercollectie

Geel

Oops vergeet ik bijna geel, met geel ben je het zonnetje in huis. En ja geel helpt tegen neerslachtigheid en is dus een heerlijke positieve kleur. Je wordt er vrolijk en opgewekt van. Het is de kleur van de zon en het zonnevlecht chakra. Het helpt je emoties in evenwicht te brengen. Geel is ook de kleur van communicatie en creativiteit. Met deze kleur sta je krachtig en zelfverzekerd in het leven.

The power of colour with Susan - Tante Betsy AW2019 wintercollectie

Een regenboog van kleuren

Kleur is overal en we worden blij van het zien van een regenboog aan de hemel. Ik ben ontzettend dankbaar dat de geweldige kleurrijke jurkjes van Tante Betsy op mijn pad zijn gekomen. Ik heb al mijn jurkjes gesorteerd op kleur hangen. Ik vind het heerlijk om ‘s morgens op gevoel een kleur en jurkje uit te kiezen. Bewust of onbewust kies ik voor een kleur en kies dan een jurkje uit die bij de activiteit van die dag past. Ze helpen me echt enorm om me goed te voelen en heerlijk mezelf te zijn.

De ene keer maak ik er een ton-sur-ton combinatie van en de andere keer combineer ik met contrasterende kleuren. Zo kun je dus ook wennen aan kleuren, door een voor jou veilige kleur te combineren met bijvoorbeeld een fuchsia kleurig of cerise vestje. Groen doet het ook altijd heel goed om mee te combineren.

The power of colour with Susan - Tante Betsy AW2019 wintercollectie

Kies jij bewust of onbewust voor een bepaalde kleur als je je ‘s morgens aankleedt? Of wellicht ‘s avonds je outfit samen stelt. Of ben je inmiddels stiekem erachter gekomen dat een bepaalde kleur in je kast en outfits overheerst. Herken je dan ook de beschrijving bij die kleur of heb je er een hele andere beleving bij? Ik ben er heel benieuwd naar. Ook als je steeds meer voor kleur durft te kiezen omdat je heerlijk jezelf durft te zijn en je er niks meer van aantrekt wat anderen van je zouden kunnen denken. Ik ben benieuwd naar je verhaal.

The power of colour with Susan - Tante Betsy AW2019 wintercollectie

Hoe dan ook lieverds geniet heerlijk van wie jij bent en wat de kleuren van je kleding en accessoires voor je doen. Een gedeelte van de AW2019 collectie is inmiddels al een aantal weken te koop in de diverse Tante Betsy verkooppunten (klik op de link voor de lijst die nu up to date is). Breng zeker een bezoekje aan die bijzondere winkels, waar je ook bijpassende items en accessoires kunt kopen.

Hopelijk komt de collectie ook snel te koop bij Tante Betsy in de webshop. En dan kunnen Jacqueline en ik ook weer een leuke Live on Facebook pas sessie doen. Wij verheugen ons erop.

The power of colour with Susan - Tante Betsy AW2019 en SS2019

Lots of love from Susan

Share:
Previous Post Next Post

You may also like

21 Comments

 • Reply chucky1012

  Interessant om dit te weten….
  Prachtige en zeer kleurrijke collectie ???
  Ik ga meteen eens kijken….
  Mooie foto’s!

  Xoxo

  18 september 2019 at 19:42
 • Reply Jacqueline Aarts

  Wat leuk blog. Leuk om dat van de kleuren te weten. Ik kies ‘s morgens ook op gevoel mijn kleding uit ?

  18 september 2019 at 19:45
  • Reply Happy Susan blogger

   Heerlijk is dat hè om ‘s morgens op gevoel kiezen waar je die dag blij van wordt. En graag gedaan! Ik werd geïnspireerd door Tante haar prachtige prints en kleuren. En ook al heeft deze blogpost heel wat uurtjes werk gekost, ik heb het met liefde gedaan ???

   19 september 2019 at 12:44
 • Reply Jelka

  Wat een interessante uitleg van de kleuren! Ik heb véél kleuren in m’n kast, en combineer er graag oo los. Vandaag draag ii bijvoorbeeld rood, roze, paars, blauw èn groen. O, èn oranje sokken! ?
  Ik ga idd wel voor volle kleuren, in pasteltinten wordt ik bleek en voel ik me afwezig. Rood, blauw en groen zijn favoriet, en rood mèt blauw denk ik m’n favo combinatie.
  Heerlijk! Kleur maakt mijn dag, elke dag! ❤️???????

  18 september 2019 at 19:49
  • Reply Happy Susan blogger

   Hihi heerlijk zo’n kleurenspektakel aan je lijf. Ik kan er ook intens van genieten. Ik heb nu een zwarte jurk aan met prachtige kleuren, ze doen zo goed. Geniet heerlijk van jouw prachtige combinaties lieverd????

   19 september 2019 at 12:32
 • Reply Corine

  Prachtig blog weer, als ik een jurk pak, kijk ik meer in waar ik die dag zin in heb, maar heb dus heel veel Betsy’s met basis groen erin en aqua en blauw. Zwart heb ik alleen als er veel kleur ook in zit, bv bloemen, anders is het mij te donker. Knuffels Corine

  18 september 2019 at 19:50
  • Reply Happy Susan blogger

   Heerlijk toch voelen waar je zin in hebt en dan heerlijk genieten in zo’n prachtige outfit. En die kleuren die je benoemt staan je ook fantastisch lieverd. Geniet ze??

   19 september 2019 at 12:31
 • Reply Wilma Rommelse

  Kleur sleept me vaak op een dag er doorheen. Favoriete kleuren zijn roze en rood en de betekenissen zijn passend:

  Rood : liefde, lijden, offer, lef
  Roze : zachte tedere liefde, blijdschap, maar van vergeven had ik nog niet gehoord. Misschien trekt daarom deze kleur me ook, om toch licht en vergeving te scheppen na een turbulente tijd ? en ik hoop ook echt paars dadelijk te scoren in de laatste levering ? naast mijn Meadow zippie ?

  en weer genoten van je blog en weer eens tijd genomen om te reageren. ?

  18 september 2019 at 20:17
  • Reply Annette

   Interessant. Erg leuk om te te lezen. En grappig dat ik mijzelf dan zo niet zie, terwijl ik de kleuren daarvan wel draag. Hmmm stof om weer eens dieper en beter naar mijn zelf, innerlijke te kijken. Bedankt.

   19 september 2019 at 08:26
   • Reply Happy Susan blogger

    Hihi ja stof om over na te denken en te bedenken dat je wellicht toch veel sterker en zelfverzekerder bent als dat je zelf denkt lieverd. Ga heerlijk in je kracht staan lieverd???

    19 september 2019 at 12:28
  • Reply Happy Susan blogger

   Dankjewel lieverd ik neem dan vandaag ook eens even bewust de tijd om te reageren. Er gaan heel wat uren in een blogpost zitten en ik waardeer het enorm. Ook gewoon als jullie mee lezen hoor of op Facebook een like geven ;). Mooi om te horen hoe je intens kunt genieten van je favoriete kleuren en ik hoop dat je een prachtige paarse jurk/outfit kunt scoren. Geniet ze??

   19 september 2019 at 12:27
 • Reply Caro

  Toch eens gaan verdiepen in het volgende: ik draag geen, of nauwelijks blauw. Het zit in mijn kleurenwaaiers, als ik het aanpas zie ik mijn omgeving oplichten want ‘oh wat staat deze kleur jou goed!’ en toch en toch voel ik mij er niet goed bij… raar hè??‍♀️

  18 september 2019 at 20:37
  • Reply Annette Elias

   Jaaaaa kleur! Ik draag het, ik denk in kleuren, ik werk met kleuren en zie ook dat kleur effect heeft op mijn cursisten. Ik draag bijna alle kleuren, als het maar de uitgesproken, koele variant er van is. Ik heb een heel lichte huid en het maakt voor mij ook heel veel uit wat ik draag. Ik weet vaak meteen: Die kleur is het wel, en die kleur net niet! Ik houd van afwisseling.. de ene dag vooral rood, de andere keer blauw, of groen, of zwart, maar dan altijd weer samen met knalkleurtjes. Mijn kast is nooit kleurloos geweest. Maar nu kan ik veel meer leuks vinden, en ook de gaafste prints. Ik voel me er echt elke dag gelukkig mee!

   18 september 2019 at 22:24
   • Reply Happy Susan blogger

    Wow zo mooi lieverd dat je je werk hebt kunnen maken van je liefde voor kleuren. En zeer zeker ook mooi dat je dit mag delen met je cursisten en mag helpen om te helen dmv kleuren. Geniet van je prachtige kleurrijke outfits en leven lieverd en wij genieten heerlijk met je mee. Knuff??

    19 september 2019 at 12:24
  • Reply Happy Susan blogger

   Wie weet zit er wel oud zeer op lieverd. Ik heb dat met groen gehad, ik moest vroeger van mijn vader groen dragen als we het bos in gingen. Het heeft me jaren gekost om me er overheen te zetten en de associatie los te laten. Inmiddels geniet ik alweer heel wat jaren van groene kleding. Wie weet wordt het je vanzelf wel duidelijk waarom je er niets mee hebt lieverd. Knuff??

   19 september 2019 at 12:22
 • Reply Rebelle van Reymerswael (dichter met een knipoog)

  Op het gebied van kleuren,
  ben ik een groentje.
  Liefs Rebelle

  19 september 2019 at 08:15
 • Reply monique den boer

  lieve Susan, wat een mooi blog heb je er weer van gemaakt. Van een hoop kleuren wist ik de betekenis wel maar die oranje kwam wel binnen vooral die van je hart chakra , ik draag eigenlijk nooit geen oranje , laast vd zomer had ik 1 jurkje aan waar oranje in zat maar die komt 1keer per jaar uit de kast. Mijn favoriete kleur blijft toch wel rood denk ik die kleur voelt heel goed.Groen , blauw geel en zwart zijn ook mijn favoriete kleurtjes maar op bepaalde momenten vreemd is dat hé. Je ziet er trouwens goed uit hoor Susan dat af en toe relaxen doet een mens goed. Lieve groetjes van monique den Boer uit Dordrecht xxx

  19 september 2019 at 21:16
 • Reply Petra van Schijndel

  Leuke blog over de kleuren. ❤️?????♥️

  19 september 2019 at 22:07
 • Reply Geeske

  Hele mooie blogpost met veel kleuren erin! Heerlijk om zo met keur bezig te zijn hè? Ik vind je foto’s en outfits ook altijd heel inspirerend!

  15 april 2020 at 20:50
 • Leave a Reply

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.