Follow:
Happy Tante Betsy dresses, Messages of love from Susan, Words of Wisdom

The need to let go with Susan

The need to let go with Susan - Tante Betsy Summer Cross Dress Midi Retro Kitsch

Hey lieverds het is lang geleden dat ik hier geblogd hebt. Ik ben me aan het bedenken wat wijsheid is, want wat me op mijn hart ligt is toch best wel privé. Maar ook weer iets waarvan ik weet dat het anderen kan helpen. Ook al heb ik allang niet meer geblogd, toch weet ik dat er altijd wel mensen zijn die baat hebben om zoiets te lezen. Dit is dus voor mijn hooggevoelige jurkenzusjes…en ook voor jou als je hiermee resoneert.

The need to let go with Susan - Tante Betsy Dress Lola Birds Blos

De laatste tijd voel ik vaker weerstand en onbegrip bij bepaalde mensen. Mensen die ik ooit graag mocht en waar ik me bij thuis voelde…mensen die ik vertrouwde. Het zijn mensen die niet snappen dat Arno en ik nog als vrienden met elkaar kunnen omgaan. Ik voel hun onbegrip, ik voel hun afwijzend gedrag, ik voel de negatieve gedachten van die mensen. En het maakt dat ik geen behoefte meer voel om deze mensen onder ogen te komen.

The need to let go with Susan - Tante Betsy shirt 365 happy Tante Betsy dresses

Vaak zijn het mensen waarvan ik weet dat ze geen goede relatie met hun ex hebben. Mensen die zich niets kunnen voorstellen bij het feit dat je zelfs als ex-partners nog in een goede verstandhouding met elkaar kunt omgaan. Dat je het nog steeds gezellig met elkaar kunt hebben of het fijn vind om er samen even op uit te gaan. Gewoon omdat er nog niemand anders in ons leven is én we altijd maatjes zijn geweest en het fijn is om af en toe samen met iemand te zijn. Het feit dat we gescheiden zijn veranderd daar niks aan.

The need to let go with Susan - Happy Tante Betsy Dress

Ik bewaak zelf heel zorgvuldig die grens tussen maatjes zijn en elkaars partner zijn. Puur om mezelf te beschermen én de ander. Om dingen duidelijk te houden voor onszelf, maar ook voor toekomstige partners. Iedereen die mij écht kent weet dat ik een heel zuiver persoon ben en super eerlijk ben. Nee ik ben niet iemand die iedereen wel eens zonodig de waarheid moet zeggen…zo zit ik niet in elkaar. Mijn eerlijkheid heeft met respect te maken, met integer en oprecht zijn, met puurheid.

The need to let go with Susan - Tante Betsy Dress Retro Kitsch & Angel Wisdom Tarot Radleigh Valentine Queen of Air

En ja mijn eerlijke oprechte integere zelf voelt dus ook heel diep. Ik heb geen behoefte aan de negatieve energie van andere mensen en hun onbegrip. Hun onvermogen om verder te kijken dan hun neus lang is. Maar ik heb dan zelf ook wel zoiets dat het goed is, dat het goed is geweest. En dat ik zulke mensen niet meer in mijn leven hoef te hebben.

Letting go exercises - koorden doorsnijden - energetisch loslaten

Misschien herken je dit wel, of herken je dit weer in een andere vorm. Dat je als hooggevoelig persoon de negatieve gedachten en energie van een ander kunt voelen. Je weet vast ook dat je hier zelfs lichamelijk last van kunt hebben. Mensen die negatieve gedachten over jou hebben, sturen in feite heel veel negatieve energie naar je toe. Het is daarom zaak je van dit soort mensen te distantiëren en als dat niet kan jezelf in ieder geval energetisch te beschermen. En daarnaast is het noodzaak dat je jezelf regelmatig ontdoet van al die negatieve energie. Hoe je dat doet schreef ik al in de blogpost; ‘Letting go exercises with Susan’ (gewoon in het Nederlands hoor ;)).

The need to let go with Susan - Tante Betsy Dress Retro Kitsch & Angel Wisdom Tarot Radleigh Valentine Release

Lieverds ik hoop dat je baat hebt bij deze blogpost. Ik laat het allemaal lekker los en laat los wat én wie ik niet langer meer nodig heb. Ik omring me met liefdevolle, begripvolle mensen vol met compassie en integriteit.

The need to let go with Susan - Tante Betsy Summer Cross Dress Midi Retro Kitsch

Lots of love from Susan

Share:
Previous Post Next Post

You may also like

19 Comments

 • Reply Happy Susan blogger

  Hey lieverds ik schreef deze blogpost vanochtend omdat ik het gewoon effe van me af wilde schrijven. Ik heb me nog bedacht om het in een besloten jurkjesgroep te delen, maar ik weet dat er ook anderen zijn die baat hebben bij mijn blogposts met diepgang.

  Wil je nu weer vaker van mij zo’n post lezen, laat dan even een reactie achter.
  Je hoeft niet zo nodig op deze post in te gaan als het thema misschien te gevoelig voor je is. Maar een reactie met ‘Ja graag’ of zo is ook fijn om te weten.

  En ja natuurlijk zijn er ook mensen die zeggen bloggen doe je voor jezelf.
  Dat is bij mij niet het geval, bloggen doe ik vanuit de behoefte om te delen #delenishelen bloggen doe ik vanuit het volgen van mijn levensdoel.
  Maar dat delen en mijn levensdoel volgen doe ik ook al op andere manieren…dus wil je weer meer blogposts gaan zien hoor ik het graag. Dikke knuffels van Susan

  30 mei 2021 at 18:18
 • Reply Happy Susan blogger

  Vandaag draag ik trouwens Tante Betsy Summer Cross Dress Midi Retro Kitsch Green voor het allereerst.
  Ik draag haar in maat S, de jurk valt ruim en de S valt in feite als maat L qua afmetingen OtO 45-46 cm Taille 40-41 cm en Lengte 112-113 cm (ik heb de blauwe en groene versie gemeten…en het kan zijn dat een van de twee al eens gepast was, dat de afmetingen een cm afwijken van elkaar).
  Deze jurk was alleen te koop in de webshop van Tante Betsy maar was binnen no time in alle maten uitverkocht. Model Tilly van deze print is daar wel nog te koop (daar heb ik maat M van genomen).

  30 mei 2021 at 18:23
 • Reply Heidi

  Ik vind het zo fijn voor je dat jullie het nog zo leuk hebben samen. Maar geen partner meer zijn. Lekker laten gaan die mensen. Al die negatieve gevoelens. Dat is allemaal overtollige ballast 😘😘😘

  30 mei 2021 at 19:22
  • Reply Annelies

   Ik heb juist heel veel respect voor jullie dat jullie zo fijn met elkaar kunnen omgaan. Onze beste vrienden zijn in een vreselijke vechtscheiding terecht gekomen. Nou dat wens je niemand toe. En wat een ander er van denkt hoe jullie met elkaar omgaan moeten ze zelf weten. Doe gewoon wat jij denkt wat goed voor je is. Soms is het beter om ieder apart te wonen dan kan je alleen zijn als je daar behoefte aan heb en heb je zin om samen leuke dingen te doen dan doe je dat. Leef je leven zoals jij dat wil. Misschien is het wel tijd om afscheid te nemen van mensen die het niet met jou eens zijn er komen dan vast weer andere mensen op je pad. Liefs Annelies.

   30 mei 2021 at 20:23
   • Reply Happy Susan blogger

    Dankjewel lieverd ja ik ben ook oprecht blij dat we ieder in onze kracht blijven staan en begripvol en meelevend naar elkaar zijn. En zeker zal het me ook worst wezen wat anderen denken, maar ik voelde die afkeuring zo sterk en had zoiets gelukkig zijn deze mensen niet meer in mijn leven.
    En wat enorm jammer van jullie vrienden, want ook als vrienden lijkt me dat niet makkelijk. Dikke knuffels voor jou!

    1 juni 2021 at 13:23
  • Reply Happy Susan blogger

   Hihi ja inderdaad die mensen die zo bekrompen denken kunnen me lekker gestolen worden. Ik wil me alleen nog maar omringen met eerlijke oprechte en begripvolle mensen. Dikke knuffels!

   1 juni 2021 at 13:20
 • Reply Esther

  Ik vind juist dat dit perfect bij jou/ jullie past om zo met elkaar om te gaan. Dit is alleen maar ontzettend fijn dat dat nog zo kan. Niet naar anderem luisteren of reageren op dat wat niet uitgesproken wordt. Het zegt vooral iets over de ander.

  Jij bent gewoon je mooie zelf. Laat dat zo blijven. ❤

  30 mei 2021 at 19:29
  • Reply Happy Susan blogger

   Hihi dankjewel lieverd en ja dat is ook wel zo wat je schrijft. Dit is wat bij mij past en wat bij ons past. En ik blijf gewoon heerlijk mijn gevoel daar in volgen. Dikke dankjewel knuffels!

   1 juni 2021 at 13:24
 • Reply Siona

  Lieve Susan, het is wel erg herkenbaar hoor. Ook ik heb jarenlang een goede relatie gehad met mijn ex partner. Mijn huidige partner vond dat fijn om te zien, hij zat (en zit nog) in een vechtscheiding. Maar soms benauwde het hem ook. Ik ken mijn ex partner door en door, en dat vindt mijn huidige vriend soms lastig. Zo wist ik bijvoorbeeld zonder dat mijn ex partner het had gezegd, direct wie zijn nieuwe vriendin was. Hij hoefde het niet eens te vertellen, ik wist het gewoon. Helaas is zijn nieuwe vriendin iemand waar ik 25 jaar geleden heel veel negatieve energie bij voelde, zoveel dat ik er ziek van werd. De goede relatie tussen mijn ex partner en mij is daardoor wel behoorlijk veranderd. Een stukje dat ik toch los moet gaan laten. Want o, wat loop ik daar op leeg anders. Overigens werd er 25 jaar geleden continu gezegd dat ik me aanstelde. Nu blijkt, dat mijn gevoel destijds 100% klopte. Het werd door mijn ex bevestigd. Aan de ene kant fijn zo’n bevestiging en tevens de bevestiging dat ik niet aan mezelf moet twijfel waar het mijn gevoel betreft. Aan de andere kant doet het pijn dat het pas na 25 jaar naar boven komt en het nu pas gezegd is terwijl ik telkens verwijten kreeg over mijn gevoel. Ach, ik ga nog even met een boek op onze lounge bank. Genieten van het avond zonnetje en proberen te ontspannen. Liefs

  30 mei 2021 at 20:16
  • Reply Happy Susan blogger

   Wat goed van je lieverd dat je zo goed naar je gevoel hebt geluisterd én dat het nu bevestigd wordt. Blijf maar heel dicht bij jezelf en wat voor jou goed voelt. Dikke knuffels voor jou!

   1 juni 2021 at 13:26
 • Reply Monique

  Fijn dat jullie vrienden zijn juist. En tja, mensen kunnen zo makkelijk oordelen. Daar heb ik ook echt een hekel aan. Laat iedereen lekker zijn of haar eigen keuzes maken. Zolang je eerlijk bent tegen de persoon die het aangaat en er niemand mee schaad is het allemaal prima!
  Jij leeft vanuit je hart en dat is prachtig.
  Dank voor het delen 😘

  30 mei 2021 at 22:28
  • Reply Happy Susan blogger

   Oh wat liefff! Ja inderdaad we schaden er niemand bij en geven gewoon ook nog eens het goede voorbeeld. Blij dat ik alleen nog maar omringd wordt door oprechte, begripvolle en lieve meelevende mensen. Dikke knuffels!

   1 juni 2021 at 13:28
 • Reply chucky1012

  Kan niet anders zeggen dat ik trots op jou ben en men moet het allemaal zelf weten….
  Het is jou leven daar heeft een ander niets mee te maken….

  Heel veel liefs en geniet van deze prachtige dag…. Xoxo

  31 mei 2021 at 07:21
  • Reply Happy Susan blogger

   Hihi zo waar lieverd en ik ben ook oprecht blij dat deze mensen geen deel meer uitmaken van mijn leven. En ik blijf gewoon lekker mijn gevoel volgen en doen wat voor mij goed voelt. Dikke knuffels!

   1 juni 2021 at 13:29
 • Reply Annette Elias

  Ja ik herken dat zeker Susan! Soms moet je in het leven echt besluiten om je eigen koers te varen. Ook als anderen dat niet begrijpen. Of misschien wel JUIST als anderen dat niet begrijpen! Het is juist iets fijns zou je denken als twee mensen het goed met elkaar kunnen vinden, wanneer ze als partners uit elkaar zijn gegaan. Ik proef in die afkeuring eigenlijk ook iets van afgunst, en mogelijk is jullie vriendschap ook wel een confrontatie van de eigen onkunde van de oordelende mensen.
  Blijkbaar is loslaten dan een natuurlijk proces. Zulke contacten zijn anders blijvende negatieve invloeden.
  Het is jammer, maar soms moet het….
  Je hebt het eerlijk, maar ook tactvol en vanuit jezelf geschreven.

  31 mei 2021 at 11:01
  • Reply Happy Susan blogger

   Dankjewel lieverd wat lief ja ik omring me alleen nog maar met oprechte liefdevolle begripvolle eerlijke mensen. Dikke knuffels!

   1 juni 2021 at 13:30
 • Reply Happy Susan blogger

  Hey lieverds dankjewel voor jullie reacties. Ik heb ze gisteren allemaal gelezen en net ook de nieuwe reacties van vandaag.
  Ik ben op dit moment te moe om op iedereen te reageren, maar geef jullie allemaal een dikke dankjewel knuffel. Ook voor diegenen die op andere plekken reageerden. Dankjewel lieverds!

  31 mei 2021 at 20:44
 • Reply Syl

  Lieve Susan
  Ook ik vind het oprecht fijn en heel mooi om mee te krijgen dat jullie nog steeds zo goed samen door 1 deur kunnen. Dit is ook heel fijn voor iedereen die met jullie betrokken is zoals bv je dochter en ouders. Die zien jou natuurlijk ook het liefst happy en zorgen loos. En wat een ander ervan vindt lekker los laten hoor. Dikke knuffel x

  31 mei 2021 at 21:36
  • Reply Happy Susan blogger

   Dankjewel lieverd voor je reactie. Ja inderdaad het is toch voor andere betrokkenen ook heel prettig. Vooral ook voor dochterlief en ook al is het niet haar eigen vader, hij is wel al 15 jaar in haar leven en heeft al die tijd een vaderrol in haar leven gespeeld en staat ook altijd voor haar klaar. Maar onze vriendschap staat eigenlijk buiten alle andere mensen om en natuurlijk mag ieder er het zijne van vinden. En negatief denkende mensen laat ik lekker los ;). Dikke knuffels!

   1 juni 2021 at 13:18

  Leave a Reply

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.