Follow:
Happy Tante Betsy dresses, Review, Sneak Peek, Tante Betsy, Tante Betsy shops

Tante Betsy happiness in a dress with Susan

Tante Betsy happiness in a dress with Susan - Tante Betsy AW2021 wintercollectie - Meten is weten maatadvies

Hey lieverds met de nieuwe Tante Betsy AW2021 wintercollectie in aantocht wil ik een Meten=Weten maatadvies blogpost maken. De wintercollectie zal zoals altijd eerst te koop gaan zijn bij diverse Tante Betsy verkooppunten. Het leukste is natuurlijk dat je heerlijk in zo’n verkooppunt kunt gaan passen en kopen en de lokale middenstand steunt. Maar mocht je nu geen winkel in de buurt hebben die Tante Betsy verkoopt of een bepaald item zoeken dat je daardoor alleen online kunt bestellen dan is dit blog een grote hulp. En zeer zeker ook bij het aankopen van jurkjes van oudere collecties via een Facebook groep, Marktplaats of Vinted. Er is maar één methode die altijd werkt en dat is de METEN IS WETEN METHODE!

Tante Betsy happiness in a dress with Susan - Tante Betsy SS2021 zomercollectie - Meten is weten Tante Betsy Dress Havannah Cottage long

Ik ga meteen heel eerlijk zeggen ik vind dat het de afgelopen collecties een rommeltje is geworden qua maatvoering bij Tante Betsy. Ik draag maat L, maar ik heb ondertussen van maat S t/m maat XL in de kast hangen. De XL jurkjes zijn trouwens maar enkele jurkjes van een paar oudere collecties. Afgelopen twee collecties kocht ik vaak één tot twee maten kleiner en ik heb maar een enkel model in mijn eigen maat L. En nee dat ligt niet aan mijn figuur. De jurk hierboven van het zomerseizoen draag ik in maat S!

Tante Betsy happiness in a dress with Susan - Tante Betsy AW2021 wintercollectie - Meten is weten maatadvies

Het is gewoonweg niet meer mogelijk om te zeggen of een jurk op maat valt, dus daar ben ik mee gestopt. Want een bepaalde jurk kan voor jou prima op maat vallen, maar voor mij bijvoorbeeld weer niet. We zijn allemaal anders, de een draagt een jurkje graag wat losser ivm een buikje. Terwijl ik al mijn jurkjes aangesloten draag vanwege mijn buik en mijn lengte.

Tante Betsy happiness in a dress with Susan - Tante Betsy AW2021 wintercollectie - Meten is weten maatadvies

Ik heb een zandloper figuur (heupomvang en buste omvang zijn nagenoeg gelijk). En wie weet heb jij wel hetzelfde figuur als mij, maar ben je veel langer of heb je een stevige schouderpartij en armenpartij waar je rekening mee moet houden. Zo is het dus voor iedereen anders waar je op moet letten.

Tante Betsy happiness in a dress with Susan - Tante Betsy AW2021 wintercollectie - Meten is weten maatadvies

Of wellicht voel je je wat onzeker over je buik en wil je die liever wat verdoezelen. Het kan ook zijn dat je een appelfiguur hebt of een peerfiguur met brede heupen waardoor je meer wijdvallende jurkjes nodig hebt. Stop dus ook om te vragen aan jurkenzusjes of een jurk op maat valt, vraag liever om de afmetingen ;).

Tante Betsy happiness in a dress with Susan - Tante Betsy AW2021 wintercollectie - Meten is weten maatadvies

Want het kan zomaar zijn dat jij een nieuwe Tante Betsy fan bent en alleen de nieuwste collecties kent en zoals gezegd valt die tegenwoordig veelal ruim. Je draagt wellicht een maat L en dan heb je van oudere collecties echt een XL nodig of zelfs een XXL. Dus het is zaak om je jurkjes te leren kennen.

Tante Betsy happiness in a dress with Susan - Tante Betsy AW2021 wintercollectie - Meten is weten maatadvies

Ik kan daarom maar één heel belangrijk advies geven. Ga de jurkjes waar je blij van wordt opmeten. TIP: Meet je jurkjes voordat je ze aan doet of past!! Ze rekken namelijk meteen uit als je ze past met al die vrouwelijke vormen (als je die hebt ;)). Doe dit ook als je online besteld, meet het jurkje meteen op voordat je het gaat passen. Als je de afmetingen leert kennen van de jurkjes die je mooi vallen, waar je blij van wordt, dan weet je dus in vervolg meteen of je dus ook van dat nieuwe jurkje blij wordt.

Tante Betsy happiness in a dress with Susan - Tante Betsy AW2021 wintercollectie - Meten is weten maatadvies

Meet de OtO (oksel tot okselwijdte), meet de taille (het smalste punt van de jurk) en eventueel de heupwijdte (het wijdste punt) als die voor jou van belang is (deze wordt zelden vermeld in webshops) en natuurlijk de lengte. Doe dit ook met de TB jurkjes die je niet zo snel neemt en die je misschien niet zo blij maken. Echt lieverds METEN is WETEN!

Tante Betsy happiness in a dress with Susan - Tante Betsy AW2021 wintercollectie - Meten is weten maatadvies

Zo leer je herkennen welke afmetingen je waar nodig hebt en waar jij blij van wordt. De meeste webshops vermelden alleen de OtO en de lengte. Er zijn maar een paar die ook de taille afmeting vermelden en een enkele ook de heupwijdte. Toch zijn er manieren om er achter te komen hoe een jurk valt. Ik kijk naar de foto’s van de Tante Betsy modellen, zit de jurk los…valt de jurk wijd op de heupen…heeft ze in haar rug ruimte in de jurk. Allemaal dingen waar je naar kunt kijken en naar kunt leren kijken.

Tante Betsy happiness in a dress with Susan - Tante Betsy SS2021 zomercollectie - Meten is weten maatadvies

Vaak zie ik het ook al aan de jurk zelf. Zoals gezegd heb ik aansluitende jurken nodig, jurken die wijd vallen op de heupen zijn niet mijn model. Maar wie weet heb jij die net wel nodig en maken ze jou blij. Ik heb wel een enkele jurk die wijder op de heupen valt, maar die neem ik dan meteen twee maten kleiner. Nadat ik online de afmetingen heb gecheckt en de foto’s heb bestudeerd en raad heb gevraagd aan jurkenzusjes qua afmetingen. Die omvangrijke buste van mij pers ik wel in een smallere bustewijdte. Terwijl ik een aantal jurkenzusjes ken die het dan te krap wordt door een stevige schouderpartij (de sporters onder ons ;)) en bij de armen en één maat kleiner nemen.

Tante Betsy happiness in a dress with Susan - Tante Betsy AW2021 wintercollectie - Meten is weten maatadvies

Het gaat er allemaal om dat jij blij wordt van het dragen van een Tante Betsy jurk en dat je heerlijk dat happiness in a dress principe uitdraagt. Sorry lieverds voor diegenen die rokjes en tops dragen, ik heb het alleen over jurken want ik draag dus alleen Tante Betsy jurken. Vandaar ook de naam hè ‘365 days of happy Tante Betsy dresses’ ;). Maar bij rokken en tops geldt natuurlijk ook het meten is weten principe!

Tante Betsy happiness in a dress with Susan - Tante Betsy AW2021 wintercollectie - Meten is weten maatadvies

Het is dus eigenlijk niet zo belangrijk dat je jouw afmetingen kent, maar de afmetingen van jurkjes die je blij maken. En je kunt die gerust ook vergelijken met jurkjes van andere merken van eenzelfde soort stof. Zo’n flexibel meetlint koop je voor een euro bij de Action of bij de Ikea…en vast ook bij andere winkels die naaispullen verkopen zoals een Zeeman, Wibra…of een flexibele rolmaat uit de bouwmarkt. Natuurlijk kan het ook met zo’n metalen rolmaat van de bouwmarkt, maar een flexibel meetlint vind ik zelf het handigste en die heb ik dus altijd bij me.

Tante Betsy happiness in a dress with Susan - Tante Betsy AW2021 wintercollectie - Meten is weten Tante Betsy verkooppunt maatadvies

Zelfs als ik dus in een Tante Betsy verkooppunt ga passen, meet ik altijd de jurk op voordat ik hem pas. Nu kan het daar dus zijn dat iemand de jurk al voor je gepast heeft ;). En ook als je laat in het seizoen je in de sale een jurk koopt die opeens weer in de Tante Betsy webshop op voorraad is, die is dan vaak afkomstig van een retourtje welke dus reeds gepast is en daardoor al wat wijder. Allemaal dingen om rekening mee te houden.

Tante Betsy happiness in a dress with Susan - Tante Betsy AW2021 wintercollectie - Meten is weten maatadvies

Ik hoop dat ik je zo geholpen heb en dat je straks altijd goed zittende jurkjes hebt waar je blij van wordt van welke collectie dan ook.

En oh lieverds ik wil binnenkort toch echt weer de Tante Betsy shops lijst gaan updaten. Ik heb daar jullie hulp bij nodig. Zet onder deze blogpost welke winkels geen Tante Betsy meer verkopen en/of diegene die nog (steeds) niet op mijn verkooppunten lijst vermeld staan. Dan ga ik mijn best doen mijn pc eindelijk eens aan te sluiten en de lijst up to date te brengen.

Tante Betsy happiness in a dress with Susan - Tante Betsy wintercollectie - Meten is weten

Heel veel pasplezier, draagplezier en steun die leuke winkels (met vaak ook een webshop) die Tante Betsy verkopen. Geniet ze en neem je meetlint mee! Dé Tante Betsy webshop volgt altijd later.

Lots of love from Susan

Share:
Previous Post

You may also like

19 Comments

 • Reply Jooske

  Diezijner in Groningen is gestopt geloof ik. Ss21 was de laatste lichting die ze verkochten

  30 augustus 2021 at 18:45
  • Reply Happy Susan blogger

   Dankjewel lieverd om het hier even te melden. Heb dat inderdaad ook gehoord dat Diezijner geen nieuwe collectie meer heeft ingekocht. Ze zullen vast wel nog wat zomercollectie in de sale hebben, maar dat was het dan.
   Dikke dankjewel knuffels voor je berichtje en toevoeging.

   4 september 2021 at 10:07
 • Reply Radna

  Kdo & Zo op Terschelling is helaas ook gestopt.

  Sjerpentine in Amsterdam had afgelopen zomer wel weer Tante Betsy in de winkel hangen. Ik ga ervan uit dat ze ook de komende collectie gaan verkopen.

  30 augustus 2021 at 20:16
  • Reply Happy Susan blogger

   Super om dit even te delen Radna ik hoop het binnenkort te kunnen wijzigen op mijn pc. Die heb ik al in geen maanden meer aangehad ;).
   Dikke dankjewel knuffels!

   4 september 2021 at 10:09
 • Reply Sabrina

  Ziggo in Sneek heeft ook nirt meer ingekocht.

  1 september 2021 at 00:28
  • Reply Happy Susan blogger

   Dankjewel Sabrina voor je berichtje. Ik zal het zo snel mogelijk wijzigen (kan effe duren, maar dan staat het hier al vermeld ;)). Dikke dankjewel knuffels!

   4 september 2021 at 10:10
 • Reply Petra van Schijndel

  Ik begreep van een jurkenzusje dat Het Zwaailicht in Domburg ook niet meer ingekocht heeft.

  2 september 2021 at 14:20
  • Reply Happy Susan blogger

   Dankjewel lieverd voor de info. Zodra ik mijn pc heb aangesloten ga ik dat veranderen op de Happy Tante Betsy shops lijst. Dikke dankjewel knuffels!

   4 september 2021 at 10:11
 • Reply Caro

  Het is weer een heel duidelijke blogpost. Fijn dat je het weer even op een rijtje hebt gezet. En nu genieten van al het nieuwe moois❤️

  3 september 2021 at 08:03
  • Reply Happy Susan blogger

   Hihi ja soms is het echt effe nodig hè. En jij bent gisteren al heerlijk gaan passen bij SoMuch Fashion te Heerenveen las ik samen met een stel jurkenzusjes. Te leuk!
   Alhoewel ik zelf nog helemaal niks gezien heb wat mijn hart sneller doet kloppen van deze levering (behalve het lange roze vest💕😉).
   Ik heb totaaaaal niks met herfstkleuren en vind het eerlijk gezegd allemaal niet zo Betsy.
   Maar ik heb me laten vertellen dat de komende levering wel meer kleur heeft. We laten ons verrassen. Geniet heerlijk na van je shopuitje. Dikke knuffels!

   4 september 2021 at 10:14
 • Reply Happy Susan blogger

  Ik zag opeens een ‘nieuw’ verkooppunt via Instagram. Maar ze bleken al langer Tante te verkopen. Dit was de reactie; “Ha Susan, wat leuk dat je reageert!! Wij verkopen inderdaad al een tijdje Tante Betsy kleding en wij zitten op de Langendijk 40 in Gorinchem. Onze kledingafdeling ( onderdeel van Wereldse Boeken) heet Brown Eyed Girl. Alvast bedankt en fijn weekend! Groetjes Irma”
  Dusss dan weten jullie dat ook alvast lieve Tante Betsy fans

  4 september 2021 at 10:05
  • Reply Happy Susan blogger

   Oops ik zie nu dat Heidi me onlangs heeft laten weten dat dit verkooppunt nog niet op mijn lijst stond. Maar gelukkig wel op de lijst van Tante Betsy. Dikke dankjewel knuffels nog aan Heidi

   4 september 2021 at 10:16
 • Reply Happy Susan blogger

  Retro Verso in Aalst België ontbreekt blijkbaar ook aan de lijst. Ik weet dat die er wel ooit op hebben gestaan…
  Jurkenzusje Charlien deelde dit op Facebook

  4 september 2021 at 13:22
 • Reply Happy Susan blogger

  Juffrouw Janne verkoopt geen tante Betsy meer.
  Laat een jurkenzusje uit Enschede weten…

  4 september 2021 at 17:14
 • Reply Happy Susan blogger

  Volgens een jurkenzusje heeft Indeed mode in Alkmaar ook geen wintercollectie ingekocht.

  4 september 2021 at 17:29
 • Reply Happy Susan blogger

  Ik hoor net dat Mijn Lievelingskleding in Bergen op Zoom per direct is gestopt met de verkoop van Tante Betsy.

  9 september 2021 at 20:31
 • Reply Sally

  Thanks so much for this information and your help today😘

  13 september 2021 at 12:49
  • Reply Happy Susan blogger

   You are very welcome Sally hope it helps you to make the right choices what size you need in which dress. Big hugs to you!

   13 september 2021 at 21:58
 • Reply Happy Susan blogger

  Een jurkenzusje die op Texel woont heeft laten weten dat er een nieuw verkooppunt is;
  Op Texel, nieuw verkoop punt, Zegel Modes in de Weverstraat, loopt als een tierelier

  5 oktober 2021 at 20:34
 • Leave a Reply

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.