Follow:
BeYoutiful, Happy Tante Betsy dresses, Outfit of the day, Sneak Peek

Spring challenge with Susan

Happy Susan blog - Spring challenge with Susan - Tante Betsy Dress Swirley Chinese Floral Blue

Hey lieverds vandaag is er een voorjaarschallenge op een van de jurkjes groepen op Facebook. Met het zonnetje heerlijk schijnend en de voorjaarsbloemen die bloeien komt het voorjaar steeds dichter bij. En niet te vergeten dat de Tante Betsy gekte dit weekend helemaal los ging, toen er foto’s en sneak peeks van de Tante Betsy SS2020 collectie werden gedeeld. Lees je mee over mijn voorjaar challenge.

Happy Susan blog - Spring challenge with Susan - Tante Betsy Dress Swirley Chinese Floral Blue

Ik zit op het moment dat ik dit typ heerlijk te genieten in het zonnetje met blote benen. Ons terras met overkapping met verandazeilen ervoor, is dé ideale plek om te genieten en een kleurtje op te doen. Okay ik ben maar meteen begonnen met een nepkleurtje op mijn benen te smeren. Hoe blij ik ook ben met mijn Snag Tights, ik verheug me op blote benen weer. Niks fijners als heerlijk met blote benen onder mijn Tante Betsy jurkjes rond te huppelen.

Happy Susan blog - Spring challenge with Susan - Tante Betsy Dress Swirley Chinese Floral Blue

Vanochtend had ik ook een verrassing toen ik op de weegschaal stond. Na drie weken niet helemaal okay te zijn geweest én op hetzelfde gewicht te blijven zitten, gaf de weegschaal 74,4 kg aan. In het najaar van 2019 tikte die soms zelfs 79+ aan en dat met een lengte van 1.57m. En met dochterlief haar bruiloft in het vooruitzicht moest er nu echt wat aan gebeuren. Ik ben al langere tijd bezig met een ander eetpatroon aan te wennen. Je kon het al lezen in mijn blogpost; Being high sensitive with Susan.

Happy Susan blog - Spring challenge with Susan - hoog sensitief Koolhydraat beperkt eten

Ik doe niet aan diëten en ik doe ook niet aan drastische veranderingen. Het koolhydraat beperkt eten wat ik nu doe bevalt me goed. Ik eet meer vollere producten waardoor ik ook veel minder honger heb. Opeens snap ik hoe het zit met die koolhydraten, die zitten in feite in alle schijnbaar gezonde producten. Ik eet nu volle Griekse yoghurt ipv magere yoghurt, ik eet volle mayonaise ipv halvanaise of yogonaise. Wat worden we toch bedonderd. Al die magere producten moeten aangevuld worden met koolhydraten (lees suiker) om het ergens naar te laten smaken. En je raakt er ook nooit vol van, ik kon normaal de hele dag door eten en had altijd honger.

Happy Susan blog - Spring challenge with Susan - hoog sensitief Koolhydraat beperkt eten

Happy Susan blog - Spring challenge with Susan - Tante Betsy Dress Swirley Chinese Floral Blue

Ik zie nu net dat het exact een maand geleden is dat mijn lijf zelf aangaf dat het roer om moest. Mijn boterham met kaas, waar je me normaal ‘s nachts voor kon wakker maken, begon me tegen te staan. Ik ben inmiddels een kilo afgevallen en op zich is dat nog niet zo heel veel. Maar ook de Gok methode, grip op koolhydraten, wil ik rustig aan pakken. Als ik iedere maand een kilo af zou vallen, ben ik tegen de tijd dat mijn dochter gaat trouwen nog eens vier kilo afgevallen. Dat zou super zijn en zo zullen me de SpringSummer2020 Tante Betsy jurkjes me nog veel beter staan.

Happy Susan blog - Spring challenge with Susan - Tante Betsy Dress Lila Savon RoseHappy Susan blog - Spring challenge with Susan - Tante Betsy Dress Lila Savon Rose

Ik ben nog wel benieuwd welk SS2020 jurkje hét jurkje gaat worden, welke ik op de bruiloft van dochterlief ga dragen. Ik zag zaterdag een prachtige foto en was meteen zwaar verliefd op Dress Lila Savon Rose. Maar ik heb nog meer kanshebbers gezien. Nou ja niet zo heel veel die ik voor de bruiloft en mijn lengte geschikt acht. Ik mis mijn favoriete Lola of Lala model. En denk dat ik toch echt een aantal jurken korter moet gaan laten maken. Het Sweetheart model in die leuke Cherries print, is weer niet geschikt voor mijn enorme buste, die ook wel wat minder mag.

Happy Susan blog - Spring challenge with Susan - Tante Betsy Hippie Dress Cherries & Dress Fiesta Dizzy

Happy Susan blog - Spring challenge with Susan - Tante Betsy Hippie Dress Cherries & Sweetheart Cherries

Ja ook daar hoop ik wat te gaan afvallen, die enorme ‘bloemkolen’ vind ik toch soms echt wat teveel whahaha. Weet je lieverds wat nog belangrijker is, ik voel me ook beter. Ondanks dat ik nog niet helemaal opgeknapt ben van de griep. Ik merk het tegenwoordig meteen als ik iets eet met meer koolhydraten in. Ik at vrijdag een heerlijke glutenvrije cupcake die Vera maakte en voelde het meteen aan mijn hoofd. Het koolhydraat beperkt eten doet me in ieder geval enorm goed en ik ben dankbaar voor de hulp van dinnetje Jacqueline, die me er wat meer over leert.

Happy Susan blog - Spring challenge with Susan - hoog sensitief Koolhydraat beperkt eten

Lots of love from Susan

Share:
Previous Post Next Post

You may also like

8 Comments

 • Reply Heidi

  Oh dress Lila Savon lijkt me echt een geweldige bruiloftsjurk. Die is zooooo mooi.

  17 februari 2020 at 19:50
 • Reply Monique den Boer

  Lieve Susan, wat ben jij goed bezig zeg en idd wat je zegt je wordt met zoveel voedingsmiddelen bedonderd als je er meer over wilt weten zou ik zeggen kijk eens op de site van footwatch of wordt lid van de Facebook site van Monique van der Vloed zij test werkelijk een heleboel producten om te kijken of ze nou echt zo gezond zijn. Ik haal er soms hele nuttige informatie vanaf , haar site. Tegen de tijd dat jouw dochter gaat trouwen spat jij volgens mij van het scherm af, en het kan beter langzaam gaan dan snel. Ik ben trots op je😘 dikke knuf vanuit Dordrecht

  17 februari 2020 at 19:51
 • Reply Sylvia W

  Super fijn te lezen dat je weer heerlijk aan het opknappen bent van de griep en het wijzigen van je eetpatroon je zo goed bevalt en je er goed bij voelt. Jaaaa de vrolijkheid knalde volledig los! Wat een prachtige collectie komt er (weer) aan, wat een moois om met zijn alle van te gaan genieten. Ik vind dat ze met heel veel wensen rekening heeft gehouden, van effen naar Candy Candy hihi. Nu al reuze benieuwd als jij jurkjes gaat passen en uiteraard waar jou keuze op gaat vallen voor je dochters “grote” dag! Fijne avond xx

  17 februari 2020 at 19:54
 • Reply Rebecca

  Wow, Susan. Wat superfijn dat je zo lekker in je vel zit en aan het afvallen bent. Het is goed te zien!
  Ik ben ook benieuwd naar die mooie jurkjes en welke je gaat kiezen☺️
  Fijne avond, Rebecca 😘

  17 februari 2020 at 21:15
 • Reply Alexsandra Stegeman-kok

  Wat goed om te horen ik heb nog wel een aantal recepten die koolhydraten arm zijn. Als je het wilt ontvangen app me maar. You go girl

  17 februari 2020 at 21:17
 • Reply Ria

  Die bruinen zonder zon heb je waarschijnlijk in Duitsland gekocht? Volgende keer eens naar uitkijken 🤗
  Fijn dat je je beter voelt met je veranderd eetpatroon, succes!

  17 februari 2020 at 21:49
 • Reply Annelies

  Je gaat met dit voedingspatroon ook meer energie krijgen let maar op.
  Ik koop ook altijd veel balea producten. Daar ben ik erg tevreden over.
  En vandaag heb ik voor het eerst onder de veranda gezeten in het zonnetje.
  Ik had eigenlijk veel binnen willen doen maar buiten lonkte naar mij binnen komt wel weer als het regent. Ik ben ook benieuwd welk jurkje je gaat kiezen voor de bruiloft er zit er vast wel eentje bij. Voor zodadelijk slaap lekker.

  17 februari 2020 at 22:02
 • Reply Happy Susan blogger

  Oh lieverds het is er niet meer van gekomen om op jullie lieve reacties te reageren. De dagen vliegen hier om en soms ook gewoon in alle rust en ben soms ook echt blij dat het geen blogdag is. Nu heerlijk genieten van het weekend, na een bende werk aan mijn Happy Tante Betsy shops lijst en de blogpost. Heerlijk lang weekendddd💃💕😃😘

  21 februari 2020 at 20:15
 • Leave a Reply

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.