Follow:
BeYoutiful, Happy Tante Betsy dresses, Happy thoughts, Words of Wisdom

Spending time in solitude with Susan

Spending time in solitude with Susan - Happy Susan blog

Hey lieverds vandaag kreeg ik weer inspiratie tot het schrijven van een blogpost. Ik sprak met Arno over mijn jeugd en hoezeer ik me als kind alleen en eenzaam heb gevoeld. Maar dat ik daardoor wel geleerd heb om mijn eigen beste vriendinnetje te worden. Vandaag ga ik wat dieper in op het thema alleen zijn.

About friendship with Susan - Happy Susan blog

Ja lieverds ik heb er wel eens over geblogd, dat ik ben opgegroeid in een kantoorwijk en dat ik weinig vriendinnetjes had. Ik zat een paar wijken verder op school en heb daardoor veel tijd alleen doorgebracht. Vanochtend kwam weer even dat verdriet van dat kleine meisje in me omhoog, verlangend naar vriendinnetjes om samen mee te spelen. En terwijl ik dit nu typ komen de tranen ook alweer omhoog, want wat heb ik me als kind eenzaam gevoeld. Toch heeft die tijd me geleerd dat ik mezelf heel goed kan vermaken en dat ik ook echt kan genieten van mijn eigen gezelschap.

Spending time in solitude with Susan - Happy Susan blog

Als ik nu naar onze leefsituatie kijk ben ik diegene die weet dat als we straks gescheiden zijn en op mezelf woon, dat ik het heel fijn ga hebben en zal genieten van mijn tijd alleen. Arno die opgegroeid is in een wijk met veel kinderen om zich heen en veel vriendjes, heeft daar veel meer moeite mee. Hij is ook iemand die contacten nodig heeft, mensen om zich heen nodig heeft en enorm opziet tegen tijd alleen. Ik daarentegen ben mijn beste vriendinnetje en geniet van tijd alleen en voel me al heel lang niet meer eenzaam.

Spending time in solitude with Susan - Happy Susan blog - Tante Betsy dress Betsy London

Natuurlijk vind ik het ook leuk om tijd met anderen te spenderen. Maar die anderen in mijn leven zijn een aanvulling en geen invulling. Ik geniet met volle teugen als Jacqueline en ik elkaar weer zien en spreken. Afgelopen vrijdag vierden we zelfs onze tweejarige vriendschap met thee van Tante. De vriendschap die begon door een oproepje voor hulp met een live passessie. We hadden meteen een klik en genieten enorm van onze tijd met elkaar. We hebben veel overeenkomsten en ook Jacqueline is in haar jeugd veel alleen geweest (ook al hebben we beiden een broer). Zo mooi dat we dingen in elkaar herkennen en die kunnen delen. We genieten allebei enorm van tijd met onszelf, maar zeer zeker ook met elkaar. Op mijn Facebook pagina ‘365 days of happy Tante Betsy dresses’ deelde ik daar vrijdag al leuke foto’s van.

Spending time in solitude with Susan - Happy Susan blog - Tante Betsy dress Betsy London

Mijn dochter die ook mijn beste dinnetje is en waar ik ook met volle teugen van geniet als we samen zijn, is gelukkig wel opgegroeid in een kinderrijke wijk en heeft altijd veel vriendinnetjes gehad om mee te spelen. Maar zij is weer opgegroeid als enigst kind en heeft zich daardoor ook vaak eenzaam gevoeld. Gelukkig heeft ook zij geleerd dat je je niet eenzaam hoeft te voelen als je alleen bent. En geniet ze van tijd alleen en doet heerlijk haar eigen ding.

Spending time in solitude with Susan - Happy Susan blog - Tante Betsy Shirt dress Leopard

Misschien herken je jezelf wel in een van deze situaties en heb je mogen leren dat het okay is om alleen te zijn. Kun je enorm genieten van tijd die je alleen besteed en ben jij ook je beste vriendinnetje. Het is mooi als je naar binnen kunt gaan en jezelf kunt omarmen en heel veel van jezelf houdt. Genieten kunt van je eigen gezelschap en je niet eenzaam voelt. Ik hoop oprecht dat jullie dit kunnen en anders hoop ik dat je dit mag gaan leren. Dat je gaat inzien wat voor een leuk mens jezelf bent en gewoon met volle teugen geniet van tijd met jezelf. Het maakt je leven zoveel rijker en zoveel aangenamer.

Spending time in solitude with Susan - Happy Susan blog - Tante Betsy Hippie dress Cherries in blossom

Lieverds ik ga mijn best doen om weer wekelijks te bloggen, vooralsnog gewoon een keer per week wanneer het zo voelt en ik geïnspireerd word. Vandaag wilde ik deze wijsheid delen en toen trok ik ook nog eens een beschermengelen tarot kaart die erover ging, dus móest ik het gewoon delen in een blogpost. De kaart ‘De spirituele leraar’ spoorde me aan om mijn licht te laten stralen en mijn inzichten met jullie te delen. Ik heb zoveel wijsheid in me en mijn blog is toch ook mijn uitlaatklep.

Spending time in solitude with Susan - Happy Susan blog - Tante Betsy dress Lala Kitschy Deer

Daarnaast geniet ik nog steeds van de spontane Live sessies die ik op mijn Happy Susan blog Facebook pagina doe. Gewoon heerlijk mijn spontane zelf zijn tijdens een wandeling in het bos en inzichten delen. Voor mij is dat makkelijker want nadat ik uitgepraat ben hoef ik alleen maar op publiceren te klikken en ben ik klaar. Bij een blogpost komt veel meer werk kijken ;). Lieverds omarm je mooie unieke zelf, wees je beste dinnetje en ga heerlijk stralen!

Spending time in solitude with Susan - Happy Susan blog - Tante Betsy dress Garden Bouquet

Lots of love from Susan

Share:
Previous Post Next Post

You may also like

10 Comments

 • Reply Melanie

  Zo herkenbaar dit. Door allerlei redenen ben ik heel graag alleen en laat ik alleen een selectief aantal mensen in mijn kringetje. Toch voel ik me niet eenzaam en geniet ik van mijn eigen gezelschap 😘

  5 oktober 2020 at 20:20
  • Reply Happy Susan blogger

   Wow wat mooi Melanie en ook heel goed van je dat je heel bewust mensen toelaat in je kringetje. Dit zullen vast alleen mensen zijn die jou goede energie opleveren. Geniet maar heerlijk van je eigen gezelschap lieverd💕💃😍. Dikke knuffels🥰😘

   6 oktober 2020 at 08:26
 • Reply Corine

  Ik heb dit ook, vind het vaak heerlijk alleen, had wel vriendinnetjes vroeger, maar kan echt genieten van alleen zijn.

  5 oktober 2020 at 21:02
  • Reply Happy Susan blogger

   Heerlijk is dat hè om daar zo van te kunnen genieten. Niks mooiers als het fijn met jezelf hebben. Geniet er heerlijk van lieverd💃💕🤩. Dikke knuffels🥰😘

   6 oktober 2020 at 08:28
 • Reply Annelies

  Ik kan ook erg goed alleen zijn. Nu manlief met pensioen is is dat een heel stuk minder. Gelukkig heeft hij ook zijn hobby’s zodat ik af en toe heerlijk alleen ben. Nu is hij bij onze zoon aan het verbouwen dus elke dag weg. Ik ben heerlijk aan een nieuw haakproject begonnen. Ik ben ook erg verbaasd om in het nieuws te horen dat mensen die nu thuis werken eenzaam zijn. Ik ben 36 jaar geleden thuis komen te zitten en vind dat eerlijk gezegd fijn. De drukke tijd met kinderen is al een poos voorbij maar ik geniet van de rust thuis. Leuk dat je weer elke week een keertje gaat bloggen ik kijk ernaar uit.

  5 oktober 2020 at 21:08
  • Reply Happy Susan blogger

   Zo mooi lieverd dat je dit kunt en ook doet. Fijn dat je in ieder geval genoeg momenten hebt waarin je heerlijk je ding kan doen lieverd en geniet van je eigen gezelschap.

   Ik herken het nu ook wel hoor nu Arno al een aantal maanden met een burn-out thuis zit. Ik mis het soms echt om de ‘hele dag‘ alleen thuis te zijn en heerlijk mijn ding te doen. Zondag had ik ook echt last van zijn stemming, maar ook dat hoort erbij en heeft me toch weer verder geholpen en ik heb weer emoties los kunnen laten. Ook die momenten dat er onenigheid is en onbegrip leert ons nu om te communiceren.

   En ja ik kan me wel voorstellen dat veel mensen moeten wennen aan het thuiswerken en alleen zijn, als je gewend bent de hele dag collega’s/klanten om je heen te hebben.
   Deze corona tijd leert ons om naar binnen te gaan en te transformeren. Dit is een tijd van grote veranderingen en mensen mogen gaan leren om meer naar binnen te gaan en stil te worden en te genieten van zichzelf en alles wat er allemaal wel is.

   Geniet van je me-time lieverd💃💕😍! Dikke knuffels🥰😘

   6 oktober 2020 at 08:39
 • Reply Caro

  Mooie blog Susan. Knap dat je ondanks dat jouw jeugd af en toe blijft schuren, je het kan ombuigen naar een kracht. Dat is zeker nu die onzekere tijden gaan komen erg fijn.

  5 oktober 2020 at 22:06
  • Reply Happy Susan blogger

   Dankjewel lieverd ja daar ben ik ook wel heel dankbaar voor. Ik ben eigenlijk al heel wat jaren aan mezelf aan het werken en heb al heel vroeg geleerd om te kijken naar de positieve kant van het verhaal, wat ik ervan mag leren.
   Maar zoals ik in mijn vorige blogpost al schreef ben ik daardoor ook wel eens om mijn verdriet heen gegaan, dus ja zo heel af en toe komt het dan weer omhoog en mag het er ook zijn.

   Natuurlijk zal ik Arno zijn gezelschap gaan missen en zal het de allereerste keer in mijn leven zijn dat ik helemaal alleen ben/woon. Toch denk ik wel dat ik er zeker ook van ga genieten en nog veel meer mag gaan leren.
   Ik zal dan alle tijd hebben om te werken aan mijn ontwikkeling zonder rekening te hoeven houden met een ander.
   En hij op zijn beurt zal daar nu ook de tijd voor krijgen om te mogen leren zijn eigen beste maatje te zijn en dat je je geluk in jezelf mag vinden.
   Dankjewel voor je reactie lieverd. Dikke knuffels🥰😘

   6 oktober 2020 at 08:47
 • Reply Danielle Schoonderwoerd

  Wat een mooie en inspirerende blog. Ik ben nog niet mijn beste vriendinnetje, maar kan het al wel heel leuk met mezelf hebben. En mijn uitstapje naar een “relatie” heeft me ook weer veel over mijzelf geleerd. Ik ben blijer alleen, dan in die relatie. Dat geldt natuurlijk niet voor elke relatie, maar ik weet ook dat ik het niet meer erg vindt om alleen te zijn ❤️ Dikke knuffel voor jou 🥰

  6 oktober 2020 at 19:54
  • Reply Happy Susan blogger

   Wat mooi om te lezen lieverd. Dat doet me goed dat je door je ‘uitstapje’ het ook minder erg vindt om alleen te zijn.
   Ik weet nog dat een vrijgezelle vriendin van mij een relatie verheerlijkte en dat ik zoiets had van dat de realiteit vaak anders is. Nu wil ik daar hier niet verder op in gaan hoor. Maar ik denk dat ik uiteindelijk ook gelukkiger ga worden alleen en we gaan wel zien wat de toekomst gaat brengen. Dikke knuffels voor jou lieverd🥰😘

   6 oktober 2020 at 20:14

  Leave a Reply

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.