Follow:
Happy Tante Betsy dresses, Happy thoughts

Powerful thinking with Susan

Hey girls daar ben ik dan weer, ik besloot maandag toch een dagje vrijaf te nemen en heb dan ook heerlijk met manlief genoten van een lang weekend. Omdat ik outfit posts deelde op mijn 365 days of happy Tante Betsy dresses Facebook pagina hebben jullie me toch niet hoeven te missen. Op mijn Happy Susan blog Facebook pagina deelde ik af en toe posts van anderen over de kracht van je gedachten. Vandaag wil ik wat meer voortborduren op manifesteren. Zoals velen van jullie al zagen wonnen we zondag op de kermis in Aken twee kilo Toblerone. Ik ga er vandaag wat meer over vertellen hoe dit zo kwam.

Je kunt dit een kwestie van geluk noemen, maar het was eerder een kwestie van je gedachten er toe zetten en te luisteren naar de tekens van het Universum. Manlief had ook al net een geluksbeertje (CareBears) voor me gewonnen en meteen daarna speelde een plaat van Shaggy – You’re my angel. Deze had ik de dag ervoor ‘aangevraagd’ bij mijn overleden exvriend. Hij was Jamaicaan en fan van Shaggy en deze muziek is daarom ook voor mij een teken dat hij me begeleid. En dan ook nog die plaat, hoe mooi. Ik vertelde manlief het verhaal en hij moest ook echt even van me blijven staan om naar de plaat te luisteren ;). Een paar weken geleden was zijn overlijdensdag en ik had ik die ochtend ook aan hem gedacht. En toen speelde ‘s avonds tijdens het uiteten opeens It wasn’t me van Shaggy. Dus ik had eerder die plaat verwacht whahaha. Maar hij was het dus wel hihi ;).

Terug naar het winnen van de grote Toblerone, die dus gevuld is met allemaal kleine Toblerone’s ;). Op zich is dit natuurlijk niet iets wat verstandig is om te manifesteren vooral als je allebei wilt afvallen. Maar wel leuk om te zien dat iets zomaar kan lukken, als je een gokje gaat wagen. Ik gaf drie getallen op en een ervan was het overvloedsgetal nummer 8. Toen het rad van fortuin ging draaien had ik opeens zoiets dat áls het dan zo mocht zijn dat hij dan wel op nummer 8 hoorde te vallen. Om mij te bewijzen dat ik omringd word door overvloed en manlief ook dat zo maar dingen kunnen lukken als je dat graag zou willen.

Met dit verhaal wil ik jullie er ook op wijzen dat gedachten krachtig zijn. En dat het dus heel slim is om als je graag iets wilt er ook bij te bedenken ‘dit of iets beters’ of dat het voor je hoogste goed is. Want het zou zomaar kunnen zijn dat wat jij graag wilt, misschien helemaal niet voor jouw hoogste goed is. Het is alsof je in een restaurant een bestelling plaatst. Die ober gaat niet zeggen dat jij die vettige hap beter niet zou kunnen bestellen en beter een salade of een mager stuk vlees kunt uitzoeken. Die ober brengt jou gewoon je bestelling. Dus wees gewaarschuwd als je ‘een bestelling’ aan het Universum plaatst.

Manlief doet er zelf allemaal niet veel mee. Ik heb wel al vaker gezegd dat hij zijn aandacht moet richten op de dingen die wel allemaal goed gaan op het werk bijvoorbeeld. Omdat alles waar je aandacht aan geeft groter wordt. Dus het is niet slim om te zeuren over alles wat er niet goed gaat. Natuurlijk kan ik me ook wel voorstellen dat je je ei kwijt wilt als je je ergens over ergert. Maar het is dus veel slimmer om je aandacht te richten op alles wat goed gaat en daar dankbaar voor te zijn.

Hij ‘reserveert’ wel vaker een parkeerplek zodat hij niet zo ver hoeft te lopen. Zaterdagochtend liepen we over een rommelmarkt in Aken (wonen op een kwartier afstand, dus komen regelmatig in Duitsland) en toen zei hij nog van ‘het is al lang geleden dat we dit tegen zijn gekomen’. Meer zo van dat hij het leuk zou vinden om dat weer eens te scoren. En warempel een kwartier later kwamen we het tegen en konden het kopen (heeft wat met Mini’s te maken ;)). Ik wees hem erop dat hij dus een hele krachtige denker is dat hij zoiets zomaar kon manifesteren. En dat hij dit dus vaker mocht gaan doen. Dit weekend heeft hij er dus heerlijk mee gespeeld ;).

Een tijd geleden had ik ook een wens het universum in gegooid… Nou ja op de Tante Betsy koop en verkoopgroep dat ik zocht naar Dress Holiday in maat L. Rebecca reageerde later dat ik de hare wel kon overnemen omdat die haar te groot was geworden. En ondertussen heb ik Johanna blij gemaakt met mijn XL middels een loting op Marktplaats Maarreh Rebecca deed mee met de verloting van mijn Vera Dress Circles en die ging dus naar iemand anders. Ik had hem haar graag gegund, maar de online naamloten site besloot dat Sandra hem mocht kopen. Die al heeft laten weten dat hij perfect past en geweldig staat en ze er heel blij mee is.

Vanochtend deed ik de loting van de Lapis Lazuli ketting, die je kon winnen ter ere van mijn nieuwe Happy Susan blog Facebook pagina. En hoe leuk deze keer kwam Rebecca haar naam wel uit de bus…ik trok lootjes ;). Dus zo zie je maar soms win je het ene niet, maar het andere wel. Ze zal de Lapis Lazuli ketting beter kunnen gebruiken dan de jurk. En nu bedenk ik me ook dat die Vera jurk haar vast ook te groot zou zijn geweest omdat hij als een L valt hihi.

Ben jij iemand die voor het geluk geboren is? Of inmiddels weet dat jouw gedachten ook zo sterk zijn en dat je soms gewoon weet dat iets voor je voorbestemd is. Doe jij ook bewust aan manifesteren of is dit allemaal nieuw voor je. Of wie weet ben jij iemand die denkt dat ze nooit wat wint omdat ze bijvoorbeeld gelukkig in de liefde is ;). Vind je het leuk dat ik hier vaker over blog, dan hoor ik het graag. Oh ja mijn moeder deed ook mee voor de Lapis Lazuli ketting, mam jij krijgt hem voor moederdag ;).

Lots of love from Susan

Share:
Previous Post Next Post

You may also like

11 Comments

 • Reply Jacqueline Aarts

  Wat een leuke inspirerende blog weer, zet me wel aan het denken. Een aantal jaren geleden waren manlief en ik op een diner dat georganiseerd was voor oa geld in te zamelen tegen laag geletterdheid waar oa prinses Laurentien zich ook sterk voor staat. Er was ook een loterij waar manlief lootjes voor had gekocht. Wij wonnen de hoofdprijs, een prachtige ketting met een hele mooie hanger van edelsteen, zal hem de volgende keer eens laten zien. Denk dat jij vast welke stenen dat het zijn ?

  24 april 2019 at 19:43
  • Reply Happy Susan blogger

   Hey leeve wat mooi dat mijn blog je aan het denken zet, fijn om te horen…nou ja te lezen ??.
   En ja wie weet herken ik de edelstenen wel en wow wat een gave prijs ook, als je er tenminste iets mee kunt hihi.
   Straks eens tijd maken om de ketting die ik voor je maakte korter te maken en om de ketting voor Rebecca te gaan maken. Gisteren in ieder geval heerlijk genoten van een dagje weg met dochterlief. Dikke knuffels??

   26 april 2019 at 07:49
   • Reply D.

    Hoihoi,
    Even rustig aan het bijlezen, heb ik veel te weinig tijd voor gehad – gemaakt. Ik reageer liever niet op fb, omdat dan iedereen in mijn omgeving meeleest, dat vind ik niet prettig.
    Fijn om je blog te lezen over manifesteren! Ik geloof daar zeker in – en ik merk dat het soms moeilijk is om te accepteren dat sommige juist heel grote wensen niet of veel later dan ik zou willen uitkomen. Hoop houden en erin geloven kan dan lastig zijn. Hoe ga jij daarmee om?
    Liefs! D.

    16 mei 2019 at 17:56
    • Reply D.

     Ah snotver, nou staat mijn teactie als reactie op een berichtje… sorry!

     16 mei 2019 at 17:58
 • Reply chucky1012

  Inderdaad precies zo denk ik nu ook…
  Wat een fijne lange post ??
  Het is zeer inspirerend en gewoon jezelf blijven en positief denken…
  Genieten…

  Een fijne avond Xoxo

  24 april 2019 at 20:23
  • Reply Happy Susan blogger

   Dankjewel lieverd ja dat is nog niet altijd even eenvoudig hè om positief te denken. Ik heb ook soms mijn twijfels over dingen en kan daar dan toch in mee gaan in dat twijfel gevoel. Het is dan belangrijk om te beseffen dat je dat ook weer tot een halt kunt roepen en er gewoon daadwerkelijk stappen in kunt ondernemen. En ja stiekem was het wel een heel lang bericht geworden whahaha. Wie weet wat ik straks weer allemaal ga typen. Knuff??

   26 april 2019 at 07:52
 • Reply Rebecca van Barneveld

  Yaehhh wat ben ik er blij mee??.
  Ik zal hem met veel liefde dragen!

  Ps, ik lootte mee voor de Art schoenen, want wat je zegt; de jurk zou te groot zijn geweest?.
  Maar ik merk het ook, dat positieve gedachten ergens op focussen ook positieve resultaten geven.

  Heb een fijne avond nog en nogmaals dank je wel,
  Liefs Rebecca

  24 april 2019 at 21:08
  • Reply Happy Susan blogger

   Whahaha inderdaad toen ik je reactie las dacht ik och ja natuurlijk whahaha so blonde, ik had het nog willen veranderen maar heb het maar los gelaten hihi want het was qualitytime met manlief ;). En gisteren de hele dag met dochferlief op stap geweest en daarna weer met manlief. Niet dat ik er nog aan heb gedacht…wel aan je ketting…hoop er vandaag tijd voor te maken. Eerst maar eens straks naar een meeting gaan voor hooggevoelige mensen en eens kijken hoe dat voelt voor mij of het past bij mij.
   Leuk dat je er blij mee bent, er hadden maar weinig mensen gereageerd maar dat geeft niet want het gaat er natuurlijk om dat diegenen die wel reageren hem graag zouden winnen. En ik had hem met liefde aan alle dames gegund die mee deden hihi. Dikke knuffels??

   26 april 2019 at 07:57
   • Reply Rebecca van Barneveld

    ☺️?

    26 april 2019 at 21:03
 • Reply Monique den boer

  Lieve Susan, jij kan voorlopig even je hart ophalen als het over chocolade gaat heerlijk zon prijs. Wat een leuke en interessante blog ik zou er wel meer en vaker iets over willen horen. Het klopt wel hoor mijn gedachte gang is ook heel sterk dat zodra ik me ergens in vastbijt of iets voor elkaar wil krijgen dan lukt het vaak ook wel toeval of geen toeval? Fijne avond Susan en tot gauw weer. Lieve groetje van Monique den Boer uit Dordrecht

  24 april 2019 at 21:27
  • Reply Happy Susan blogger

   Wat bijzonder om te horen (lees lezen ??). Ja soms weet je gewoon dit is voor jou bestemd of volg je vanzelf alle tekens die je krijgt en lukt het zowaar. En inderdaad toeval of niet het is mooi als het je toevalt. Fijn om te horen dat je er wel meer van zou willen lezen. Ik ga eens kijken wat er vandaag uit mijn vingers gaat vloeien. Er zijn wat dingen waar ik al een tijdje mee loop en wellicht ga ik daar wat van delen of net niet. We gaan het zien, eerst eens actie ondernemen. Knuff??

   26 april 2019 at 08:01

  Leave a Reply

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.