Follow:
Happy Tante Betsy dresses, Happy thoughts, Words of Wisdom

Power thoughts with Susan

Happy Susan blog - Power thoughts with Susan -Change the way you look at things and the things you look at change

Hey girls vanochtend heb ik de stilte van de natuur opgezocht en de koelte van het bos. Vandaag wil ik schrijven over dat jij je eigen werkelijkheid creëert. Dat je met jouw gedachten jouw ervaringen bepaald en dat je er dus ook een positieve draai aan kan geven. Verander je gedachten en je verandert je wereld. Lees je weer gezellig mee…

Happy Susan blog - Power thoughts with Susan - Tante Betsy Dress Josephine Houndstooth Red

Terwijl ik dus heerlijk wilde gaan wandelen in het bos, als het nog lekker koel is in de ochtend, kon ik al vrij snel niet verder. Een omgevallen boom blokkeerde het pad. Dan maar door het hoge gewas een andere weg zoeken. Op zo’n moment voel ik me erg nietig met mijn 1.57m. Gelukkig leiden er meerdere wegen naar Rome ;).

Happy Susan blog - Power thoughts with Susan - Tante Betsy Dress Josephine Houndstooth Red met Asics Gel Lyte III sneakers - Urban Hippies Denim Black Rose DailyBag

In het bos stuitte ik al snel op een groep hard pratende mensen, hups meteen een ander pad ingeslagen. Ik kwam voor mijn rust… En opeens hoorde ik een groep kinderen…wat een fijne manier om kinderen heerlijk te laten genieten in de buitenlucht bedacht ik me…maarreh ik kwam voor mijn rust bedacht ik me ergerlijk. Óf nee eigenlijk ben ik het bos in gegaan voor de verkoeling. Hup een grote cirkel van licht om me heen om me te beschermen. En snel doorlopen en het pad omlaag nemen zodat ik geen last heb van overprikkeling van al die stemmen en geluiden.

Happy Susan blog - Power thoughts with Susan - Tante Betsy Dress Josephine Houndstooth Red met Asics Gel Lyte III sneakers - Urban Hippies Denim Black Rose DailyBag

Happy Susan blog - Power thoughts with Susan - Urban Hippies Denim Black Rose DailyBag

Daar maakte ik deze outfit foto’s van mijn Tante Betsy Dress Josephine Houndstooth Red. Een geweldig nieuw mouwloos model van de Tante Betsy SS2019 zomercollectie. Ik heb haar vandaag voor het eerst aan als outfit of the day. Dankzij een hogere onderbroek (die niet knelt) tekent ze niet meer zo af. In de blogpost Tante Betsy happiness in a dress with Susan and Jacqueline liet ik haar al eens zien.

Happy Susan blog - Power thoughts with Susan - Tante Betsy Dress Josephine Houndstooth Red met Asics Gel Lyte III sneakers

Happy Susan blog - Power thoughts with Susan - Tante Betsy Dress Josephine Houndstooth Red

En nu zit ik op een gesloopt bankje op een plek waar ik wel kan genieten van de verkoeling en enige mate van rust. Ik hoor wel autogeluiden, maar gelukkig ook fluitende en zingende vogels ;).

Happy Susan blog - Power thoughts with Susan

Happy Susan blog - Power thoughts with Susan

Weet je lieverds je kunt je wel enorm ergeren aan omstandigheden waarop je geen invloed hebt. Maar je kunt er ook voor kiezen om te genieten van het positieve in de situatie. De geluiden van de vogels in mijn geval en de heerlijke koelte van het bos.

Happy Susan blog - Power thoughts with Susan - Tante Betsy Dress Josephine Houndstooth Red

Jouw gedachten creëeren jouw ervaringen. Wees dus sterk en denk positieve gedachten. Luister naar je liefdevolle ruimdenkende alwetende hart en zeg stop tegen je kwebbelend ego. Laat die zeurkous, dat slachtoffer in je haar mond houden. Jij kunt gewoon door de situatie anders te benaderen er een positieve draai aan geven.

Happy Susan blog - Power thoughts with Susan -Change the way you look at things and the things you look at change

Gisteren sloeg ik mijn nieuwe boek Treasure Yourself van Miranda Kerr open. En de affirmaties die ik gisterenavond las zijn vandaag perfect van toepassing. Je herkent het allemaal wel dat iemand iets tegen je zegt of een opmerking plaatst op Facebook waarvan je niet blij wordt. We zijn niet allemaal woordenkunstenaars en soms is geschreven tekst nu eenmaal plat. En bedoelt de ander het wellicht helemaal niet zo zoals het bij jou overkomt. En dan is het de kunst om jouw teleurgestelde ik, je gekwetste ego stil te laten zijn en in je kracht te gaan staan. Affirmaties opzeggen helpen daarbij om op andere gedachten te komen. Zoals deze uit het boek (het boek is ook in het Nederlands vertaald en verkrijgbaar).

Happy Susan blog - Power thoughts with Susan

“I release ill feelings toward others without seeking retribution”.

I am forgiveness and love, and I move forward knowing that the past does not impact me or my future. Every negative feeling I have is removed and replaced by acceptance and love.

Happy Susan blog - Power thoughts with Susan - Tante Betsy Dress Josephine Houndstooth Red

Wow echt van die krachtige woorden die je helpen om zo’n situatie los te laten en om te draaien tot iets positiefs. Want we weten allemaal dat negatieve woorden onze gedachten kunnen blijven voeden. Je kan er enorm down van worden. Ik ben ervan overtuigd dat jij je met je gedachten ziek kunt maken. Én ben er daarom dus ook vast van overtuigd dat jij je met je gedachten beter kunt maken!! Dus lieverds ga in je kracht staan, let op dat negatief kwetterend stemmetje in je hoofd. Denk positieve gedachten om die te overstemmen. En daarmee jouw positieve ervaringen en werkelijkheid te creëren.

Happy Susan blog - Power thoughts with Susan

I am happy, calm and peaceful inside. I choose how I feel inside. I am worthy of anything I ask for from my life. I believe in me. I do not let negativity get to me. I am happy, calm and peaceful inside.

Lots of love from Susan

* Deze jurk heb ik ontvangen van Tante Betsy voor mijn blog. Alsmede de Urban Hippies tas Denim Black Rose DailyBag.

Share:
Previous Post Next Post

You may also like

11 Comments

 • Reply chucky1012

  Mooie foto’s.
  Pretty dress.
  Zal je altijd zien dat als je de rust opzoekt er een groep kinderen langs loopt dat een heleboel kabaal maakt.
  Niet fijn.
  Geweldig om daar de vogels te horen fluiten.

  Een fijne avond

  26 juni 2019 at 19:43
  • Reply Happy Susan blogger

   Hihi ja dat was ook mijn eerste gedachte hoor. Maar toen bedacht ik me dat ik naar het bos was gekomen voor de koelte en die had ik al en daar genoot ik al van ;). Op het bankje vond ik wel rust. Normaal lopen er altijd veel mensen in het bos om de hond uit te laten. Maar ik heb er de hele tijd in alle rust gezeten ???

   26 juni 2019 at 22:09
 • Reply Caro

  Dit jurkje staat je mooi. Zag niet dat het bij jullie wel 8-9 graden warmer was dan bij ons! Snap ik best dat jij met vele anderen verkoeling zocht in het bos?. Wel lastig als je jouw overgeprikkelde brein er rust wilde laten vinden. Hoe werkt het dan? Lees je letterlijk een paar keer die affirmatives hardop voor? Om ze zo beter in te prenten en te dragen? Benieuwd?

  26 juni 2019 at 20:32
  • Reply Happy Susan blogger

   Ja het is hier echt warm, alhoewel ik nadat ik tegen tienen thuis was gekomen ben ik niet meer naar buiten geweest. Aan de voorkant op mijn slaapkamer was het wel nog koel en heb ik heerlijk gelezen met het raam open (de zon staat aan de andere kant van het huis tot in de namiddag).

   Ja affirmaties zeg ik inderdaad hardop (je kunt ze ook in gedachten opzeggen), deze affirmaties die ik hier deelde heb ik vandaag een paar keer hardop gezegd.
   Daarnaast zijn er een aantal zinnen die ik al zo vaak heb opgezegd dat ik ze uit mijn hoofd weet. Vaak zijn dat aanroepingen (engelen aanroepingen), maar ik kan er ook een affirmatie van maken. I beautify my thoughts about my desires, so they are completely based in love, peace and happiness.
   Je kunt ook zeggen ‘ik kies positieve gedachten en creëer positieve gevoelens’.

   Er valt me opeens in dat je ook online affirmatie kaartjes kunt trekken. Vaak zijn die heel toepasselijk. https://www.orakels.net/affirmatiekaarten

   Ik trok net dit kaartje ‘My heart is open, I speak loving words’.

   Mijn hart staat open. Ik spreek in woorden van liefde ???

   26 juni 2019 at 22:21
 • Reply Willeke

  Hoi Susan. Gister had ik toevallig zon situatie; mijn moeder was ontzettend boos op me, terecht overigens, maar o wat vind ik het nog steeds moeilijk om daar mee om te gaan. Op zon moment kan ik ook wel wat positieve gedachtes gebruiken maar dat lukte me op dat moment niet echt. In plaats daarvan was ik erg chagrijnig. Fijn om jouw blog nu te lezen?dankjewel! Misschien dat het me de volgende keer wél lukt om positieve gedachtes te maken.

  26 juni 2019 at 20:46
  • Reply Happy Susan blogger

   Hey lieverd ja het is niet altijd even makkelijk hè om dan positief te zijn of te blijven. Ik kan ook echt wel uit mijn huisje zijn als iemand negatieve dingen zegt of schrijft, nu gebeurd dat gelukkig niet vaak. Ik ga dat soort mensen ook bewust uit de weg. Ik kies ervoor om met liefdevolle positieve mensen om te gaan.
   Je kunt je misschien op zo’n moment even terugtrekken, even naar het toilet of zo en dan in jezelf zeggen. Ik kies positieve gedachten en positieve gevoelens.

   Ik heb net even een affirmatiekaartje voor je getrokken bij orakels.net;
   Ik kan een ander niet veranderen. Ik laat anderen zijn wie ze zijn, en ik houd van wie ik zelf ben.
   https://www.orakels.net/affirmatiekaarten/ hier kun je zelf ook affirmatie kaarten trekken en dat kan ook op zo’n moment als je het even nodig hebt lieverd. Succes ermee??

   26 juni 2019 at 22:28
 • Reply Corine

  Ik loop dus net zo als jou in het bos, rust zoeken, hier is het nu ontzettend druk, daarom loop ik rond 1810, meest rustig. Heerlijk zo, kan er echt van bijkomen, knuffel Corine

  26 juni 2019 at 20:59
  • Reply Monique den boer

   Lieve Susan, wat staat die jurk je leuk zeg echt heel gaaf. Ik snap precies wat je bedoelt dat je iets schrijft met een goede bedoeling en die boodschap kan dan net even heel anders overkomen bij de lezer. Ik heb dat vaak met appen , app soms heel erg enthousiast naar iemand met de meest goede bedoelingen maar het kan soms heel rot bij de ander overkomen. Mijn man zegt dan altijd niet appen maar bellen .Het heeft ook vaak met een aantal factoren te maken he , diegene heeft een rotdag gehad of zit niet lekker in zijn vel , je herkent het wel he en jij bent dan net die druppel die de emmer doet overlopen. Ik zou zeg trek het je niet aan meid en blijf zo lekker positief als je altijd bent en geniet van alle mooie dingen die de nieuwe dag weer brengt, je verdient het?

   26 juni 2019 at 22:09
   • Reply Happy Susan blogger

    Hihi ja inderdaad zoiets is vaak helemaal afhankelijk van iemand zijn stemming hoe het dan binnen komt. Ik heb me aangewend soms nog een keer te lezen op een ander moment. Vaak heb ik dan toch over dingen heen gelezen die de tweede keer opeens wel goed binnen komen ;).
    En ja soms is het gewoon beter om te bellen want dat is toch een hele andere en soms echt betere manier van communiceren.
    No worries voor mij hoor lieverd???

    26 juni 2019 at 22:35
  • Reply Happy Susan blogger

   Oh ja op zo’n mooi maar ook toeristisch eiland wonen heeft natuurlijk ook zijn mindere kanten. Goed van je dat je dan rond etenstijd gaat lopen, slimme zet van je. Ik heb er normaal geen last van in het bos, maar het gebeurd wel eens dat er opeens een klas in het bos is. Gelukkig is dat niet vaak ;). Ik heb toch genoten van mijn wandeling en ook van de rust en de koelte. Geniet ze lieverd??

   26 juni 2019 at 22:32
 • Reply D.

  Dankje voor je mooie blog! De bosfoto’s, jouw vrolijke outfits en je woorden: ik vind het heerlijk om je blogs te volgen. Hoewel ik natúúrlijk veel te nuchter ben voor orakelkaarten ??, heb ik je linkje naar de kaarten op mijn startscherm staan… ??

  5 juli 2019 at 17:01
 • Leave a Reply

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.