Follow:
BeYoutiful, Happy Tante Betsy dresses, Happy thoughts

Open your heart with Susan

Hey girls wow wat een lieve reacties kreeg ik op mijn blogpost Be your true self with Susan. Het voelt enorm goed te weten dat mijn blogposts nog steeds gewaardeerd worden en dat jullie er baat bij hebben. Vandaag ga ik nog wat dieper in hoe ook jij een verschil kunt maken in deze wereld. Ik schreef onlangs in Find your life purpose with Susan hoe je erachter kunt komen wat de jouw levensdoel is. Én dat je vooral door gewoon heerlijk jezelf te zijn al enorm helpt.

Wees gewoon jouw pure ware zelf, schuif dat ego, dat negatieve stemmetje aan de kant en wees gewoon vol liefde naar je medemens. Als jij voelt dat je iets positiefs bij te dragen hebt aan deze wereld, is het belangrijk om vanuit je hart te leven. Je hart te openen en gewoon vol liefde en compassie met je medemens om te gaan. Ja ik weet dat klinkt best wel eng, maar de lichtwerkers onder ons die kunnen dat. Jij die hier meeleest en niet alleen komt lezen over Tante Betsy jurkjes kan dat.

Als jij hoogsensitief bent, voelt dat er meer op aarde is, en een dringende behoefte hebt om een verschil te maken dan ben jij een lichtwerker. Of misschien denk je wel ben ík dat wel?! Je hebt hier wel raakvlakken mee met alles wat ik schrijf. Maar twijfelt nog of jij werkelijk een verschil kan maken. Ja lieverd jij kunt dat en dat doe je al iedere dag, door gewoon heerlijk jezelf te zijn.

Het is allemaal heel eenvoudig. Ben jij liefdevol en vol compassie naar vreemden? Help je wel eens iemand in de winkel met een tip of geeft een handje hulp aan een ander of aan een oudere. Schenk je een vreemde een glimlach op straat? Al die kleine dingen die je kunt doen om het leven van een ander aangenaam te maken. Iemand een knuffel te geven als je ziet dat ze het enorm nodig hebben of een hand op de schouder leggen. Een luisterend oor bieden… Het hoeft allemaal niet zo groots te zijn. Zolang je het maar doet uit pure liefde en niet om je ego een boost te geven. Jij doet die kleine dingen gewoon al van nature, dat is wie jij bent.

Ja echt waar je hoeft alleen jezelf te zijn en ja ik weet het klinkt wellicht wel eng. En je hart openen en vanuit je hart te leven klinkt wellicht nog enger. Pure liefde zijn oops dat zou wel eens kunnen beteken dat jouw hart gebroken kan worden. Daarom is het belangrijk om jezelf ook wel te beschermen, een beschermlaag om je heen te zetten. Ik vertelde al eens hoe je dit kunt doen in de blogpost Feeling energetic with Susan. Door een koepel van licht om jezelf heen te zetten, in mooie zachte kleuren. De kleuren van de regenboog of goud licht.

Zo kun je toch met een beschermlaag om je heen de wereld met een open hart, met open armen, tegemoet treden. Jouw bijdrage aan de wereld geven hoe klein soms ook. Jouw glimlach die je schenkt aan een vreemde op straat, kan enorm helpen. Die kan iemand zijn/haar dag maken als ze zich niet zo geliefd voelen of denken dat niemand ze ziet staan. Onze vrolijke fleurige Tante Betsy jurkjes (of outfits) kunnen iemand al enorm blij maken. Je kunt toch alleen maar blij worden van al die vrolijke kleurtjes?! Dus lieverds wees vooral jouw ware zelf, wees je blije zelf. Wees gewoon je liefdevolle zelf en maak een verschil in de wereld. Niks mooiers als dat!

Oh ja vandaag dus speciaal gekozen voor Dress Suze Gnome Love Black. We hebben een begrafenis (urn bijzetting) van een bekende van ons. De kabouterjurk deed me aan hem denken, ik vond deze lieve man altijd uitzien als een kabouter. En yihaa hij heeft ook nog hartjes erop, dat past mooi bij mijn blogpost thema van vandaag.

Met wat extra bloemen toegevoegd, accessoires van Urban Hippies. Én een paar gave Sendra laarzen met geborduurde bloemen (van Boeties.nl) kan ik lekker op mijn geheel eigen manier afscheid nemen van deze bloemenman (bloemen marktkoopman). Manlief deed ook zijn one of a kind Tante Betsy hemd aan. Zo kun je toch heerlijk jezelf zijn en stemmig naar een begrafenis gaan. So just be yourself girls!

Lots of love from Susan

Share:
Previous Post Next Post

You may also like

6 Comments

 • Reply Alexsandra Stegeman-kok

  Wat een heerlijke blog weer en zo fijn om te lezen. En wat zijn jullie toch een prachtig stel samen. Ik ben nog steeds aan het uitzoeken wie ik ben. Maar komt goed jouw blogs doen mij erg goed❤❤???

  20 mei 2019 at 19:52
 • Reply Caro

  Met kleine dingen veel betekenen, hoe mooi is dat. Fijn hoe je dat hier beschrijft?

  20 mei 2019 at 20:01
  • Reply Heidi

   Mooi. Er voor een ander zijn. Voelen dat de ander iets nodig heeft. Ik sta altijd wijd open en absorbeer alles van anderen. Verdriet, blijdschap, soms weet ik niet eens waarom ik iets voel. Blijkt t niet eens mijn gevoel te zijn.

   20 mei 2019 at 20:17
 • Reply Corine

  Lieve Susan, prachtig blog weer, het helpt mij echt op weg, knuffels Corine

  20 mei 2019 at 20:08
 • Reply Monique den Boer

  Lieve Susan, jezelf afschermen voor bepaalde invloeden ik denk dat ik die blog gemist heb, maar das geen gek idee als hoogsensitief persoon zou je wel eens willen dat je doof was en niet alles hoorde wat er gezegd werd. Misschien toch maar eens in verdiepen vooral als ik naar feestjes of verjaardagen ga die vreten de meeste energie. Net zoals Pubers ?, fijne avond nog. Lieve groetjes van Monique den Boer uit Dordrecht

  20 mei 2019 at 22:35
 • Reply Annette Elias

  Hoe leuk is het toch om een ander een klein geluksmomentje te geven, en vaak zo’n kleine moeite!
  IK houd er van. En jij doet met je blog niet anders dan leuke momentjes delen, bemoedigingen, liefs, een steuntje in de rug, geruststelling, het zit er allemaal in. Zo mooi!

  20 mei 2019 at 23:04
 • Leave a Reply

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.