Follow:
Happy Tante Betsy dresses, Tante Betsy

No need to worry

Happy Tante Betsy blog - No need to worry

Hey girls daar zijn we weer na een relaxed weekendje. Zaterdag was ik nog total loss van het dagje Keulen. Vrijdag was sowieso een heftige dag in de Tante Betsy Facebookgroepen wereld en ik had er ‘s avonds ook last van. Ik kan net zoals veel mensen niet goed tegen veranderingen. Ik heb er zelfs nog over gedacht om in het weekend live te gaan. Om wat meer ‘Tante Betsy happiness in a dress gevoel’ te verspreiden. Maar ik heb toch besloten om voor mezelf te kiezen en tijd in onze relatie te steken. En heb dan ook heerlijk genoten van quality time met manlief.

Happy Tante Betsy blogger Quality time met manlief

Tante Betsy Liefde en retro jurkjes

Happy Tante Betsy blog - No need to worry

Zoals velen van jullie wellicht al weten heeft Eva, de beheerder van de Tante Betsy Liefde en retro jurkjes Facebook groep, besloten om de gehele groep op te heffen. Dit staat eind december te gebeuren, zover ik weet. Een heftig besluit voor velen en voor mij net zo goed. Ze heeft een nieuwe groep geopend met dezelfde naam (met een . punt erachter). Waar 1000 leden lid van kunnen worden ipv onbeperkt (er waren meer dan 3000 leden).

Ik wil hier op mijn blog niet verder op in gaan, en als ik live was gegaan had ik dit ook niet gedaan ;). Dit is Eva’s keuze, daar valt jammergenoeg niks aan te veranderen.

Happy Tante Betsy blog - No need to worry

Wist je dit nog niet, dan kan ik me voorstellen dat je hier helemaal niet blij van wordt en er zelfs verdrietig of boos van wordt. De besloten Tante Betsy Facebookgroepen bieden veel dames toch een plek, waar vriendschappen ontstaan. Waar je iets kunt vragen over je jurkjes of wat dan ook. Je doet er inspiratie op en geeft inspiratie. Het is een plek waar je jezelf kunt zijn. Dus nee het is niet niks. Máár er zijn diverse opties lieverds!

Happy Tante Betsy girlsHappy Tante Betsy girls

Er zijn drie opties als je lid wilt blijven van een Facebook groep, waarin je je Tante Betsy OOTD’s kunt delen. OOTD staat voor Outfit Of The Day ;). Ik zie nu dat de keuze voor de nieuwe groep van Eva vrij beperkt is, die is al bijna vol met 894 leden. Hier kun je nu dus nog lid van worden. Qua inhoud zal er op zich niet veel veranderen. Dit is een groep waar dus ook andere merken jurkjes worden gedeeld en vast ook weer lief en leed.

Tante Betsy happiness in a dress

Happy Tante Betsy blog - No need to worry

Dan is er dus ook de optie om je gewoon heerlijk onder te dompelen in een groep, waar álleen Tante Betsy outfits gedeeld worden. De groep die bijna twee jaar bestaat en waar ik dus ook al zolang lid van ben. Tante Betsy happiness in a dress, de Facebook groep van Frederike en Joanne. Dit is altijd al een heerlijke groep geweest zonder drama. Een plek waar je je Tante Betsy outfit deelt en waar veel Tante Betsy girls zitten.

Tante Betsy happiness in a dress

Frederike en Joanne beheerders van Tante Betsy happiness in a dress

Als je nu lid wordt van deze groep val je met je neus in de boter. Frederike heeft vanwege het twee jarig bestaan van de groep, heel veel leuke winacties geregeld.

She wears retro

Happy Tante Betsy blog - No need to worry

Dan is er nog een derde optie: Jacqueline die een hele tijd moderator is geweest van de Tante Betsy Liefde en retro jurkjes groep, heeft onlangs zelf een nieuwe groep gestart. She wears Retro heet deze groep. Ook een groep waar je je Tante Betsy outfit kunt delen én ook andere outfits van retro look merken. Jacqueline is een heerlijk positief ingesteld mens en gaat er vast samen met de jurkjeszusjes een mooie groep van maken.

Jacqueline in Tante Betsy Dress Lola Strawberry Blue

Jacqueline in Tante Betsy Dress Lola Strawberry Blue

Ik ben zelf op dit moment niet zo actief op de Facebook groepen, ik ben inmiddels van alledrie lid. Maar ik zag al allerlei leuke outfits langs komen. Volg je gevoel als je lid wilt worden van een van deze Facebook groepen. Kijk waar jij blij van wordt en waar jij behoefte aan hebt.

Happy Tante Betsy blog - No need to worry

Ik heb bewust gekozen voor tijd voor mezelf en alles waar ik mee bezig ben. Zoals het er nu uit ziet ga ik de Wia in en wie weet zelfs de Iva in. Vandaag ben ik bij de bedrijfsarts geweest en vrijdag heb ik op mijn werk een afspraak voor de Wia aanvraag.

Tante Betsy Dress Bobbie Strawberry Blue

Mijn OOTD (van zondag) Tante Betsy Dress Bobbie Strawberry Blue

Natuurlijk heel jammer dat er een einde komt aan werken op een creatieve afdeling (ik werk op een sociale werkplaats ivm mijn nah). Maar ik verlang ook wel naar de rust die het me gaat geven als ik straks afgekeurd ben.

Happy Tante Betsy blog - No need to worryHappy Tante Betsy blog - No need to worryHappy Tante Betsy blog - No need to worry

Ik heb even een kaartje erop getrokken of ik hierover wel zou schrijven, ik wil niet weer alles oprakelen. Maar ik wil wel dames laten weten dat er diverse opties zijn waar uit te kiezen. En daarnaast wil ik vertrouwen geven dat alles goed komt lieverds. Ook al is het een enorm onverwachte verandering. En natuurlijk kun je deze boodschap ook op je eigen situatie betrekken en ik ook op de mijne. Ik heb er alle vertrouwen in dat alles goed komt. Deze trok ik erna of ik deze blogpost vandaag zou delen. Ook deze is weer van toepassing op mijn huidige situatie. Wie weet ook op jou.

Happy Tante Betsy blog - No need to worryHappy Tante Betsy blog - No need to worry

Lots of love from Susan

Share:
Previous Post Next Post

You may also like

29 Comments

 • Reply Heidi

  Ik denk dat het idd veel rust zal geven. Het kost je nu zoveel. Goede beslissing maar vast heel moeilijk. Dikke knuf

  3 december 2018 at 19:35
 • Reply chucky1012

  Zo fijn dat je een rustig weekend had met je man en er lekker op uit waren geweest….
  Fijn dat je ons op hoogte brengt hiervan ??
  Ik had het wel gezien.
  Even kijken bij de andere groepen.

  Een fijne avond ?

  3 december 2018 at 19:35
 • Reply Caro

  Heel verstandig en ook heeeeel knap dat je je niet hebt laten meesleuren in de hektiek rondom de facebookgroepen dit weekend! Er is al genoeg reuring in real life dus heb je daar al je energie voor nodig. Een fijn weekend met Arno zie ik. Leuk?

  3 december 2018 at 19:46
 • Reply Jacqueline Harbers

  Hoi lieverd, wat ontzettend lief, dat je wat uitleg hebt gegeven. En wat ontzettend lief dat “mijn” groep genoemd is, als mogelijk alternatief. Mag ik zo vrij zijn een kleine aanvulling te doen? De groep, die ik opgericht heb, is opgericht voordat Eva haar besluit heeft genomen. Het lijkt misschien alsof deze groep een kopie is van de “oude” TB liefde en retro jurkjes groep, maar dat is niet helemaal waar. Op de nieuwe groep “She wears Retro” ligt de nadruk volledig op outfits en daaraan verwante zaken/vragen/opmerkingen/tips. We hebben ervoor gekozen het “lief en leed” gedeelte niet mee te nemen in deze groep. Kijk, we leren elkaar natuurlijk via deze groepen allemaal een beetje “kennen”, dus een “persoonlijke noot” is helemaal leuk en hoort erbij. Maar daar willen we het graag bij laten. Klinkt streng, maar een groep waar dit wel kan, is er al ?

  Dikke knuffel, nogmaals heel erg bedankt en geniet van je avond ?

  3 december 2018 at 19:47
  • Reply Susan happy Tante Betsy blogger

   Helemaal super je aanvulling. Dankjewel lieverd????
   LET OP DAMES! Wil je lid van de ‘She wears retro’ groep worden lees dan even Jacqueline haar reactie???.

   3 december 2018 at 19:53
  • Reply Jeanet

   Lijkt me heeeeel relaxt, Jacqueline, ik ga zeker kijken in jouw groep (als ik toegelaten word, hihi).

   3 december 2018 at 20:15
 • Reply Alexsandra Stegeman-kok

  Zo fijn om te lezen dat je eindelijk rust gaat krijgen en duidelijkheid. Ik loop ook via het UWV. Ben al 53,5% afgekeurd en zijn nu bezig met het restrerende percentage. En in deze tijd is het zeker belangrijk dat je voor je zelf kiest. Snap heel goed dat het moeilijke keuzes zijn die je liever niet had gezien. Maar waar 1 deur dicht gaat gaat er ook weer 1 open. Heel veel sterkte met dit alles dikke knuffel van mij

  3 december 2018 at 19:49
 • Reply Janna

  Lieve Susan,
  Pas idd maar goed op jezelf, er is er maar één van.?
  Groetjes Janna

  3 december 2018 at 19:51
 • Reply Hennie Rijnders

  Fijn dat je zo duidelijk schrijft over de groepen. Wat een beslissing om de Wia aan te vragen. Maar het zou wel heel veel “adem”kunnen geven voor je. Alleen weet je dat pas na de beslissing. Zo jammer soms dat je niet even vooruit in de tijd kunt kijken. Dan hoef je je misschien niet zo onzeker te voelen. Fijne avond ??? Hennie

  3 december 2018 at 19:51
 • Reply Katja Prins

  Wat een prachtige outfit, in de blauwe aardbeien… maar je ziet er moe uit! Goed om te lezen dat je goed om jezelf denkt. Wat een toepasselijke blog ?. Het waren een paar roerige dagen in de groepen maar volgens mij zijn de gemoederen weer redelijk rustig. Ik moet er nog wel aan wennen. Ik vond het fijn om één grote groep te hebben voor alles. Lekker overzichtelijk, een plek om iedereen in één keert te zien/volgen. En ik weer niet zo goed waar ik mijn ootd moet plaatsen. Ik wil mensen ook niet lastig vallen met drie ootd’s van mij op verschillende plekken. Ik denk er nu over om het om-en-om te doen. Maar goed, het zal zich uiteindelijk welwijzen. Ik ben blij dat de sfeer in alledrie groepen in elk geval gezellig en positief is. Wat dat betreft is er niets veranderd!

  3 december 2018 at 19:51
  • Reply Katja

   Wel uitwijzen bedoel ik!

   3 december 2018 at 19:55
 • Reply Alma

  Alle goeds voor jou, Susan! Xx

  3 december 2018 at 20:08
 • Reply Barbara

  Hopelijk gaat de wia je goed doen. Kan me voorstellen dat het even wennen aan het idee is.
  Hopelijk heb je een lekker weekend met manlief gehad en heel goed om niet direct te reageren op alle onrustbin de fb groepen. Wel een handig overzicht. Kende de groep van Jacqueline nog niet, dus dank voor de tip!

  3 december 2018 at 20:09
 • Reply Petra van Schijndel

  Best een hele stap Susan,maar het zal je zeker rust gaan brengen. En het hele groepen van Facebook gebeuren; jammer dat het zo gelopen is en mensen er last van hadden. Maar meer dan 3000 leden is ook erg veel. Liefs, Petra.

  3 december 2018 at 20:24
 • Reply Sylvia W

  Lieve Susan ?
  Wat er in een paar dagen kan gebeuren…
  tja ‘t was even slikken…Maar don’t look back en koester het moois wat het gebracht heeft en dat is heel veel voor mij ??
  Het blijft bizar hoe het internet medium je leven kan beïnvloeden! Was d’r geen Hyves geweest dan was er niet al een hele tijd een hele leuke Boer ? die geen vrouw zocht ? in mijn leven
  geweest. De afgelopen 2 jaar waren bijzonder in Tante Betsy Liefde, mooie echte vriendschappen ??ontstaan etc.
  Wat voor mij totaal nieuw & spannend is:
  Ik ben mede-beheerster samen met Jacqueline
  In de nieuwe groep: “She Wears Retro” ?
  Heerlijk dat je samen met je mannetje genoten hebt van quality time together, want de keuzes waar je door heen moet voordat ze geregeld zijn kosten energie en daar heb je een dosis positiviteit bij nodig ?? Hou vol! En alles komt goed! Fijne avond ??

  3 december 2018 at 20:30
  • Reply Jacqueline Harbers

   En je doet het FANTASTISCH ?

   3 december 2018 at 22:18
 • Reply Alexandra

  Wat fijn dat je zo’n heerlijk weekend hebt gehad en genoten hebt van de tijd samen met je man. Super belangrijk! Jeetje wat een veranderingen met die Facebook groepen. Gaat allemaal langs mij heen, zo zonder Facebook. Ook wel lekker rustig hoor. Ook een grote verandering als je straks niet meer zou werken. Maar misschien wel een goede en welkome verandering. Maar ik kan me voorstellen dat je dat ook een plekje moet geven. Maar je wordt daar geen minder mens van hoor. Het gaat om wie je bent, niet om welk werk je doet en hoeveel je dat doet.

  3 december 2018 at 20:43
 • Reply Jacqueline Aarts

  Wat fijn dat jullie samen een leuk weekend hebben gehad. En dat je je rust hebt genomen. Heel veel succes met de WIA aanvraag, als ik je ergens mee kan helpen dan app je me maar. 1 advies, neem iemand mee die je goed kent naar de arts van het UWV en schrijf van te voren alles op wat je graag in het gesprek wilt zeggen en neem dat mee. Alkes komt dan ook weer boven, maar mij heeft het enorm opgelucht. Het komt helemaal goed met jou en straks zal je je rust vinden. Niks meer moeten, alleen maar mogen ?
  En de groep van Jacqueline ga ik snel opzoeken ?

  3 december 2018 at 20:48
 • Reply Wendy Verdooren

  Lieve Susan, ik wens je veel goeds toe in de weg die je gaat inslaan. Ik hoop dat het je rust geeft en energie voor andere dingen. lieve groetjes Wendy?

  3 december 2018 at 21:21
 • Reply Maria Louisa

  Ik snap het opheffen van de groep eigenlijk helemaal niet. Persoonlijk denk ik dat het beter zou zijn om het moderatorschap over te dragen aan anderen die het stokje willen overnemen, bij de weggeefgroep kon dat toch ook. Voor mij is zo’n groep een beetje van alle leden en niet van maar 1 iemand. Echt superjammer.
  Maar superfijn dat velen de Happines groep opzoeken en daar weer hun outfits delen.
  Zelf vind ik het wat minder groepen best fijn. Als er 3 tante groepen zijn zie je toch vaak dezelfde outfits 3x voorbij komen.

  3 december 2018 at 21:25
 • Reply Jeannette Kuppens

  Gossie passie… ik ben helemaal niet thuis in het face-book-groepen gedoe…. een wereld gaat voor me open…. ik volg eigenlijk alleen jouw blog Susan. En dat geeft me al heel veel input. The Perfect Time staat op een kaart die je met ons deelt. Mooie tekst. Daar kan ik echt een tijdje over doordenken. Dank je wel voor het delen!
  Gisteren was ik helemaal aan het stuiteren ivm het winnen van een zoo adventure waardebon, daardoor even niet goed gelezen, (heb ik nog nooit eerder iets gewonnen….) maar eh, volgens mij moet ik nu via je blog een reactie achterlaten? Is dit zo oké?

  3 december 2018 at 21:47
 • Reply Dagmar

  Lieve Susan, ja best heftige dagen. Voor jou. En ook binnen de FB-groep; kwam er pas later achter en heb me er niet te veel mee bezig gehouden. Ik zie wel. Heb er wel vertrouwen in dat ik de meesten wel weer tegenkom ergens.
  Goed dat jij ook even afstand hebt gehouden-je zit nu ook midden in een spannend proces. Wat veel energie kost. Ik wens je sterkte met het WIA traject en laat he hierin wel goed begeleiden ( ik zou iemand meenemen naar het gesprek).

  3 december 2018 at 22:27
 • Reply Dagmar

  Lieve Susan, ja best heftige dagen. Voor jou. En ook binnen de FB-groep; kwam er pas later achter en heb me er niet te veel mee bezig gehouden. Ik zie wel. Heb er wel vertrouwen in dat ik de meesten wel weer tegenkom ergens.
  Goed dat jij ook even afstand hebt gehouden-je zit nu ook midden in een spannend proces. Wat veel energie kost. Ik wens je sterkte met het WIA traject en laat he hierin wel goed begeleiden ( ik zou iemand meenemen naar het gesprek). Hoop dat plaatsen nu lukt; krijg foutmelding ?

  3 december 2018 at 22:28
 • Reply Danielle Schoonderwoerd

  ✼ Zoals je waarschijnlijk al weet, was ik vrijdag behoorlijk de weg kwijt. Inmiddels ben ik aardig geland en zit ik in alledrie de groepen, of ik dat zo houd weet ik nog niet. Ik ben wel heel blij met jouw blog, het voelt een beetje als lotgenoten. Nu heb ik dat trouwens sowieso, de kaartjes die jij trekt zijn ook constant op mij van toepassing. En het hele WIA traject is mee helaas ook niet onbekend. Ik hoop dat het allemaal zal verlopen op de manier zoals het voor jou goed voelt. Ik heb veel bewondering voor je en vind je super krachtig. Dank je wel, omdat jij, jij bent ? ✼

  3 december 2018 at 22:36
 • Reply Annette

  Ja, dat waren hele rare dagen Susan, en ik denk dat het goed is geweest even voor je zelf te kiezen. Ook ik ben van de drie groepen lid. Ik ga even kijken hoe het loopt. Het is best naar dat alles nu nogal verstrooid is, dat al die leuke dames zich verspreid hebben. Maar ook dat is verandering en komt weer goed! De gezamelijke liefde voor fleurige jurkjes en positiviteit blijft! Je gekozen kaarten zijn wel heel veelzeggend deze keer. Dikke kus!

  4 december 2018 at 00:27
 • Reply Corry

  Inderdaad tijd voor veranderingen
  Voor jezelf kiezen en je ook de tijd nemen is heel belangrijk.
  Dan de wia, uit eigen ervaring kan ik zeggen het is en was niet altijd makkelijk het te accepteren.
  Keuring en gesprekken liepen bij mij heel soepel.
  Ik denk nu naar 1jaarmaar gewoon,
  Wat geweest is kan ik niet meer terug draaien of veranderen maar wat voor me ligt hier kan ik nu zelf een positieve draai aan geven
  Wat de Facebook groepen aangaat
  Ik weet het voor mijzelf nog niet wat ik ga doen we zullen het zien

  4 december 2018 at 07:11
 • Reply Ger da

  Lieve Susan, Ik begrijp best dat het heel naar kan voelen dat je straks een stempeltje van afgekeurd krijgt, klinkt ook zo definitief. Maar aan de andere kant, zoals je zelf zegt, kan het ook rust geven in je koppie. Niet meer dat gevoel van, ik moet weer aan het werk terwijl je er echt niet aan toe bent. Financieel zal het iets minder zijn, maar qua gezondheid krijg je er veel meer voor terug. En ik heb er het alle vertrouwen in dat het echt allemaal op z’n plek valt. ?
  Net zoals in de groepen. Ben er ook best van geschrokken,want ik ben één van de vele die daar door zijn gegroeid. Maar even relativeren, er zijn ergere dingen. Ik ga het rustig aan kijken bij de drie groepen, wordt het teveel dan kan ik zelf beslissen wat te doen. En dat was het nou net, dat er voor ons besloten werd en niet dat we zelf een keuze hadden. Maar hé, we zien elkaar op andere plaatsen.
  Doei lieve Susan, dikke knuffel xx

  4 december 2018 at 09:32
 • Reply Paola

  Als ik iets heb geleerd de afgelopen jaren is het wel loslaten en nieuwe deuren openen. .. vaak omdat het niet anders kon.. soms uit eigen keuze. Ik kan me makkelijk aanpassen en toch mezelf blijven gelukkig en daar weer een weg in vinden. Ik ben blij met de verschillende groepen. Wat tante betsy voor me heeft betekend is wel duidelijk als je mij vergelijkt met pakweg twee jaar geleden ?
  Goed voor jezelf zorgen Susan… jij vind je weg wel!

  4 december 2018 at 11:53
 • Reply Marjon

  Hoi Susan, dat is niet niks, de WIA in, maar ik hoop dat het goed voor je is en dat je je creativiteit op een andere manier in je eigen tijd vorm kunt geven en vooral rust zal ervaren!

  Marjon

  4 december 2018 at 19:39
 • Leave a Reply

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.