Follow:
Happy Tante Betsy dresses, Happy thoughts, Outfit of the day

Mind over matter with Susan

Hey lieverds vandaag deel ik hier weer een blogpost. Ik was maandag ziek en had koorts en heb ervoor gekozen die dag niet te bloggen. Vandaag wordt het ook geen lange blogpost, want ik ben nog niet helemaal opgeknapt. Ik had wel behoefte om na een heerlijke warme douche, mijn Tante Betsy jurkje Lala Chekkies ‘Red’ aan te doen (stiekem is ze roze). Lees je gezellig mee…

Ik heb vanmiddag wel nog even erover nagedacht om een koude douche te nemen. Ik keek gisterenavond op Netflix naar een aflevering van The goop Lap met Gwyneth Paltrow met daarin de Nederlandse Iceman Wim Hof. Een aantal medewerkers van het goop lab team deden een workshop bij Wim Hof. Door middel van zijn ademtechniek, lichamelijk oefeningen en met de kracht van het denken konden ze in ijskoud water springen. Wat zo mooi is dat een deelneemster nadien geen last meer bleek te hebben van haar angststoornis.

Als ik zoiets zie word ik meteen enthousiast, maar als je koorts hebt gehad is een koude douche nemen geen goed idee. Dus binnenkort eerst maar eens gaan oefenen met de ademhalingsoefeningen (ik val nu nog regelmatig in een hoestbui ;)). En wie weet kan ik door middel van de kracht van mijn gedachten en door de bijbehorende oefeningen dit in de nabije toekomst wel gaan doen. Er blijken namelijk heel veel voordelen te zijn aan een koude douche nemen. Wie weet ga ik er zelfs wel een workshop in volgen als ik hier in de buurt de juiste coach vind.

Ik ben er diep van overtuigd dat wij heel sterk zijn en dat je jezelf met de kracht van je gedachten gezond kunt denken. Daarom spreekt de Wim Hof Methode me ook enorm aan. Heerlijk in je kracht staan, luisteren naar je gevoel wat er met je resoneert. De aanwijzingen op je pad volgen en stappen durven te zetten.

Ik ben trouwens al vanaf half vier vanochtend wakker. Vroeger zou ik daar verdrietig van worden en gaan liggen te piekeren. Nu heb ik geleide meditaties en activaties geluisterd, zo heb ik mezelf heerlijk een healing gegeven.

Lots of love from Susan

Share:
Previous Post Next Post

You may also like

5 Comments

 • Reply Corine

  Lieve Susan, gelukkig voel je je al een stuk beter. Wij gaan vrijdag naar de zon, anders kom ik echt de winter niet door. Verheug me er al tijden op. Knuffels Corine

  12 februari 2020 at 19:46
  • Reply Monique den Boer

   Lieve Susan, wat is dat toch met die griep hè het lijkt wel of ie in etappes komt voel je je net iets beter steekt er weer iets anders de kop op, mijn dochter is al weken aan het kwakkelen, maar fijn dat je je al iets beter voelt. En ik moet zeggen dat ik je de kleur rood zoo mooi vindt staan maar ja das ook een van m’n favoriete kleuren. Ben benieuwd wat de nieuwe tante collectie gaat brengen. Zorg goed voor jezelf Susan en een fijne dag😘

   13 februari 2020 at 08:31
 • Reply Jacqueline Aarts

  Gelukkig weer een beetje beter 😘

  12 februari 2020 at 19:51
 • Reply Caro

  Fijn om te zien dat je weer een beetje opkrabbelt. En ja, als alpinist ken ik Wim Hofs nog van vroeger, toen hij in shorts en blote voeten bergen beklom en gletsjers bedwong. Daar keken wij toch echt hoofdschuddend naar… levensgevaarlijk. Maar hij heeft zijn theorieën en kennis omgebogen naar iets heel speciaals en bereikt mooie resultaten. Knap hoor.

  12 februari 2020 at 20:00
 • Reply Annelies

  Ik slaap momenteel erg goed op geleide meditatie via YouTube. Ik heb vroeger een cursus mediteren gedaan en sliep daarna altijd erg goed. Dus ben ik weer gaan mediteren. Ik hoop ook weer eens wat aan yoga te kunnen gaan doen dat lukt nu nog niet maar wie weet. Gelukkig voel je je weer wat beter maar doe nog maar rustig aan.

  12 februari 2020 at 22:05
 • Leave a Reply

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.