Follow:
BeYoutiful, Happy Tante Betsy dresses, Words of Wisdom

Love is all there is with Susan

Happy Susan blog - Love is all there is

Hey lieverds ik zit hier met een gelukzalig gevoel te genieten en deze blogpost te schrijven. Wat is het toch fijn om heerlijk tot rust te komen en de zware tijd steeds meer achter me te kunnen laten. Wat is er veel om dankbaar voor te zijn en bovenal wat voel ik me een enorm rijk mens met de lieverds om me heen.

Happy Susan blog - Love is all there is

Ik voel me zo gezegend en kan enorm genieten van de warme liefdevolle contacten met de lieverds in mijn leven. Hoe graag ik ook Me-time heb en hoe enorm goed me dat ook doet om heerlijk alleen te zijn. Toch is de liefdevolle tijd die ik doorbreng met dochterlief en manlief eens zo waardevol. Ik moet weer denken aan de Holly Hobby spreuk: Het zijn de kleine dingen die het doen.

Happy Susan blog - Love is all there is

Manlief gaf me gisteren na een heerlijke boswandeling aan het stuwmeer, de gelegenheid om heerlijk margrieten te gaan plukken op een rustiger stukje langs de weg. Hij parkeerde de auto en gaf mij de kans om heerlijk bloemen te gaan plukken. Een oud collegaatje schreef al dat het nog romantischer was geweest als hij ze had geplukt. En ja dat is zo, maar dat zijn soms wel hele hoge verwachtingen van een ander, die hij of zij wellicht helemaal niet kan waarmaken. Voor mij is dit al een enorm liefdevol gebaar en dat waardeer ik enorm. Want hij heeft toch zomaar gezien dat die bloemen er groeiden en het een veilig plekje was voor mij om ze te gaan plukken.

Happy Susan blog - Love is all there isHappy Susan blog - Love is all there is

De avond ervoor had ik het erover gehad in de auto, samen met dochterlief en manlief, dat al die mooie bloemen langs drukke wegen staan, waar ik ze niet kon gaan plukken. Ik waardeer het enorm dat men tegenwoordig zoveel wilde bloemen langs de kant heeft staan voor de bijen, voor de insecten. Maar dat is weer een ander verhaal hihi. Ik ben altijd wel gek geweest op bloemen, maar ik merk dat ik er tegenwoordig extra van geniet en ze me zo enorm goed doen. Daarom word ik ook zo blij van de fleurige en vrolijke jurkjes van Tante Betsy.

Happy Susan blog - Love is all there is

Happy Susan blog - Love is all there is

Laat ik nu niet weer gaan afdwalen, bij de pinken blijven Susan en het verhaal vertellen wat je wilde vertellen hihi. En misschien is het wel moeilijk voor jou als alleenstaande en wellicht zelfs kinderloos om dit te lezen. Maar weet dat manlief en ik een enorm moeilijke tijd achter de rug hebben. Eentje waar anderen al lang voor hadden gekozen om uit elkaar te gaan en te scheiden. Maar ik weet dat ik goed vlees in de kuip heb met deze man. Ik weet dat het de moeite waard is om voor onze relatie te vechten, eraan te werken. Dat is de kracht van onze liefde, dat is iemand vergeven voor de fouten die hij gemaakt heeft. Ik zal mijn echte verhaal uit privacy redenen nooit kunnen delen, maar het was een eenzame strijd waar we samen sterker uit zijn gekomen.

Happy Susan blog - Love is all there is

Happy Susan blog - Love is all there is

Mijn geloof, mijn vertrouwen, mijn positiviteit en mijn innerlijke kracht hebben me dag in dag uit geholpen. Ik ben enorm dankbaar dat ik ons niet heb opgegeven. Ik ben enorm dankbaar dat ik zo sterk ben en ook enorm dankbaar voor mijn klankborden, mijn steunpilaren. Ik ben ook zo enorm dankbaar dat manlief me keer op keer durft te vertrouwen, dat hij mijn maatje is en ik kan die kleine liefdevolle gebaren enorm waarderen.

Happy Susan blog - Love is all there is

Happy Susan blog - Love is all there is

Natuurlijk is het super leuk als vrouw als je een enorm romantische man/partner hebt. Maar lieverds zie ook de kleine gebaren van jouw hardwerkende man/partner als die niet met een bloemetje thuis komt. Maar wel op een andere manier zijn liefde voor je toont. Om bijvoorbeeld met je te gaan wandelen omdat hij weet dat je dat graag doet en er zo van opknapt. Het zijn echt de kleine dingen die er toe doen. Laat hoge verwachtingen los, niet iedereen kan die waarmaken. Zie alle kleine liefdevolle momenten en geniet daar met volle teugen van.

Happy Susan blog - Love is all there is

Happy Susan blog - Love is all there is

Vrijdagavond had ik de kans om aan mijn dreamboard voor onze relatie te werken (het is nog niet helemaal af 😉). Manlief kwam pas om 20uur thuis van zijn werk, dus een kans om nog heerlijk creatief te zijn. Ik ben er blij mee en ik laat dit dreamboard haar werk doen. Wie weet heb jij ook nog wat te helen en helpt zo’n visionboard/Dreamboard je. Of kun je wat met de dagkaartjes die ik vandaag trok, waarvan ik de beschrijving op mijn Happy Susan blog Facebook pagina zal delen. Ook deze helpen me enorm op mijn pad.

Happy Susan blog - Love is all there is

En ook al krijg ik geen bloemen van manlief, hij deelt zijn liefde voor mij op andere manieren die meer bij hem passen. Deze prachtige glas-in-lood engel kocht hij me zo’n tien jaar geleden toen hij voor zijn werk weg was en deze in een kapperszaak zag hangen. Ik kan nog steeds enorm van haar genieten. En ja dat was natuurlijk wel een heel groot cadeau <3.

Happy Susan blog - Love is all there is

Bovenal lieverds hou enorm veel van jezelf, zorg goed voor jezelf want jij weet als allerbeste wat je nodig hebt. Koop jezelf een bosje bloemen of pluk ze in de natuur. Ga zelf heerlijk wandelen als je daar behoefte aan hebt. Wees lief voor jezelf! Ik schrijf deze blogpost namelijk ook om te laten weten dat mijn affirmaties, mijn visualisaties en mijn dreamboards én mijn hulpvragen aan de hemel, enorm hebben geholpen om dit te manifesteren. Liefde is het belangrijkste in je leven, dus geef jezelf heel veel liefde en sta open om liefde te ontvangen. Heel veel dikke knuffels voor jou, ja jij die hier mee leest. En als ik je eens in het echt zie kom dan maar die dikke tietenknuffel halen whahaha.

Lots of love from Susan

Tip De blogpost Did you know that self-love is all that is over zelfliefde is wellicht een goede voor je om nog eens te lezen.

Share:
Previous Post Next Post

You may also like

15 Comments

 • Reply Corine

  Heerlijk is het nu om te lopen in het bos, prachtige wilde orchideeën hier en gelukkig nog fluitenkruid wat zo heerlijk ruikt. Ik heb ook een man met voorgeschiedenis van een ander huwelijk met de nodig problemen, maarwij passen zo bij elkaar, dat voel je gewoon. Wij hebben aan weinig woorden genoeg. Trouwens wat een prachtige engel, echt schitterend. Grote knuffel, Corine

  27 mei 2019 at 19:53
  • Reply Happy Susan blogger

   Ja zo mooi hè Corine en wow wilde orchideeën dat is wel heel gaaf. En ja we komen dan wel met een rugzak, maar het is zo waardevol om samen de rugzak leger te maken of minder zwaar. En ja ook hier wordt weinig gepraat, maar inruilen voor een ander daar moet ik niet aan denken. Ik moet er niet aan denken om met een of andere betweter samen te zijn of iemand die je de oren van de kop af kletst. Ik ben blij met mijn rustige stabiele en lieve man. Geniet heerlijk van de liefde lieverd. Dikke knuffels?? en ja gaaf is die tiffany engel hè??

   27 mei 2019 at 21:04
 • Reply Hennie

  Hoi lieverd, ik heb veel aan jouw verhaal vandaag….dank je wel. Die knuffel hoop ik gauw met je te kunnen delen. ? Hennie

  27 mei 2019 at 19:59
  • Reply Caro

   Je hebt helemaal gelijk. Verwacht niet van hem waarvan je weet dat hij dat niet kan, geniet van de kleine dingen; probeer ze in ieder geval te zien. Wijze les, thnx?

   27 mei 2019 at 20:32
   • Reply Happy Susan blogger

    Ja zo belangrijk om niet van die hoge verwachtingen van elkaar te hebben. Het is vaak wel zo dat mensen zich aan het begin van een relatie mooier voordoen en dat je daarna moet wennen dat het in real life niet meer zo romantisch aan toe gaat. Maar dat geeft niet ik heb liever iemand die heerlijk zichzelf kan zijn bij mij. En die kleine dingen dat zijn vaak de grote dingen achteraf gezien, dus ik geniet van al die kleine dingen?. Dikke knuffels??

    27 mei 2019 at 21:09
   • Reply Willeke

    Hoi lieve Susan, ik word helemaal blij van je foto’s, wat een gezellig blij hoekje met die bloemen en die engel erbij! Ook de kaarten beloven veel goeds. Ik ben alvanaf mijn 16e met mijn man, nu al weer bijna 38 jaar. Ook hij is geen prater en we hebben al meerdere stormen overleefd. Hij laat ook op andere manieren merken dat ie heel veel van me houd. Het is geen makkelijke man , maar ik ben wel heel erg blij met hem, nog steeds, na al die jaren. We zijn allebei gegroeid in onze relatie in positieve zin. Het is niet makkelijk met vier kinderen, waarvan 1 met ADHD, 1 met ADD en PDD-NOS, en 1 met allen ADD. Maar samen lukt het ons. Bedankt Susan, voor je mooie blog ?

    28 mei 2019 at 10:58
  • Reply Happy Susan blogger

   Hey lieve Hennie ja dat zou wel heel leuk zijn. Doet een mens goed om heerlijk te knuffelen. Ik ben een echte knuffelkont en kan gelukkig ook lekker samen met manlief knuffelen. Nou alvast een virtuele dikke tietenknuffel voor jou lieverd??

   27 mei 2019 at 21:05
 • Reply Btjaaktje

  Hoi hoi, daar ben ik weer. Ik was de afgelopen twee weken wat minder online. Ik heb heeel veel songfestival en achtergrond daarover gekeken en vorige week nog alle nabeschouwingen enzo en nu ben ik weet terug in de wereld van Tante Betsy en nu deze liefdevolle blog van jou.

  Het eerste wat ik tegen mijn man heb gezegd, en ook mijn exvriendjes is dat ze mij niet blij kunnen maken met bloemen. Ik vind bloemen mooi om naar te kijken, in de natuur. Maar ik vind het zo’n verdrietig moment als ze na een tijdje dood gaan in de vaas op tafel. Ooit had ik een vriendje, zeg maar scharrel, die mij een rode roos gaf. Een week later zag ik dat de blaadjes eraf vielen en toen hoorde ik een stemmetje in mijn hoofd: “nu is de liefde ook over”. Een voorgevoel met de symbolische dode roos bleken te kloppen. Die avond maakte mijn scharrel het uit in de jeugdsoos.

  Dusssssss sinds die dag hoef ik bij voorkeur geen bloemen meer. Maar wel op mijn jurk.

  Mijn man is een enorme lieverd. Niet van de grote cadeaus en de mooie woorden. Maar wel van daden! Ik ben dat ook zo gewend van mijn ouders. Mijn vader heeft echt nog nooit “ik houd van jou gezegd”, maar hij jumpt gelijk in zijn auto met gereedschap als er iets in mijn huis moet gebeuren. Hij zegt het niet, maar ik voel het wel.

  27 mei 2019 at 20:24
  • Reply Happy Susan blogger

   Heel herkenbaar lieverd want vaak kun je er maar zo kort van genieten en in jouw geval heel begrijpelijk na zo’n ervaring dat je liever geen bloemen krijgt. Manlief heeft me gelukkig aan het begin van onze relatie gezegd dat hij liever een cadeau geeft dat niet verwelkt.
   En ja ook hier een man die altijd klaar staat als ik hem nodig heb, nu ben ik bijna negen jaar een alleenstaande moeder geweest dus kan best veel boontjes alleen doppen. Maar vorig jaar met mijn gebroken arm toch vaker om hulp moeten vragen, niet altijd even leuk en ook niet makkelijk voor ons allebei. Hij is namelijk niet goed in voor zichzelf te zorgen, dus was soms echt wel slikken…maar ook dat hebben we overleefd ;).
   En ja het is veel belangrijker om het te voelen dat ze van je houden. Geniet heerlijk van je lieverds lieverd! Dikke knuffels??

   27 mei 2019 at 21:15
 • Reply Annelies

  Lieve Susan
  Ik denk inderdaad dat er maar weinig mannen zijn die romantisch zijn( de mijne niet in ieder geval ?). Maar dat ze van ons houden weet ik wel. Dat laan ze meestal in andere dingen merken. Ik ben heel blij met mijn man ook al krijg ik geen bloemen.

  27 mei 2019 at 20:48
  • Reply Happy Susan blogger

   Ja zo belangrijk om die dingen dan wel te zien hè in plaats van allerlei grootse romantische gebaren te verwachten. Ik zie manlief nog niet een veld in gaan en bloemen voor me plukken whahaha. En voor mij is dat gewoon al liefde dat hij me de gelegenheid geeft om mijn ding te kunnen doen waar ik blij van wordt. Geniet van je lieverd! Dikke knuffels??

   27 mei 2019 at 21:18
 • Reply monique den boer

  Lieve Susan, ook ik heb het niet getroffen met een romantische man maar goed wij zijn dus ook al 33 jaar bij elkaar . Ja 16 en 18 waren we waar blijft de tijd hé. Als ik jarig ben moet ik mijn eigen kadootje kopen omdat hij dat toch wel makkelijk vindt maar hij heeft weer een aantal andere goede kanten. Je kan nou eenmaal niet alles willen in het leven. Niets om te klagen hoor en ieder huis heeft zijn kruis, ook het onze. Zolang hij mijn Tante Betsy jurkjes nog sponsort hoor je mij niet klagen , ha ha. Wat een prachtige margrieten heb je trouwens geplukt zeg en wat een gave fotos van jou en je man, heerlijk om naar te kijken. Dikke knuf van Monique drn Boer uit Dordrecht

  27 mei 2019 at 22:44
  • Reply Happy Susan blogger

   Even tijd maken tussen het plaatsen van Marktplaats advertenties ;). Hihi gelukkig koopt manlief me over het algemeen zelf de cadeau’s, maar die kreeg ik meestal wel gewoon door het jaar heen en niet op hoogtij dagen zoals kerst en mijn verjaardag. Tegenwoordig doet hij dat gelukkig wel.
   En ja lieverd zo hebben we allemaal wel iets hè. Geniet van de liefde lieverd en de kleine dingen die er toe doen. Achteraf gezien zijn dat net de grote dingen in het leven. Dikke knuffels??

   29 mei 2019 at 20:48
 • Reply Annette Elias

  Wat een heerlijke, liefdevolle blogpost Susan! Ik heb er echt van genoten. Mooie foto’s van jou en je lieverds, geluk, kleur, en een prachtig stilleven op tafel. Op dit moment komt alles extra bij me binnen, en ook dit soort lichtpuntjes doen me goed. Dankjewel!

  28 mei 2019 at 23:44
  • Reply Happy Susan blogger

   Fijn om te lezen lieverd dat deze als lichtpuntjes binnen komen. Dikke knuffels voor jou??

   29 mei 2019 at 20:49

  Leave a Reply

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.