Follow:
Happy Tante Betsy dresses, Happy thoughts, Words of Wisdom

Look for the silver lining with Susan

Hey girls vandaag is het een jaar geleden dat ik een flinke val met mijn fiets maakte. Gelukkig brak mijn schouder de val zodat ik niet met mijn hoofd op de grond knalde. Die val heeft heel wat veranderd in mijn leven. Ik ben sindsdien door een enorme transformatie gegaan en ben enorm dankbaar voor de lessen die ik heb mogen leren. Vandaar ook de veranderingen op mijn blog, ik heb zoveel meer te delen als alleen een leuk jurkje ;). Lees je weer gezellig mee…

Als je hier al langer mee leest heb je die veranderingen mogen mee maken. Ik weet nog dat ik destijds zoiets had ‘waarom is me dit overkomen, zo’n stomme val met mijn fiets‘. Ik zoek altijd naar de onderliggende oorzaak en het enige waar ik destijds op kwam was dat ik wellicht te snel ging in het leven. Terwijl dat voor mijn gevoel helemaal niet zo was. Want door mijn nah (niet aangeboren hersenletsel – ik heb een young stroke gehad op 38 jarige leeftijd) moet ik het bewust rustig aan doen, heb ik minder energie en nog meer van die onzichtbare gevolgen.

Pas maanden later viel het kwartje, het was de bedoeling dat ik een andere weg ging bewandelen. Ik mocht nu actief bezig gaan zijn met mijn levensdoel en mijn pad van bewustwording nog bewuster bewandelen. Doordat mijn reïntegratie vanuit mijn burn-out (het jaar ervoor) stagneerde en me weer had terug geworpen, ben ik uiteindelijk 80-100% afgekeurd. Ontslagen ben ik nog niet, ik zit in een slapend contract wat niet mijn bedoeling was, want ik kan en wil niet meer terug. Begrijp me niet verkeerd, ik had een fijne creatieve parttime baan (12 uur) maar kon niet tegen de inmiddels flink uit de kluiten gewassen groep collega’s. Ik werd echt gek van al die indrukken om me heen. En dan was dit nog de meest rustige en fijne werkplaats van de diverse afdelingen van de sociale werkplaats waar ik werkte.

Ook moest ik leren hulp te vragen, want tsja ik kon een heleboel niet in die eerste weken. Enorm moeilijk voor mezelf, maar ook voor manlief. Hij is niet goed in goed voor zichzelf zorgen (dat deed ik altijd) en nu moest hij ook nog zorgen voor mij. Het heeft me wat traantjes en frustratie gekost hoor. Ik moest verwachtingen loslaten en veel geduld opbrengen. Onze relatie stond al langer onder spanning en hij is destijds nog veel meer onder spanning komen te staan in de maanden na mijn val. Zoals je maandag nog eens kon lezen is ook alles weer goed gekomen of zelfs beter geworden.

Door de enorme pijn die ik die eerste weken had door mijn gebroken arm (die in een sling zat en vanzelf moest herstellen), ben ik op een gegeven moment wietolie gaan gebruiken tegen de pijn. Alleen was dit geen normale cbd-olie maar met wat thc erin. Mennn ik heb echt een paar keer een high meegemaakt, ik had iets teveel druppels genomen (so blonde). Niet prettig hoor, ook niet voor mijn omgeving (sorry Arno). Maar door de geleide meditaties die me op dat moment tot rust brachten en die ik onder invloed van enorm intens ervaren heb, heb ik toch leren loslaten. Ik hou graag alles onder controle en wil met volle bewustzijn weten wat ik doe. Ik zal het nooit meer doen, ook al heeft het me geleerd de controle los te laten.

Ik moest én mocht letterlijk en figuurlijk tot rust komen. Nu ik niet meer werk en minder ben gaan bloggen, kom ik meer en meer tot rust. Ik ben dus heel dankbaar voor hoe alles is verlopen door mijn val van een jaar geleden. Ik ga er ook voor kiezen om vrijdag niet te bloggen, manlief heeft vrij en ik ga samen met hem genieten van een lang weekend. Op mijn Facebook pagina 365 days of happy Tante Betsy dresses deel ik wel iedere dag mijn outfit. En op mijn Happy Susan blog Facebook pagina een dagkaart of wat anders dat me inspireert.

Het kan wel heel goed zijn dat jullie op Marktplaats advertenties van me zien verschijnen. Ik heb enorm gave schoenen en nog veel meer leuks wat ik te koop wil gaan zetten. Boeken, stoffen, stukken leer, een gehaakte sprei en een omslagdoek, laarzen, tassen en dus ook schoenen in diverse maten. Dus in het kader van loslaten wil ik de komende tijd flink gaan opruimen. Wie weet kun jij er wel wat mee.

Vermeld in je reactie dat je een jurkenzusje bent. Een paar dingen zullen verloot worden onder de reacties (dat zal dan in de advertentie vermeld staan). Maar veelal zijn de spullen ook meteen te koop. Hou er wel rekening mee dat ik lang weekend heb en niet altijd á la minute kan/zal reageren ;). Klik voor mijn 365happyTanteBetsydresses Marktplaats account.

Lieverds heb een fijn lang weekend en zoek naar de diepere betekenis als je iets overkomt. Vertrouw erop dat alle veranderingen voor je hoogste goed zijn. Soms duurt het even voordat je terug kunt kijken en begrijpt wat de achterliggende bedoeling ervan is.

Lots of love from Susan

PS Vandaag draag ik Dress Sporty Loco Pink (klik voor maatadvies) met in het bos Sporty Jacket Gardenia Orange (dankzij de oplettendheid van jurkenzusje Natasja die deze op een Facebook groep te koop zag en wist dat ik deze zocht en me een PB stuurde).

Share:
Previous Post Next Post

You may also like

13 Comments

 • Reply Heidi

  Wat heerlijk een lang weekend. Ga lekker genieten met die lieve Arno van je. En wat een gave combi heb je gemaakt. Ik heb nu al 2 gardeniavestjes. Prachtig zijn ze, en ze combineren geweldig met bijna alles. Wat een jaar heb je doorgemaakt zeg. Best heftig alles bij elkaar

  29 mei 2019 at 19:46
  • Reply Happy Susan blogger

   Jaaaa wat zijn ze gaaf hè die Gardenia vestjes. Ik ga kijken of ik nog een blauwe en een zwarte kan scoren, had die destijds wel graag gewild, maar op de lange termijn geschoven. Zo blij dat ik nu ook de oranje heb naast de rode. Jij hebt ook altijd zulke gave vestjes en maakt super combinaties??
   Ja was best een heftig jaar met grote veranderingen, maar de wetenschap dat alle veranderingen voor mijn hoogste goed zijn heeft enorm geholpen. Wat dat betreft heb ik een rotsvast vertrouwen in de Goddelijke voorzienigheid. Jij ook een fijn weekend lieverd???

   29 mei 2019 at 20:58
 • Reply Annelies

  Ik snap jou zo goed. Toen ik stopte met werken kreeg ik ook rust. Oké ik heb geen eigen inkomen meer wat ik soms best lastig vind. Maar ik zit nu veel beter in mijn vel. En als ik s’morgens een fijne wandeling maak denk ik wat een bofkont ben ik dat ik dit zomaar kan doen op een doordeweekse dag. Ga lekker genieten van een mooi weekend samen met Arno. Het weer is in ieder geval veelbelovend mooi. Fijn weekend Susan.

  29 mei 2019 at 20:12
  • Reply Happy Susan blogger

   Ook hier heel herkenbaar, 70% van 12 uur minimumloon is niet veel. Maar het is toch weer mooi meegenomen. Alhoewel ik tot nu toe maar 50% heb ontvangen…moet dat nog altijd uitzoeken…maar heb zo’n behoefte aan rust en kan even niet nog meer geregel erbij hebben.
   Dat gedoe met mijn contract en met de afkeuring heeft al enorm veel stress opgeleverd. Ik heb in ieder geval de rechtsbijstand ingeschakeld ivm mijn contract, dus dat komt uiteindelijk wel goed. Ook daarin mag ik gewoon vertrouwen. Mijn Tante Betsy jurkjes enzo kan ik ook alleen kopen als ik weer wat op Marktplaats verkocht heb, Arno zijn loon gaat op aan alle vaste lasten. Maar gelukkig heb ik een kast of twee vol met Tante Betsy jurkjes.
   En alle andere kleding en schoenen die ik niet meer draag is mijn geldboom…ik heb een huis vol spullen om te verkopen hihi. Dus mag niet klagen ;).
   Zo ga nu na het plaatsen van een aantal laarzen heerlijk in rust stand want mijn hoofd en nek hebben rust nodig. Dikke knuffels voor jou lieverd??

   29 mei 2019 at 21:05
 • Reply Mina

  Pff wat een verhaal. En wat mooi dat je het allemaal duidelijk wordt. Een heel fijn weekend samen met Arno heerlijk samen genieten! Liefs??

  29 mei 2019 at 21:56
  • Reply Happy Susan blogger

   Hihi ja het was me wel een heftig jaar hoor, maar het is fijn te weten dat het altijd beter wordt. Dat veranderingen altijd voor je hoogste goed zijn, dat geeft vertrouwen en dan maakt dingen minder zwaar in je hoofd. Dus dankbaar voor alles dat op mijn pad gekomen is. Jij ook een fijn weekend lieverd??

   30 mei 2019 at 08:08
 • Reply Monique

  Drie jaar geleden werd bekent dat mijn lieve mama kanker had en na ruim 3 maanden is zij overleden. Ik voel nog veel gemis maar heb er wel door geleerd dat ik stiekem super sterk ben. Ik heb goed voor haar gezorgd, gelukkig woonde ik naast haar. En ik heb het vertrouwen gekregen dat zij en ook mijn vader (die al veel langer geleden overleden is) nog steeds bij me zijn. Het was voor mij de start op mijn spirituele pad.
  Ik had het liefst mijn moeder hier op aarde nog bij me gehad, maar ben heel veel gegroeid door wat er gebeurt is.
  Fijn om te lezen over hoe jij om gaat met alles wat op je pad komt. xxx

  29 mei 2019 at 23:00
  • Reply Happy Susan blogger

   Wat een gemis lieverd, maar de wetenschap dat ze heel dicht bij je zijn geeft ook enorm veel steun hè, al had je ze liever in levende lijve bij je gehad.
   Ja wij zijn zulke krachtige wezens en zijn tot zoveel in staat. En het is toch prachtig dat we door positief in het leven te staan, door bewust ons leven te leiden een mooi leven voor onszelf kunnen creëeren. Geniet van jouw levenspad en gezellig dat je met de mijne mee wandelt. Knuff??

   30 mei 2019 at 08:14
   • Reply Monique

    ?

    30 mei 2019 at 21:12
 • Reply Caro

  Mooi, zo’n terugblik. Je hebt grote stappen gemaakt en nu neem je er weer eentje: afscheid nemen van best veel spulletjes. Weet je dat, sinds ik zelf ben gaan bloggen, ik me pas echt gaan realiseren hoe mega veel werk erin gaat zitten!! Respect dat jij het zo lang elke dag hebt kunnen doen????. Fijn weekend lieffie?

  29 mei 2019 at 23:01
  • Reply Happy Susan blogger

   Ja echt wel hè er komt heel wat bij kijken bij bloggen. Het was ook niet makkelijk voor me om minder te gaan bloggen, want het deed me ook zo enorm goed al die lieve reacties als je dagelijks blogt.
   Het is nu nog steeds wennen dat je van een populair onderwerp als Tante Betsy jurkjes overstappen naar meer diepgang in het leven veel minder reacties krijgt. Maar ik weet dat ik het voor een hoger doel doe, dat de paar mensen die het raakt, de mensen die ik mag steunen op hun levenspad, die ik mag helpen helen…dat dat zoveel meer waard is.
   Ik blijf vertrouwen houden dat dit mijn weg is en dat ik er anderen mee mag helpen en natuurlijk ook mezelf.
   Geniet heerlijk van jouw blogavontuur lieverd, het lukt mij op dit moment niet echt om actief overal mee te lezen. Ik merk dat het heel belangrijk is om goed voor mezelf te zorgen, dus vandaar ook even een kleine blogvakantie.
   Vandaag wil ik in ieder geval een hoop spullen op Marktplaats gaan zetten, want het is echt tijd om te gaan loslaten en meer ruimte te creëeren. Dikke dankjewel knuffels voor je reactie??

   30 mei 2019 at 08:22
 • Reply Monique den boer

  Lieve Susan, alles gebeurd met een reden he, dat is vaak zo, dingen moeten vaak zo zijn en meestal is dat goed. De jurk die je aanhebt staat je superleuk zeg ?, een heerlijk lang weekend voor de boeg met je man verwen hem maar heerlijk en geniet daarbij zelf ook nog een beetje. Tot gauw, lieve groetjes van Monique den Boer uit Dordrecht

  30 mei 2019 at 22:02
 • Reply dutch natural healing

  Lieve Susan, bedankt voor het delen!

  1 juli 2019 at 09:54
 • Leave a Reply

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.