Follow:
BeYoutiful, Tante Betsy, Words of Wisdom

Living in abundance with Tante Betsy

Living in abundance with Tante Betsy

Hey girls gisteren heb ik jullie weer knettergek gemaakt met de preview van de tweede lichting van de AW2018 collectie. Vandaag wil ik het eens gaan hebben over hoe je overvloed in je leven kunt creëren.

Het lijkt me wel een gepast onderwerp nu jullie wishlists groeien en groeien, mede dankzij mijn enthousiasme en natuurlijk door die gave ontwerpen van Tante Betsy.

Alles wat ik nodig heb komt op een volmaakt moment naar mij toe

Abundance Mindset; See, feel, think and speak of abundance

Dankbaarheid

Ik schreef al eens in een blogpost dat het op de eerste plaats belangrijk is, om dankbaar te zijn voor alles wat je hebt. In dankbaarheid leven is zo mooi, dankbaar zijn voor de kleine dingen in het leven, voor de zon die schijnt, voor de bloemetjes die bloeien, voor de lieve mensen om je heen. Er is zoveel om dankbaar voor te zijn!

Ik kies voor vreugde

Geven

Overvloed creëer je ook door te geven, geef dat weg wat je niet meer nodig hebt. Maak er iemand anders blij mee.

For it’s in giving that we receive; door te geven ontvang je ook zoveel meer. Vanuit een warm hart geven, je liefde geven, tijd geven, een knuffel geven, een compliment geven. Allemaal zulke waardevolle dingen, je ontvangt er dankbaarheid voor terug, je krijgt ook een knuffel. Je kunt eigenlijk ook alleen vanuit een gedachte van overvloed geven en daarmee ook ontvangen.

Words of Abundance

Ik gebruik positieve woorden en kies positieve gedachten

Positiviteit

Positief in het leven staan is toch ook wel een van de allerbelangrijkste dingen dat je helpt om overvloed te creëren. Spreek positief, denk positief, leef positief. Positieve woorden zijn zovele malen krachtiger!

Je hebt vast wel al eens gemerkt wat negatieve woorden met je doen, negatief commentaar dat niet opbouwend is, scheldwoorden die pijn doen, zelfs nieuws of discussies waar alleen maar negatief wordt gesproken. Allemaal slechte energie, zorg daarom dat je je met positieve mensen omringd. Spreek zelf alleen maar positief en je krijgt er zoveel meer positiefs voor terug.

Positivity, faith and optimism

Alles waar je aandacht aan geeft groeit! Geef dus aandacht aan alles wat goed is in je leven.

Ik ben volmaakt, precies zoals ik ben

Affirmaties

Het helpt ook echt om affirmaties op te zeggen. ‘Ik leef in overvloed’. ‘Alles wat ik nodig heb is er al’. Dit zijn een paar voorbeelden die je kunnen helpen. Ik heb nog een heleboel van dit soort mooie zinnen, veelal Engelstalig die me helpen en hebben geholpen om overvloed in mijn leven te creëren.

Er zijn ook handige hulpmiddelen voor zoals de affirmatie kaarten van Louise Hay, deze kun je ook online trekken.

Natuurlijk kun je ook zelf affirmaties verzinnen. Het is belangrijk dat je een zin maakt die positief is en die de nieuwe realiteit is, alsof het er al is. ‘Ik ben gezond’, ‘ik word omringd door liefdevolle mensen’, ‘ik heb een fantastische baan’, ‘mijn talenten worden gewaardeerd’.

Ik creëer mijn eigen prachtige, nieuwe overtuigingen

Visualiseren

Het helpt ook heel goed om het al voor je te zien wat je wilt bereiken. Zie je zelf al blij en stralend lopen in je nieuwe woning. Voel hoe het is om daar te wonen. Geniet van de rust, is er natuur, schijnt de zon door de ramen? Voel de overvloed in je leven.

Ik denk groot en sta mezelf vervolgens toe om nog meer van het goede van het leven te aanvaarden

Be careful where you wish for

Denk er wel aan lieverds dat het universum soms ook letterlijk dat wat je graag wilt aan je aflevert. Zie het als dat je een bestelling plaatst in een restaurant, als je vraagt om een hamburger, dan brengt de ober je je bestelde hamburger. Of dat een gezonde keuze voor je is, ligt dus geheel aan jezelf ;).

Daarom is het slim om aan je wensen toe te voegen…dat of iets beters…. voor mijn hoogste goed…

Ik open nieuwe deuren naar het leven

Geduld

En soms is het gewoon nog niet de juiste tijd. Soms heb je gewoon nog wat te leren of komt er nog wat beters op je pad. En moet je nog even geduld hebben voordat je wens uit komt. En kan het ook nog wat langer duren voordat je er echt klaar voor bent. Of dat die ander er klaar voor is…

Stel je wilt een partner, die is er natuurlijk al die hoeft niet meer geboren te worden ;). Maar wellicht zit hij nog in een relatie of is hij aan zichzelf aan het werken.

Mijn leven wordt elke dag mooier. Ik verheug me op wat elk volgend uur me brengen zal.

Vertrouwen

Vertrouwen hebben is ook heel belangrijk om dat te creëren dat je graag wilt. Vertrouwen dat het allemaal goed komt. Vertrouwen hebben dat dat wat je graag wilt ook op je pad komt, dat het al onderweg naar je is. Ontspan je in de tussentijd en geniet van alles dat er al is. Wees dankbaar voor alles wat er is…er is zoveel om dankbaar voor te zijn.

Ik ontspan me en geniet van het leven.

Ontvangen

Wat ook heel belangrijk is in dit hele proces is om te leren om te ontvangen. Je hoeft er niet altijd iets voor terug te doen. Je kunt jezelf ook leren toe te staan om gewoon iets te ontvangen, dat je uit liefde is gegeven. Daar geef je de ander ook weer een mooi geschenk mee, daar maak je een ander blij mee.

Ik ben bereid om te leren. Hoe meer ik leer, hoe meer ik groei.

Overvloed creëren is trouwens zoveel meer, als alleen maar meer geld in je leven te creëren. Een overvloed aan liefde, een overvloed aan ideeën…bedenk het je maar zelf. Vaak zijn de immateriële dingen in het leven zovele malen belangrijker.

Ik trek geld aan als een magneet, alle vormen van welvaart stromen naar mij toe.

Vandaag heb ik een mouwloze jurk aan van Tante Betsy (SS2017) en heb ik die vanochtend gecombineerd met Sporty Jacket Solid Gold van deze AW2018 collectie. Ik deed deze jurk speciaal aan ivm een bezoek aan de fysiotherapeut.

En qua kleur combineert deze jurk prachtig met de zalmkleurige winterjas van Tante Betsy. Jaaa lieverds de jassen, vesten en sjaals zijn de Tante Betsy verkooppunten binnen aan het stromen. Vandaar ook dat ik dacht dit is een mooi moment om een overvloed blogpost te maken. Ik hoop dat je er wat van opgestoken hebt en het in praktijk kunt gaan brengen.

Tante Betsy winter coat

De jurkjes zullen op een later moment volgen. Morgen hoop ik meer info te geven, na ons bezoek aan Tante.

Lots of love from Susan

De afbeeldingen in deze blogpost zijn van Je kunt het! kaarten én affirmatie kaarten van Louise Hay. En van Angels of Abundance oracle cards van Doreen Virtue & Grant Virtue

Je kunt het! kaarten én affirmatie kaarten van Louise Hay

Angels of Abundance oracle cards van Doreen Virtue & Grant Virtue

Share:
Previous Post Next Post

You may also like

16 Comments

 • Reply Heidi

  Ik geloof dat er kracht in woorden zit. Dus negatieve woorden uitspreken over jezelf of anderen brengt geen goeds. Spreek altijd mooie wensen uit over jezelf en anderen. Dat schrijf jij net ook. Ik kan t alleen maar beamen.

  4 september 2018 at 19:38
  • Reply Susan happy Tante Betsy blogger

   Ja dat is in het kort samengevat wat ik bedoel te zeggen hihihi. Ja er zit heel veel kracht in woorden, maar ook in gedachten…het is allemaal energie. Daarom wil ik ook alleen positieve opbeurende energie uitzenden met mijn blog. Knuff???

   4 september 2018 at 19:48
 • Reply chucky1012

  Dit klopt helemaal!
  Prachtig geschreven ❤
  Dankbaare zijn voor de mooie en kleine dingen in het leven is zo belangrijk….
  Daar geniet ik zo van.
  Aan schelden, vechten en ruzie maken heeft niemand iets.
  Wees aardig voor elkaar dan krijg je er iets moois voor terug.
  Mooie foto’s met de kleurrijke achtergrond van de stof ?

  Fijne avond Xoxo

  4 september 2018 at 19:52
  • Reply Susan happy Tante Betsy blogger

   Dankjewel lieverd ja het is zo belangrijk om zo in het leven te staan. Het geeft letterlijk kracht en brengt je zoveel meer. Als dat je klaagt, zeurt…want dat brengt je alleen maar meer van hetzelfde. Alles waar je aandacht aan geeft groeit, geef dus aandacht aan al die mooie dingen die in ons leven gebeuren. Knuff???

   5 september 2018 at 06:52
 • Reply Jelka

  Ik vind dit altijd nog wel moeilijk hoor. Voornamelijk twee aspecten. Bij visualseren ben ik zo goed in het me verbeelden, dat ik moeite krijg met dat het er nu dan nog niet is. En het wachten op de juiste tijd. Als ik weet wat ik wil, wil ik het vandaag of morgen, of soms het liefst gisteren…
  Zo zou ik graag voor mezelf beginnen. Maar financieel zit het er niet in te stoppen met wat ik nu doe om geld te verdienen. Daardoor komt ‘het leven’ steeds in de weg te zitten, en stel ik plannen en beslissingen steeds maar weer uit, omdat heg gewoon echt niet anders kan. Niet weken, maar maanden if jaren…
  En ik weet, ik ben nog jong, ik heb nog plenty tijd voor dat alles, maar het is wel moeilijk.
  Gelukkig ben ik wel steeds beter in positiviteit, mede omdat ik zelf beter in m’n vel zit (wisselwerking èn jeej voor tante betsy), dus ik sla me er wel weer doorheen.
  Dankjewel voor je inzichten. Ik blijf proberen en leren. ?

  4 september 2018 at 20:24
  • Reply Susan happy Tante Betsy blogger

   Hey lieverd mooi dat je zo goed kunt visualiseren. Ik heb ontdekt dat je de tekens op je pad moet volgen, de gevoelens, de ideeën die zomaar in je op komen. Beetje bij beetje, stap voor stap kom je er wel hoor als dat het plan is. Misschien ben je er nog niet helemaal klaar voor en heeft het nog tijd nodig. Ik wil je aanraden om eens naar de film ‘the Secret’ te gaan kijken (is gewoon op Netflix te zien). Ik zie namelijk in je reactie veel woorden terug, waarin je het geloof dat het gaat gebeuren verloren bent.
   Ga in ieder geval ook eens aan de slag met affirmaties ‘alles wat ik nodig heb is er al’, ‘alles komt op een volmaakt moment naar mij toe’.
   Ga ook een dreamboard maken, ga met je droom aan de slag en volg de ingevingen op je pad. Succes! Knuff???

   5 september 2018 at 07:01
 • Reply Alexandra

  Wat een mooi blog. En je hebt helemaal gelijk Susan. Soms voel ik het niet zo, maar vandaag helemaal wel. Heerlijk in de tuin gewerkt met allemaal mooie bloemen om me heen, de zon die scheen een heerlijke rust om me heen. Ik kwam helemaal bij, dan ervaar ik alle mooie dingen om me heen en ben ik daar dankbaar voor. En de kleine dingen in het leven geven soms de meeste vreugde. Een berichtje van onze dochter met lieve woorden maakt me bijvoorbeeld helemaal blij.

  Nog bedankt voor je reactie van gisteren. Ik heb vanmorgen de roze hoodie besteld, gelukkig was er nog een S. Ik hoop dat die past.

  4 september 2018 at 20:25
 • Reply Maria Louisa

  Mooie posting Susan. Ik geef ook zoveel mogelijk weg wat ik niet nodig heb. Heerlijk voelt dat.

  4 september 2018 at 20:44
 • Reply Jacqueline Harbers

  Lieverd….. wat mooi en wat waar….. ik hoef je niet te zeggen hoe erg ik hier in “geloof”. Het woord “geloof” staat tussen aanhalingstekens, omdat het niet krachtig genoeg is. Want ik WEET dat het de enige weg is, om het leven te leven. Ieder loopt zijn/haar eigen pad, maar voor ons allemaal geldt, dat wanneer we overtuigd zijn van onze eigen kracht en de kracht invloed te hebben op ons te volgen pad (door de juiste signalen aan het universum te geven), het leven zoveel mooier, aangenamer, liefdevoller en dus bevredigend en gelukkig is. En toch…. ondanks dat ik weet, dat het werkt, laat ook ik me nog te vaak “uit het veld slaan” en mijn focus verliezen op dat wat belangrijk is. Veelal door invloeden van buitenaf, maar het is aan mij die in het juiste perspectief te zien en ze niet mijn dromen, wensen en geluk in gevaar te laten brengen. Maar ik kom er wel, regelmatig met liefdevolle “spiegeltjes” die me worden voorgehouden ?

  Beloof je, dat je morgen ongelofelijk gaat genieten? Heb heel veel plezier lieverd en maak maar weer veel mooie foto’s die je ons dan op het juiste moment mag showen!

  Dikke knuff en fijne avond ?

  4 september 2018 at 20:49
 • Reply Neeltje

  Dank je voor deze mooie en krachtige woorden ?

  4 september 2018 at 21:15
 • Reply Marianne Asselman

  Wat weer een leuke lieve blog. Ja geven is leuker dan nemen, zo waar als ik hier zit. Wat ik heb, kan ik delen. Dat maakt een ander blij en daarvan word ook ik weer blij. Veel plezier morgen bij Tante, hoop zelf ook nieuws te horen. Je gelooft het niet, maar er is weer iets aan de hand met mijn Gardenia Black sporty zipper. Zo gaaf mijn vest, die ik over kon nemen van iemand in mijn maat nav mijn oproep. Dus gelijk toch maar dress besteld. Heb ze ook maar een lieve mail geschreven en gebeld. Dus ondanks alle positieve berichten en wetende dat het wel goed komt, toch een beetje verdrietig. Trek het je niet aan moet alleen mijn verhaal aan iemand kwijt. Dikke knuf

  4 september 2018 at 21:58
 • Reply Daniëlle Schoonderwoerd

  Hele fijne blog ♥️

  5 september 2018 at 09:24
 • Reply Dagmar

  Dank je wel voor je mooie woorden!

  5 september 2018 at 09:51
 • Reply Ingeborg

  Mooi verwoord ?
  Ikzelf geloof in positieve energie.
  De kracht van je gedachtes, gevoelens en wat je uitstraalt.
  Genieten van de kleine en grote dingen in je leven.
  En soms is dat moeilijk. Maar als ik me rot voel en ik krijg dan weer een knuffel van iemand dan kan ik daar dubbel van genieten.

  5 september 2018 at 10:10
 • Reply Sylvia W

  Ik liet het je al weten, in de “drukke” flow op het moment waarvan ik weet dat ik ‘m aan kan! Ik blijf het zien als een persoonlijk leer proces. Het komt op mijn pad omdat ik het aan kan ?? Hihi deze gedachten haal ik niet altijd zo makkelijk weer uit mijn kastje maar dat heeft dan weer met het energie leveltje te maken wat dan ook iedere keer voor de uitdaging komt te staan. Nou was het niet mijn bedoeling om hier diep op in te gaan, dus laat ik het hierbij!
  Ik zag je al voorbij komen en wilde zeggen fat ik deze combinatie zo heerlijk retro qua kleuren over vind komen, ook dit staat je super ??

  6 september 2018 at 09:57
 • Reply Fhathima

  Trek ik na Mn yoga les een kaartje “ overvloed” en prompt gisteren een geweldig leuke werkplek op Mn pad! Moest gelijk aan je blog denken! Lucky us ?

  6 september 2018 at 21:28
 • Leave a Reply

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.