Follow:
Happy Tante Betsy dresses, Love Clogs, Boots & Sneakers, Outfit of the day, Tante Betsy

Listen to your body & mind

Happy Tante Betsy blog - Listen to your body & mind

Hey girls ik had vandaag eerst iets anders willen posten, maar dat komt wel een andere keer. Ik had gisterenochtend al wat geschreven, maar ik ben nu kapot moe. Ik ben net terug van de praktijkondersteuner GGZ. En daarvoor had ik een afspraak met mijn psychotherapeut. Ik ben nu helemaal leeg en moet gewoon naar mijn lijf luisteren.

Happy Tante Betsy blogger - foto uit de oude doos

Het enige wat ik bij beide had en heb is dat ik me zo onbegrepen voel, over de onzichtbare gevolgen van mijn beroerte. Ik had in 2005 op 38 jarige leeftijd een young stroke, een dissectie aan mijn rechterhalsslagader. De foto hierboven is gemaakt in hetzelfde weekend dat ik mijn beroerte heb gehad.

Happy Tante Betsy blog - Listen to your body & mind

Mijn psychotherapeut wijdt het aan faalangst en bij de praktijkondersteuner GGZ (geestelijke gezondheidszorg) kreeg ik een formulier mee om in te vullen over aandachtsproblemen en hyperactiviteit. Ik heb er even naar gekeken, maar daar is nu werkelijk niks bij waarvan ik zoiets heb van daar heb ik last van of op mij van toepassing is.

Happy Tante Betsy blogger being creative

Ik ben net heel secuur in mijn werk en zal heel goed zorgen dat iets zo foutloos mogelijk gedaan wordt. En nee dat komt niet uit faalangst, maar dat áls ik iets doe dat ik het dan wel goed doe. Ik maak me er niet snel vanaf. En ik kan ook heel goed stil zitten en vervelen doe ik me al helemaal niet.

Tante Betsy Dress Bobbie Square Rose Red, Pamela Mann Curvy Super Stretch tights & Sendra Boots (Boeties.nl)

Ja natuurlijk voel ik me wel eens rusteloos en kan slecht ontspannen. Ik heb last van een burn-out en ben gewoon op. Ik ben moe en nog eens moe. Ik ben al veel te lang over mijn grenzen heen gegaan. Ik hou teveel rekening met anderen en kan moeilijk voor mezelf op komen. Gevalletje van opgroeien in een onveilig gezin en als klein meisje al zorgen voor de anderen. Ik schreef er vorige week al over (klik).

Tante Betsy Dress Bobbie Square Rose Red & Long Hoodie Red & Urban Hippies Pink Primrose Broche

En ja ik maak wel regelmatig karweitjes waar ik aan begin niet af en kan slecht organiseren. Maar dat komt omdat het chaos in huis is en in mijn hoofd. Vóór mijn beroerte was ik veel consequenter.

Tante Betsy Dress Bobbie Square Rose Red, Pamela Mann Curvy Super Stretch tights & Sendra Boots (Boeties.nl)

Weet je eigenlijk wil ik alleen maar rust. Met rust gelaten worden, tot rust komen en niet meer altijd vanalles te hoeven. Ik moet al zoveel van mezelf. Dus bij deze dames wens ik jullie een fijne avond! Ik ga in rust stand en laat de boel de boel. Ik zal het formulier toch maar meteen invullen anders stel ik dat weer uit ;).

Happy Tante Betsy blog - Listen to your body & mind

Tante Betsy Dress Bobbie Square Rose Red, Pamela Mann Curvy Super Stretch tights & Sendra Boots (Boeties.nl)

Ik koos vandaag trouwens voor een roze Tante Betsy jurk, Dress Bobbie Square Rose Red, om me te omhullen met liefde. De foto’s maakte ik gelukkig voordat ik naar therapie ging. Ik zag al op de eerste foto niet happy uit, maar nu zal ik helemaal afgemat zijn.

Lots of love from Susan

* De items die ik op de foto’s aan heb, heb ik ontvangen voor mijn blog.

Meer info en maatadvies over de jurk en hoodie vind je hier.

Share:
Previous Post Next Post

You may also like

24 Comments

 • Reply chucky1012

  Zo erg dat ze niet eens goed naar jou als patiënt luisteren.
  Wat nutteloos zo een papiertje.
  Jij wordt niet serieus genomen.
  Triest.
  Ga rusten….

  Een fijne avond en knuffels ?

  26 november 2018 at 19:36
 • Reply Anna

  Gewoon even een berichtje om je liefde, wijsheid en kracht te wensen! Hoop dat je een beetje kunt opladen! Bedankt voor je openheid, daar houd ik zo van! Geen opgepoetste foto’s maar zijn zoals je bent! (L)

  26 november 2018 at 19:41
 • Reply Ramona

  Veel rust, liefde en kracht voor jou Susan. Soms even helemaal niks doen is zooooo belangrijk. Xxx Ramona.

  26 november 2018 at 19:46
 • Reply Jacqueline Harbers

  Hoi lieverd! Wat zie je er mooi uit in je Square Rose en wat passen de Sendra’s daar ook weer mooi bij! Plaatje, ook met vermoeid hoofd ?… je hebt helemaal gelijk, laat maar eens even “de boel, de boel”. De wereld raast wel verder, maar je hebt er nu eenmaal voor gekozen ècht te willen leven te leven en gelukkig met jezelf te zijn. Dat ga je niet rdden, als je maar mee blijft razen en doen wat er van je verwacht wordt. Jij, met èn je burn-out, je NAH èn je hoog-gevoeligheid moet heel,goed naar jezelf luisteren…. vandaag op de Feldenkrais-therapie werd nog gezegd, dat Peter meer moet rusten. Ook als hij lichamelijk niet moe is… het brein / de hersenen pikken zo ontzettend veel prikkels op, een ieder heeft tijd en rust nodig die te verwerken (en in Peters geval te integreren).

  Ik vind het super jammer voor je, dat je op meerdere plekken, juist bij mensen die als vertrouwenspersoon betiteld worden, je continu moet verdedigen/bewijzen en “een gevecht” moet aangaan op plaatsen, waar je je eigenlijk “thuis” moet voelen! Maar laat je niet uit het veld slaan, want degene die jou het best kent en weet wat je voelt, ben jij zelf! Laat je niet onder druk zetten of in een hokje plaatsen, kom op Susan, hou vol….. je bent een waardevol mens en geen nummer, of een bladzijde in een boek…

  Enne nog wat hè lieverd…. ik heb er he-le-maal niks over te zeggen, maar waarom las je niet even een pauze in? Ook met bloggen? Als je dat te kaal vind, zoek je leukste oude blogs erbij (daar heb je er vast nog wel wat van in je hoofd zitten) en publiceer ze opnieuw. Zo blijven wij, trouwe volgsters, toch in verbinding met je, maar kun jij even helemaal tot jezelf komen.

  Nou lieverd, heel veel wijsheid! Hoop dat je vanavond kunt ontspannen ?

  Dikke knuffel ???

  26 november 2018 at 19:51
 • Reply Corry

  O jeetje Susan ik voel met je mee en ken het gevoel helemaal
  Het zijn maar steeds moment opnames waar een oordeel over gemaakt worden ja rust entijd voor jezelf nemen is belangrijk
  Misschien moet je jezelf ook minder onder druk zetten om iedere dag op hetzelfde tijdstip te posten maar ven poste wanneer je zin hebt
  Een ding heb ik geleerd luisteren naar je innerlijk ik is heel belangrijk en wanneer je die innerlijke rust gevonden hebt sta je meer open voor andere dingen

  26 november 2018 at 19:54
 • Reply Caro

  Wat Jacqueline schrijft dekt volledig de lading van wat ik had bedacht tijdens het lezen van deze blog… Je mag best even off grid gaan hè?! Even die enorme stroom prikkels stoppen en de dwang van het moeten. Sterkte Susan?

  26 november 2018 at 19:59
 • Reply Hennie Rijnders

  Beauty…..van buiten met je mooie jurk en van binnen omdat je een lieverd bent. Onbegrepen voelen is heel naar, ik begrijp je onmacht.?
  Knuffel Hennie

  26 november 2018 at 20:01
 • Reply Susan happy Tante Betsy blogger

  Hey lieverds ik had dit nog willen posten. Mijn moeder las mijn bericht bij het gedeelde filmpje van de onzichtbare gevolgen van een nah en dacht gelezen te hebben dat ik een lichte beroerte heb gehad. Dus die belde op en maakte zich zorgen???.

  Hey girls na het klaarzetten van deze blogpost op Facebook zag ik een filmpje van de hersenstichting. Ik heb gelukkig in veel mindere mate last van deze onzichtbare gevolgen. En wat ‘toevallig’ dat dit filmpje vandaag de ether in gaat. Ik hoop dat er ook meer begrip komt van professionals, zelfs doctoren. Dat mijn klachten vanuit mijn nah (niet aangeboren hersenletsel) komen en mijn burn-out (te lang over mijn grenzen heen aan het gaan).
  De hersenstichting start vandaag met een campagne die aandacht vraagt voor de vaak grote gevolgen van hersenletsel die voor buitenstaanders niet altijd zichtbaar zijn. https://www.youtube.com/watch?v=ICPOe3MbV40

  26 november 2018 at 20:09
 • Reply Susan happy Tante Betsy blogger

  Dankjewel voor jullie lieve reacties. Ik ga erover nadenken. Ben gewoon vandaag oververmoeid. Morgen een winactie usm ZOO Adventure in de planning staan. Dus die ga ik ook delen?. Dikke knuffels??

  26 november 2018 at 20:10
 • Reply Katja Prins

  Dat vind ik wel een goede tip van Jacqueline. Je mag wel wat meer ‘vakantie’ gunnen. Ik kom nu een jaar op je blog en ik herinner mij dat jij jezelf één week vrij hebt gegeven van je blog. Alhoewel je toen wel dagelijks een update gaf op je Facebookpagina. Daarna was jij door je fietsongeluk even afwezig maar dat was door omstandigheden dus en toen zelfs kwam je na twee dagen rust weer met updates en ook vrij snel weer met blogberichten. Elk kwartaal een weekje (of twee) een beetje rust is toch heel normaal.
  Misschien moet je het ‘loslaten’ ook een beetje toepassen op je ‘blogverplichting’ die jij jezelf misschien oplegt?!

  Wat een prachtige foto trouwens van jullie… in hetzelfde weekend dat jij een beroerte hebt gehad. Niets aan je te zien. Ik ben er even stil van. Herkenbaar … ik heb ook zo’n stralende foto van vorig jaar… nietsvermoedend … en een paar uur later lag ik op de spoedeisende hulp. Dat verhaal ken je vast. Ik wil het geenszins vergelijken met jouw situatie maar ik heb nog een klein beetje hinder van de gevolgen en ik ondervind ook vaak onbegrip in mijn dagelijks leven van vooral collega’s. Ik heb moeite met zwaar tillen en ik ben eerder vermoeid dan voorheen. Dus dan sla ik even over, als dat zo voelt voor mij. Er is dan altijd wel weer een collega die mij moet vertellen dat de nicht van een kennis van haar moeder ook een nier kwijt is en die kon na twee weken alles weer.

  In jouw geval gaat het dus om veel ernstiger gevolgen en als je dan ook nog niet begrepen wordt door de hulpverleners, dan voel je enorm machteloos kan ik mij zo voorstellen.

  Sterkte Susan! Denk aan jezelf … de enige die dat echt kan doen ben jezelf! Geef je grenzen aan en vetrouw op jezelf. Als het niet kan zoals het moet, dan moet het maar zoals het kan…

  26 november 2018 at 20:25
 • Reply Corine

  Lieve Susan, doe alsjeblieft rustig aan en denk aan je zelf, ik zelf loop soms ook tegen een muur van onbegrip op, gewoon omdat je het niet aan mij ziet. De instanties zijn ontzettend terughoudend en ontkennend en proberen je alleen maar te pushen. Pas goed op jezelf, knuffel Corine

  26 november 2018 at 20:38
 • Reply Monique

  Sterkte Susan, gun en geef jezelf de rust die je nodig hebt…
  Fijne avond!

  26 november 2018 at 20:39
 • Reply Annelies van der Valk

  Ik heb fibromyalgie en ook dat zie je niet aan de buitenkant. Met als gevolg dat je niet serieus genomen word. Dat zelfde heb jij natuurlijk ook. Je ziet het niet. En jij en ik zijn denk ik te optimistisch en klagen niet gauw. En dat is juist ons probleem. Ik ben nu ook heel erg moe dat zijn de gevolgen van het overlijden van mijn moeder. Te veel spanning is niet goed voor ons. Misschien moet je eens lekker vakantie nemen van je blog wat hier meer dames opperen. Veel mensen nemen vakantie tussen kerst en oud en nieuw mischien ook wel wat voor jou om te doen. Want zelfs als je op vakantie bent schrijf je nog een blog. Lieverd denk nu eens even lekker aan jezelf alleen zo kan het weer beter gaan met jezelf. Liefs Annelies.

  26 november 2018 at 21:09
 • Reply Ger da

  Lieve Susan,
  Soms zou ik willen dat ook ik, zulke wijze mooie woorden als de dames hier boven kan zeggen/schrijven. Ik ben een denker, en vind het soms moeilijk om de juiste woorden te vinden, sluit mij dus aan bij de dames. Wens je veel kracht en rust toe in je koppie en lijf en denk maar eens na over het idee om je blog een beetje los te laten voor even. Lucht creëren

  Hele dikke knuffel lieve Susan ❤

  26 november 2018 at 21:22
 • Reply esther messing

  Gewoon even een knuffel voor jou

  26 november 2018 at 21:30
 • Reply Wilma

  Een hele dikke KNUF voor jou! ❤️

  26 november 2018 at 22:05
 • Reply Mina

  Lieve Susan. Verschillende dames hebben het al gezegd neem goed je rust moppie ook van je blog. Doe wat goed is voor jou! Denk alsjeblieft goed aan jezelf pak lekker je rust ga wandelen doe gewoon eens niks (valt niet mee) maar is zo goed voor je. Of ga lekker schilderen of knutselen doe alleen waar je zin in hebt. Hele dikke knuffel voor je en zorg goed voor jezelf lieverd!

  26 november 2018 at 22:23
 • Reply Daniëlle

  Susan wat vind ik het ontzettend vervelend voor je dat je niet begrepen wordt door de hulpverleners. Hou vast aan je eigen gevoel hoor!
  Sterkte! Dikke ? vanuit Hoofddorp

  26 november 2018 at 22:30
 • Reply Petra van Schijndel

  Veel liefs voor jou Susan, verder weet ik even niets wat nog wat toevoegt aan alle wijze woorden en lieve wensen van de andere jurkjenzusjes.?

  26 november 2018 at 22:37
 • Reply Alexsandra Stegeman-kok

  Lieve Susan

  Kijk altijd naar de zonnebloem,
  die keert zich naar het licht,
  en heeft van alle bloemen
  het zonnigste gezicht.

  En als het soms eens donker is
  zo\’n grijze grauwe nacht.
  Kijk dan weer naar die zonnebloem,
  die geeft je nieuwe kracht.

  ❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤
  Een knuffel is zo fijn 
  een knuffel voelt zo goed 
  een knuffel omdat het mag
  niet omdat het moet.

  Een knuffel geeft je warmte 
  van twee armen om je heen 
  even met z’n tweetjes 
  even niet alleen. 

  Een knuffel hoeft niets te kosten 
  ja een minuutje van je tijd 
  een knuffel geeft nieuwe kracht 
  om weer door te gaan in deze strijd.

  Veel liefs??❤❤❤

  26 november 2018 at 22:38
 • Reply Neeltje

  Oh Susan. Een dikke knuffel van mij. Weet dat ik aan je denk!

  26 november 2018 at 22:46
 • Reply Daniëlle Schoonderwoerd

  Lieve Susan,
  Wat een enorme tekortkoming van allebei jouw therapeuten ?. Je zou toch juist van hun verwachten dat zij je zouden kunnen ondersteunen en begeleiden. Ik snap helemaal dat je uitgeteld bent. Het is al door meerdere dames geschreven, “vrij” nemen van je blog zou een goede optie kunnen zijn. Wellicht geeft het je ook juist wel wat ruimte om wel te schrijven. Luister naar je ❤️, dat klopt altijd. Wij blijven bij je, ook als je “vrij-af” neemt ?

  26 november 2018 at 23:15
 • Reply Jacqueline Aarts

  Lieve Susan,
  Kijk eens op de site van Hersenz, ik ben nu halverwege de eerste module en heb al zulke grote stappen gemaakt. Ik ben er vast van overtuigd dat ook jij daar baat bij hebt. Onderschat je NAH niet! Je bent al heel goed op weg, maar bewaak ook je eigen grenzen. In begin vond ik het egoïstisch, maar van jou heb ik geleerd dat ik eerst voor mezelf moet zorgen, dat ik anders niet voor anderen kan zorgen. Dat doe ik mede door mijn grenzen te bewaken, anders heeft dat direct gevolgen voor mijn omgeving ?

  26 november 2018 at 23:28
 • Reply Caro La

  lieve Susan, ik heb al 2 weken ofzo je berichten niet gelezen. gewoon erg druk en ook ik maak dingen vaak niet af. via fb worden je berichten me niet meer aangeraden gek genoeg, dus ik moet er even aan denken. Vast geen toeval dat ik dit nu wel lees. ik wil je even heel veel liefs en wijsheid wensen. elke dag zo’n blog is ook niet niks dus ik snap het best als je dat ook even gaat minderen. weet dat je goed bent zoals je bent, van binnen en van buiten. heel veel vrouwen van wie je dat niet weet houden een beetje van je! x

  28 november 2018 at 14:01
 • Leave a Reply

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.