Follow:
Happy Tante Betsy dresses, Happy thoughts, Outfit of the day, Words of Wisdom

Letting go exercises with Susan

Happy Susan blog - Letting go exercises with Susan - Tante Betsy Ruffle Wrap Dress Wieber Blue

Hey lieverds vandaag wil ik het hebben over leren loslaten. Als je hoogsensitief bent pik je snel allerlei energiëen op om je heen. Natuurlijk is het belangrijk om te leren je daar voor te beschermen, je af te schermen. Maar daar kom je pas achter als je er al last van hebt, dus eerst moet je er vanaf zien te komen ;). Ik heb al vaker verteld dat dit simpelweg kan door de kracht van je gedachten. Maar er zijn ook nog heel wat andere manieren. Lees je mee hoe je jezelf kunt helen door te leren loslaten.

Happy Susan blog - Letting go exercises with Susan - Tante Betsy Ruffle Wrap Dress Wieber Blue

Ik ga eerst op de hele basale manieren in van loslaten, die iedereen wel kent. Want opruimen is natuurlijk dé manier om los te laten, om ruimte te creëren. Stofzuigen en poetsen is dat natuurlijk ook. Dit zijn tools die veel mensen kennen en doen, veelal hele aardse mensen. Natuurlijk doen veel mensen dit ook omdat ze dit geleerd hebben van huis uit. Het is soms ook een verplichting geworden of zelfs een obsessie om het altijd maar opgeruimd te hebben en schoon in huis te hebben. Want een opgeruimd huis betekent een opgeruimd hoofd zegt men. Ik geloof daar zelf niet in, want de kracht van onze gedachten is zovele malen sterker. Je kunt nog zo’n opgeruimd en schoon huis hebben en dan kun je nog met een heleboel emotionele ballast lopen. Het is dus ook zaak energetisch op te ruimen.

Happy Susan blog - Letting go exercises with Susan - Tante Betsy Ruffle Wrap Dress Wieber Blue

Een goed potje janken is trouwens ook een hele goede manier om los te laten. En door veel water te drinken help je zelfs om lichamelijk los te laten door veel te plassen. Ja echt waar hihi dat hoort ook bij loslaten. Je ontlasting is ook loslaten, letterlijk oude shit loslaten. Ik merk zelf aan mijn ontlasting dat ik steeds beter kan loslaten, want die is niet meer zo vast als die vroeger was. Whahahaha wat schrijft die Susan nu weer. Ja lieverds ook dat hoort erbij en is iets om bij stil te staan, dat dit ook manieren van loslaten zijn.

Happy Susan blog - Letting go exercises with Susan - Tante Betsy Ruffle Wrap Dress Wieber Blue

Een zoutbad nemen is trouwens ook heel goed voor je om los te laten. Zwemmen in zee water is natuurlijk nog fijner en beter voor je. Een douche nemen en visualiseren dat het je energetisch schoonmaakt werkt ook helend. Sowieso is water goed om los te laten, om te zuiveren, water is emotie. Niet voor niets dat we emotioneel worden rondom de volle maan.

Happy Susan blog - Letting go exercises with Susan - The trees are about to show

Daarnaast is bewegen ook een goede tool om los te laten, lekker los te laten door te dansen, door te gaan rennen of stevig te wandelen. De natuur is de grote heler, dus zorg dat je regelmatig de natuur in gaat lieverd.

Happy Susan blog - Letting go exercises with Susan - Tante Betsy Ruffle Wrap Dress Wieber Blue

Er is een krachtige methode om ook echt lijfelijk spanningen en trauma’s los te laten. Eentje die dieren ook gebruiken, door alle spanningen van je af schudden, te trillen. Je hebt vast door de jaren heen allerlei kleine trauma’s meegemaakt. Een verbroken liefde, scheiding, overlijden van dierbaren, stress op het werk, stress op school. Je bent wellicht gepest op school of iemand heeft je wel eens bedreigd. Of je hebt stress gehad dat je die ene Tante Betsy jurk wilde scoren in de webshop of op marktplaats en je die hebt misgelopen of ze is nooit aangekomen ;). Al die grote en kleine stresservaringen zitten allemaal in je lijf opgeslagen (als jij ze niet hebt losgelaten).

Happy Susan blog - Letting go exercises with Susan - TRE

TRE heet die methode, Trauma Release Exercises. Ik heb dit al diverse malen gedaan en het geeft echt een opluchting. Ik heb eerst op Youtube een aantal filmpjes erover gekeken. En ben er daarna zelf mee aan de slag gegaan. Men raadt wel aan dit eerst onder begeleiding te doen. Maar ik weet van mezelf dat ik enorm krachtige gedachten heb en me niet laat meevoeren. En mezelf makkelijk kan stoppen, met mijn hoofd maar ook door letterlijk mijn lijf weer te strekken, dus ik doe dit zelf zonder begeleiding.

TRE, ook wel Tension Release Exercises, wordt gebruikt bij mensen met oorlogstrauma’s en andere trauma’s zoals Ptss. Mocht bij jou het geval zijn dat je grote trauma’s hebt meegemaakt, werk dan alleen met een TRE therapeut samen!!

Happy Susan blog - Letting go exercises with Susan - Tante Betsy Ruffle Wrap Dress Wieber Blue

Okay nu is het energetisch loslaten aan de beurt voor de hooggevoeligen onder ons, maar ook voor al die anderen die bewust aan het worden zijn. Door de dag pik je namelijk zoveel energiëen op, ja ook als je niemand in levende lijve hebt ontmoet. Want ook in de online wereld maak je verbindingen met mensen. Daarmee komen we dus weer terug bij de kracht van gedachten. Jij denkt aan ze, zij denken aan jou. En hopelijk denkt iedereen in een positieve manier over jou. Maar het is dus best moeilijk om alles te filteren wat je op een dag tegenkomt. En daar kun je dus last van hebben van al die gevoelens, gedachten, energie van anderen.

Happy Susan blog - Letting go exercises with Susan - Tante Betsy Ruffle Wrap Dress Wieber Blue

Wellicht heb je al manieren gevonden om ermee om te gaan en ik nodig je van harte uit die te delen. Voor de een werkt dit en voor de ander werkt weer wat anders. Ik werk graag samen met engelen, maar er zijn nog talloze andere manieren. Heb je niks met engelen, sla deze alinea dan over. Ik luister zelf naar een geleide meditatie waar je energiekoorden mee doorknipt. Oftewel laat doorknippen door Aartsengel Michaël. Hij is die engel met dat grote zwaard. Hij is dé beschermengel. Er is ook nog een methode dat je Aartsengel Michaël met een stofzuiger visualiseert. Je laat de stofzuiger slang door je kruin heen gaan en je visualiseert dat alle balast weg wordt gezogen. Daarna laat je je vullen met prachtig helder wit licht (ik doe er ook nog goud licht bij).

Happy Susan blog - Letting go exercises with Susan - Tante Betsy Ruffle Wrap Dress Wieber Blue

Natuurlijk kun jij dit ook zelf doen met de kracht van je gedachten. Stel je voor dat er allemaal koorden zijn naar alle mensen met wie je vandaag een verbinding mee hebt gehad. Van die lijntjes, linten, touwen die uit je lijf naar anderen toe gaan. Nu neem je in gedachten een grote schaar, een kapmes of een zwaard mag ook ;). En nu ga je die koorden doorsnijden, doorhakken, doorknippen. Wees niet bang koorden van liefde zijn onbreekbaar!! Of laten we zeggen daar hoef je je geen zorgen over te maken. Want je snapt het al, dit doorsnijden dat is dus wederom iets dat je in je hoofd doet. Denk er gewoon aan dat je alles doorsnijdt dat je niet meer dient, dat je uitput.

Happy Susan blog - Letting go exercises with Susan - Tante Betsy Ruffle Wrap Dress Wieber Blue

Nou lieverds ik hoop dat je er wat aan hebt. Deel gerust ook jouw methode, wat voor jou werkt. Wellicht kan een ander er wat mee. Dat is ook de hele bedoeling van zo’n blogpost als deze. Ik hoop er anderen mee te helpen.

Lots of love from Susan

PS Natuurlijk ga ik het lint van Tante Betsy Ruffle Wrap Dress Wieber Blue niet doorknippen ;). Ik heb deze onlangs gescoord via Marktplaats en vandaag voor het eerst aan. Ik draag haar in maat M ipv L.

Share:
Previous Post Next Post

You may also like

13 Comments

 • Reply chucky1012

  Wauw……
  Goede en fijne tips….
  Ik ga eens kijken of dit iets voor mij is…..
  Moet ook nodig flink opruimen en wegdoen.
  Zo ik schrok want dacht toch echt oeps het lint van die pretty dress gaat eraan…..
  Ik hou van dansen en dat heb ik al zo lang niet meer gedaan.

  Een hele fijne avond Xoxo

  16 oktober 2019 at 19:38
  • Reply Happy Susan blogger

   Heel herkenbaar hier is opruimen ook echt iets wat dringend moet gebeuren.
   Wie weet dat ik er vandaag wel aan toe kom. Hoef vandaag geen uren bezig te zijn met een blogpost of jawel realiseer me nu dat ik morgen geen kan maken whahaha. We gaan het wel zien, ik had diverse spullen op Marktplaats willen zetten. Maar ben morgen veelal weg en zaterdag ook dus dan is dat onhandig hihi. Vandaar dat dat nog steeds niet gebeurd is.
   Fijn dat ik je wat handvaten heb kunnen geven. Succes ermee! Maarreh zorg eerst goed voor jezelf dat is ook loslaten dat je altijd wat moet hè. Knuff??

   17 oktober 2019 at 08:27
 • Reply Rebecca

  Wauw, weer wat geleerd. Ik ga het zeker mee aan de slag, dank je wel.

  Fijne avond nog

  Liefs Rebecca

  16 oktober 2019 at 20:19
 • Reply Patricia Lourens

  Hoi lieve Susan,
  Voor mij werkt een energetische massage. Ik geef ze nu zelf en dan werkt t ook 2 kanten op. Ik heb iedere ochtend en avond een ritueel. De dag begint met een douche en meditatie/ gebed ook leg ik een kaartje. In de avond
  sluit ik de dag af (doorsnijden koorden en een meditatie/gebed) en een douche zo spoelt alles van me af. Heerlijk. Liefs Patricia

  16 oktober 2019 at 20:19
  • Reply Happy Susan blogger

   Wow goed bezig Patricia, daar kan ik nog wat van leren hoe consequent en heel bewust jij dit doet.
   Ja zucht je woont veel te ver weg anders kwam ik wel voor zo’n energetische massage bij jou. Heerlijk lijkt me dat, effe alle zorgen of stress loslaten en je los laten masseren. Ja zal inderdaad ook goed helpen bij loslaten zo’n massage want al die stress enzo gaat in de spieren zitten. Mooi werk doe je lieverd. Knuff??

   Voor de lieverds die in de buurt van Hazerswoude-dorp wonen dit is de website; http://www.greenhartcompany.nl/

   17 oktober 2019 at 08:33
 • Reply Annelies

  Weer een hoop geleerd van jou vandaag dank je wel. Voor zodadelijk slaap lekker. Liefs Annelies

  16 oktober 2019 at 22:04
  • Reply Happy Susan blogger

   Wat fijn om te horen lieverd. Succes ermee en gelukkig heerlijk geslapen. Knuff??

   17 oktober 2019 at 08:34
 • Reply Wilma Rommelse

  Wat herken ik vaak dingen uit je blog zeg ? alleen dat opruimen en afscheid nemen van materie stel ik te vaak uit.
  Wel recent nog alle banden verbroken die me niet meer dienen en mij/mijn gezin uitputten. Zelf familiebanden heb ik verbroken omdat onbegrip en onkunde zoveel kapot maken, dat het beter is om geen contact meer te hebben. Door mijn depressies heb ik geleerd wie echt liefde en begrip kan opbrengen en wat kon dit uit onverwachte hoeken komen.

  Naast de kracht die ik vaak (her)vind door blogs, waarvan jij veel inspiratie bied, heb ik hiernaast ook bijstand door een hele goede systeemtherapeut, pedagoog en psycholoog om nog sterker en mooier te worden. ???? (en uiteraard jezelf goed verzorgen en kleden geeft zo goed gevoel)

  17 oktober 2019 at 08:58
 • Reply Annette Elias

  Hier ook weer veel herkenning Susan! Ja hier ook recentelijk een aantal oefeningen gedaan in loslaten. Niet alleen materieel, maar ook met mensen die ooit vrienden waren maar nu alleen maar pijn en verdriet teweegbrengen… waardoor ik echt ziek aan het worden was. Dat doorknippen van die verbindingen vind ik een mooie oefening… Ik heb tijdens de laatste weken of veel en raar gedroomd, en merkte dat ik ook daarin aan het verwerken ben geweest, waardoor ik het nu los kan laten. Je blogpost kwam weer op een goed moment! Het is gewoon bevestiging en verduidelijking te vinden. En er staan weer goede tips bij! Dankjewel!

  17 oktober 2019 at 11:06
  • Reply Annette Elias

   Een paar woorden zijn weggevallen, maar het is evengoed wel te volgen denk ik….

   17 oktober 2019 at 11:07
 • Reply Ria

  Wat een leuke foto’s op je blog! Leuke setting voor die mooie kast met hebbedingetjes ??

  21 oktober 2019 at 18:04
 • Reply Danielle Schoonderwoerd

  Lieve Suus, wat is dat toch altijd met jou. Jij weet altijd precies de juiste blog te schrijven over wat ik nodig heb in m’n leven. Vorige week heb ik iets belangrijks losgelaten en vandaag weer. En dan kom ik precies jouw blog tegen. Ik zag ‘m van de week al, maar had nog geen tijd om te lezen. Leuk dat het nu zo’n aanvulling is. Je schrijft ook mooie tips en trucs op, ik ga zeker eens proberen om ze toe te passen ?

  21 oktober 2019 at 19:22
 • Leave a Reply

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.