Follow:
Happy Tante Betsy dresses, Happy thoughts, Outfit of the day, Tante Betsy

Keeping up appearances with Susan

Keeping up appearances with Susan - Happy Susan blog - Tante Betsy Lala Kitschy Deer Orange

Hey lieverds ik werd geïnspireerd tot deze blogpost door Frederike en Joanne, de beheerders van de Tante Betsy happiness groep. Ze stelden een vraag aan de Tante Betsy fans of zij ook wel eens op de foto gingen en dat het op de foto netjes uit ziet, maar in werkelijkheid… En ja ik maak me er ook ‘schuldig’ aan whahaha, je zou eens moeten zien wat hier allemaal rond ligt. Vandaag een kijkje achter de schermen en gewoon een gezellige kwebbelblogpost.

Keeping up appearances with Susan - Happy Susan blog - Tante Betsy Lala Kitschy Deer Orange

Vandaag ben ik trouwens aan de poets, er komen vrijdag een zevental hooggevoelige dames op bezoek. En nu is het gelukkig geen zwijnenstal, maar er mag wel opgeruimd worden. Bij mij betekent opruimen trouwens herstructureren. Ik gooi nooit wat weg! Ik zie overal mogelijkheden in whahaha. Wat ik uiteindelijk weg doe, geef ik weg of verkoop ik.

Keeping up appearances with Susan - Happy Susan blog

Nu hebben manlief en ik al ‘wat’ opgeruimd toen dochterlief en haar vriend met kerst op bezoek kwamen. We krijgen niet vaak bezoek en we doen daarom heerlijk waar we zin in hebben. Ken je de spreuk ‘A clean house is a sign of a wasted life’. Nou daar kan ik me dus helemaal in vinden. Niet dat het hier vies is, het is wel hygiënisch schoon, naar mijn standaard dan ;). Ik steek mijn energie liever in creatief zijn en bezig zijn met mediteren, bloggen, lezen en wandelen.

Keeping up appearances with Susan - Happy Susan blog

Samen met manlief aan de knutsel

Vandaag moest er echt gepoetst worden, morgen ook nog. Ik moet namelijk mijn energie verdelen en ik ga nog heerlijk met dochterlief wandelen. Onze bank was enorm vies geworden, het stoorde me al langer. Nou ja het viel me wel eens op hihihi. Ik kijk dus niet met poetsogen, wat er allemaal moet en kan gebeuren. Ik zie het en ga dan weer verder met leuke dingen doen én goed voor mezelf zorgen. Eergisteren kocht ik vochtige schoonmaakdoekjes bij de Lidl en die deden hun werk. Ik heb door de jaren heen al vanalles geprobeerd, om die bank schoon te krijgen, en had de moed opgegeven. Hij ziet er nu in ieder geval weer wat beter uit ;). Alhoewel mijn zelfgeverfde Clumpy’s de bank wat roze gemaakt hebben whahaha.

Keeping up appearances with Susan - Happy Susan blog

Keeping up appearances with Susan - Happy Susan blog - Clumpy’s Lynn boots zelf roze geverfd

Ik ben trouwens heel blij met mijn plekje buiten onder het afdak. Onze extra huiskamer die heerlijk licht is en waar ik goede outfitfoto’s kan maken. In de wintertijd is het toch vrij donker in huis en is het moeilijk om qua lichtinval goede foto’s te maken. Binnen maak ik ook wel eens voor de kast foto’s (de plek waar ik ook de Live Facebook sessies doe). Er is geen andere plek in huis waar genoeg ruimte is én goed licht is om dat te doen. Outfitfoto’s maak ik toch liefst met een ‘rustige’ en rommelvrije achtergrond ;).

Keeping up appearances with Susan - Happy Susan blog - Tante Betsy Lala Kitschy Deer Orange

Nu ben ik zelf niet iemand die de schijn hoog houdt, ik ben echt zo iemand van ‘take it or leave it’. Het kan me ook echt niets interesseren wat anderen van mijn outfits vinden. Daar ben ik helemaal niet mee bezig. Ieder heeft zijn of haar eigen mening en die is altijd gekleurd. Ook kan ik me er niet druk over maken dat mensen die heel netjes zijn, het hier een rommeltje vinden. Je komt voor mij op bezoek of voor ons. Maar ik vind het zelf toch wel prettig als het een beetje toonbaar is.

Keeping up appearances with Susan - Happy Susan blog - Tante Betsy Lala Kitschy Deer Orange

Morgenochtend komt Jacqueline op bezoek en ik weet eigenlijk nog niet wat we gaan doen. Ze is ook weer op tijd weg en dan kan ik nog verder wat opruimen. Ik heb op de TB happiness groep ook een oproepje gedaan. Of er (Zuid)-Limburgse dames zijn, die het leuk vinden om zo af en toe eens af te spreken. Vera waar ik ook eens live mee ging had zoiets dat het haar wel leuk leek. Ik ben nog niet gaan kijken naar alle reacties, want ik moest poetsen en opruimen ;). Ik ben gaan wandelen, deze blogpost typen en klaar maken én ga met manlief naar Duitsland (na zijn werk). Dus ik ben heel benieuwd naar de reacties ;).

Keeping up appearances with Susan - Happy Susan blog - Tante Betsy Lala Kitschy Deer Orange

Zo nu is het wel weer een hele lap tekst geworden whahaha, echt een kwebbelblog. Geschreven voor en na de wandeling met dochterlief. Ik ben heel benieuwd hoe het er bij jullie aan toe gaat. Heb een fijne avond als je dit vanavond leest, of een fijne dag als je dit op een ander moment leest.

Lots of love from Susan

Share:
Previous Post Next Post

You may also like

17 Comments

 • Reply Corine

  Oh heerlijk, ik ben ook niet zo’n huisvrouw, hier ziet het er ook zo uit en dan nog een hoop speelgoed, knuffels Corine

  15 januari 2020 at 19:40
  • Reply Happy Susan blogger

   Heerlijk toch lieverd dat is eigenlijk ook vrij normaal. In een huis mag geleefd worden. Het is veel belangrijker dat je tijd neemt met de kids als dat je een moeder bent die alleen bezig is met het huis te poetsen.
   En wie weet komt de tijd ook weer dat je creatief kunt gaan zijn lieverd. Ik ben deze week druk, maar hoop binnenkort tijd te maken voor jouw kaartje. Dus nog even geduld lieverd. Dikke knuffels😘😘

   16 januari 2020 at 07:09
 • Reply Tamara

  Jáá, Eem echt huis dus! Love IT ❤️
  Wonen niet in een museum toch. Ziet er gezellig uit, en heerlijk bezig zijn met ‘rommelen’ en ‘klommele’ is echt fijn toch!
  Lekker genieten, een huis staat langer dan dat wij er zijn zeg ik altijd!

  Véél plezier met Jacqueline en je dochter ❤️

  En ik hoop dat we inderdaad eens de daad bij het woord gaan voegen, hihi. Lijkt me gezellig samen ❤️

  Dikke knoevels vaan miech veur diech ❤️😘💕

  15 januari 2020 at 19:55
  • Reply Happy Susan blogger

   Jaaaa zoals het er nu uit ziet gaat die afspraak er komen 💃💕💃 yihaaa ik verheug me er op om jullie weer te gaan zien en spreken.
   En ja inderdaad een echt huis waarin geleefd wordt. Tot gauw leeve! Dikke knoevels😘😘

   16 januari 2020 at 07:11
 • Reply Caro

  Hahaha, ik heb een bloedje hekel aan het huishouden en kan daarnaast alles goed zien liggen… niet de handigste combi want daardoor is het bij mij nooit spic en span. Gelukkig verzamel ik niet zoveel dus lijkt het snel ‘voor het oog’ netjes😁. Ik besteed ook veel liever mijn energie en tijd aan leuke dingen.

  15 januari 2020 at 20:01
  • Reply Happy Susan blogger

   Whahaha ja ik heb goede oogkleppen en vind het zoveel belangrijker om mijn tijd te besteden aan goed zorgen voor mezelf. De ene keer is dat uitslapen omdat ik al heel vroeg wakker was, of lekker een bad nemen (nam ik me voorheen nooit de tijd voor) of lekker lezen, creatief zijn en/of wandelen.
   Dat stof ligt er morgen ook nog en zelfs volgende week of bij mij weken later ook nog😜😂. Zolang het maar op de belangrijke plekken in huis schoon is, dat vind ik veel belangrijker 😉. Dikke knuffels😘😘

   16 januari 2020 at 07:14
 • Reply Karen v. Dongen

  Ik heb juist een opgeruimd huis nodig anders kom ik niet tot rust, zo zie je maar iedereen is anders en dat mag 😉

  15 januari 2020 at 20:46
  • Reply Happy Susan blogger

   Oh jaaa dat is ook heel belangrijk, want daar wordt jij blij van en heb jij nodig om tot rust te komen. Ik kan me er heel goed voor afsluiten, maar ben ook wel weer blij als het wat meer opgeruimd is 😉.
   Alleen als ik dan weer eens creatief ben, dan ligt het binnen no-time weer vol whahaha. Vooral doen waar jij je goed bij voelt! Dikke knuffels😘😘

   16 januari 2020 at 07:17
 • Reply Annelies

  Bij mij is het altijd opgeruimd en schoon. Anders kan ik niet rustig op de bank zitten. Als ik s’avonds naar bed ga ruim ik eerst alles op. Dat is s’morgens zo fijn beneden komen. Dan kan ik rustig de dag beginnen. Het is niet zo dat ik de hele dag loop te poetsen. Mijn moeder zei altijd dat als het opgeruimd is valt het niet op als je nog niet gestoft heb. Ik hou van leuke spulletjes maar het moet niet te vol worden maar ook niet kaal zoals je tegenwoordig veel ziet. Iedereen moet lekker doen met hun huis waar ze blij van worden. Fijne avond Susan.

  15 januari 2020 at 21:54
  • Reply Happy Susan blogger

   Helemaal waar lieverd en het is zeker ook wel fijn om in een opgeruimd huis te wonen. En heerlijk zo’n moeder!
   Ik lig gewoon enorm achter met opruimen sinds mijn burn-out en heb toen echt moeten leren om oogkleppen op te zetten om tot rust te komen. Ik kon toen gewoonweg niks meer en zat apathisch op de bank tv te kijken met alle rommel om me heen. Nu is het al een stuk opgeruimder en dat doet me wel goed hoor, maar kan verder heel goed oogkleppen op zetten. Vooral doen waar jij je goed bij voelt lieverd. Dikke knuffels😘😘

   16 januari 2020 at 07:21
 • Reply Willeke van Schagen

  Hoi Susan, ik probeer het in ons huis wel zo opgeruimd mogelijk te houden, want in een té rommelig huis viel ik me niet fijn, maar het blijft altijd wat rommelig want er wordt in geleefd. En sinds ik zelf in de schoonmaak werk, kijk ik er met andere ogen naar. Ik dweilde voorheen nooit, enkel stofzuigen , tegenwoordig doe ik dat wel, ik sta er telkens weer van te kijken hoe veel vuil er nog vanaf komt . We hebben 5 katten en een hond, en we wonen in een boerderij , en eigenlijk is 1x stofzuigen per week wat weinig, maar dat boeit me niet, het is goed zo. Soms staan er wel drie , vier wasmanden met schone was, om op te vouwen, ach, dat is dan maar zo, denk ik dan. Ik vind het er heel gezellig uitzien bij jou achter de schermen, niks mis mee.

  15 januari 2020 at 21:57
  • Reply Happy Susan blogger

   Heerlijk lieverd! Ja ik heb ook ooit een tijdje in de schoonmaak gewerkt en bemerkte toen ook dat ik met hele andere ogen keek.
   Tegenwoordig laat ik manlief dweilen en stofzuigen. Die is binnen een half uur klaar met dat klusje waar ik minstens een uur tot anderhalf uur over doe met rustpauze tussendoor. Alleen ontdekte ik gisteren wel dat de stofzuigerzak bomvol zat whahaha ‘oh ja zei manlief ik had al zoiets zou hij vol zijn🤔’…mannen!
   Geniet vooral van je huis op je eigen manier en ik heb het geluk dat de was op zolder ligt in de winter. Maar heb daar ook nog heel wat handdoeken enzo op te vouwen hihihi. Dikke knuffels😘😘

   16 januari 2020 at 07:25
 • Reply Neeltje

  En ook ik laat de teugels van het huishouden los. Je kan niet alles tegelijkertijd doen. Genieten en tot rust komen is belangrijker.

  15 januari 2020 at 22:43
  • Reply Happy Susan blogger

   Heel goed van je lieverd. Ja met kids en werken is het zeker ook belangrijk om te genieten van de tijd die je thuis bent met je gezin. Dikke knuffels😘😘

   16 januari 2020 at 07:28
 • Reply Monique den Boer

  Lieve Susan,

  Wat grappig om te lezen dat het voor iedereen anders werkt. Nou voor mij als hsp,er is het echt nodig om structuur in mijn huis te hebben maar vooral een opgeruimd huis te hebben is dat niet zo dan wordt ik zo onrustig in mijn hoofd. Ik functioneer hier het beste op. Bij mij heeft alles ook zijn vaste plek hoe erg dit ook is. Wel lachen want mijn man is helemaal niet zo die is altijd alles kwijt en vergeet vaak een jas, sleutels portemonnee of andere zaken ergens en raakt dan helemaal van het padje als hij zijn paspoort en portemonnee weer eens ergens heeft laten liggen. Daarentegen ben ik nooit wat kwijt. Zo mooi om te zien,mijn zoon lijkt op mij en mijn dochter is sprekend haar vader. Gelukkig maar dat we allemaal uniek zijn toch en voor de een werkt dit en voor de ander dat. Fijne dag , lieve groetjes van Monique den Boer uit Dordrecht

  16 januari 2020 at 06:09
  • Reply Happy Susan blogger

   Whahaha heerlijk! Ik heb ook vaste plekken hoor en ben zelf eigenlijk ook heel gestructureerd…nou ja tot een bepaalde hoogte hihi. Alle spullen hebben ook hun eigen vaste plek, maar er komt wel weer eens wat nieuws bij en dat wordt het wat vol. En vooral sinds ik creatief bezig ben, blog en ben gaan werken én mijn burn-out kreeg is het mis gegaan en alleen maar voller geworden.
   Qua inrichting is het bij ons al jarennn hetzelfde, alleen dus wat voller mettertijd. En ja zo is iedereen anders hè en het is ook belangrijk om vooral thuis heerlijk jezelf te kunnen zijn. Dikke knuffels😘😘

   16 januari 2020 at 07:32
 • Reply Sandra S

  A clean house is a sign of a wasted life, geweldig die ga ik onthouden 🤣
  Hier een huishouden met add /adhd. Krijg het vaak gewoon niet voor elkaar 🙈
  Ik ben met het boek van Marie Kondo bezig dat heeft me al goed geholpen ( ben alleen halverwege blijven steken 😊) maar toch een paar goede tips uit het boek gehaald.

  16 januari 2020 at 18:42
 • Leave a Reply

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.