Follow:
BeYoutiful, Happy Tante Betsy dresses, Tante Betsy, Words of Wisdom

It’s safe to let go

Happy Tante Betsy blog - It’s safe to let go

Hey girls best wel heftig om jullie reacties te lezen op mijn nieuwe, maar ook vertrouwde weg. Ik merk dat ik er toch wel emotioneel van wordt. Wat me wel opvalt dat er meerdere dames zijn die zeggen niets met spiritualiteit of engelen te hebben. Blijkbaar heeft het woord spiritualiteit toch een wanklank bij velen. Alsof als je spiritueel bent, dat je dan een zweverige kijk op het leven hebt of zo. Ik zal eens wat meer vertellen over mezelf en hoe ik op het pad van bewustwording ben gekomen.

Danefae softshell Jacket Jane & ZOO Adventure outdoor boots

Ik ben zelf een heel nuchter persoon en sta stevig met twee benen, uhm twee voeten, op de grond. Eigenlijk is dat al een basis voorwaarde en niet alleen als je je bezig houdt met spiritualiteit. Zorgen dat je stevig in het leven staat en niet met iedere wind mee waait. Wandelen en in de natuur zijn helpt enorm om je te verbinden met de aarde. Het is goed voor je om lekker buiten te zijn en een frisse neus te halen. Ik probeer dat nu toch als het even kan iedere dag te doen. Ik kan zo enorm genieten van de natuur, van de kleuren van de herfst.

Happy Tante Betsy blog - It’s safe to let go

Happy Tante Betsy blog - It’s safe to let go

Vorig jaar deelde ik al eens een afbeelding, dat de natuur zo goed weet wat loslaten is. Dat de bomen vol vertrouwen hun blaadjes loslaten. Zodat straks in de lente weer de blaadjes aan de bomen kunnen groeien. Ik kan zo enorm genieten van de natuur, van bloemen die straks in de lente weer uit de grond tevoorschijn komen. Daar verheug ik me nu al op. Maar eerst ga ik leren van de natuur.

Happy Tante Betsy blogger SusanHappy Tante Betsy blogger Susan in Danefae softshell Jacket Jane & Tante Betsy shawl & ZOO Adventure outdoor boots

Ik heb namelijk nog heel wat te leren over loslaten. Ik ben iemand die altijd graag alles onder controle houdt. Ik heb als kind al heel sterk in mijn schoenen moeten staan. Ik ben opgegroeid in een gezin waar het niet veilig was. Al vroeg geleerd om in te schatten hoe de sfeer was in huis. Al vroeg moeten in schatten hoe te handelen zodat ik en de mensen waarvan ik hield veilig waren. Of in ieder geval ook dat ik het niet schuld was dat er ruzie ontstond.

Happy Tante Betsy blogger Susan

Ik ben nooit bang geweest om actie te ondernemen. Ik heb zelfs als meisje in de tweede klas van de lagere school, tegen jongens uit de derde klas die mijn broer (hij is 1,5 jaar ouder) aan het pesten waren en een kop groter als mij waren, verteld dat ze moesten ophouden om mijn broer te pesten. Geen moment aan gedacht dat ze mij zouden kunnen pesten of slaan. Nee gewoon gehandeld en mijn mond open getrokken.
Ik ben nooit een vechtersbaas geweest hoor en ben ook nooit iemand geweest met een grote mond. Maar ik liet niet met me sollen en kwam voor mezelf én de minderen op. Ik heb altijd mijn mannetje gestaan en in mijn kracht gestaan.

Happy Tante Betsy blogger Susan

Ik ben ook door de situatie thuis altijd van de peace & harmony afdeling geweest. Ik ben altijd een lief meisje geweest. zodat er door mij in ieder geval geen confrontatie kwam. Weet je dames door dit soort dingen dat ik vroeg in mijn leven al wijs moest zijn en door alles wat ik heb meegemaakt. Ben ik gaan kijken waarom de dingen in mijn leven zijn gebeurd en wat de les is die daar uit te leren valt.

Happy Tante Betsy blogger Susan

En dat is voor mij spiritualiteit. Wijsheid delen, in mijn kracht staan, compassie tonen voor je medemens, eerlijk en oprecht in het leven staan. Het pad van bewustzijn en bewustwording. Wetende dat er meer tussen hemel en aarde is.

Happy Tante Betsy blogger Susan

Ik ben aan het leren om los te laten, om hulp te vragen. Ik hoef niet altijd sterk te zijn. Het vraagt net enorm veel kracht om je kwetsbaar op te stellen. En ja voor mij horen engelen bij mijn leven, ik haal daar kracht uit. Ik haal steun uit de boodschappen van de engelen. Net zoals anderen dat wellicht uit de bijbel halen of uit boeken die hun inspireren.

Tante Betsy Dress Sporty Rain Blue & ZOO Adventure outdoor boots Mauve

Happy Tante Betsy blogger Susan; Dress Sporty Rain Blue & ZOO Adventure outdoor boots Mauve

Er zit een enorme wijsheid in me die gedeeld wilt worden. Dat is waar mijn echte passie ligt. En natuurlijk blijf ik vrolijk rondhuppelen in mijn Tante Betsy jurkjes. Dat is waar ik vrolijk van wordt en waar ik helemaal mezelf in kan en mag zijn. Ik ben zwaar verliefd op al die mooie jurken die Tante voor ons ontwerpt. En blijf daarin inspireren, door outfit foto’s te delen. Ik ben en blijf een happy Tante Betsy blogger, maar wel door blogposts te delen met diepgang.

Lots of love from Susan

* Mijn Tante Betsy jurk & sjaal heb ik ontvangen voor mijn blog. Alsmede de ZOO Adventure outdoor laarzen. De Danefae Softshell jas Jane kocht ik zelf, alsmede de kobaltblauwe thermo legging.

Share:
Previous Post Next Post

You may also like

16 Comments

 • Reply chucky1012

  Prachtige outfit 👌
  Zo interessant en heel goed dat jij dit uitgelegd hebt.
  Ik vindt het zo belangrijk en top dat jij de weg gekozen hebt die bij jou past.
  Natuurlijk blijf ik je mooie en fijne blog volgen met zeer goede posts.

  Een fijne avond 😉

  20 november 2018 at 19:37
  • Reply Susan happy Tante Betsy blogger

   Dankjewel lieverd ja het schrijven gaat in ieder geval veel natuurlijker en zonder er enorm veel tijd in te moeten steken. Dus doet me goed. Knuff😃😘

   21 november 2018 at 19:54
 • Reply Neeltje

  Bij de eerste paar regels schrok ik even. Dus de reacties op je blog van gisteren net gelezen. Dat valt reuze mee. Het gaat volgens mij niet om of je spiritueel bent of niet, maar meer of je het kan waarderen als de blog meer diepgang/wijsheden zal krijgen. Heb van niemand een reactie gelezen die dat afwijst. Dus lekker je eigen weg inslaan. Wees wie je bent en laat ons meegenieten 😘

  20 november 2018 at 19:43
  • Reply Susan happy Tante Betsy blogger

   Weet je lieverd het is meer dat ik tussen de regels door lees dat spiritualiteit als iets geks, vreemds wordt gezien. Er ligt een vooroordeel op spiritualiteit…in feite is het gewoon het pad van bewustwording. En ik hoop dat ik mag gaan laten zien dat het niks vreemds is. Deze blogpost schreef ik gisterenavond na het lezen van een heel aantal reacties. Ik denk gewoon dat er heel wat dames zijn die er een vertekend beeld van hebben. En nee het waren allemaal hele nette, lieve en oprechte reacties hoor. Zo nu kruip ik lekker mijn bed in. Het is fijn om te bloggen vanuit een passie en ik hoop die steeds beter te mogen verwoorden. En dat ik daardoor ook dames mag inspireren. Dikke knuffels😃😘😇

   20 november 2018 at 20:27
 • Reply Katja Prins

  Wat een mooie blog Susan, ik vind het een prachtige combinatie: jouw (spirituele) belevingswereld in combinatie met foto’s van jou, de natuur en vrolijke Tante Betsy jurkjes.

  Dikke thumbs up voor jou! ❤️😘 T.J.

  20 november 2018 at 20:09
 • Reply Monique

  Heel fijn uitgelegd zo!

  20 november 2018 at 21:05
 • Reply Monique den Boer

  Hoi Susan, sinds mijn dochter op de vrije school heeft gezeten is er voor mij ook een wereld open gegaan een wereld waar je in moet geloven maar waardoor ik als mens zeker sterker in mijn schoenen ben komen te staan. Mensen vinden het vaak zweverig en onbekend en onbekend is vaak onbemind. Tijdens de tijd dat mijn dochter op de vrije school zat heb ik heel wat toneelstukken en verhalen voorbij horen komen stukken waar ik voorheen nog nooit over gehoord had, maar ook de aartsengel Michael en alle andere engelen en stuk voor stuk hebben ze allemaal een betekenis. Nou heb ik toevallig ook nog een lieve vriendin die engelen healingen doet en regelmatig bij mij de kabels doorsnijd. Als ik dat tegen mijn man vertel kijkt hij of hij water ziet branden en zegt hij dat ik maar met een boom moet gaan knuffelen🤣🤣🤣 maar ik weet wel beter. Ik haal daar soms ook mijn positieve energie vandaan en ik zeg je blijf in jezelf geloven en volg je eigen gevoel. Het komt echt goed hoor. Lieve groetjes van Monique den Boer uit Dordrecht

  20 november 2018 at 21:19
  • Reply Susan happy Tante Betsy blogger

   Hey lieverd wat mooi dat ze dit op de vrije school onderwijzen en mooi dat het jouw blik op de wereld ook heeft verruimd.
   Wat mooi dat je vriendin engelenhealings doet. Hoop dat je daarin ook op eigen kracht mee aan de slag mag. Zo waardevol en fijn en mooi om je steun uit te halen. Dankjewel voor je mooie reactie lieverd. Dikke knuffels😘😇

   21 november 2018 at 19:49
 • Reply Jacqueline Harbers

  Yes…… wat ongelofelijk mooi…. de bomen zijn ons voorbeeld. Nooit zo over nagedacht, maar natuurlijk is dat zo. Vandaar mijn aantrekkingskracht tot de herfst. Één van de mooiste jaargetijden van het jaar! Alle oude zaken, oude pijn, oude patronen etc loslaten om met een schone lei de lente weer in te kunnen gaan. Dank je lieverd, wat een lekkere leerzame wijsheid 😍…. morgen eens even lekker het bos in 💖

  Heb een fijne avond lieverd 😘

  20 november 2018 at 21:26
  • Reply Susan happy Tante Betsy blogger

   Graag gedaan lieverd! Ik hoop dat jullie vandaag heerlijk de natuur in zijn gegaan en genoten hebben. Dikke knuffels😘😇

   21 november 2018 at 19:50
 • Reply Yvon

  🍁🍂🍃🌬🙏

  20 november 2018 at 22:57
 • Reply Petra van Vliet

  Lieve Susan,
  Fijn dat je uitlegt hoe het voor jou gegaan is.
  Ik lees heel graag jouw blogs, en wat mij betreft hoeven ze niet alleen over ‘uiterlijkheden’ te gaan.
  Dikke kus!

  21 november 2018 at 15:12
 • Reply Annette

  Heel mooi uitgelegd Susan, en wat was jij als klein meisje al prachtig. Op die tweede foto straal je al zo veel vastberadenheid uit.
  Ik merk die vastberadenheid nu ook bij, en daar uit voortvloeiend je behoefte te verklaren, en uit te leggen.
  Veel mensen denken dat spiritualiteit iets engs is, maar geloven IS spiritualiteit. Het komt van binnenuit, je voelt en beleeft het, en het maakt deel uit van wie je bent. Dat is spiritualiteit. Christenen die naar het Woord luisteren maar het ook echt leven zijn ook spiritueel. Er zijn dus geen tegenstellingen maar overeenkomsten. De dingen die jij noemt en belangrijk vindt zijn de basiswaarden van het Christendom, de tien geboden. Het misverstand zit hem soms in bepaalde woorden die bij sommige mensen misschien associaties oproepen maar daarvoor ben jij niet verantwoordelijk he! Hopelijk kijken mensen verder, naar de inhoud, de lading, de bedoeling… dus naar wat je echt zegt.
  Dikke knuffel..

  23 november 2018 at 17:26
 • Leave a Reply

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.