Follow:
BeYoutiful, Happy Tante Betsy dresses, Words of Wisdom

Have faith with Susan

Hey girls al zittend in het zonnetje op deze vrijdagochtend geïnspireerd door mijn Elfen tarot kaarten schrijf ik deze blogpost. De afgelopen dagen heerlijk genoten van Me-time en relaxen, vandaag ga ik wat meer actie ondernemen. Vandaag ga ik nog meer mezelf zijn in deze blogpost, aan een kant is dat toch best wel eng en aan de andere kant is het de meest natuurlijke weg die ik gaan kan. Dus laat je niet afleiden door mijn kaarten, maar lees de achterliggende boodschap die voor velen van toepassing is.

Van het weekend deelde ik op mijn Happy Susan blog Facebook pagina een link naar een artikel over de volle maan van de website Inspirerend leven. Ik had die tekst al eerder gelezen maar opeens kwam hij nog meer binnen. Oud zeer kwam weer omhoog uit onze relatie en de afgelopen dagen merkte ik hier nog steeds een uitwerking van de diverse planeetstanden. Het vraagt veel kracht om niet mee te gaan in de negatieve stemmetjes die door mijn hoofd spoken. Je kunt je daar soms echt door mee laten slepen, maar nee dat wilde ik niet. Je zorgen maken is namelijk de verkeerde kant op fantaseren.

De beste manier om een verandering te bewerkstelligen is door zelf te veranderen. De ander veranderd dan vanzelf mee als dat zo bestemd is. Ik mag in mijn kracht gaan staan, ik mag gewoon heerlijk mezelf zijn. Dat is ook het enige dat ik kan zijn. Ik mag vertrouwen hebben dat we op de goede weg zitten, dat ik op de goede weg zit. Er kan alleen iets veranderen als ik zelf stappen zet, als ik zelf durf te veranderen. Mijn ware ik durf te zijn die ik van oorsprong ben.

Ik mag nog meer gaan werken aan vergeving, nou ja het is gewoon een kwestie van doen. We maken allemaal wel eens fouten, de ene wat grotere als de andere. Op een of andere manier heb ik ook sterk het gevoel dat ik mag gaan detoxen. Vandaag was ook de eerste keer weer dat ik zin had in een zelfgemaakte groene smoothie. En dadelijk ga ik ook lekker wandelen. Een flinke wandeling maken door het bos doet een mens goed.

Ik mag wat ballast gaan loslaten, ik heb me letterlijk de afgelopen maanden, jaren, zitten vol te stoppen vanuit een leegte. Een gemis in onze relatie. Maar die situatie is er niet meer en ik mag die extra kilo’s gaan loslaten. Ik mag actief aan de slag gaan om me weer lekker in mijn vel te voelen. En dat zonnetje aan de hemel werkt heerlijk mee om actie te ondernemen en met mezelf aan de slag te gaan.

Vanochtend kwam ik via een Facebook post van Bij Deborah op een Engelstalige tekst die gedeeld werd en heel sterk bij me binnen kwam. Daarna vond ik het blog van de dame in kwestie, Spiritual rose of silence van Martha Krul. Ik zag een blogpost met een oefening om je partner met jou mee in een hoger trillingsniveau te zetten, je samen verbinden in energie via een lemniscaat (Tip: lees wel de hele post). Nu ik de link zoek zie ik dat ze de blogpost schreef op 4 april, dat is onze trouwdag. Zo mooi hoe synchroniciteit werkt. I love it!

Daniëlle van Engelen Academie voor Ondernemende Lichtwerkers deelde in haar Engelenboodschappen van deze week video ook al iets over relaties. Dat je partner er wellicht niet veel mee heeft met het pad dat je bewandeld. Maar dat hij bijvoorbeeld wel een veilige basis kan geven waarbij je jezelf mag zijn. Ook dat past bij mij, bij ons en wie weet ook wel bij jou. Kijk en luister maar eens naar haar boodschap.

Weet je als je het pad van bewustwording aan het bewandelen bent is het ook wel de vraag wat vind je partner ervan… Nou Arno weet niet beter, want dat pad bewandelde ik al weer heel wat jaren toen ik hem heb leren kennen. Inmiddels weet ik dat mijn mannetje ook heel wat in petto heeft op dat gebied, alleen hij doet er niks mee. Hij is heel plichtsgetrouw en is een hele harde werker en steekt al zijn energie in zijn werk. Heel mooi zo’n super verantwoordelijke man. Maar ik weet dat er nog wat veel beters kan en mag ontstaan als hij ook in zijn kracht zou gaan staan. Maar dat is aan hem om dat te ontdekken en niet aan mij. Ik kan alleen een voorbeeld zijn.

Ik heb me ook door alle stress die ons huwelijk met zich meebracht, vier jaar dikke vette stress ivm rechtszaken met zijn ex waar hij al 5 jaar of zo van gescheiden was, laten afleiden van mijn pad. In die tussentijd kregen wij ook nog huwelijkse problemen door een onverwerkt verleden van Arno, hij heeft een zware rugzak. Ik ben natuurlijk wel bezig geweest met mijn spirituele kant. Maar nu ik eindelijk tot rust aan het komen ben door mijn burn-out en om nu afgekeurd te zijn, mag het er gewoon allemaal zijn. En ga ik gewoon heerlijk vol in mijn kracht staan en alle oude shit loslaten. Yihaaa!

Weet je lieverds alles wat we in ons leven meemaken maakt je alleen maar sterker, dus omarm de persoon die je bent geworden. Bedank al die mensen die al die zware levenslessen voor jou mee hebben gebracht (dat hoeft natuurlijk niet persoonlijk). Jij bent zo krachtig, je mag de liefde en de wijsheid die ze hebben meegebracht onthouden en de rest mag je loslaten. Je mag ze vergeven, want die last hoef en wil je niet meer met je meedragen. Die heb je niet meer nodig lieverds!

Nou girls het is zomaar een pittige tekst geworden, die had ik niet in gedachten, maar hoorde wel uit mijn vingers te vloeien. Ik heb vanmiddag heerlijk gewandeld en heerlijk genoten van de pracht van de natuur. Daarna lekker even weggedoken in mijn Nora Roberts boek en nu ga ik deze blogpost klaar maken. Heb een fijn weekend lieverds en heb vertrouwen in jouw pad!

Lots of love from Susan

*De jurk die ik vandaag voor het allereerste draag heb ik ontvangen ter promotie. Tante Betsy Dress Betsy Daisy Dot Gold valt perfect op maat. Dat vertelde ik al in deze blogpost.

Share:
Previous Post Next Post

You may also like

13 Comments

 • Reply Monique den boer

  Lieve Susan, jij bent goed bezig zeg met die detox sapjes vooral nu het lekker weer wordt is het heerlijk om dat te doen, blauwe bessen zijn trouwens ook heerlijk en goed als je ontstekingen hebt in je lichaam. Wat een rugzak verhaal zeg echt pittig wat jij de laatste tijd voor je kiezen hebt gekregen maar zoals je zelf zegt allemaal met een bepaald doel. Wij hebben hier op dit moment ook een loodzware rugzak van onze dochter die op het vmbo zit en gepest wordt om diverse redenen en daarom niet meer naar school wil. Het leven is soms zo ingewikkeld en zwaar en ben ik blij dat er weer een dag voorbij is. Toch blijf ik positief en heb er vertrouwen in dat het allemaal goed gaat komen alleen kost dat nog heeeeeeel veel energie die ik soms niet meer heb. Het is tijd voor vakantie maar nu mogen we weer even genieten van een weekend hopelijk met mooie momenten. Heb een fijn weekend lieve Susan. Gr van Monique den Boer uit Dordrecht??

  24 mei 2019 at 19:53
  • Reply Happy Susan blogger

   Oh lieverd toch dat is niet makkelijk voor je dochter en ook niet voor jullie. Zo erg dat er nog steeds gepest wordt. Dat geeft zo’n rugzak op jonge leeftijd als je niet geaccepteerd wordt.
   De wetenschap dat kids die pesten vaak hun eigen problemen hebben en anderen pesten om zichzelf beter te voelen helpt niet altijd. Vaak voelen ze zichzelf minderwaardig of hebben thuis problemen en voelen zich beter door een ander omlaag te halen.
   Heel veel sterkte ermee lieverd. Dikke knuffels??

   24 mei 2019 at 22:16
 • Reply Neeltje

  Oh dat soort sapjes zijn niet mijn ding. Deze jurk ga ik steeds leuker vinden. Misschien toch eens ergens gaan opzoeken (hihi)

  24 mei 2019 at 20:26
  • Reply Happy Susan blogger

   Hihi die sapjes heb jij ook niet nodig lieverd. En het is best goed te drinken hoor. Er zat een peer, twee kiwi’s en een sinaasappel in met spinazie en komkommer en nog wat andere ingrediënten zoals gember, peterselie, curcuma en kaneel én water ;).
   En de jurk is leukk! Heb echt wel even zitten te twijfelen of die kleur me niet te bleek zou maken, maar vind hem stiekem toch gaaf???

   24 mei 2019 at 22:20
 • Reply Caro

  Mooi?

  24 mei 2019 at 20:33
 • Reply Patricia

  ? Follow your hart ? lieve Suzan. Je schrijft prachtig; lekker pittig en lief. Voor mij benadruk je weer dat je jezelf mag zijn nu; nu kan het. Ik kijk uit naar je volgende blog, liefs Patricia

  24 mei 2019 at 20:33
 • Reply Corine

  Prachtig weer, mooi geschreven. Heel goed weekend, knuffels Corine

  24 mei 2019 at 20:43
 • Reply Willeke

  Hoi Susan, hier even een hele nieuwsgierige belangstellende vraag. (Ik volg je nog niet zoveel lang, ik denk nu twee maanden. ) je schrijft dat Arno gescheiden is, is hij niet de vader van je dochter en hebben jullie elkaar pas later ontmoet? Ik hoop niet dat je dit te persoonlijk vind worden anders bied ik mijn excuses aan.

  24 mei 2019 at 20:51
  • Reply Happy Susan blogger

   Ja dit is mijn tweede huwelijk Willeke, en Arno heeft zelf ook drie kids (en hebben zelfs inmiddels al kleinkids) waar we jammergenoeg geen contact mee hebben. En ja mijn dochter is van mijn eerste huwelijk, dochterlief was 4 jaar oud toen ik gescheiden ben. Ik heb manlief (Arno dus?) zo’n 13 jaar geleden leren kennen. En is geen enkel probleem hoor, de vaste meelezers weten dit inmiddels wel. Knuff??

   24 mei 2019 at 22:10
 • Reply Willeke

  Dat is wel erg jammer ja dat er geen contact is. Lijkt me heel lastig om daarmee om te leren gaan en ook om het los te laten. Wie weet komt het ooit nog goed. Fijn dat jullie elkaar gevonden hebben, en je hebt een prachtige dochter?Ik ben blij dat ik je blog ontdekt heb, ik lees ze met plezier! Dankjewel dat je er zoveel tijd in steekt.

  26 mei 2019 at 11:11
 • Leave a Reply

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.