Follow:
BeYoutiful, Happy Susan Creations, Happy Tante Betsy dresses, Marktplaats

Happy Susan Creations

Happy Susan blog - Happy Susan Creations - Happy Susan blog shop - Tante Betsy Fans - Classic Mini fans - stripboek

Hey lieverds als jullie me actief volgen via de diverse Social Media hebben jullie vast al gelezen en gezien dat ik nu een tweede Instagram account heb ‘Happy Susan Creations’. Dit account is een verlengde van mijn Happy Susan blog account en is in feite mijn Happy Susan blog shop. De plek waar ik mijn creaties ga verkopen, maar ook kringloop vondsten en ander leuke spullen die ik niet meer nodig heb.

Happy Susan blog - Happy Susan Creations - Happy Susan blog shop - Tante Betsy Fans - Classic Mini fans

Als je me al langer volgt weet je wellicht dat ik eind 2011 ben begonnen met bloggen op mijn ‘365 dagen creatief’ blog en dat dit mijn creatieve therapie was. Ik heb vroeger als kind altijd gedacht dat ik als enige in de familie niet creatief was. Ik ben opgegroeid in de zeventiger jaren in een ‘kunstenaars’ gezin met een vader die aan edelsmeden deed en een moeder die aan beeldhouwen deed. Nou ja in hun vrije tijd dan hè ;). Mijn broer kon goed tekenen en ik haalde op school met handenarbeid alleen maar zesjes met mijn creaties. Handwerken zat niet in mijn vingers, tekenen en schilderen ook niet. Maar ik heb ontdekt dat creatief zijn zoveel meer als dat is.

Happy Susan blog - Happy Susan Creations - Happy Susan blog shop

Mijn moeder al pottenbakkend met vaders creatie (kettinghanger)

Ik heb later begin toen ik eind twintig was, begin dertig geleerd dat je creatief zijn ook heel breed kunt bekijken. Dat je huis leuk inrichten, creatief met geld om gaan ook vormen van creatief zijn is. Ik heb verder mogen leren om dicht bij mezelf te blijven en niet naar de ander kijken helpt om heerlijk creatief te zijn. Ik zag vroeger altijd anderen om me heen mooie dingen maken en blokkeerde daarbij. Op een innerlijk kind boetseer cursus heb ik zelfs met mijn ogen dicht creaties gemaakt. Niet dat dit nu zo’n geweldige creatie werd, maar het ging er bij mij om dat ik heb mogen leren dat wat ik maakte ook mooi is.

Happy Susan blog - Happy Susan Creations - Happy Susan blog shop - Tante Betsy Dress Lola Birds Blos - Globe Art globeart

Happy Susan blog - Happy Susan Creations - Happy Susan blog shop - Tante Betsy Fans - Globe Art

En ook heb ik mogen leren dat je hoe vaker je iets doet en ook het resultaat heerlijk kunt loslaten, dat je creaties beter worden. Die kleine onzekere Susan had als kind nooit kunnen bedenken dat ze nu als vijftiger een ‘Insta shop’ zou hebben waar ze haar creaties verkoopt. Dat ik het leuk zou vinden om heerlijk creatief te zijn en dat ik er positieve energie uit haal. Dat me goed doet en me een goed gevoel geeft en dat ik inmiddels heel veel hobby’s en talenten heb.

Happy Susan blog - Happy Susan Creations - Happy Susan blog shop - Tante Betsy Dress Auntie Birds - Toywreath - speelgoedkrans

Gisteren heb ik een houten sigaren kistje van mijn vader waar postzegels in zaten, beplakt met een stripverhaal om cadeau te geven aan Arno voor zijn verjaardag. Zo leuk om een unieke creatie te maken met classic mini’s erop of nou ja de mini die meedeed in het de strip ;). Hij zal vast blij verrast zijn. Ook maakte ik voor hem een ketting om in de vitrinekast te leggen. Die had hij zelf aangevraagd, het maakte hem niet uit hoe hij zou uitzien. Hij wilde graag ook een classic mini ketting van mijn hand. Ja normaal zag hij die natuurlijk dagelijks om mijn nek hangen ;). Ik maakte daarom een eenvoudige ketting met union jack kralen omdat de Mini geboren is in Engeland.

Happy Susan blog - Happy Susan Creations - Happy Susan blog shop - Tante Betsy Fans - Classic Mini fans - stripboek

Happy Susan blog - Happy Susan Creations - Happy Susan blog shop - Tante Betsy Fans - Classic Mini fans - stripboekHappy Susan blog - Happy Susan Creations - Happy Susan blog shop - Tante Betsy Fans - Classic Mini fans - kleurrijke ketting union jack

Ik maakte deze week ook een hele gave ketting met een Mini hanger, waar ik zelf meteen verliefd op was voor een jurkenzusje. Nou ja het was zo dat ik mezelf geïnspireerd voelde door Tante Betsy Dress Lola Birds Blos Green tot het maken van een bijpassende ketting. Ik had de kralencombinatie op Facebook en Instagram gedeeld en binnen no-time kreeg ik een pb van een jurkenzusje die dolgraag een ketting à la Susan wilde kopen. Uiteindelijk kwamen er nog andere kralen bij en maakte ik een super schattige ketting. Ik was er zelf meteen verliefd op en Marscha die ongezien een ketting wilde kopen ook hihi.

Happy Susan blog - Happy Susan Creations - Happy Susan blog shop - Tante Betsy Dress Lola Birds BlosHappy Susan blog - Happy Susan Creations - Happy Susan blog shop - Tante Betsy Dress Lola Birds Blos

Die artistieke vrijheid heb ik nodig om gewoon heerlijk mijn ding te kunnen doen en een creatie te laten ontstaan. Ik ben gelukkig niet perfectionistisch of in ieder geval niet zo dat ik mezelf in de weg zit ;). Ik kan best goed loslaten als ik creatief ben, dat ik een creatie gewoon laat ontstaan. Ik kan gewoon heerlijk met de flow mee gaan en vanzelf wel zien wat het wordt. Ik heb door de jaren heen mijn creaties met classic mini’s erop verkocht op Internationale Mini meetingen (IMM).

Happy Susan blog - Happy Susan Creations - Happy Susan blog shop - Tante Betsy Dress Lola Over the Top

Als jong kind zat ik al op het hoekje van de straat samen met mijn vriendinnetje Claire spullen te verkopen en in de tussentijd heerlijk kwebbelend. En opeens realiseer ik me dat we ook armbandjes maakten daar zittend op de stoep…niets heel bijzonders want ik kan me er verder niks van herinneren. Volgens mij waren we aan het vingerhaken, verder als dat kwam ik niet whahaha. Maar ik genoot ervan om daar te zitten en spulletjes te verkopen. Later als tiener ben ik ook spullen gaan verkopen iets verderop op de Antiek en vlooienmarkt in Wijck te Maastricht, de wijk waar ik ben geboren en getogen. Ik kan wat dat betreft ook met Jan en alleman praten en ook nog eens in meerdere talen.

Happy Susan blog - Happy Susan Creations - Happy Susan blog shop

Op vakantie in Portugal

Ik heb daar altijd met volle teugen van genoten en zal zeker die leuke classic mini meetings missen waar ik mensen van over de hele wereld aan mijn kraampje had staan. De laatste keer was op het IMM te Bristol in Engeland waar we zelfs met onze Mini Car boot sale binnenin een schuur stonden (vanwege de storm en het verwachte slechte weer). Op de 65ste verjaardag van de Classic Mini waren er Mini liefhebbers en fans vanuit de hele wereld naar deze Internationale Mini Meeting gekomen. Ik kan daar echt zo enorm van genieten om het ene moment Engels te praten en daarna weer over te schakelen op het Duits. Dan weer Nederlands en soms zelfs een paar woorden Frans en als kers op de cake heb ik zelfs nog iets Portugees eruit gegooid.

Happy Susan blog - Happy Susan Creations - Happy Susan blog shop - Tante Betsy Dress Lola Wieber - IMM Bristol

Internationale Mini Meeting Bristol – die tas komt binnenkort te koop

Wat dat betreft ben ik echt zo’n heerlijk marktwijf die het helemaal niet boeit wat anderen van me zouden kunnen vinden en ben ik gewoon heerlijk mijn unieke enthousiaste zelf. Iets dat ik al als klein kind al was en gelukkig ook altijd gebleven ben. En natuurlijk heb ik ook momenten en tijden gehad dat ik me wel heb aangepast aan een partner. Maar al snel heb ik ontdekt dat ik alleen maar mijn eigen unieke zelf kan zijn, dan ook kunnen mensen van jouw werkelijke ik houden.

Happy Susan blog - Happy Susan Creations - Happy Susan blog shop - Tante Betsy Fans - Classic Mini fans - Dress Betsy London

Nou lieverds ik ben al kletsend tegen jullie weer stiekem afgedwaald whahaha ook dat ben ik. Ondertussen dus ook al weer heel wat jaren levend met een niet aangeboren hersenletsel. Ik moet daarbij ook heel goed op mijn energieniveau letten. Ik ben vandaag al vanaf 5 uur wakker, dus ik zal straks total loss zijn als ik terug ben van Arno’s verjaardag. Fijn dat we nog goed met elkaar om kunnen gaan, vandaag gaan we even met de Mini toeren. Maarreh weer daarom als je iets bij me koopt dat het een paar dagen kan duren voordat het verzonden wordt, gewoon puur omdat ik goed op mijn energie moet letten en goed voor mezelf moet zorgen. En ook dat het soms toch stiekem toch langer duurt voordat weer items in mijn ‘Happy Susan Creations’ shop komen. Daarnaast blijf ik ook nog spullen via mijn 365happyTanteBetsydresses Marktplaats account verkopen.

Happy Susan blog - Happy Susan Creations - Happy Susan blog shop - Tante Betsy Fans - Classic Mini fans

Binnenkort komt de laatste lading met spullen die nog bij Arno staan. Daar zitten héél veel spullen bij die al jaren op zolder staan of die al 15 jaar bij mijn moeder in haar garage stonden. En ook daar zitten genoeg items bij die weg mogen, ik wil beetje bij beetje gaan opruimen. Weg gooien of iets stuk maken kan ik gewoonweg niet, ik zie overal mogelijkheden in. En ik weet door jarenlange verkoopervaring als tiener op rommelmarkten dat er altijd wel mensen zijn die weer iets kunnen met waar ik niks meer mee kan. Of iets mooi vinden wat niet meer mijn stijl is.

Lots of love from Susan

Share:
Previous Post Next Post

You may also like

2 Comments

 • Reply Marscha

  Lieverd wat een heerlijke blogpost weer!

  Wat ontzettend liefdevol om te lezen dat jullie nog zo goed met elkaar omgaan. Gefeliciteerd met de verjaardag van Arno! En wat een prachtig cadeau heb je voor hem gemaakt.

  Ja creatief ben je zeer zeker! En net zoals je zelf schrijft kun je op heel veel manieren creatief zijn.

  Ik ben zo blij met de ketting die je gemaakt hebt. Al jaaaaren volg ik jou met heel veel enthousiasme en hoopte dat je ooit een ketting zou gaan verkopen hihi, dus stiekem een lang gekoesterde wens van mij die vervuld gaat worden.

  Je geeft enorm veel positieve kracht en energie, ik ben je gaan volgen om de jurkjes van Tante….en toen bleek dat je ook net als ik spiritueel bent en een enorme ontwikkeling daarin doorgemaakt hebt…..klopt alles!

  Je bent een geweldig mens ik ben blij je te mogen “kennen”.

  Liefs Marscha

  6 maart 2021 at 19:43
  • Reply Happy Susan blogger

   Oh wat super liefff. Doet me zo goed om te lezen. Ik ben nu uitgeteld en overprikkeld dus hou het kort. Maar ik hoop morgen namiddag contact met je te kunnen opnemen ivm de afhandeling van de ketting. En anders wordt dat maandag…ligt er even aan hoe het morgen gaat. Nu in ruststand en op de bank hangen. Heel veel dikke knuffels en ja vind het ook zo fijn dat dit nog kan en dat ons contact zo goed is. Knuff😘😘

   6 maart 2021 at 19:49

  Leave a Reply

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.