Follow:
Happy Tante Betsy dresses, Happy thoughts, Sneak Peek

Happy Blue Monday with Susan

Happy Susan blog - Happy Blue Monday with Susan - Tante Betsy Dress Lala Kitschy Deer blue

Hey lieverds afgelopen week deed een jurkenzusje een oproepje om deze maandag blauw te dragen voor Blue Monday. Deze maandag staat bekend als de depressiefste dag van het jaar. Maar stiekem is dit niet zo en was het een publiciteitsstunt. Vandaag ga ik gewoon een heerlijke vrolijke blogpost delen in mijn allervrolijkste blauwe Tante Betsy jurk, Dress Lala Kitschy Deer Blue.

Happy Susan blog - Happy Blue Monday with Susan - Tante Betsy SS2020 zomercollectie sneak peek

Want ja laten we nu eerlijk zijn die Tante weet wel hoe ze ons blij kan maken met haar leuke vrolijke printjes en prachtige kleuren. Heb je die gave print al gezien die ze deelde op haar homepagina? Zucht dat is een print waar je toch instant blij van wordt, met die vogeltjes en die prachtige bloemenprint. Wat een heerlijke sneak peek geeft Tante ons.

Happy Susan blog - Happy Blue Monday with Susan - Tante Betsy SS2020 zomercollectie sneak peek

Ik heb verder nog helemaal niks van de Tante Betsy SS2020 zomercollectie gezien. Dus voor mij is het deze keer net zo spannend als voor jullie. Ik zag onlangs wel nog een andere print die ze op social media deelde. Gelukkig komt die jurk er ook nog in andere uitvoeringen las ik, want dit model lijkt me echt helemaal niks voor mij. Er zal vast weer wat voor iedereen zijn of je nu van uitbundige printjes houdt of van rustige patronen. We gaan ons weer heerlijk laten verrassen. Oh jawel ik heb nog eentje gevonden tussen mijn afbeeldingen…zucht die kersenprint <3.

Happy Susan blog - Happy Blue Monday with Susan - Tante Betsy SS2020 zomercollectie sneak peek

Ik ben zelf stiekem ook wel erg benieuwd wat er allemaal gaat komen. Want dochterlief gaat dit jaar trouwen en het liefste doe ik toch een Tante Betsy jurk aan. Maar het moet natuurlijk wel een mother of the bride jurk zijn, die niet de show gaat stelen. Dochterlief gaat in een enorm gave jurk trouwen en ik verheug me er al op om haar te zien stralen op hun trouwdag.

Happy Susan blog - Happy Blue Monday with Susan - Say Yess to the dress

Over een maandje zijn we een dagje in Eindhoven om de jurk op maat te laten maken. En dan wil ik bij Pantelone gaan kijken of ze iets leuks voor manlief hebben. Ken je daar nog andere leuke hippe zaken voor mannen met een casual look dan hoor ik het graag. Arno zul je niet in een pak zien met een ‘stijf’ hemd, dat is echt niks voor hem. Een leuk vlot hemd of polo met korte mouw, van dezelfde stof als onze jurkjes zou meer bij hem passen. Hij is helemaal blij met de Tante Betsy sample hemden, die jammergenoeg nooit in productie zijn gekomen.

Happy Susan blog - Happy Blue Monday with Susan - manlief in zijn Tante Betsy sample hemden

Whahaha ik ben weer stiekem afgeleid en Blue Monday is helemaal niet meer in mijn gedachten hihi. Behalve dan dat ik uitkijk op mijn geweldige Kitschy Deer print jurkje, blauwe benen. Én mijn laatste nieuwe Clumpy’s, in de kleur Petrol, die ik van een jurkenzusje kon overnemen. Wat ben ik toch verliefd op het Lynn model van Clumpy’s. Ze lopen heerlijk en inmiddels is dit mijn derde paar.

Happy Susan blog - Happy Blue Monday with Susan - Tante Betsy Dress Lala Kitschy Deer blue - Lynn Clumpy’s Petrol - Snag Tights BeachBumHappy Susan blog - Happy Blue Monday with Susan - Clumpy’s boots Lynn Petrol

Ik ben ook nog heerlijk in het bos gaan wandelen en als manlief me gezien had, had hij me een smurf genoemd whahaha. Zo helemaal in het blauw met mijn ZOO Adventure laarzen en mijn Danefae softshell jas. Ik moet mezelf toch iedere keer even motiveren om te gaan wandelen. Maar als ik in het bos ben zou ik er het liefste willen blijven. Ik hou van een loofbomen bos, ik voel me er echt helemaal in thuis.

Happy Susan blog - Happy Blue Monday with Susan - Tante Betsy Dress Lala Kitschy Deer blue - ZOO Adventure outdoor laarzen - Danefae softshell Jane Jacket

Nou lieverds ik ga er weer vandoor en ga deze blogpost vullen met foto’s. Mooi dat de jurkjes die Tante Betsy deelde ook blauw zijn, dus ze passen perfect bij deze Happy Blue Monday blogpost. Mijn gewicht is trouwens af aan het nemen zag ik op de weegschaal, inmiddels weeg ik 75,3 kg. Ik heb heel lang op 78,8 gezeten en zelfs 79 kg. Ik ben zoals jullie vrijdag hebben kunnen lezen wel al langer bezig om mijn eetpatroon aan te passen.

Happy Susan blog - Happy Blue Monday with Susan - Tante Betsy Dress Lala Kitschy Deer blue

Deze grip op koolhydraten methode past perfect bij mijn nieuwe ik. Ik hoop tegen de tijd dat de bruiloft van dochterlief is (eind juni) nog een aantal kilo te zijn afgevallen en dat gaat op deze manier vast lukken.

Happy Susan blog - Happy Blue Monday with Susan - Tante Betsy Dress Lala Kitschy Deer blue - Cardigan Rose Blue

Lots of love from Susan

Share:
Previous Post Next Post

You may also like

12 Comments

 • Reply Willeke van Schagen

  Goed bezig Susan! Ik ben vorig jaar ook flink wat kilo’s kwijtgeraakt door koolhydraatarm te eten(the new food van Matty Barnhoorn) ennik eet nog steeds zoveel mogelijk zo, al ben ik nu wel wat makkelijker daarin geworden en pas ik me buiten de deur vaak nog aan , maar eigenlijk voelt dat helemaal niet goed. Maar ik heb dan geen zin om alles uit te moeten leggen over waarom en hoe ik dan eet.
  Die laarzen vind ik helemaal geweldig, ik zit er over te denken om ze ook te kopen. Vallen deze laarzen ook een maat groter? Ik dacht van wel hè. Ik ben heel benieuwd welke jurk je gaat kiezen voor de bruiloft.

  20 januari 2020 at 19:45
  • Reply Happy Susan blogger

   Ja inderdaad buiten de deur is het niet altijd even handig. En och soms moet je ook heerlijk kunnen zondigen. Op vakantie zal dat vast ook een uitdaging zijn om dan zoveel mogelijk koolhydraat beperkt te eten.
   Het is me zaterdag in ieder geval gelukt, ik heb heel bewust geen frietjes genomen. En we kregen ook nog melkchocolade, koekjes en dropjes voor onze neus gezet en ik kon het makkelijk weerstaan, puur omdat ik weet dat ik erna last van heb. Dus nee dikke neus ik blijf er lekker vanaf😜😆.

   Ja deze Lynn Clumpy’s vallen echt een maat groter. Ik heb hier zelfs maat 37 in, maar dat komt omdat de Lien Clumpy’s in 38 me veel te groot waren. Ik heb stiekem maat 38😂.

   Model Lien – Eva – Lynn zijn in feite allemaal hetzelfde qua hakhoogte en vallen allemaal een maat groter.
   In de Eva heb ik wel een 38 omdat mijn voeten in de zomer opzwellen ;).
   Dikke knuffels😃😘

   20 januari 2020 at 19:55
   • Reply Heidi

    Heerlijk die smurfenlook. Ik ben dol op blauw, en roze en paars haha. Ben zo benieuwd naar de jurk van je dochter

    20 januari 2020 at 20:32
 • Reply Hennie

  Hoi Suzan, je bent op dr goeie weg. Fijn, dat motiveert ook om verder te gaan. Het lukt je, zeker te weten. Knuffel Hennie

  20 januari 2020 at 19:52
  • Reply Happy Susan blogger

   Ja hè inderdaad dat ik nu eindelijk aan het afvallen ben motiveert enorm.
   Arno doet ook mee, want die was toch wel jaloers dat ik opeens toch flink afgevallen was.
   Vanavond ook weer koolhydraat arm gegeten, nu deed Arno ook mee. Hij heeft vanmiddag wel boterhammen gehad. Dus heeft al zijn koolhydraten uurtje gehad.
   Zou super zijn om tegen die tijd op 70 kg te zitten of zelfs eronder. Ik heb mijn hele volwassen leven altijd 59-61 kg gewogen. Maar dat hoeft nu ook weer niet want dan heb ik een andere maat in mijn Tante Betsy jurken😱😜😂. Dikke knuffels😘😘

   20 januari 2020 at 20:00
 • Reply Rebecca

  Hey wat fijn dat het aanslaat bij je, ik hoop ook dat je er meer energie van krijgt. Dat was wat ik zelf ook enorm merkte van koolhydraten beperkt eten, meer energie, heerlijk.

  Heerlijk hè, zo’n Clumpy’s verslaving erbij 😉.

  Liefs Rebecca

  20 januari 2020 at 20:05
  • Reply Happy Susan blogger

   Whahaha ja inderdaad een Clumpy verslaving erbij😂
   Alleen blijven mijn cowboylaarzen nu wel staan, maar wie weet draag ik die in de zomer of in het voorjaar wel weer.
   Ik merk dat ik op deze hakhoogte (4 cm tussen zool en hak) goed kan lopen en dat de cowboylaarzen me soms net wat te hoog zijn. Dus nu kies ik keer op keer voor Clumpy’s 😉

   En jaaaaa daar gaan we voor meer energie en ook wat extra kilo’s kwijt én me gewoon beter voelen. Mijn hoofd vind koolhydraten gewoon niet leuk dus het is ook beter te doen voor me om vol te houden. Ik ben blij dat ik er vorig jaar al mee gestart ben, dus al bijna een jaar bezig met dingen anders te doen.
   Nu helpt het natuurlijk dat ik geen alcohol meer drink en andere zoete troep eet. Ik heb vandaag heel wat producten weg gegooid waar koolhydraten in zaten. En ik ben dus vetter aan het eten…meer volle producten en dat voelt en smaakt heel goed. En wow meer energie vind ik helemaal fijn. Ik ben benieuwd! Dikke knuffels😘😘

   20 januari 2020 at 20:38
 • Reply Simona

  Ik heb ook een dik jaar kha gegeten. Daarna viel ik niet meer af. Toen een ander dieet gevolgd , weer iets eraf, en daarna ging het mis…… Nu terug bij af. Maar kha beviel me goed.ik denk er ook overna om opnieuw kha te gaan eten.

  20 januari 2020 at 20:09
  • Reply Happy Susan blogger

   Hoi Simona ik vind het zo fijn van deze methode, die in feite een nieuwe levenswijze is dat je gerust nog koolhydraten mag eten (oranje lijst in het boek), maar dan wel maar gedurende één uur per dag. Dus je kunt nog steeds ‘s middags of ‘s avonds boterhammen eten of aardappelen…wel natuurlijk niet heel veel dat je je een uur lang vol stopt😉

   Ik denk dat het voor mij makkelijk vol te houden is, ik doe het eigenlijk ook niet om af te vallen. Maar zoals ik vrijdag al schreef merkte ik dat ik me er gewoon niet goed bij voelde. En omdat ik toch al langer bezig ben met veranderingen maken in mijn eetpatroon, gaat het ook beter om dit te doen.
   Je moet het dus niet als een dieet gaan zien, maar als een nieuwe levenswijze en dat moet dan wel goed voelen.

   En ik ben trouwens geen magere yoghurt enzo meer aan het eten. Maar hele volle Griekse Yoghurt, echte mayonaise, roomkaas…
   Die koolhydraten (lees suikers) duwen ze in allerlei ‘gezonde’ producten zodat het lekker smaakt.
   Dus ik ben heel blij dat Jacqueline me dit heeft verteld en het boek heeft geleend.
   Heel veel succes voor jou lieverd😘😘

   20 januari 2020 at 20:30
 • Reply Monique den Boer

  Je bent goed bezig hoor Susan, je straalt helemaal. Ga zo door👍👍. Lieve groet Monique den Boer

  20 januari 2020 at 20:49
 • Reply Karen v. Dongen

  Hallo Susan,

  Zo herkenbaar, ik reageer erg slecht op koolhydraten. Eet nu zelfs zoveel mogelijk ketogeen. Mijn darmen zijn rustiger, ik heb meer energie en ik voel me lichter, letterlijk en figuurlijk. Ik hoop dat deze levenswijze je brengt wat je nodig hebt. Veel succes!

  Groetjes Karen

  20 januari 2020 at 22:35
 • Reply Neeltje

  Goed bezig! Fijn dat je nieuwe eetpatroon ook effect heeft. Hier gebruiken we zoveel mogelijk onbewerkte producten.

  22 januari 2020 at 11:59
 • Leave a Reply

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.