Follow:
Happy Tante Betsy dresses, Happy thoughts, Words of Wisdom

Happiness in a Dress Red Day with Susan

Hey lieverds vandaag deel ik weer eens een blogpost hier op mijn Happy Susan blog. Vandaag is het Dress Red Day en deze dag staat in het teken van aandacht voor vrouwen met hart- en vaatziekten. De meesten van jullie weten wel dat ik 15 jaar geleden een beroerte heb gehad, een young stroke op 38-jarige leeftijd. Ook al zie en merk je niks aan mij, toch heb ik al die jaren dagelijks last van de onzichtbare gevolgen van mijn niet aangeboren hersenletsel. Nu ga ik daar in deze blogpost niet dieper op in hoor, maar wie weet inspireer ik je wel.

Als jullie mijn blog de afgelopen jaren hebben gevolgd of wellicht wel eens Live Facebook sessies van me hebben gezien weten jullie dat ik enorm positief in het leven sta. Ik zal altijd op zoek gaan naar ‘the silver lining’, wat voor positiefs brengt me een situatie…wat heb ik ervan te leren. Ik tel graag mijn zegeningen en zie overal het goede in. Ik ben enorm dankbaar voor de leermomenten in mijn leven en ik weet dat ik door al die geleerde levenslessen ook weer anderen mag gaan helpen.

Een nadeel van Miss Positive zijn dat ik wel eens om mijn eigen verdriet heen ga. Dat ik niet de tijd neem om de gevoelens, de pijn te ervaren. Maar meteen kijk naar wat ik ervan kan leren en op zoek ga naar de zegening in de situatie. Gelukkig heb ik afgelopen jaren door mijn burn-out geleerd om daar ook bij stil te staan. En te realiseren dat mijn Miss Positive, ik kan de wereld aan, manier van in het leven staan ook wel eens negatief voor me werkt. Want daardoor zien anderen niet dat ik hulp nodig heb of dat er dus meer achter die vrolijk geklede vrouw zit.

Ik ben nu aan het leren om meer hulp te vragen en ook om open te staan om hulp te ontvangen. Ik hoef het niet allemaal alleen te doen. Weet je lieverds wij vrouwen staan graag klaar om een ander te helpen, dat is vaak iets wat we van nature doen. Als je aan een groep vrouwen zou vragen of ze makkelijk om hulp kunnen vragen, zul je zien dat er best wel wat vrouwen bedenkelijk gaan kijken. Als je vraagt of ze graag hulp geven, dan zal iedereen volmondig JA zeggen. Je doet dus eigenlijk iemand een plezier als je om hulp vraagt. Ja zo heb je het wellicht nog niet bekeken hè ;).

Wellicht hebben jullie wel in mijn blogpost Ready to transform gelezen dat ik ga scheiden. Nu had ik zelf destijds wel verwacht dat dit inmiddels al gebeurd zou zijn. Maar ik loop de afgelopen maanden enorm tegen mijn beperkingen aan vanuit mijn niet aangeboren hersenletsel. Gelukkig heb ik op een gegeven moment zelf ingezien dat ik aan de bel moest gaan trekken en om hulp moest vragen om stappen te ondernemen. Dankzij mijn hulpvraag in een jurkjes Facebook groep kwam jurkenzus Babette weer op mijn pad en zij wees me de juiste wegen om hier in de buurt hulp te krijgen. Ik sta nu op de wachtlijst voor hulp via SGL, een organisatie die mensen met hersenletsel ondersteunt en helpt. En in de tussentijd heb ik wekelijks een telefoontje met een sociaal werker van het wijkteam. We zijn wel al samen naar een mediator geweest om stappen te ondernemen om de scheiding aan te vragen.

Ik ben heel dankbaar voor deze hulp en weet je lieverds het is toch heel belangrijk te zijn om ook dankbaar te zijn voor de schijnbare tegenslagen in je leven. Zie ze als groeimomenten, want dat zijn ze. Je mag er iets van leren. Ontslagen, scheidingen, ziektes, zijn allemaal momenten in je leven om je te helpen om beter voor jezelf te zorgen. Wie weet zie je dat nog niet en zie je jezelf meer als een slachtoffer van die situatie die je is overkomen. Dan hoop ik dat ik jou mag inspireren om het als een zegen te zien om opnieuw te mogen beginnen. De situatie past niet meer bij je en je mag verder gaan groeien en door deuren wandelen die open gaan.

Bij een ziekte, een ongeluk word er vaak al van te voren aan de bel getrokken, zodat je inziet dat het tijd is om goed voor jezelf te zorgen. Ik zie ze echt als Goddelijke interventie, luister dus naar de signalen van je lijf lieverd. Want het kan zijn dat ze steeds ernstiger worden als jij maar door blijft gaan op de ingeslagen weg. Neem een time-out, ga de natuur in, ga in bad of neem een leuk boek of kijk naar een leuke film en creëer zo momenten waarop je goed voor jezelf zorgt.

En accepteer dat als je lijf duidelijke signalen heeft gegeven, dat je er nu wat van mag leren. Wie weet ben je al te ver over je grenzen gegaan heb je zoals ik ook een hart-/vaataandoening. Of heb je een andere ernstige ziekte onder de leden, dan kijk naar alles wat je wel nog kunt. Omarm de nieuwe jij en doe dingen waar je vrolijk van wordt. En wie weet kun je wel met jouw talenten, jouw creativiteit anderen helpen. Zoek naar de zegening in iedere situatie lieverd en gun jezelf de tijd om ervan te leren en jouw geleerde lessen weer door te geven.

Lots of love from Susan

Share:
Previous Post Next Post

You may also like

12 Comments

 • Reply Bouke

  Hele dikke knuffel voor jou! Mooi mens ben je toch❤️

  29 september 2020 at 19:20
  • Reply Happy Susan blogger

   Dankjewel lieverd💕😃 een hele dikke knuffel ook voor jou🥰😘

   30 september 2020 at 08:58
 • Reply Erna de roos

  Ik had dees wel ff nodig…. dank je wel en knuffel van mij

  29 september 2020 at 19:26
  • Reply Happy Susan blogger

   Wat fijn om te horen lieverd. Ik had gewoon het gevoel dat ik deze móest schrijven. Dikke knuffels💕🥰😘

   30 september 2020 at 08:59
 • Reply Caro

  Mooi geschreven Susan! Vooral dat je bij een scheiding van wegen de insteek hebt genomen “dat je verder mag groeien”.

  29 september 2020 at 19:29
  • Reply Happy Susan blogger

   Dankjewel lieverd 💕😃. Ja eigenlijk is dit het geval met alle grote veranderingen in ons leven, ze sporen ons aan om te groeien en uit onze comfortzone te stappen. Er openen zich altijd nieuwe deuren en er komen nieuwe mogelijkheden op ons pad. Dikke knuffels💕🥰😘

   30 september 2020 at 09:02
 • Reply Danielle Schoonderwoerd

  Mooie blog meis! En wat leuk dat je schrijft dat anderen er blij van worden als ze jou kunnen helpen. Ik vertelde precies hetzelfde vorige week al in de therapie. Je gunt een ander een mooi momentje als ze jou mag helpen en zo wordt het inderdaad vaak niet bekeken ❤️

  30 september 2020 at 12:39
  • Reply Happy Susan blogger

   Dankjewel lieverd ik had je reactie wel al gelezen maar nog helemaal niet de tijd genomen om erop te reageren.
   Zo fijn dat je dat al heerlijk hebt mogen leren lieverd en dit ook aan anderen verteld. Zo mogen zij weer van jou leren en heb jij ze weer een cadeautje gegeven. You go girl💃💪🤩. Dikke knuffels🥰😘

   6 oktober 2020 at 08:52
 • Reply Annette Elias

  Wat weer een waarheden he, wat dat betreft -hulp vragen- heb ik nog wel wat te leren, maar weggaan uit een situatie of vriendschap die niet goed voor me is heb ik al wel een aantal keren gedaan. We leren elke dag bij… Dikke knuffels voor jou!

  30 september 2020 at 17:43
  • Reply Happy Susan blogger

   Yihaaa zo goed van je lieverd. Ja het is zo belangrijk om vriendschappen en relaties die ons niet meer dienen, waarbij we uitgeleerd zijn bij elkaar, los te laten en verder te gaan. Zeker doet dat ook pijn en zou je soms zo graag willen dat relaties en vrienden blijven bestaan (en gelukkig bestaan die ook😍🤩). Maar als het tijd is om verder te gaan open je weer deuren voor nieuwe mensen in je leven en nieuwe groeimomenten.
   Succes lieverd met leren om hulp te vragen en bij deze wens ik me daar zelf ook nog eens succes in😜🤣. Dikke knuffels🥰😘

   6 oktober 2020 at 08:57
 • Reply Jacqueline Aarts

  ❤️❤️❤️😘

  1 oktober 2020 at 12:44
 • Leave a Reply

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.