Follow:
BeYoutiful, Happy Tante Betsy dresses, Happy thoughts, Words of Wisdom

Get inspired with Susan

Hey lieverds vanochtend kreeg ik me opeens een bende inspiratie terwijl ik onder de douche stond en ik ga mijn best doen om dit alles in deze blogpost te stoppen. Zodat ik een aantal van jullie kan helpen met inzichten. Ik hoop jullie met deze blogpost te inspireren en motiveren. En misschien is het wel niet meteen op jou van toepassing qua omstandigheden. Toch kun je er dat uithalen wat jij nodig hebt als je hier mee leest.

Ik stond dus vanochtend onder de douche te denken aan dochterlief die wellicht haar Iva status gaat krijgen. En dat dat aan een kant een financiële zegen is en natuurlijk ook erkenning is van de klachten waar ze inmiddels al 5 jaar mee rondloopt. Ze heeft een whiplash gekregen nav een ongeluk (geen zwaar ongeluk, maar dus wel met een enorme impact voor de rest van haar leven) dat ze net kreeg na het behalen van haar diploma van het middelbaar beroepsonderwijs. Een aantal van haar beperkingen komen trouwens ook overeen met die van mij naar aanleiding van mijn cva.

Weet je het is allemaal niet niks als je zo jong in je leven al afgekeurd wordt. En natuurlijk ook niet als dit op een later moment in je leven gebeurd. Of dat je lichaam gewoon aangeeft dat het teveel is en je letterlijk of figuurlijk tot een halt heeft geroepen. Jullie herkennen het vast wel bij jezelf of in je omgeving. Dat je thuis komt te zitten ivm je gezondheid en niet meer werkzaam bent. Dit kan gevoelens van slachtofferschap met zich mee brengen. Je afgekeurd voelen, je afgeschreven voelen, je niks meer waard voelen, het missen van een doel in je leven…

Máár je bent natuurlijk op mijn Happy Susan blog aan het lezen en Susan gaat je laten zien dat dit een zegen is. Lees je mee lieverds, ik wil jullie graag laten zien hoe je hier een geweldige positieve draai aan kunt geven. Hoe je kunt omdenken. Want natuurlijk ben je meer dan die baan die je graag had gewild of waar je altijd met plezier in hebt gewerkt. Je hebt zoveel meer bij te dragen aan deze wereld.

Het is op de allereerste plaats heel belangrijk om eerst heel goed voor je lichaam te gaan zorgen. Te luisteren naar je lijf en te leren omgaan met je beperkingen. En vergeet natuurlijk niet om er ook emotioneel mee om te leren gaan. Met dat stukje kan ik jullie helpen…nou ja niet in plaats van therapie of zo hè ;). Maar ik weet inmiddels dat onze gedachten heel krachtig zijn. Ik heb er al vaker over verteld en wellicht heb je het inmiddels zelf ook wel al ervaren.

Door in slachtofferschap te blijven, je zelf niet de moeite waard vinden en nog meer van dat soort dingen die ik niet meer ga herhalen. Daarmee geef je dus aandacht aan negatieve energie, je geeft aandacht aan alles wat je níet wilt. Het is zo belangrijk om in je kracht te gaan staan, te kijken naar alles wat je wel nog kunt en wat je wel wilt. En te genieten van al die kleine dingen in je leven.

Je lijf heeft je niet voor niets tot halt geroepen (of is heel hard aan het roepen). Je bent te lang over je grenzen gegaan en bent maar doorgedraafd. Alle ballen in de lucht proberen te houden. Of steeds meer van jezelf geeist… Komt het bekend voor? Als je eerlijk bent heb je vaak niet naar de signalen geluisterd die je lijf, je intuïtie, je gevoel hebben aangegeven.

Okay nu is het dus tijd om te luisteren naar wat je lijf aangeeft. En dat je ruimte gaat maken in je hoofd dat overvol is met allerlei klusjes, lijstjes, maar ook met negatieve gedachten en al het oud zeer dat je overkomen is. Lieverd als je gaat ontdekken dat je dit met de kracht van je gedachten kunt gaan omdraaien. Soms echt in een split second kun je een aha erlebnis krijgen, een inzicht krijgen dat je leven veranderd.

Ga niet meer mee met al die negatieve hersenspinsels in je hoofd. Hup Cancel, Clear én Delete! Met een vingerknip gooi je het weg en ga je heerlijk in je kracht staan. Jij bent zo enorm krachtig! Jij kunt zoveel meer als je denkt lieverd. Heb je het goed gelezen wat ik net schreef…als je denkt… Ja je denkt soms veel te veel en ja ook bij mij vliegen en stuiteren allerlei gedachten door mijn hoofd ;). Probeer erop te letten dat je zoveel mogelijk positieve gedachten denkt. Richt je aandacht op al het moois in de wereld, op het mooie patroon van je Tante Betsy jurk/rok. Ga de natuur in, ga de tuin in. Keer op keer richt je je aandacht op iets leuks, op iets moois, iets waar je blij van wordt.

Wees dankbaar dat jij de tijd krijgt om te genieten van al die kleine dingen in het leven. En weet dat je gewoon door heerlijk jezelf te zijn, door in je kracht te gaan staan, jij een prachtig voorbeeld mag zijn voor een ander. Bloei op lieverd en luister naar je intuïtie, luister naar je positieve ingevingen. Heb je sterk het gevoel dat je opeens naar buiten moet, doe dat dan. Wellicht komt er wel iemand op je pad die jouw glimlach nodig heeft, een complimentje nodig heeft, een luisterend oor of dikke knuffel nodig heeft. En kun je niet zo 123 naar buiten, dan is er een hele online wereld waar jij je positieve bijdrage aan kan leveren. Volg je gevoel, luister naar je hart en wees heerlijk jezelf! Want dat is het mooiste dat je kunt zijn.

Lots of love from Susan

Share:
Previous Post Next Post

You may also like

16 Comments

 • Reply Jelka

  O, wat herkenbaar. Niet voor mezelf, maar mijn beste vriendinnetje zit ook middenin de nasleep van een whiplash, na een ongeluk 2 jaar geleden. En heeft daar zeer waarschijnlijk (onderzoek is nog steeds gaande) een nah aan overgehouden. Zó moeilijk, en verzekering, ex-werkgever, uwv en aanverwanten werken meer tegen dan mee. Wat een zware strijd kan dat zijn. Ik ben degene die haar af en toe moed in praat, zegt dat ze het fantastisch doet en er mag zijn. De boodschap van positieve gedachten zal ik ons volgende theemomentje ook meegeven. Wieweet helpt het haar ook wel.

  28 augustus 2019 at 19:41
  • Reply Happy Susan blogger

   Wat enorm lief van je lieverd. Ja het is echt knokken hoor om erkenning te krijgen. Ik krijg nu eindelijk ook hulp om eventueel een second opinion aan te vragen en krijg eindelijk erkenning dat het geen psychische problemen zijn waar ik mee kamp. Maar dat het allemaal onzichtbare gevolgen zijn van mijn cva.
   De site hersenletseluitleg heeft me de afgelopen jaren sinds dat ik er ook nog een burn-out overheen kreeg enorm geholpen om zelf meer op een rij te krijgen. https://www.hersenletsel-uitleg.nl/
   Daar is heel veel informatie te vinden. Succes lieverd voor je dinnetje en lief dat je haar steunt. Dikke knuffels??

   30 augustus 2019 at 07:19
 • Reply chucky1012

  Inderdaad dat is ook wat ik doe zelf de slingers ophangen…..
  Niet bij de pakken neer zitten…..
  Het leven gaat verder.
  Prachtige foto´s.

  Xoxo

  28 augustus 2019 at 19:41
  • Reply Annelies

   Ik ben ook thuis maar het gekke is dat ik geniet van niets meer moeten. Ik wandel elke dag en als ik thuiskom van het wandelen drink ik eerst een bakje koffie. En kijk ik naar koffietijd. Echt een geniet momentje. Tegenwoordig kijk ik wat ik in huis kan doen. Lukt het niet jammer dan volgende keer beter. Terwijl vroeger alles perfect moest zijn hoeft dat tegenwoordig niet meer zo. Ondanks dat is mijn huis altijd netjes omdat ik gewoon altijd alles meteen opruim. Dan valt het niet op dat er niet gestoft is. En ja ik hang ook zelf de slingers op een ander doet dat niet voor je.

   28 augustus 2019 at 20:00
   • Reply Monique den Boer

    Lieve Susan, nou helemaal waar hoor die slingers moet je idd zelf ophangen en de ene dag lukt dat beter dan de andere dag. Als het mooi weer is lukt mij dat bijvoorbeeld veel meer dan als het een regenachtige dag is dan voel ik mij zo somber en soms moet ik mijzelf dat echt toespreken om niet zo neerslachtig te zijn. Vaak komt het er dan op neer dat ik ga shoppen in de stad of online om aan mijn geluksmomentje te komen voor die dag. Gelukkig haal ik mijn geluk niet alleen uit shoppen maar op die druilerige dagen wel. Af en toe jezelf verwennen is niets mis mee toch of je kind even lekker verwennen. Maar blijf in jezelf geloven ook al zit het soms even niet mee. In iedere dag zit wel iets moois en iets om dankbaar voor te zijn . Lieve groetjes van Monique den Boer uit Dordrecht

    29 augustus 2019 at 02:40
   • Reply Happy Susan blogger

    Hey lieverds ik reageer maar op jullie alledrie tegelijk?
    Goed bezig lieverds dat jullie lekker zelf de slingers ophangen en ja de ene dag gaat het beter als de andere dag.
    Geniet lieverds van al dat moois wat het leven te bieden heeft ???

    30 augustus 2019 at 07:21
 • Reply Ria

  Het lijkt wel of je tegen mij bezig bent! En je hebt nog gelijk ook ? als je werkgever je na bijna 34 jaar een belofte doet en die niet nakomt… razend was ik! Maar ik begin om te denken, misschien was dit net wat ik nodig had … de komende maanden zullen het uitwijzen…

  28 augustus 2019 at 19:46
  • Reply Happy Susan blogger

   Goed van je lieverd, ja dat omdenken is belangrijk. Luister naar je lijf als dat aangeeft dat je rust nodig hebt. Weet dat veranderingen altijd voor je hoogste goed zijn. Vaak zie je dat pas achteraf, maar soms kun je opeens ook een aha erlebnis krijgen en het grote plaatje zien. Voor nu voelt het wellicht nog een beetje als verraad van je werkgever, maar je zult zien dat het een zegening gaat zijn lieverd. Dat er iets beters op je pad komt of dat je eindelijk mag gaan genieten van welverdiende rust. Heel veel kracht en sterkte gewenst lieverd. Je kunt het?????

   30 augustus 2019 at 07:25
 • Reply Silke

  Hoi Susan, super herkenbaar. Ik ben op mijn 19de geopereerd, waardoor ik nu mijn rug niet meer kan bewegen/gebruiken. Na het behalen van mijn hbo diploma ben ik door het uwv gekeurd en voor 70% afgekeurd. Heel heftig om dat te horen op je 21ste. Ik ben inmiddels 23 en aan het uitzoeken hoe ik een beetje kan werken, zonder over grenzen heen te gaan die mijn lijf heel duidelijk aangeeft. Als je dochter ooit eens wil sparren met een leeftijdsgenootje die in eenzelfde situatie zit, mag ze altijd contact met mij opnemen!

  28 augustus 2019 at 20:25
  • Reply Happy Susan blogger

   Wat een enorm lief aanbod?? gelukkig heeft ze revalidatie gehad en is ze daar goed geholpen. Ze is nu ook nog in therapie en dat doet haar goed, ook samen wandelen en delen met ons tweetjes doet ons enorm goed. Zo fijn als je de ander niks hoeft uit te leggen. Zorg goed voor jezelf lieverd en blijf goed luisteren naar je lijf lieverd. Knuff??

   30 augustus 2019 at 07:28
 • Reply Patricia Lourens

  Prachtige foto’s & mooi geschreven ?

  Soms lijkt t dat je stilstaat in het leven..maar achter de schermen word er hard gewerkt en dat kost energie ❤
  Na 2x burn-out en ook whiplash ach het leven heeft zo zijn uitdagingen heb ik de meeste groei mogen ervaren.

  Goed bezig.

  Dikke knuffel lieverds

  Patricia

  28 augustus 2019 at 20:36
  • Reply Happy Susan blogger

   Wat schrijf je dat mooi en wat hoor ik een enorme kracht uit je woorden. Ja zo is het ook door zo’n omstandigheden kun je enorm groeien. Wow ik ben er eigenlijk stil van en weet even geen wijze woorden te vinden ?.
   Mooi dat je de zegeningen ziet en heerlijk van het leven geniet. Dikke knuffels??

   30 augustus 2019 at 07:32
 • Reply Caro

  Mooie inspiratievolle blog Susan❤️ Dankjewel?

  28 augustus 2019 at 20:52
 • Reply Bouke

  Ik ben zo benieuwd naar wat voor moois je dochter gaat ontdekken! Een Iva kan gewoon wat (financiële) rust brengen. Afgekeurd blijf ik een bijzondere term vinden. Gezien klopt beter. Gezien in de (on)mogelijkheden die er op dit moment zijn om aan de “vastgestelde” voorwaarden voor betaald werk te kunnen voldoen. En we weten allang dat er zoveel meer mogelijkheden zijn om je mooiste leven te leven en waardevol is iedereen❤️
  Dankjewel weer voor je fijne blog lieverd

  28 augustus 2019 at 21:34
  • Reply Happy Susan blogger

   Wat schrijf je dat mooi??. Ja gelukkig is mijn dochter ook gezegend met een hele positieve mindset en ze komt er wel hoor. Of ze is er al, ze kent inmiddels haar lichaam door en door en heeft door revalidatie heel veel geleerd. Het was zeker even slikken in de beginjaren dan moet je echt gaan omdenken, maar gelukkig kan ze steeds meer zien dat er nog een hele wereld voor haar open ligt. Knuff??

   30 augustus 2019 at 07:36

  Leave a Reply

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.