Follow:
Happy Tante Betsy dresses, Happy thoughts, Words of Wisdom

Follow your passion and desires with Susan

Happy Susan blog - Follow your passion and desires with Susan - Tante Betsy Dress Betsy Zipp Sweetbird Evening Blue

Hey lieverds vandaag deel ik weer een blogpost met diepgang. Vandaag wil ik het hebben over het volgen van je passie en je verlangens. Wat is jouw passie, wat doe je graag en waar kun jij de wereld mee helpen. Daarbij is het ook heel belangrijk dat je helder hebt wat jij graag zou willen, waar wordt je blij van, wat motiveert jou.

Be your powerful self

Alles begint met dat je jezelf de moeite waard vind. Dat jij een belangrijke bijdrage aan deze wereld kunt leveren. En nee niet vanuit je ego die daar heel groots gaat staan en denkt wow wat ben ik goed. Maar vanuit je kern, vanuit je hart, weten dat jij hier bent om de wereld een beetje mooier te maken. Dat je in je kracht gaat staan en jezelf niet kleiner maakt dan je bent. Jij bent het waard lieverd om te stralen, jij mag je innerlijk licht groter en groter maken. En jij mag gaan staan voor wie je werkelijk bent.

Follow your passion and desires with Susan - zijn wie je bent dat is gelukBe your true self - Tante Betsy Dress Betsy Zipp Stars Red

Als jij duidelijk hebt wie je bent en wat je mag bijdragen aan deze wereld. Wat jouw talenten en passies zijn, de dingen die je van nature makkelijk af gaan. Iets waar je goed in bent. Dan is het op de allereerste plaats wel heel belangrijk dat je je niet alleen maar dienstbaar naar de ander op stelt. Dat je niet alleen maar denkt aan de ander, hoe je andere mensen kunt helpen. Het is namelijk van belang dat je altijd heel goed voor jezelf zorgt. Dat je je grenzen bewaakt, dat je rust neemt, dat je lief voor jezelf bent. En ook leert “Nee” te zeggen.

Follow your passion and desires with Susan - Tante Betsy Dress Zipp Meadow

Er is namelijk niemand bij gebaat dat jij altijd maar over je grenzen gaat en daarbij jezelf verwaarloosd. Omdat je zo graag die andere mensen wilt helpen die je nodig hebben. Of al die mensen die beroep op je doen, omdat je zo goed bent in wat je doet. Er is daardoor namelijk kans dat je jezelf dan een slachtoffer gaat voelen en het gevoel hebt dat mensen maar misbruik van je goedheid maken. Terwijl jij dus diegene bent die zelf over haar grenzen gaat, door geen “Nee” durven te zeggen. Jij hoort op de allereerste plaats goed voor jezelf te zorgen. Niemand anders kan namelijk weten wat jij nodig hebt, dan jij zelf. Dus neem je rust, neem tijd voor ontspanning, schrap afspraken uit je agenda en maak die to-do list kleiner.

Happy Susan blog - Follow your passion and desires with Susan - Tante Betsy Dress Betsy Zipp Sweetbird Evening Blue

Door tijd voor jezelf te nemen en tot rust te komen en dingen van een afstand te bekijken, worden zaken helderder. Door zo’n time out en Me-time wordt je duidelijk hoe je een balans kunt vinden in geven en ontvangen. Het is namelijk zo belangrijk om daar een balans in te hebben. Je kunt niet alleen maar een gever zijn, wij vrouwen zijn daar goed in om altijd maar te geven. Lieverd stel je open om te ontvangen.

Happy Susan blog - Follow your passion and desires with Susan

Zorg dat er een goede balans komt in geven en ontvangen. Het is zo enorm belangrijk dat je dit leert, dat je jezelf toestaat om te ontvangen. En niet meteen door wat terug te willen geven, maar simpelweg “Dankjewel” te zeggen. Jij geeft al zoveel lieverd, dus sta jezelf toe om te ontvangen. Weet ook dat dit bij jouw levenstaak hoort. Je wordt namelijk ondersteund met jouw levensmissie om van deze wereld een betere plek te maken. Vraag om hulp en hulpbronnen en sta toe dat het op je pad komt. Vertrouw dat je geholpen wordt.

Happy Susan blog - Finding your life purpose

Daarmee komen we ook weer terug op het feit dat jij de moeite waard bent. Zie jezelf vanuit je pure ware zelf, dat mooie mens die leeft vanuit haar hart. Die haar gevoel volgt en voelt dat ze met haar vaardigheden de wereld een mooiere plek kan maken. Weet dat je ondersteund wordt lieverd, vertrouw er op dat jij ook financieel geholpen wordt. Of op welke manier je dan ook hulp nodig hebt. Ga heerlijk in je kracht staan lieverd vol vertrouwen. En zo maken we samen de wereld een stukje mooier.

Happy Susan blog - Follow your passion and desires with Susan - Tante Betsy Dress Betsy Zipp Sweetbird Evening Blue

Lots of love from Susan

Share:
Previous Post Next Post

You may also like

21 Comments

 • Reply Corine

  Wat een prachtig mooi en inspirerend blog weer, knuffels Corine

  4 november 2019 at 19:46
  • Reply Annette Elias

   Mooi gezegd Susan, en zo waar! Ik ben heel druk bezig met leren… de balans te vinden…

   5 november 2019 at 14:50
   • Reply Happy Susan blogger

    Ja die balans daarin vinden hè. Het is al heel goed dat je ziet wat er beter zou kunnen, dat je voor jezelf erkent dat er een nog betere balans mag komen lieverd. En och het hoeft ook niet altijd in balans te zijn. Er is niks verkeerds aan dat de weegschaal de ene keer die kant uitslaat en de andere keer de andere kant. Ook dat is balans ???

    6 november 2019 at 07:13
  • Reply Happy Susan blogger

   Dankjewel lieverd en graag gedaan ???

   6 november 2019 at 07:09
 • Reply Ria

  Serieuze spiegel hou je me voor zo maar je hebt gelijk! En wat sta je prachtig in dat jurkje!!!

  4 november 2019 at 19:48
  • Reply Happy Susan blogger

   Dankjewel lieverd en graag gedaan. Fijn dat ik mag mee helpen in een stuk bewustwording van patronen. Er is toch stiekem niks mooiers als werken aan jezelf. En dat je door je zelf steeds beter te leren kennen, je op jouw beurt weer anderen mag helpen. Gaat helemaal goedkomen lieverd en eigenlijk ís het gewoon al goed ???

   6 november 2019 at 07:16
 • Reply Caro

  Goed bezig Susan. Eigen grenzen bewaken is belangrijk. Eerst goed zijn voor jezelf zodat je voor anderen kunt zorgen. Als alles meezit en he zit in een positieve flow dan lijkt dit zo vanzelfsprekend maar het zijn juist zulke belangrijke woorden om aan te werken zodra het donker en grauw is in en om je heen… ♥️

  4 november 2019 at 19:57
  • Reply Happy Susan blogger

   Ja dat is waar lieverd, maar soms kan het net andersom zijn dat je in die positieve flow net iedereen wilt gaan helpen omdat je je zo goed voelt.
   En dat als het wat minder gaat dat je dan net meer tot rust komt, omdat je van alle kanten tot halt wordt geroepen. Blijf goed luisteren naar je lijf lieverd en zeer zeker ook naar je intuïtie. You can do it????

   6 november 2019 at 07:19
 • Reply Rebecca

  Dank je wel, Susan.
  Zo bijzonder hoe dingen altijd samenkomen. Ik luisterde vandaag een videoboodschap over dankbaarheid en nu blog jij ook hier over.
  Wat staan die jurkjes jullie prachtig?!

  Fijne avond en tot vrijdag,
  Liefs Rebecca

  4 november 2019 at 20:05
  • Reply Patricia Lourens

   Dankjewel voor het delen van je positieve woorden.

   Liefs, Patricia

   4 november 2019 at 20:12
  • Reply Happy Susan blogger

   Dankjewel lieverd oh wat mooi dan weer die synchroniciteit. Ik ben stiekem weer die hele e-cursus aan het vergeten. Heb pas één sessie beluisterd ;).
   Dankjewel voor je reminder en tot vrijdag lieverd?????

   6 november 2019 at 07:21
 • Reply Bouke

  Mooi verwoord weer! Zijn wie je bent… stralend/kunnen/durven zoveel wat je ervoor kunt zetten. Maar dat is waar het omgaat volgens mij… zijn wie je bent. Dan kan een ander ook zijn wie ‘ie is. Kun je jezelf en elkaar écht ont-moeten.

  4 november 2019 at 20:10
  • Reply Happy Susan blogger

   Wow wat schrijf je dat mooi dat je elkaar dan echt kunt ontmoeten. Wow die komt effe binnen. Ik heb je reactie gisteren of eergisteren wel gelezen, maar op een of andere manier komt hij nu nog sterker binnen. Wow dankjewel lieverd voor je mooie boodschap????

   6 november 2019 at 07:23
 • Reply Btjaaktje

  Susan, wat een mooie en herkenbare blog. Wat goed dat je dit zo duidelijk ‘op papier’ kan verwoorden. Ik ben ook iemand die graag geeft en moeite heeft met ontvangen. Ik herken ook het gedeelte dat je zelf ‘nee’ moet zeggen. In het verleden heb ik mij ook weleens ‘slachtoffer’ gevoeld omdat ik soms voelde dat mensen misbruik van mij maakten. Terwijl die mensen zich dus van geen kwaad bewust waren. Die realisatie kwam pas toen ik te maken kreeg met een persoon die een beetje hetzelfde was als ik… Van een afstandje kon ik precies zien hoe het bij haar (en dus mijzelf) mis ging en hoe dat voor een groot deel aan haar (en dus mijzelf) te wijten is. Het valt en staat met het aangeven van je eigen grenzen. Als je dat goed doet, dan kun je geven zonder daar negatieve gedachten over te hebben.

  Ik denk dat veel mensen wat aan deze wijze blog van jou kunnen hebben.

  Fijne avond! Liefs Xx T.J.

  4 november 2019 at 20:21
  • Reply Happy Susan blogger

   Wow hoe mooi lieverd, ja die ander is dan een hele mooie spiegel voor je geweest. Wat fijn dat je het daardoor van een afstand zag en niet verder mee ging in het slachtofferschap omdat je alle twee hetzelfde mee maakte. Wow wat mooi dat je haar daardoor weer een spiegel kon voorhouden.
   Dat is in je kracht staan, dat is echt bewust worden en vanuit je gevoel en vanuit je hart leven.
   Dankjewel voor je mooie bijdrage aan dit blog. Yihaa samen maken we de wereld mooier?????

   6 november 2019 at 07:29
 • Reply Wilma Rommelse

  Heerlijk liefdevol blog. Krachtig en mooi! Mooi mens ben je ook. xx

  4 november 2019 at 21:47
 • Reply Monique den Boer

  Lieve Susan, Ik vind het soms wel moeilijk hoor om mijn grenzen aan te geven vooral als ik lekker bezig ben om bijvoorbeeld een kamer te verven of een ander object te verven ik ga dan zo lekker dat ik zelfs mijn lunch soms vergeet. Om naar een ander toe mijn grenzen aan te geven vind ik minder moeilijk dan mijzelf grenzen aan te leren, soort gevalletje van ADHD zullen we maar zeggen? misschien komt het ooit nog eens een keer goed. Fijne avond ? Lieve groetjes van Monique den Boer uit Dordrecht

  5 november 2019 at 19:44
  • Reply Happy Susan blogger

   Whahaha ja dat is inderdaad ook zoiets dat je mag leren om goed voor jezelf te zorgen als je in een flow zit of iets doet waar je blij van wordt, maar stiekem toch energie kost. Dat je ook dan rustpauzes neemt en een balans zoekt en goed voor jezelf zorgt. Het is al heel mooi dat je het zelf ziet, dat is al stap een. En zo mooi dat je het wel al makkelijk naar anderen kunt, nu nog lief gaan zijn voor jezelf???

   6 november 2019 at 07:33
 • Reply Willeke

  Dankjewel Susan, voor je wijze woorden. Het blijft een zwak punt , denk ik , voor ons” pleasers”, om op tijd je rust te pakken en dus nee te zeggen. Ik merk dat het me steeds beter afgaat, jawel, ik ga vooruit, al zijn het kleine stapjes. En wat een prachtig dreamboard en de jurkjes staan geweldig mooi!

  5 november 2019 at 20:56
  • Reply Happy Susan blogger

   Dankjewel lieverd en graag gedaan. Die kleine stapjes zijn eigenlijk de grote stappen, want die voor ons kleine stapjes zijn enorme groeimomenten. Je krijgt steeds meer een aha erlebnis en ziet welke stappen je mag zetten op je pad van bewustwording. Dat is het mooie eraan lieverd, er is niks mooiers als stap voor stap je weg te bewandelen met heerlijke rustpauzes van contemplatie. You go girl?????

   6 november 2019 at 07:37

  Leave a Reply

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.