Follow:
BeYoutiful, Happy Tante Betsy dresses, Words of Wisdom

Follow your own opinion with Susan

Happy Susan blog - Follow your own opinion with Susan

Hey girls wat heb ik weer genoten van jullie reacties op mijn vorige blogpost. Dankjewel dat jullie heerlijk delen waar je wel blij van wordt en bij sommigen waar ze wat minder blij mee zijn met mijn nieuwe ingeslagen weg. Het is niet dat ik zo heel nodig jouw mening wilde horen. Ik vind het wel leuk om op deze manier, via een leuke actie, van meer dames te horen. En natuurlijk blijf ik gewoon heerlijk mijn ingeslagen pad bewandelen.

Happy Susan blog - Follow your own opinion with Susan

Ik merk dat beetje bij beetje meer rust over me heen komt, dat ik weer eens tijd heb om het huis stap voor stap wat aan kant te maken. Dat ik zelfs weer mensen uitnodig in ons huis. En dat ik zelfs blij wordt als het wat frisser en opgeruimder uit ziet in huis. Stap voor stap doe ik wat en alle kleine beetjes helpen daarbij.

Happy Susan blog - Follow your own opinion with Susan

Happy Susan blog - Follow your own opinion with Susan

Daarnaast probeer ik om niet te streng voor mezelf te zijn en gewoon heerlijk het bos in te gaan als ik dat wil. Terwijl ik toch nog moet opruimen van mezelf. Het is namelijk ook belangrijk dingen te doen waar je blij van wordt. En van wandelen in het bos word ik zo blij. Ik geniet van de fluitende vogels, van de ontluikende bloemen en van de mooie energie van de natuur.

Happy Susan blog - Follow your own opinion with SusanHappy Susan blog - Follow your own opinion with Susan

Ook zo fijn om weer eens heerlijk creatief te zijn. Al geeft dat meestal meteen weer een hoop extra rommel, omdat ik dan meer moet uithalen. Zaak is nu gewoon om dat weer op te ruimen als ik klaar ben. Ook al wonen we in een heerlijk huurhuis, we verlangen allebei naar een huis waar er meer plek is om onze hobby’s te kunnen doen. Ik maakte van het weekend weer eens een nieuwe ketting. Eigenlijk wilde ik alleen even de hanger verwisselen, maar naar mijn jurkjes kijkende paste een zwart, wit, rode ketting niet zo goed. Dus het werd een zwart, roze, rode ketting.

Happy Susan blog - Follow your own opinion with Susan - Tante Betsy Dress Betsy Gardenia Black

Oh ik merk dat ik heerlijk af aan het dwalen ben en dat ik eigenlijk een blog wilde typen over dat het belangrijk is om je eigen mening te volgen. Doen waar jij blij van wordt, doen waar jij gelukkig van wordt. Want ook al hebben andere mensen het nog zo goed met je voor. Jij bent jij en je weet zelf heel goed wat jij nodig hebt om gelukkig van te worden. Ik ben er namelijk al heel wat jaren achter dat ieders mening gekleurd is van wat zij leuk vinden. Ik krijg bijvoorbeeld meer complimentjes uit mijn omgeving (lees mijn vroegere werk of de buurvrouw van verderop) als ik een jurk aan heb die niet zo opvallend is. Een zwart witte Tante Betsy jurk zoals hieronder bijvoorbeeld…nu is dat ook wel een geweldige jurk ;).

Happy Susan blog - Follow your own opinion with Susan

Het is natuurlijk leuk om complimentjes te krijgen, maar doe vooral waar jij je goed bij voelt. Ik zal daarom ook nooit vragen wat iemand anders van mijn jurk of outfit vind. Het is niet dat me dat niet boeit. Maar ik weet dat er genoeg dames zijn die liever een niet te strakke jurk dragen omdat ze hun buik willen verhullen. En daarom zullen zij me aanraden voor het lossere model te gaan, zoals bijvoorbeeld de Tante Betsy Ruffle Wrap Dress. Terwijl mijn lijf het nodig heeft dat mijn pluspunten geaccentueerd worden.

Happy Susan blog - Follow your own opinion with Susan - Tante Betsy Ruffle Wrap Dress

Ik heb een zandloper figuur en als een jurk me te los zit, zie je niks meer van mijn mooie vrouwelijke vormen. Ik heb nu eenmaal een stel borsten waar je U tegen zegt en ja ik heb ook een buik. Die zit er nu eenmaal en ja die is de laatste tijd uit de klauwen aan het wassen. Ik heb stiekem toch wat meer comfortfood gegeten en ben flink aangekomen. Ondanks die buik blijft maat L toch mijn maat. Heb je gemerkt dat ik weer af aan het dwalen ben whahaha.

Happy Susan blog - Follow your own opinion with Susan - Tante Betsy Dress Betsy Daisy Dot Black & Art Amsterdam clogs

Ja girls over jurkjes kwebbelen kan ik altijd, maar ik heb zoveel meer te delen. Leuk om te horen dat jullie het toch niet te zweverig vinden. Ook al geven een aantal dames aan helemaal niks met engelen te hebben, dat mag. Ik heb in ieder geval besloten dat thema niet meer uit de weg te gaan. Jullie kunnen er omheen lezen als je er niks mee hebt ;). Ik vind het belangrijk om meer diepgang in mijn leven te brengen, nou ja in mijn blog te brengen. Ik weet dat er genoeg dames zijn die daar baat bij hebben en me daarvoor dankbaar zijn.

Happy Susan blog - Follow your own opinion with Susan - one of the best day’s in a person’s life

En inderdaad je hoeft niks met engelenkaarten te hebben om toch iets te hebben aan/te halen uit mijn blogs. Ik schreef deze blogpost in zoverre al voordat ik vandaag wat kaarten trok. En wow ze gaan allemaal over houden van jezelf, jezelf de moeite waard vinden. Weet je lieverds daarom is de mening van een ander dus helemaal niet zo belangrijk. Volg jouw eigen waarheid, volg jouw hart en volg je intuïtie.

Happy Susan blog - Follow your own opinion with Susan - Indigo Angel Oracle cards

Doe waar jij blij van wordt en wees ook flexibel, want je waarheid kan ook veranderen in de loop der tijd. Durf je open te stellen voor wat het leven je te bieden heeft. Omarm de veranderingen die op je pad komen, ze zullen niet altijd even makkelijk zijn, ze testen je en halen je uit je comfortzone. Maar weet dat ze altijd voor je hoogste goed zijn, het leven is een grote leerschool. Geniet van jouw reis! Geniet van jezelf, jij bent speciaal, jij bent de moeite waard! Jij bent de belangrijkste persoon in jouw leven. Voor de moeders onder ons klinkt dit misschien wel raar, maar jij bent de enige die weet wat jij nodig hebt. En het is daarom zaak om heel goed voor jezelf te zorgen, dan kan je ook goed voor de ander zorgen.

Happy Susan blog - Follow your own opinion with Susan

Lots of love from Susan

Tip: Lees mijn blogpost van maandag ook even, mocht je die gemist hebben. Ik blog by the way op maandag, woensdag en vrijdag. Dus nog steeds met regelmaat ;).

Share:
Previous Post Next Post

You may also like

14 Comments

 • Reply EstherK

  Slim van je om heerlijk even het bos in te gaan. Het is zo heerlijk buiten! Het begin van de lente is altijd prachtig met al die bloesem overal. Opruimen kan ook beetje bij beetje.

  Je eigen ding doen en je eigen gevoel volgen, is bij mij nog echt een project in uitvoering. Ik ben gaande weg een beetje mijzelf kwijt geraakt en dan is de vraag; Wat wil jij nou?” ineens een heel lastige vraag. Maar ik ben op de goede weg. ?

  27 maart 2019 at 19:38
 • Reply Jacqueline Harbers

  Hé lieffie, wat een heerlijk inspirerend blog weer! Je hebt helemaal gelijk… als je iemand om advies/raad of een mening vraagt, krijg je nooit een 100% neutraal antwoord. Dat kan ook niet, dat kunnen wij ook niet. Door ervaringen en opgedane wijsheden in je eigen leven, zul je iemand altijd “gekleurd” advies geven. Daarom is het voor iedereen juist zo belangrijk op zoek te gaan naar je eigen behoeftes, je eigen dromen te realiseren en je eigen pas uit te stippelen! En alles begint idd met jezelf de moeite waard te vinden en van jezelf te houden!

  Heb een fijne avond lieverd en een hele dikke knuffel ?

  27 maart 2019 at 19:43
 • Reply chucky1012

  Dat ben ik inderdaad ook allang van plan.
  Me door niemand laten vertellen wat ik moet doen.
  Mijn eigen weg inslaan en doen wat ik wil en wat ik leuk en mooi vindt…. 😉
  Daar word ik gelukkig van….

  Xoxo

  27 maart 2019 at 19:45
  • Reply Annelies van der Valk

   Ik zeg al jaren dat je eerst goed voor jezelf moet zorgen en dat je dan pas voor een ander kan zorgen. Ik doe dat dan ook echt voor mezelf. Je bent goed bezig met opruimen. En dat hoeft niet in een dag. En stukje bij beetje kom je er ook wel. Succes verder met opruimen en ga ook lekker wandelen het wordt tenslotte prachtig weer. Ik wandel ook elke dag is zo fijn. Vanochtend heerlijk in het zonnetje gewandeld. Fijne avond nog en tot vrijdag ?
   Liefs Annelies

   27 maart 2019 at 20:24
  • Reply Alexsandra Stegeman-kok

   Powerwoman wat een inspiratie weer en wat een wijze woorden. Het is inderdaad zo jij moet je leven lijden zoals jij dat wilt. En je hoeft mensen niet te please omdat ze dat van jouw verwachten. Ik vind het super goed dat je nu voor je zelf heb gekozen. Ik blijf je een power vrouw vinden en lees heel graag jouw blogs?‍♀️?‍♀️?

   27 maart 2019 at 21:24
 • Reply Corine

  Lieve Susan, prachtig blog weer, ik probeer ook een beetje binnen huis op te ruimen en zo mijzelf van binnen ook op te ruimen. Meer ruimte voor positiviteit. Knuffels Corine

  27 maart 2019 at 19:47
 • Reply monique den boer

  Lieve Susan, wat zie jij er heerlijk ontspannen uit zeg die verandering doet je goed. Ik moest wel even lachen om die foto met de beren, ik heb hier en daar ook een beer staan in huis , sommige mensen vinden dat oudbollig maar als ik ze wegdoe mis ik iets en dan denk ik het is mijn huis en ik wordt er blij van dus ze blijven. Doen wat mij gelukkig maakt en dat is wat ik ook heel lang weggestopt heb maar beetje bij beetje komt dat gevoel gelukkig terug. Goed dat je steeds een beetje opruimt dat geeft een heerlijk gevoel de rest komt vanzelf moet je maar denken. Fijne avond nog, lieve groetjes van Monique den Boer uit Dordrecht.

  27 maart 2019 at 19:51
 • Reply Rebecca van Barneveld

  Lieve Susan, wat treffend weer!
  Ik leer het mijn eigen kinderen ook; Hou van jezelf, je bent het meer dan waard. Pas dan kun je ook om anderen geven.
  Wat heerlijk geschreven weer, had ik echt even nodig vandaag, dank je wel.
  Liefs Rebecca

  27 maart 2019 at 20:03
 • Reply Jacqueline Aarts

  Hoi lieverd,
  Ik ga al sinds mijn 15de mijn eigen weg en was altijd moeilijk met kleding, want ik wilde altijd iets anders dan anderen. Manlief is daardoor voor mij gevallen, hij zegt al vanaf het moment dat hij mij kende: je bent toch een aparte ?. En gisteren zei ik nog tegen een vriendin: wat interesseert het jou wat een ander van je vind, het gaat erom wat je jezelf vind en laat de mensen maar kletsen…leuke blog weer en een waarheid als een koe ?

  27 maart 2019 at 20:04
 • Reply Alexandra

  Je hebt helemaal gelijk Susan om gewoon je eigen weg te volgen. Iedereen heeft altijd wel ergens een mening over, dus daar kun je eigenlijk niets mee. Je kunt niet iedereen tevreden stellen. Dus kun je beter jezelf blij maken en de dingen doen die jou energie geven.

  27 maart 2019 at 20:07
 • Reply Caro

  Tuurlijk mag je het moeten laten wachten voor het leuks! Dat moeten komt ook wel een keer aan bod; van het leuks krijg je energie en daarmee pak je het moeten wel aan. En als jij gelukkig wordt van jouw kleurrijke jurkjes, dan hoef je niets te vragen, dan voel je het zelf. Fijn dat je weer in een positieve flow zit!

  27 maart 2019 at 20:24
 • Reply Ger da

  Hay ?

  Nu vond ik dat ik toch best goed op weg was, maar het niet aantrekken van wat andere mensen zeggen blijft voor mij toch een moeilijk dingetje. Ik zeg bewust “dingetje” want iets kleins moet ik toch ook nog wel kunnen tackelen. Als ik het groter maak in mijn hoofd, dan wordt het moeilijker. Volg je mij nog Susan? ?? Maar ik doe mijn best.
  Ik denk elke keer als ik de foto zie waar jij de paddestoelen jurk draagt, WoW wat een pracht plaatje. Alles klopt gewoon, mooi uitzicht, grazende koetjes,frisse lucht en een prachtige vrouw. Op en top geluk. ❤??

  27 maart 2019 at 22:47
 • Reply Marianne Asselman

  Goed hoor om je eigen ding te doen en daarin te volharden. Uiteindelijk ben je jij en jezelf en aan niemand verantwoording schuldig. Ik hoop dat ik eerlijk mag zijn? Die ruffle wrap staat je echt voor geen meter, niet leuk, terwijl ik hem heel leuk vind. De zwart witte geweldig en de laatste onderin helemaal top gewoon. Ondanks dat ik niet van dat strakke houd, staat het jou gewoon goed en past het bij je. Leuke blog weer en heb eventjes lekker gelezen en mijn gedachten erover laten gaan.
  Slaap lekker voor straks, ik ga naar boven. Enne je hebt toch heerlijk de ruimte en dicht bij een bos waar je zo in kunt lopen. Ik heb maar een piepklein huisje en hobby graag. Je moet de zooi soms zien. Ook ik ben aan het ruimen, 2 kamers zijn geruimd en de halve serre en woonkamer een stukje, die de helft kleiner is als de jouwe. Ach manlief zit er niet mee en laat mij heerlijk rommelen, als hij maar een plekje voor zijn krant en bordje heeft

  27 maart 2019 at 23:40
 • Reply Annette

  Helemaal gelijk heb je, als we altijd doen wat een ander vindt worden we nooit helemaal onszelf en nooit helemaal gelukkig. Het beste wat je kunt worden, ja het is cliche maar wel waar, is je zelf!! Je ziet er steeds beter uit lieve Susan. blij de rust in je ogen te zien komen.

  29 maart 2019 at 01:38
 • Leave a Reply

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.