Follow:
BeYoutiful, Happy Tante Betsy dresses, Happy thoughts, Words of Wisdom

Focus on Love with Susan

Hey lieverds vandaag ga ik het met jullie hebben over liefde. Een blogpost in het teken van liefde, maar niet de liefde die jullie wellicht verwachten (of stiekem toch wel een beetje ;)). Deze blogpost gaat over het maken van keuzes in je leven vanuit liefde. En over voluit leven vanuit je ware zelf. Lees je weer mee…

De kern van ieder levend wezen is liefde. Jij bent een en al liefde als je geboren wordt. Okay als je geboren wordt is waarschijnlijk het eerste wat je doet huilen whahaha. Maar wat ik eigenlijk wil zeggen dat we allemaal liefdevol zijn vanuit ons ware zelf. Als jij geluk hebt gehad werd je omringd door liefdevolle ouders en ben je mogen opgroeien in een liefdevol gezin.

Helaas is dat niet bij iedereen het geval. Het kan zijn dat je door keuzes en gedragingen van anderen en op een later moment van jezelf, wellicht je hart hebt gesloten. Dat je geen pijn meer in je leven wilde ervaren en daarom je hart op slot hebt gedaan. Mensen die hun hart afsluiten kunnen daardoor ook moeilijk liefde ontvangen. Het ligt er natuurlijk aan hoever je jezelf op slot hebt gezet. Hoe dik de muur is die je om je hart hebt heen gebouwd.

We hebben allemaal wel eens hartenpijn in ons leven mee gemaakt. Zelfs als je getrouwd bent met je allereerste vriendje en een gelukkig huwelijk hebt. Ook ik heb op liefdesgebied al heel wat mee gemaakt. En toch kies ik er heel bewust voor om vol liefde, vol compassie, vol vertrouwen de ander tegemoet te treden. Ik heb geleerd om mensen die me pijn hebben gedaan te vergeven (en dat is zeker niet vanzelf gegaan). Want je hebt je er zelf alleen maar mee als jij die last met je mee draagt. Ik heb er al eens een blogpost over geschreven.

Omdat ik gewoon heerlijk mezelf ben is het voor mij makkelijk om met een open hart door het leven te gaan. Ik weet dat ik beschermd wordt, dus ik hoef geen muren om me heen te bouwen. Ik zet mezelf gewoon in licht om mezelf te beschermen. Want natuurlijk als je helemaal open het leven betreed, stel je je kwetsbaar op. Daarom is het wel belangrijk dat jij je op een bepaalde manier beschermd. Ook hier heb ik al eens over geblogd hoe je dit kunt doen.

Weet je lieverds liefde is eigenlijk het enige belangrijke in ons leven. Niks mooiers als naar anderen te kijken en hun liefdevolle ware zelf te zien. Natuurlijk kan het makkelijk zijn om alle fouten van een ander te zien. Maar door je daarop te focussen zie je er alleen maar meer van. Alles waar je aandacht aan geeft groeit, dus focus jezelf op liefde.

Liefde groeit als je het geeft, het wordt nooit minder, het wordt alleen maar meer. Als je liefde uitzend en geeft, komt het ook weer terug naar je. Er is toch niks mooiers als een liefdevol wezen door deze mooie wereld te huppelen. Door alleen maar liefde te zien, door je te focussen op al het positieve, ontvang je liefde en positiviteit in overvloed.

Het is daarom ook enorm belangrijk om je keuzes vanuit liefde te maken. Kijk waar jij blij van wordt, kijk waar je hart van gaat zingen. Dat is de weg die je te bewandelen hebt. Die keuze gaat je gelukkig maken. En natuurlijk zullen er levenslessen op ons pad komen. Maar je leven wordt zoveel mooier door je te focussen op liefde.

Lots of love from Susan

Share:
Previous Post Next Post

You may also like

9 Comments

 • Reply Heidi

  Liefde voor anderen is belangrijk idd. Ik zie t op mijn werk. Wat ik geef krijg ik terug😘

  13 januari 2020 at 19:49
 • Reply Willeke van Schagen

  Mooi blog weer Susan, dankjewel. 💚❤️💜

  13 januari 2020 at 19:51
 • Reply Corine

  Prachtig blog weer, ook liefde vol geschreven, knuffels Corine

  13 januari 2020 at 21:47
 • Reply Sylvia W

  Oehh mijn “boys” zijn een beetje crumpy vanavond maar toch hou ik onvoorwaardelijk van ze 😅 morgen volgt er waarschijnlijkheid bekende sorry mam! Knufff 😘💙💙

  13 januari 2020 at 21:53
 • Reply Neeltje

  Liefde is inderdaad onmisbaar in het leven. En voordat je van andere houdt, is liefde voor jezelf belangrijk ❤

  13 januari 2020 at 22:20
 • Reply Caro

  Mooi geschreven and all so true❤️

  14 januari 2020 at 07:41
 • Reply Monique Vermeulen

  Wat zeg je dat toch weer mooi <3

  14 januari 2020 at 10:20
 • Reply Monique den Boer

  Klopt helemaal lieve Susan, vooral nu ik geopereerd ben zie ik wie er echt van me houden😜 Bedankt voor je mooie blog lieve groet Monique😘

  14 januari 2020 at 12:30
 • Reply Ellen

  Mooi verwoord😍

  15 januari 2020 at 10:06
 • Leave a Reply

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.