Follow:
BeYoutiful, Happy Tante Betsy dresses, Words of Wisdom

Find your life purpose with Susan

Happy Susan blog - Find your life purpose with Susan

Hey girls vandaag ga ik het hebben over het hebben van een levensdoel. Hoe je erachter komt wat je levensdoel is, wat jouw taak hier op aarde is. En natuurlijk vertel ik ook iets over de mijne. Lees vooral mee want dit geldt voor alle jurkenzusjes. Wat doe jij om de wereld een stukje beter te maken?

Happy Susan blog - Find your life purpose with Susan

Sinds ik mijn pad van bewustwording bewandel is mijn levensdoel door de loop der tijd veranderd. Je herkent het vast wel als je bezig bent bewust te worden, dat je op de eerste plaats de behoefte hebt om andere mensen te helpen. Dat je de wereld een stukje beter wilt maken of een heleboel. Later wordt dat specifieker, je ontdekt talenten of je gaat gewoon doen waar jij blij van wordt.

Happy Susan blog - Find your life purpose with Susan

Ik heb het van nature in me zitten dat ik mensen letterlijk en ook figuurlijk de weg wil wijzen. Vroeger toen ik nog in Maastricht woonde en ik zag iemand vragend om zich heen kijken, stapte ik erop af en vroeg of ze de weg zochten en of ik kon helpen. Niet dat ik iedere toerist in Maastricht aansprak hoor ;). Maar zien dat iemand zoekende is dat is wel iets dat bij me hoort.

Happy Susan blog - Find your life purpose with Susan

En terwijl ik deze blogpost aan het typen ben krijg ik een aha erlebnis. Ik wijs mensen nu ook de weg, de weg op hun pad van bewustwording. Ik ben geen goeroe en heb niet alle wijsheid in pacht. Ik help liever mensen om zichzelf te helpen, onafhankelijk van mij. Zodat ze leren in hun kracht te staan, te ontdekken dat ze zelf enorm veel wijsheid in zich hebben. En jullie snappen wel dat ik het natuurlijk over jou heb, jij die hier mee leest ;).

Happy Susan blog - Find your life purpose with Susan

Ik heb een tijdje gedacht dat healing mijn weg was. Op de allereerste plaats ben ik reiki gaan doen om mezelf te helpen, dat hoort ook echt bij reiki I. Bij de reiki II inwijding ben ik door een enorme emotionele healing gegaan. En jaren later bij mijn reiki master inwijding heeft het me geleerd om nog meer te verdiepen. Ik heb in de eerste jaren wel eens mensen in mijn omgeving reiki gegeven. Later heb ik de mensen in mijn omgeving ook een reiki inwijding gegeven. Hihi weer een aha erlebnis ik vond het belangrijker dat ze zichzelf konden helpen.

Happy Susan blog - Find your life purpose with Susan

Natuurlijk is het mooi om anderen te helpen, maar het is belangrijk om eerst jezelf te helpen. Jij kunt een ander niet helpen als je niet goed voor jezelf zorgt. Je ziet het vaak bij hooggevoelige mensen dat ze zo de behoefte hebben om voor de ander te zorgen, dat ze zichzelf vergeten. Trap dus niet in die valkuil als je een enorme behoefte hebt om de mensheid te helpen. Leer eerst goed voor jezelf te zorgen. En leer mensen zichzelf te helpen in plaats van ze van jou afhankelijk te maken.

 Happy Susan blog - Tante Betsy Dress Claudia Moddie Pink

Grappig ik had vandaag sterk de behoefte had om iets te schrijven over je levensdoel hier op aarde, maar wist nog helemaal niet in welke vorm dit te gieten. Ik wilde mijn pad van bewustwording beschrijven om zo aan te geven dat je levensdoel kan veranderen in de loop der tijd. En terwijl ik aan het typen ben, word ik zelf bewuster van mijn pad. En beginnen dingen op zijn plaats te vallen al typend in het zonnetje in mijn nieuwe Tante Betsy jurk. Hoe mooi is dat toch om zelf ook wijzer te worden van wat ik aan het typen ben.

 Happy Susan blog - Tante Betsy Dress Claudia Moddie Pink

Velen van jullie kennen mijn Tante Betsy verhaal en hoe ik er toe ben gekomen om mijn 365 days of happy Tante Betsy dresses blog te starten in 2015. Ook dit heb ik gedaan om anderen te helpen, vrouwen die net zoals ik geen maatje 36 hebben (zoals de modellen) te laten zien hoe mooi een Tante Betsy jurk staat bij een meer gevulde vrouw. Ik heb ook vaker geblogd over dat je gewoon heerlijk jezelf mag zijn. Ik mag een voorbeeld zijn voor anderen. Ik mag inspireren en motiveren. Helpen om jullie in je kracht te laten staan. Helpen om te laten zien hoe mooi je eruit kan zien door van iedere dag een feestje te maken en een mooie Tante Betsy jurk/outfit aan te trekken.

 Happy Susan blog - Tante Betsy Dress Claudia Moddie Pink

Door te gaan bloggen heb ik me ook zelf geholpen. Het begon allemaal eind 2011 toen ik mijn 365 dagen creatief blog ben gestart. Dit was voor mij creatieve therapie, om te leren door te zetten, om te leren dat óók ik creatief ben. Ik durf nu voluit te zeggen; Ik ben Susan en ik ben creatief. Bloggen heeft me zoveel gebracht, zoveel lieverds zijn op mijn pad gekomen. Zo is ook Tante Betsy op mijn pad gekomen, door een blogger die een winactie deelde op haar Facebook profiel. Ik ben in de loop der tijd mooie samenwerkingen gestart en ik werk nog steeds met de meeste sponsors van het begin samen. Ook al is alles nu een beetje anders als anders en heet dit blog nu Happy Susan blog. Toch is het bloggen mijn weg om te delen, om jullie te blijven inspireren en motiveren.

Happy Susan blog - Find your life purpose with SusanHappy Susan blog - Find your life purpose with Susan

Wie weet ga ik ooit nog wel eens een boek schrijven, of zelf een kaartenset uitbrengen. En ook al ga ik nog niet zo vaak Live op Facebook als ik eigenlijk zou willen in mijn hoofd. Toch is dat ook iets waardoor ik aan het leren ben om tegen publiek te praten, ook al zie ik jullie niet whahaha. Wie weet wat de toekomst allemaal in petto heeft.

Happy Susan blog - Find your life purpose with Susan

Maar genoeg over mij, ik ben nu dus wel benieuwd naar jouw levensdoel. Wat is jouw passie, wat doe jij heel graag van nature, hoe help jij de mensheid? Wie weet maak je wel muziek of zing je en maak je daar mensen blij mee. Breng je mensen tot ontroering of help je hun ziel aan te raken. Wie weet ben jij heerlijk creatief en verkoop je jouw creaties. Worden mensen blij van jouw creaties, wat jij ontwerpt. Of wie weet help jij ze zelf de prachtigste creaties te ontwerpen.

Happy Susan blog - Find your life purpose with Susan

Wie weet ben je een echt mensen mens en komen mensen op je schouder uithuilen of vertellen hun verhaal. En mag je ze helpen zichzelf te helpen of ben je ze tot steun. Wie weet ben je ook wel blogger en heb je de behoefte om anderen te inspireren en motiveren. Of heb je een verhaal te vertellen als ervaringsdeskundige en help je op jouw manier meer openheid te brengen.

Happy Susan blog - Find your life purpose with Susan

Je vind dus je levensdoel door te kijken naar wat je van nature graag doet. Door te kijken wat jouw talenten zijn. Waar ben jij goed in? Wat vind je leuk om te doen, wat maakt jou blij en waar kun je anderen blij mee maken?

Happy Susan blog - Do more of what makes you happy - Happiness in a dress - Happy Tante Betsy dresses

Wellicht ben je er nog helemaal niet zo bewust van op welke manier jij jouw steentje mag bijdragen. En zet deze blogpost je wel aan het denken. Weet dat je al enorm helpt door gewoon heerlijk jezelf te zijn. Niets mooiers als dat hoor, want dat is je ultieme taak! Ennuh wij jurkenzusjes (natuurlijk ook als je geen jurkjes draagt, maar fan bent van vrolijke rokjes en tops) helpen al door zoveel vrolijkheid in deze wereld te brengen. Door onze kleurrijke verschijning brengen we al een glimlach op anderen hun gezicht.

Happy Susan blog - Find your life purpose with Susan

Ik ben heel benieuwd naar jullie verhalen! Ik wens jullie een heel fijn weekend lieverds!

Lots of love from Susan

*Mijn jurk, Tante Betsy Dress Claudia Moddie Pink, heb ik ontvangen voor mijn blog.

Share:
Previous Post Next Post

You may also like

7 Comments

 • Reply Pleun

  He Susan! Wat leuk je zet me inderdaad aan het denken. Wat voor iemand ben ik..
  In mijn werk probeer ik zeker een motivator te zijn, en met mijn enthousiasme mensen aan het denken te zetten.
  Ook vind ik het ontzettend leuk om achter de beweegredenen van mensen te komen en daar op in te haken.
  Bv als iemand heel gemakkelijk is en weinig werk wil, wil je niet iets gaan verzinnen dat ervoor zorgt dat ze elke dag een half uur extra werk hebben.
  Privé vind ik veel leuk en ben ik zoekend. Ik word ongelofelijk blij van patronen. En dan bedoel ik retro patronen. Op het moment heb ik de droom om ooit zelf patronen te ontwerpen en stof te laten bedrukken. En nog mooier er iets van maken!
  Creatief zijn is heerlijk!
  Ook de tuin is fijn! Iets met je handen doen!
  Ach nog genoeg te ontdekken en nog een heel leven voor me!

  10 mei 2019 at 19:52
  • Reply Happy Susan blogger

   Hoe mooi Pleun dat je in je werk ook je kwaliteiten kwijt kunt. En heerlijk creatief zijn is fijn en wie weet ga je ooit nog wel eens er wat mee doen op een professionele basis. Geniet ervan je leven te ontdekken. Knuff??

   13 mei 2019 at 19:50
 • Reply Btjaaktje

  Hoi Susan, wat weer een ontzettende mooie en inspirerende blog. Je maakt het interactief door aan het eind een vraag te stellen om vanuit de eigen belevingswereld te reageren. Heel sterk!

  Ik wil eerst even beginnen met het onderschrijven wat je over jezelf beschreven hebt … Alhoewel ik je nog maar een jaartje ken via jou blog, filmpjes, facebook en 2x live omtmoetingen kan ik zeggen dat je een enorme inspiratiebron voor veel mensen… op gebied van kleurrijke kleding, maar ook op je spirtuele weg weet je mensen weer te boeien met jouw hersenspinsels en wijsheden.

  Ondanks dat ik mij laatst omschreef als iemand die zich fijn voelt met dieren om zich heen, heb ik toch voor een echt mensen-mens beroep gekozen. Ik heb eigenlijk van mijn hobby mijn werk gemaakt. Ik vind het vreselijk interessant om over andere landen en culturen te leren. Naast mijn studie op de Pabo gaf ik daarom bijles aan vluchtelingen. Ik vond het op mijn beurt erg fijn om mensen op weg te helpen met de Nederlandse taal en in onze samenleving.

  Inmiddels doe ik dit werk alweer 20 jaar en het is een deel geworden van mijn identiteit. Ik kan met alle mensen communiceren uit alle delen van de wereld. Ik doe dat met mijn mimiek, met handen en voeten. Ik spreek een beetje Arabisch, ik spreek een beetje Farsi… noem maar op… ik ken wel wat woorden. Op het AZC waar ik werk ben ik ‘Teacher’. Mijn doel is de mensen die op mijn pad komen een beetje een leuke, gezellige, vrolijke maar ook een leerzame of creatieve dagbesteding te geven. Deze doelgroep gaat mij aan het hart, ik wil dat ze zich gezien, gehoord en begrepen voelen door mij.

  Ondanks dat ik het elke keer weer enorm spannend vind, ben ik ook goed in het praten voor grote groepen mensen. Ik word vaak gevraagd om in verschillende contexten (wel vanuit de eigen belevingswereld) te vertellen over mijn ervaringen op gebied van: werken met vluchtelingen, verslavingproblematiek, suicide, jihadisme en radicalisering, eerwraak, inburgering. Maar ook vanuit privé: ongewenste kinderloosheid, nierschade, of luchtigere onderwerp: een jaartje highschool in de VS. Ik krijg vaak terug van mensen dat ze mijn verhaal indrukwekkend, inspirerend (en waar het past) humoristisch hebben ervaren en dat de boodschap goed over is gekomen.

  En na zo’n dag weer lekker terug naar mijn diertjes ❤️

  Dus dat … heel verhaal geworden.

  Liefs Xx

  10 mei 2019 at 20:55
  • Reply Happy Susan blogger

   Wow wat ben jij een bezige bij zeg en wat een overvloed aan kwaliteiten die je heerlijk kunt inzetten bij je werk en bij de presentaties/organisaties waar je spreekt. Petje af hoor lieverd en hoe mooi dat je van je hobby je werk hebt kunnen maken.
   Mooi ook om te lezen wat je over mij schrijft, dankjewel lieverd.
   Ik had gehoopt op meer reacties, maar merk dat ik op de dagen dat er op Facebook challenges zijn veel minder reacties krijg. Dan zit men veel meer op Facebook te neuzen naar OOTD’s. Nu wil het tegenwoordig dat op maandag én vrijdag dus een challenge is…och ja so be it.
   Er zijn altijd wel dames die wat van mijn blogposts opsteken en hier baat bij hebben. Daar doe ik het voor. Dikke dankjewel knuffels voor je uitgebreide verhaal???

   13 mei 2019 at 19:56
 • Reply Mina

  Zo Susan je hebt een mooi blog gegeven en weet je wat het mooie is hier was ik al over aan het nadenken. Op dit moment heb ik griep dus staat alles op een laag pitje. Eerst weer opknappen en dan ga ik hier weer mee aan de slag! Mooi geschreven en weer inspiratie genoeg voor iedereen! Liefs en dikke knuffel

  11 mei 2019 at 09:27
  • Reply Happy Susan blogger

   Hoe mooi Mina dat het mooi aansluit waar je mee bezig bent. Ja eerst goed voor jezelf zorgen dat is het allerbelangrijkste en van daar uit kun je weer verder gaan als je je beter voelt. Beterschap??

   13 mei 2019 at 19:58
 • Reply Annette Elias

  Een mooie blogpost Susan, en ik heb hem met plezier dan ook nog eens gelezen! Heel herkenbaar! Voor mezelf geld dat ik toch wel mijn geluk en voldoening haal uit het creatieve, het maken en het overbrengen op anderen. En dat dan op een manier dat mensen zich gezien en gehoord voelen. Tussen het knutselen door komen er vaak de meest fantastische gespreksonderwerpen op tafel. Zo bijzonder! Er komt blijkbaar toch iets los door het creatief bezig zijn.
  Verder Susan, die foto in de roze stoel is prachtig! Kan zo in een lijstje!

  16 mei 2019 at 23:36
 • Leave a Reply

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.