Follow:
BeYoutiful, Happy Tante Betsy dresses, Words of Wisdom

Feeling energetic with Susan

Happy Susan blog - Feeling energetic with Susan

Hey girls vandaag een blog over energie krijgen, aanvoelen en hoe er mee om te gaan. Gevoelig voor energie zijn, dat zal toch iets zijn dat velen van ons herkennen. Je komt een ruimte in en je merkt op dat de atmosfeer gespannen is, het voelt zwaar. Of je voelt dat er een enorm vrolijke energie hangt, het voelt heerlijk licht. Dingen die je leuk vind om te doen geven je energie en andersom kan iets wat je niet leuk vind je ook energie kosten. Ik hoop in ieder geval dat je van mijn blogposts altijd energie krijgt.

Happy Susan blog - Feeling energetic with Susan

Gevoelig zijn voor energie kan ook iets zijn wat je helemaal niet herkent, vooral als je nog niet zo bewust in het leven staat. Je bent zo druk je leven te leiden dat je niet bemerkt dat óók jij gevoelig bent voor energie. Probeer eens even stil te staan en bedenk je of je wel eens last hebt van de mensen om je heen. Heb je wel eens gehad dat je gewoonweg uitgeput raakt van een contact met iemand die veel energie vraagt. Dat je er iedere keer tegenop ziet om met diegene af te spreken. Het kan zijn dat het iemand is die veel energie vreet. Vaak zijn het mensen die klagen, roddelen, die alle aandacht naar zichzelf trekken en negatief in het leven staan. Zo’n contact kost je dus energie. Je bent moe, uitgeput en voelt je letterlijk leeg na zo’n ontmoeting. En de ander kan zich dus net energieker voelen na jullie contact.

Happy Susan blog - Feeling energetic with Susan

Andersom werkt dit natuurlijk ook. Je hebt met een goede vriendin afgesproken die heerlijk positief is en goed in haar vel zit en je hebt na je afspraak energie voor tien. Of je gaat naar een meeting met jurkenzusjes en je geniet volop van de heerlijke enthousiaste dames om je heen. Je wordt vrolijk, je krijgt energie, je voelt je heerlijk luchtig. Dit alles komt door de energie die we met ons allen uitstralen. Voor mij is het daarom heel belangrijk om me te omringen door positieve mensen, die krachtig en positief in het leven staan.

Happy Susan blog - Feeling energetic with Susan

Wellicht heb je net als ik de behoefte om in de natuur te zijn. Het doet je enorm goed om door een bos te lopen of heerlijk te genieten van het lopen over het strand langs de zee. Of wandelen langs een kanaal of een meer. Je komt verkwikt thuis na een tijdje heerlijk buiten in de natuur geweest te zijn. In de natuur is de energie eigenlijk altijd goed, tenminste als er rust heerst. Het is echt een moment om je heerlijk op te laden.

Happy Susan blog - Feeling energetic with Susan

Het kan zijn dat je je er nog niet zo bewust van bent wat dit allemaal met je doet. Maar wellicht helpt mijn blog je om beetje bij beetje bewust te worden. Om goed voor jezelf te zorgen en te zorgen dat jij dingen doet waar je energie van krijgt. Dat jij je omringt met mensen waar je energie van krijgt en dat je je leert af te sluiten/af te schermen voor mensen en situaties die energie kosten.

Happy Susan blog - Feeling energetic with Susan

En natuurlijk is dit een leerproces, iets dat je met vallen en opstaan leert. Ik vraag me soms ook wel eens af of ik hooggevoelig ben of niet. Want energie aanvoelen zoals ik hierboven geschreven heb, kunnen we dus allemaal. Maar in welke mate ben jij bewust van de energie om je heen. Hou je armen maar eens in een hoek van 90 graden en beweeg je handen heel langzaam dichter naar elkaar. Het kan zijn dat je al in een mum van tijd voelt alsof er een massa is, dat je ze niet zomaar dicht tegen elkaar aan kunt drukken.

Happy Susan blog - Feeling energetic with Susan

Jaren geleden toen ik deze oefening heb ervaren kon ik voelen alsof er een bal tussen mijn handen zat. Je kunt er een beetje mee spelen en je handen ook langzaam weer naar buiten en naar binnen bewegen. Vandaag bemerk ik zelfs dat ik nog niet eens zover kom, dat mijn handen al ophouden op zo’n 50 cm afstand van elkaar. En omdat ik op mijn rug in bed lig, voel ik zelfs de energie in mijn buik. Omdat ik daar mijn handen naar elkaar toe breng. Ik krijg er zelfs buikpijn van…ik zit dus ook meteen in mijn energieveld.

Happy Susan blog - Feeling energetic with Susan

Je kunt jouw energieveld ook merken als mensen op je af komen lopen. Iemand waar je je prettig bij voelt die kun je dichter bij je verdragen dan een vreemde. Je herkent het vast wel dat een vreemde op je afloopt en dicht voor je wilt komen staan en dat je dan het liefst een pas terug zet. Iemand die naast je komt staan is vaak een ander verhaal, dat kun je soms beter verdragen.

Happy Susan blog - Feeling energetic with Susan

Ook herken je vast wel dat als je je hobby uitoefent dat het ook energie op levert. Dingen die je leuk vind om te doen geven je energie, je voelt je er letterlijk energieker onder. Daarom is het natuurlijk ook wel heel fijn als je werk doet wat je leuk vind. Of dat je in ieder geval hele fijne en leuke collega’s hebt, dat maakt het allemaal zo veel fijner.

Happy Susan blog - Feeling energetic with Susan

Ik kies er dus zelf steeds vaker bewust voor om iets wel te doen of juist niet te doen. Mij zul je geen journaal meer zien kijken, dat komt bij mij veel te hard binnen. Ik kijk sowieso nog maar zelden gewone televisie en kijk vooral Netflix. Geef mij maar een serie of een film, het moet ook niet te eng zijn. Ik zal ook nooit horrorfilms kijken, terwijl ik dus wel van detective series enzo houdt. En om je natuurlijk super goed te voelen is een komedie uitermate geschikt.

Happy Susan blog - Feeling energetic with Susan

Als ik ergens heen ga waar een grote menigte is, scherm ik me van te voren af door een koepel van licht om me heen te visualiseren. Vroeger bedacht ik me een hoelahoep om me heen met allemaal bloemen. Het helpt echt om je te leren afschermen zodat niet alles even hevig binnen komt.

Happy Susan blog - Feeling energetic with Susan

En dit kun je ook op het moment doen dat je merkt dat iemand energie uit je trekt en enorm aan het zeuren is en je er dus last van krijgt. Hup zet in gedachten zo’n ‘glazen stolp’ van wit licht om je heen of een regenboog aan kleuren. Ga er eens mee spelen en help jezelf te beschermen.

Happy Susan blog - Feeling energetic with Susan

Herken jij dit ook, merk jij ook dat je gevoelig bent voor energieën van anderen of wie weet zet mijn blogpost je wel aan het denken. Wellicht ga je na deze blogpost wel op merken wat je energie kost en wat je energie oplevert. En natuurlijk herkennen we ook allemaal dat we vrolijk worden van onze Tante Betsy jurkjes en outfits. Ook die kunnen je energie geven ;). Vandaag koos ik voor een heerlijke warme jurk, Dress Pepper Solid Gold en later op de dag deed ik er ook mijn Sporty Jacket Gold bij aan. Ik kijk letterlijk naar een hele zonnige outfit waar ik blij van wordt.

Happy Susan blog - Feeling energetic with Susan

Lots of love from Susan

Share:
Previous Post Next Post

You may also like

19 Comments

 • Reply Tamara

  Leeve sjat, iech hub zoe weinig puf te reageren mer maak heij tog een oetzundering veur, deze kump bes binnen, sjus zoe es de aandere blogs huur 😉 mer deze net evekes get mier….
  Wat bis diech op de gooie weeg en wat deis ze ut tog good, hub bewoondering veur diech wie ze alles deis en aandere handvaate oan reiks.
  Sjoen en leef mins bis diech ?

  Dikke poene en knoevels ❤️

  3 april 2019 at 19:43
  • Reply Happy Susan blogger

   Leeve Tamara ‘toevallig’ dacht ik vandaag nog aan je/jullie hoe het met jullie zou gaan toen ik aan de wandel was. Wat fein um vaan dich te huure leeve. Jao dat is wat bij mich pas hè inspireren en motiveren, en och neet eederein heet d’r get met mèr dat gief niks. Fein um te leeze dat ut get met dich deit leeve. Dikke knoevels vaan miche en veul betersjap veur dien menneke??

   3 april 2019 at 20:51
 • Reply Caro

  Mooi geschreven Susan en zo waar! Energie is echt overal en je kan je er meer bewust voor maken. Super interessant. Energie zit volgens mij ook in kleuren. Je straalt geweldig mooi in deze gele dress?

  3 april 2019 at 19:56
  • Reply Happy Susan blogger

   Ja energie zit echt overal in en ja zeker ook in kleur, daarom zijn we er ook zo gek op hè. Maar in nog zoveel meer dingen, ik kan er nog wel een paar blogs over schrijven hihi. Zag dat het alweer een lange blogpost is geworden bij publiceren, maar dat krijg je als je ergens enthousiast over bent whahaha. Dankjewel, ja dit is een van de weinige effen jurken waar ik nog steeds erg enthousiast over ben. Echt een toppertje???

   3 april 2019 at 20:55
 • Reply chucky1012

  Zo mooi en zeer interessant ??
  Prachtige foto’s.
  Leuke poster aan je schutting.
  Zo mooi staat de vest bij je dochter….

  Een fijne avond ?

  3 april 2019 at 19:58
  • Reply Happy Susan blogger

   Ja leuk is die mooie Tante Betsy tuinposter, ik heb hem vandaag opgehangen en ben er blij mee. Ja dochterlief was buiten onder het afdak aan de slag en ik had zoiets heb je niet even een vest nodig. Deze gebreide vesten van Tante Betsy staan haar ook prachtig en passen haar ook nog eens goed. Ik heb van die vesten een eSje en dochterlief kan die heerlijk dichtdoen. Ik draag ze liever open???

   3 april 2019 at 20:58
 • Reply Alexandra

  Heel herkenbaar wat je schrijft. Ik voel energie altijd en overal. En die stap terug, ja die doe ik bij een bepaald persoon heel vaak. Maar die stapt dan vervolgens weer naar voren. Heel vervelend vind ik dat. Ik merk ook dat sommigen me energie laten lekken en anderen geven energie. En ik voel sfeer feilloos aan. Vind ik niet altijd gemakkelijk om mee om te gaan al kan het ook enorm helpen. Ik voel het ook als mensen niet oprecht zijn en voel het als ik word gewaarschuwd. Het is ook een heel mooie, waardevolle kwaliteit. Dat intuïtieve is me heel wat waard. Daar wil ik naar te luisteren, al komt het wel eens voor dat ik denk, het signaal was er, maar ik heb er toch niet (voldoende) naar geluisterd. Maar ja, het kan niet altijd perfect zijn/gaan, toch? Al doende leer je.

  3 april 2019 at 20:13
  • Reply Happy Susan blogger

   Jazeker al doende leert men en wat mooi dat je steeds beter aanvoelt wat jou goed doet en ook wat of wie niet. Mooi om te lezen wat je allemaal schrijft, wie weet de volgende keer toch zorgen voor bescherming zodat je minder last hebt van mensen die energie kosten. Luister maar naar je intuïtie en voel maar wat goed voor jou voelt. Knuff??

   3 april 2019 at 21:02
 • Reply Botsy

  Zo ontzettend herkenbaar dit! Bedankt voor je tip om je gedachten in zo’n ‘glazen stolp’ te doen van wit licht om je heen of een regenboog aan kleuren. Dat ga ik proberen ?
  Als je wilt weten of je hoog sensitief bent kun je een testje doen op de site van hsp. Op die site kun je ook heel herkenbare dingen lezen allemaal, ten minste voor mij. Maar wellicht ook voor jou ?

  3 april 2019 at 20:16
  • Reply Happy Susan blogger

   Ja die tests ken ik, alleen heb ik natuurlijk ook een niet aangeboren hersenletsel en daardoor wordt je ook nog eens extra sensitief en overprikkeld. Ik weet wel dat ik voordat ik mijn beroerte heb gekregen ook al gevoelig was voor energieën van anderen. Ook door mijn jeugd heb ik geleerd om stemmingen aan te voelen, maar ook heb ik het idee dat ik me bewust heb afgesloten voor veel gevoelens. Eigenlijk maakt het ook niet zoveel uit voor mij of ik het wel of niet ben en in welke mate, ik herken er genoeg van. En ben nu al jaren aan het werk om meer vanuit mijn gevoel te leven en te luisteren naar mijn intuïtie???

   3 april 2019 at 21:06
 • Reply Annelies van der Valk

  Zo herkenbaar wat jij schrijft. Ik had een vriendin die ook altijd alles uit mij zoog. Ik vind het dus niet erg dat het contact verbroken is( wat niet aan mij lag). Ik heb ook wel eens bij mensen op visite gezeten waar ik het liefst gillend wilde wegrennen. Daar hing een hele enge nare sfeer. Dus ja ik weet wat het is om dingen aan te voelen. Wist toen nog niet hoe je jezelf daar voor moest afsluiten nu gelukkig wel. Fijne avond liefs Annelies

  3 april 2019 at 20:36
  • Reply Happy Susan blogger

   Graag gedaan Annelies, ja het is wel belangrijk om je op zulke momenten goed af te schermen. Dan kun je het beter handelen en kost het je niet zoveel energie. Ja sommige relaties verdwijnen vanzelf uit je leven omdat ze niet goed voor je zijn, maar soms zijn die er ook omdat we er iets van moeten leren. Leren voor onszelf op te komen, beter voor onszelf te zorgen en duidelijk grenzen te stellen. Ga er maar heerlijk mee aan de slag???

   3 april 2019 at 21:10
 • Reply monique den boer

  Lieve Susan, heel herkenbaar jouw verhaal, mijn dochter en ik zijn allebei heel gevoelig en ik zie het als een soort gave maar soms wordt ik er ook erg moe van. Ik zie letterlijk iedere verandering aan iemand, zijn huis of omgeving zoveel indrukken die bij me binnenkomen vroeger op de lagere school kwam alles bij me binnen behalve wat de juf of meester uitlegde. Toen wist ik nog niet was hsp betekende nu ben ik soms blij met deze gave en mijd ik mensen of familieleden die me leeg zuigen. Sinds ik dat doe ben ik een stuk relaxter geworden. Mijn energie haal ik uit mijn huis, mijn huis mooi maken dingen opknappen en klusprojectjes heerlijk om te doen. Maar natuurlijk ook uit jouw blog. Lieve groetjes van Monique den Boer uit Dordrecht.

  5 april 2019 at 03:14
  • Reply Happy Susan blogger

   Wat fijn Monique dat je nu beter met je hooggevoeligheid en hoogsensitiviteit weet om te gaan. Ja je kunt het inderdaad soms ook echt als een last voelen. Hoe beter je er mee om leert gaan, hoe meer het ook een gave wordt en je er ook de voordelen van kunt gaan zien. En mooi ook dat je steeds beter weet waar je energie van krijgt. Geniet er heerlijk van lieverd. Knuff??

   10 april 2019 at 08:45
 • Reply mina

  Lieve Susan, heel herkenbaar. Pas nog op een feestje hing een hele nare sfeer dat ging ook fout er kwam ruzie! Was ook weer boos op mezelf dat ik niet was weggegaan direct al toen ik dat sfeertje voelde. Ben nu 49 jaar en soms nog steeds dat verlegen meisje vanbinnen! Het word tijd dat ik naar mijn gevoel ga luisteren elke x negeerde ik het en achteraf dacht zie je wel toch goed aangevoeld. Dat is iets waar ik me de komende tijd op wil gaan focussen luisteren naar mijn gevoel. Ook ga ik de glazen stolp proberen of eerst de hoepel met bloemen. Mijn vriendin zei dit al tegen mij toen ik 14 jaar was! Ik vind deze blogs heel fijn elke x leer ik er weer wat van en denk er goed over na. Top! Dikke knuffel

  9 april 2019 at 09:35
  • Reply Happy Susan blogger

   Graag gedaan lieverd fijn om te horen. Ja het is heel belangrijk om naar je gevoel, naar je intuïtie te luisteren. En weet je lieverd de eerste stappen zijn al gemaakt doordat je je er bewust van bent dat je er niet altijd even goed naar geluisterd hebt. Vanaf nu gaat het steeds makkelijker om er naar te luisteren en te handelen. Het zal vast ook nog wel wat weerstand gaan geven in je omgeving, maar blijf vooral luisteren naar waar jij blij van wordt. You can do it! Knuff??

   10 april 2019 at 08:49
 • Reply Annette Elias

  Ja, ook weer herkenning, ik heb zeker bepaalde mensen die energie kosten, en voel aan als er iets niet in de haak is met iets of iemand… Daarentegen zorgt het ook voor mooie en waardevolle contacten. Ik zie gevoeligheid als een kado, maar soms is het ook een beetje lastig…

  17 april 2019 at 11:22
 • Reply Claudia

  Ik herken het zo goed alleen wanneer er iets gebeurt dan neig ik het nog bij mezelf te zoeken waardoor ik nog verder van mezelf af ga staan. 2 maanden geleden uiteindelijk erkent en geaccepteerd dat ik hooggevoelig ben en er viel een berg met last van mij af joh. Ik voelde mezelf weer compleet en wat een rijkdom. Op dit moment loop ik steeds vast, ik hou vocht vast, gespannen lichaam en ik raak spontaan in de stress wanneer ik de buurvrouw en haar nieuwe vriend zie alleen weet ik niet waarom. sws zie ik momenteel heel vaak en help ik een enorm zeurend venijnig sprekend persoon waarbij ik mogelijk steeds meer in mezelf kruip bij elk klaagmoment, ik wil en kan het niet meer horen, dit zijn ook de momenten dat ik vocht vasthou en de zwaarte letterlijk aan mijn lijf hangt. Ik heb het over mijn moeder en ik vroeg mij gisteren ook echt af hoelang ik dit in godsnaam in stand ga houden. Jaren terug echt mijn pad gevolgd en keuzes voor mezelf gemaakt en afstand gehouden maar inmiddels weer meer contact omdat haar man in een verzorgingshuis woont en sorry maar ik heb gewoon niks met haar. Ik poog nog wel maar zo goed als nooit een spontane reactie. Ik begrijp waar het bij haar vandaan komt Alleen “moet” ik stoppen met het verplicht voelen om contact te houden. Ik ga nu slapen😁💕

  2 juni 2021 at 01:34
  • Reply Happy Susan blogger

   Sorry Claudia ik zag nu pas je reactie in mijn mailbox. Ik hoop dat je wat hebt aan de tips die ik gaf om je hier beter tegen te beschermen.
   Zorg iedere ochtend dat je jezelf goed grond, voeten op de vloer en voorstellen dat er wortels uit je voeten de grond in gaan als een boom zo sterk. Dat is stap een en heel belangrijk. Wandelen in de natuur kan ook heel goed helpen.

   Daarnaast zijn het nu eenmaal mensen die je niet zomaar uit je leven kunt loslaten. Dus zorg dat je je goed gaat beschermen. Zet in gedachten een koepel van licht om je heen. Een regenboog aan kleuren of alleen wit of goud licht. Ga er eens mee spelen en ga ervaren wat voor jou werkt. Zet je zelf in feite in een energetische cocon waardoor je wel nog gewoon contact kunt hebben, maar waarbij je jezelf wel beschermd.

   In mijn meest recente post verwees ik ook naar een andere post waarin je koorden kunt doorsnijden in de avond of op momenten dat je uitgeput bent. Dus check dat en doe dat dus zeker ook ‘s avonds of meteen na zo’n contact.

   Heel veel succes met deze technieken! Warme groetjes van Susan

   5 juni 2021 at 09:40

  Leave a Reply

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.