Follow:
BeYoutiful, Happy Tante Betsy dresses, Words of Wisdom

Family matters with Susan

Hey lieverds vandaag staat familie centraal in mijn blogpost en ook in mijn eigen leven. Terwijl ik dit typ ben ik helemaal alleen thuis hoor, maar mijn dag draait wel om familie. Mijn familieleden die nog leven, overleden dierbaren, maar ook voorouders die ik nooit gekend heb. We drukken allemaal onze stempel op onze toekomst, op de mensen om ons heen. Wat laat jij achter en hoe ben jij beïnvloed door jouw familie en voorouders.

Vandaag had ik weer een spirituele coachingsessie met Carola van Light Wings of Love. Omdat ik niet bij haar in de buurt woon, doen we deze sessies via ‘Facetime’. Vandaag ging de sessie over familieopstellingen, Carola deed dit op geheel eigen wijze. Ik ben er niet bekend mee en liet het gewoon gebeuren. Wat zo mooi was dat op het einde duidelijk werd, dat ik mag gaan werken aan de vrouwenlijn in onze familie. Wat heb ik niet meer nodig, wat is niet van mij, maar van mijn moeder, of mijn oma en allen die voor haar kwamen en dit in onze lijn hebben meegegeven.

Ik ben trouwens in niemand zijn energie gaan staan (van mijn familieleden of zo), het was allemaal van mezelf waar ik vandaag aan heb mogen werken. En waar Carola me meer duidelijkheid in heeft gegeven door haar observaties. En dat vind ik keer op keer zo bijzonder dat het zo mooi aansluit waar ik mee bezig ben en wat er op mijn pad komt.

Zo trok ik vanochtend al de kaart Familie van mijn engelenorakelkaarten set, Dagelijkse leiding van de Engelen. Ik dacht dat die kaart me wat te zeggen had over mijn familie die nog in leven is. En ik visualiseerde blauw licht naar mijn familieleden, middels een Lemniscaat, een liggende acht.

Eerst naar mijn vader want die had gisteren een hypo met een bloedsuiker van 3.1, gelukkig was mijn broer op bezoek en die heeft 112 gebeld. Daarna verbond ik me met manlief, die was vorige week thuis van zijn werk en kon vandaag wel wat extra energie gebruiken. Dochterlief en haar vriend, mijn moeder en mijn broer kwamen natuurlijk ook aan de beurt.

Oh lieverds ik merk dat ik niet krijg gedeeld wat ik had willen delen. Ik ben erg moe, ik was vanochtend al vroeg wakker, om 4.24 uur en kwam niet meer terug in slaap. Gisteren hetzelfde geval vanaf 4.44 uur. Het is weer volle maan tijd en mijn lijf herkent dit al een paar dagen voorafgaand. Gelukkig heb ik uiteindelijk wel vanmiddag nog een uurtje of zo kunnen slapen. Ik hang nu ook nog in bed…eigenlijk zou ik ook niet met een blogpost bezig moeten zijn…maar gewoon heerlijk rusten en niks doen.

Opeens weet ik wat ik mee geef en wat ik aan het leren ben. Leren goed voor mezelf te zorgen. Wij vrouwen hebben aangeleerd gekregen om altijd klaar te staan voor de ander. Om onszelf opzij te zetten, om onze behoeften minder belangrijk te maken. De man kreeg bijvoorbeeld altijd het grootste stuk vlees. Dit heb ik meegekregen in mijn opvoeding, de ander gaat voor. Ik ben al jaren aan het leren om beter voor mezelf te zorgen. Het is ook niet voor niets dat ik een beroerte kreeg, er werd letterlijk aan de handrem getrokken van bovenaf.

Lieverds ik ga kijken wat deze week gaat brengen en in welke mate ik moet leren om nog beter voor mezelf te zorgen. Het is in ieder geval weer de tijd van loslaten, van bezinning, van introspectie. Lieverds zorg goed voor jezelf, ja die boodschap komt hier vaker terug. Dat is mijn levensles en wie weet vast ook de jouwe. Wees lief voor jezelf!

Tante Betsy Dress Zoe Fish Red - Happy Susan blog

Vandaag draag ik trouwens Tante Betsy Dress Zoe Fish Red die ik met korting heb kunnen kopen bij Seventy One in Hasselt. Ik heb vandaag een make-up loze dag…ik had nog in bad gewild. Wie weet ga ik dat wel nog doen of ik doe verder helemaal niets. Nou ja vergis je niet, ik ben na het typen van een blogpost nog wel een uur bezig met foto’s enzovoort. Over een paar weken gaan we op vakantie en dan post ik denkelijk alleen nog maar op mijn Facebook pagina’s. Wie weet al wat eerder…en ga ik nog een paar keer live. Jullie gaan het zien…ik zal vandaag ook wat familie foto’s in het bericht zetten ;).

Tante Betsy Dress Zoe Fish Red - Happy Susan blog bij Seventy One in Hasselt

Oh ja Dress Zoe Fish Red staat nu ook in de webshop van Tante Betsy te koop, in de sale. Hij valt heel mooi in de halslijn die dichtgestikt is. Ik draag haar gewoon mijn eigen maat.

Lots of love from Susan

Share:
Previous Post Next Post

You may also like

8 Comments

 • Reply Rebelle van Reymerswael (dichter met een knipoog)

  Doe zoveel mogelijk dingen waar je blij van wordt. Je mag gerust de boel, de boel laten. Ik heb daar een grappige positieve quote voor:
  HET ZONNETJE IN HUIS
  Met een stralende lach, manoeuvreer ik me door de puinhoop in mijn huis.
  Mijn karakter is opgeruimd!

  Liefs Rebelle

  15 juli 2019 at 20:14
  • Reply Happy Susan blogger

   Whahaha heerlijk Rebelle’s. I love it. Dankjewel lieverd voor je mooie gedichten en je positieve quotes. Dikke dankjewel knuffels??

   15 juli 2019 at 20:45
 • Reply chucky1012

  Prachtige dress en welk merk slippers had je erbij aan?
  Leuk opvallende kleur slippers.
  Heel fijn om te doen wat jij wilt en de boel de boel te laten als jij wilt.
  Prachtige familie foto´s.
  Zo leuk om te zien…..
  Weer een fijne post….

  Xoxo

  15 juli 2019 at 20:37
  • Reply Happy Susan blogger

   Oh die slippers zijn van Flair, je weet wel van dat magazine. Ik kocht ze vorige week op de rommelmarkt voor €1?
   Ik had wel behoefte aan een paar leuke lekkere slippers. Zag dat weekend sowieso veel gave retrolook items van Flair op de Belgische rommelmarkt. Ze gaan in ieder geval heerlijk mee op vakantie?❤️? Knuff??

   15 juli 2019 at 20:47
  • Reply Doortje

   Mooi hoe dan alles weer samenkomt. Take care! ?

   19 juli 2019 at 22:54
 • Reply Caro

  Toch afgemaakt je blogpost. Is ook wel goed, dan heb je je gedachten geordend en plaats je alles weer beter. En ja, ik herken het werk dat je na het schrijven van de tekst nog hebt… de foto’s plaatsen, de layout blijven checken, de tekst corrigeren op schrijffouten, liflafjes erbij etc… Ik vind het ook wel superleuk om te dien maar niet met tijdsdruk….

  15 juli 2019 at 21:47
  • Reply Happy Susan blogger

   Hihi ja helemaal waar Caro toch mijn blogpost kunnen afmaken en zo heb ik het voor mezelf ook als sluitend geheel.
   Het voelde gewoon niet goed om zo’n blogpost te hebben die half af was of waar je dan toch niet tot de kern komt. Maar ik was zo moe en had nog zoveel te vertellen, maar het is gelukt en ook dat is goed zorgen voor mezelf.
   Zo kon ik het loslaten en later op de avond heb ik nog op vellen papier, die gebruikt waren voor de familieopstellingen, geschreven wat ik allemaal wilde loslaten. Vannacht eindelijk weer beter geslapen en dat voelt ook goed. Zo heb je tenminste wat energie om iets te doen of gewoon lekker het bos in te gaan. Dankjewel voor je reactie lieverd. Knuff??

   16 juli 2019 at 06:17
 • Reply Neeltje

  Prachtige jurk en deze staat je dan weer geweldig. Denk om jezelf. Goed voor jezelf zorgen klinkt makkelijker dan het is door al hetgern je meekrijgt van je omgeving. Maar wel zo belangrijk!

  16 juli 2019 at 23:20
 • Leave a Reply

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.