Follow:
Happy Tante Betsy dresses, Outfit of the day, Tante Betsy

Enjoying Maastricht with Susan

Hey girls vandaag ben ik samen met dochterlief naar Maastricht geweest. Ik maak er daarom weer een gezellig kwebbelblog van. Ook ontmoeten we mijn moeder in het centrum van Maastricht, bij de winkel Jouw Marktkraam Maastricht in de Jodenstraat. Daar kwam ik jurkenzus en Tante Betsy girl Petra tegen. Lees je gezellig mee…

Vandaag was weer onze halfjaarlijkse controle bij de tandarts in Maastricht en samen met dochterlief maak ik er meestal een leuk uitstapje van. Het voelt altijd goed om weer door onze geboortestad te wandelen. Ik heb er toch 39 jaar van mijn leven gewoond, dochterlief 13 jaar. Ik ben dus een geboren en getogen Mestreechse (oet Wieck) en ik voel me dan ook trots op Maastricht. En natuurlijk heeft Wijck mijn hart gestolen. Dat is de wijk tussen het station en de oude Maasbrug.

Omdat mijn moeder per 1 juli bij Jouw Marktkraam Maastricht een kraam heeft gehuurd en spulletjes te koop heeft, gingen we daar eerst heen. Wellicht ken je het concept al, dat er diverse ‘kramen’ zijn van allemaal verschillende verkopers. In Maastricht vind je tweedehands spullen afgewisseld met nieuwe spullen en zelfgemaakte spullen. Mijn moeder verkoopt er antiek en curiosa. Dit verkocht ze vroeger ook op de Antiek- en vlooienmarkt in Wijck. Op die markt heb ik vroeger als tiener ook staan te verkopen ;).

Ik zag al snel de spulletjes van Petra. We liepen namelijk eerst naar boven om een kop koffie/thee te drinken. Onder de naam Peetje’s Favorieten verkoopt Petra biologisch, duurzaam en eerlijke baby- & kinderspullen. En daarna herkende ik haar ook, ze stond beneden aan de kassa. Deze keer niet in een Tante Betsy dus niet zo snel herkenbaar. Ik heb haar twee keer eerder kort ontmoet in Heerlen. Ze herkende mij natuurlijk meteen whahaha ;).

We gingen na het koffie en thee drinken naar de benedenverdieping waar mijn moeders kraam is. Leuk om spullen te herkennen die ik uit ons huis ken of van de verkoopwaar van vroeger. Ik hoop dat ze goed gaat verkopen en wekelijks nieuwe spulletjes kan gaan brengen. Dat ruimt lekker op en zo heeft ze dan toch weer haar eigen ‘kraampje’ en kan ze toch gezellig blijven handelen.

We keken nog even verder rond en ik herkende van een afstand meteen een Tante Betsy jurk. Dat moet dan vast ook een kraam van Petra zijn ;). Er hing ook nog een Tante Betsy shirt. Er is nog geen Tante Betsy verkooppunt in Maastricht, maar het kan dus zomaar zijn dat je dus bij Jouw Marktkraam Maastricht wel iets leuks van onze Tante kunt gaan scoren.

Daarna gingen we nog even naar een schoenenzaak waar ik eind maart, een paar groene Just Say Wizz sneakers heb gepast. Nu was er sale en ik wilde toch even kijken of ze de sneakers nog hadden. Ze bleken ze niet meer in Maastricht te hebben in mijn maat, maar wel nog in Sittard. Dus even een maat 39 gepast, maar dan in het geel. En yess ik kon ze in Maastricht betalen en dan zouden ze vanuit de winkel in Sittard aan me toegestuurd worden. Super service zo! Stiekem vind ik de gele toch ook wel gaaf. En ze staan super leuk bij Dress Sports Over The Top Green. Dus wie weet komen die er ook nog ;).

Na onze lunch bij bakker Bart gekocht te hebben. Zijn we die gaan opeten in het park. En zijn we door het stadspark naar de tandarts gelopen. Een heerlijke wandeling en zo leuk om van al het moois in onze geboortestad te genieten.

Ik hou van de mooie oude gebouwen, de mooie natuur. Ook al woon ik niet meer in Maastricht, ik hou van Maastricht! En ben dankbaar voor een gezellige dag samen met dochterlief en we hebben ook nog even mijn moeder gezien ;).

Lots of love from Susan

Share:
Previous Post Next Post

You may also like

11 Comments

 • Reply Bouke

  Nog nooit in Maastricht geweest? steeds komt t er niet van… toch maar ns doen.
  Lekker gelezen en genoten van je foto’s.
  Qualitytime zo, heerlijk

  3 juli 2019 at 19:36
 • Reply chucky1012

  Zo een leuke en zeer gezellige dag ??
  Fijn dat je een TB fan tegengekomen was.
  Wat goed dat je moeder dit nog doet.
  Goed idee om op deze manier spullen te verkopen om een goed opgeruimd huis te maken….
  Jullie hebben alle 3 dezelfde lach….
  Prachtige sneakers had je gekocht.
  Geeft niets dat je ze opgestuurd krijgt.
  Goede service dat het op die manier geregeld kan worden ???

  Een fijne avond Xoxo

  3 juli 2019 at 19:40
 • Reply Caro

  Maastricht is een prachtige stad! Jaren geleden een lang weekend met Onno doorgebracht. Heel fijn❤️

  3 juli 2019 at 20:00
  • Reply Willeke

   Geweldige mooie sneakers Susan! Kun je ze ook online ergens kopen?

   4 juli 2019 at 12:59
   • Reply Happy Susan blogger

    Even op googlen Willeke daarom heb ik er ook de volledige merknaam bij geschreven ;). Succes!??

    4 juli 2019 at 13:07
 • Reply Jacqueline Harbers

  Maastricht is een prachtige stad! Kom we te weinig, maar alle keren dat ik er geweest ben genoten van de sfeer, de prachtige gebouwen, de gezelligheid en de gemoedelijkheid van de stad! Aan je foto’s en je verhaal af te lezen hebben jullie een geweldige dag gehad ?… voor nu een hele fijne avond lieverd ?

  3 juli 2019 at 20:46
 • Reply Annette

  Wat een heerlijke dag! En ook ik als noordwesteling vind Maastricht een heerlijke stad! Wat ben je heerlijk geslaagd voor je sneakers zeg! Groen en geel vind ik beiden erg gaaf. De blauwe die je aanhad trouwens ook! Ik ben nog steeds op zoek! Tot nu toe geen succes helaas. Nu lekker nagenieten he!

  3 juli 2019 at 21:12
 • Reply Jacqueline Aarts

  Leuke kwebbelpost weer. Jouw marktkraam in Maastricht is echt heel leuk, was er laatst ook met mijn moeder. Goed om te weten dat Petra een jurkenzusje is, heb haar kleding bewonderd daar. En de lunch heb je bij een vriendin en oud collega van mij gekocht. Zij runt samen met haar man de bakkerij in Wijck en centrum Maastricht. Heerlijke blog, heerlijke dag met heerlijk weer ?

  4 juli 2019 at 08:02
 • Reply MIna

  I luv Maastricht! Als kind kwam ik er elk jaar dan gingen we op vakantie in Gulpen en deden we altijd wel een dag Maastricht. Ook ben ik er keer met mijn zus en vriendin een heerlijk weekend geweest! Heerlijk dagje zo met je dochter! En dan heerlijk koffie drinken ook met je moeder erbij.En dan ook nog prachtig weer in je mooie outfit deze staat je ook super! Het is dat ik de wintercollectie heb gezien want eigenlijk wil ik deze Over de Top jurk ook nog maar ja moet keuzes maken (klein budget). Dikke knuffels

  4 juli 2019 at 08:38
 • Reply Happy Susan blogger

  Hey lieverds dankjewel voor jullie lieve reacties. Ik hou het maar weer bij een algemene reactie (heb wel even op de vraag van Willeke gereageerd ?).
  Ik ben vandaag heerlijk in genietstand en net terug van een heerlijke boswandeling langs het stuwmeer. Nu in relaxstand en straks naar mijn afspraak met de psycholoog. Dikke dankjewel knuffels??

  4 juli 2019 at 13:10
  • Reply Doortje

   Klinkt als een heerlijke dag! Ziet er leuk uit, dat marktkraamwinkeltje. Toch ook maar eens naar binnen lopen!

   Ik ga net als Willeke googlen ?Zijn de just say wizz sneakers jouw vaste merk? Je hebt altijd van die vrolijk gekleurde sneakers, superleuk! ?
   Fijn weekend!

   5 juli 2019 at 17:20

  Leave a Reply

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.