Follow:
Happy Tante Betsy dresses, Happy thoughts, Sneak Peek

Enjoying dot painting with Susan

Happy Susan blog - Enjoying dot painting with Susan - Tante Betsy Dress Sporty Dots Red stippen met textielverf

Hey lieverds ik vertelde gisteren al in mijn outfitpost op mijn ‘365 days of happy Tante Betsy dresses’ Facebook pagina dat ik weer creatief ben met een Tante Betsy jurk. Ik ben weer aan de slag gegaan met textielverf en ben mijn jurk, Dress Sporty Dot Red, gaan stippen. Nu moet ik wel eerlijk toegeven dat ik me gaande weg aan het bedenken was of ik de jurk niet beter met textielverf in de wasmachine had kunnen verven. Vandaag laat ik zien hoever ik al gekomen ben met mijn project en hoe het er uit gaat zien.

Happy Susan blog - Enjoying dot painting with Susan - Tante Betsy Dress Sporty Dot Red & Zippie Rain Black

Van het weekend waren we in Duitsland en heb ik een potje textielverf gekocht bij Junghans Creativshop in Aken. Wow wat een heerlijk grote creatieve winkel is dat. Het was de eerste keer dat we er waren en eigenlijk waren we er voor manlief die op zoek was naar iets. Ik kwam opeens textielverf tegen en bedacht me dat ik dat eens kon proberen om mijn polkadotjurk mee te stippen. Ik had thuis al diverse textielstiften getest aan de binnenkant van de zoom, maar ze waren het net niet qua kleur wat ik wilde.

Happy Susan blog - Enjoying dot painting with Susan - Tante Betsy Dress Sporty Dots Red stippen met textielverfHappy Susan blog - Enjoying dot painting with Susan - Tante Betsy Dress Sporty Dots Red stippen met textielverf

Gisteren heb ik dan een eerste begin gemaakt met het stippen met textielverf. Wat een monnikenwerk is dat al die stipjes inkleuren, maar de beige stippen op de jurk waren me te saai. Alhoewel ik gek ben van zippies en van rode jurken, bleef deze polkadot jurk hangen en maakte me niet blij. Daarom ook dat ik het plan bedacht om te stippen een andere kleur te geven.

Happy Susan blog - Enjoying dot painting with Susan - Tante Betsy Dress Sporty Dots Red stippen met textielverf

Happy Susan blog - Enjoying dot painting with Susan - Tante Betsy Dress Sporty Dots Red stippen met textielverf

En natuurlijk was roze een van de eerste kleuren waar ik aan dacht. Ik vind roze met rood gewoon een super mooie combinatie. Het zijn beide mijn favoriete kleuren. Ik had het dus al eerder uitgetest met textielstiften en het was nu ook wel de vraag of de kleur me zou bevallen. Het potje verf, in de kleur Raspberry, koste maar € 4,49 dus die gok wilde ik wel wagen. Nu is de uiteindelijke kleur toch weer lichter als gehoopt, toch bevalt me deze kleur wel. Alleen ben ik er nog wel even zoet mee en heb ik nog een tweede potje verf nodig ;).

Happy Susan blog - Enjoying dot painting with Susan - Tante Betsy Dress Sporty Dots Red stippen met textielverf

Happy Susan blog - Enjoying dot painting with Susan - Tante Betsy Dress Sporty Dots Red stippen met textielverf

Het is wel heel erg zen om te doen en heerlijk rustgevend, net zoals het stippen van porselein. Alleen heb ik toch maar besloten om er geen patroon in te stippen, ik had er het liefst een leuk bloemetjes patroon van gemaakt. Ik kon niet zo 123 een leuk patroon in de stippen ontdekken en heb het daarom ook maar los gelaten. Ook zou dat betekenen dat ik meer kleuren nodig heb. Terwijl ik toch wel heel blij ben met deze rood roze combinatie. Ik zal deze polkadotjurk straks vast vaker gaan aandoen, nou ja in ieder geval met koud weer ;).

Happy Susan blog - Enjoying dot painting with Susan - Tante Betsy Dress Sporty Dots Red stippen met textielverf & Dress Sporty Cherry Blossom Black

Vandaag draag ik ook een leuke zippie jurk, Tante Betsy Dress Sporty Cherry Blossom Black (AW2017) wel een jurk waar ik nog steeds heel blij van wordt. Ik ben gek op de bloesemprintjes van Tante Betsy. Gisteren had ik de Zippie Rain Black (AW2018) aan, een jurk die me wat minder trekt. Wie weet ga ik die ter zijner tijd ook nog wel eens pimpen. Alhoewel gisteren werd ik wel blij van de combinatie met mijn zelf geverfde Clumpy’s laarzen.

Nou lieverds als Dress Sporty Dot Red (AW2018) klaar is ga ik daar natuurlijk een foto van delen. Ik ga ervan uit dat ik daar nog een aantal keer van kan genieten, voordat het echt tijd is voor het dragen van mijn zomerjurkjes. Ik draag altijd in de wintermaanden mijn jurkjes met lange mouwen en driekwart mouwen. Zo geniet ik gewoon van al het moois in mijn kast met winterjurkjes.

Happy Susan blog - 365 days of happy Tante Betsy dresses

Natuurlijk verheug ik me ook op die gave SS2020 zomercollectie en al mijn ‘oudere’ Tante Betsy zomerjurkjes. Jacqueline en ik gaan morgen naar een of twee Tante Betsy verkooppunten in Noord Limburg jurkjes passen en een fotoshoot doen. Vrijdag laat ik daar dan weer meer van zien in mijn blogpost.

Happy Susan blog - 365 days of happy Tante Betsy dresses - SS2020 Tante Betsy verkooppunten

Lots of love from Susan

Share:
Previous Post Next Post

You may also like

10 Comments

 • Reply Neeltje

  Gaaf hoe de verf uitpakt!

  26 februari 2020 at 19:37
 • Reply Marianne Asselman

  Gewaagd hoor en wat een klus al die stippen verven. Echt een hele klus, maar, wordt wel heel erg leuk. Succes verder. Liefs en groetjes
  Marianne

  26 februari 2020 at 19:39
 • Reply Wilma

  Wat een goed idee Susan en een heerlijk rustgevend werk(je). Hopelijk ga je de jurk nu iets vaker dragen. Deze staat je zo leuk. Geniet van het stippen en ik zie graag een foto als ie af is! Knuf voor jou!

  26 februari 2020 at 19:50
 • Reply Hannelore

  Wow! Wat een werk! Ziet er top uit. Top combinatie met roze en rood. Blij dat ik deze jurk op de fandag heb kunnen scoren (en ik m gelukkig nog niet saai vind… scheelt een hoop werk…ha ha ha). Benieuwd naar t uiteindelijke jurkje!

  26 februari 2020 at 19:50
 • Reply Annette Elias

  Ohhh wat ziet dat er superleuk uit zeg! Gaaf! Superidee!

  26 februari 2020 at 20:12
  • Reply Marlou de Bruin

   Wauw wat een idee! Heel nieuwsgierig naar het eindresultaat!

   26 februari 2020 at 22:11
 • Reply chucky1012

  Zo mooi en fijn 👌🏽
  Héél goed en o zo rustgevend.
  Inspiratie geeft dit zeker.

  Trusten en veel succes met het uitje om nieuwe TBD te gaan passen Xoxo

  26 februari 2020 at 20:44
 • Reply Alexsandra Stegeman-kok

  Ik doe het je niet na wat een werk. Maar moet wel eerlijk zijn dat ik het wel gaaf vindt worden❤😍

  26 februari 2020 at 20:53
 • Reply EstherK

  Ik vind hem in rood met roze echt veel leuker! Goed idee! Ik heb al zo’n vermoeden waar je vandaag heen gaat. 😉 Veel shop plezier!

  27 februari 2020 at 06:54
 • Reply Happy Susan blogger

  Thanks voor al jullie reacties hier en op mijn Facebook pagina. Vandaag niet echt tijd gehad om te reageren én morgen heb ik dat ook niet. Maar weet dat het enorm gewaardeerd wordt💕😃 dikke dankjewel knuffels😘😘

  27 februari 2020 at 23:00
 • Leave a Reply

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.