Follow:
Happy Tante Betsy dresses, Happy thoughts, Words of Wisdom

Energy is all there is with Susan

Happy Susan blog - Energy is all there is with Susan - Tante Betsy Dress Sporty Cherry Blossom Black

Wow lieverds wat ben ik enorm dankbaar voor al jullie lieve reacties nav mijn blogpost van vrijdag. En natuurlijk ook op mijn Facebook posts op mijn beide pagina’s. Wat is het toch fijn om met jullie te mogen delen. Zo mooi dat ieder op haar eigen manier met mij mee wandelt. Vandaag een blogpost over energie. Over zorgen dat je in je eigen energie blijft en dicht bij jezelf blijft. Lees je weer met me mee…

Happy Susan blog - Energy is all there is with Susan - Today I have unlimited energy and I use it well

Energie is een woord wat we allemaal wel kennen. Het is namelijk overal om ons heen. Je hebt er wellicht weinig van omdat je bijvoorbeeld hooggevoelig bent en teveel energie in anderen stopt. Je steekt al je energie in een project, in een relatie…

Happy Susan blog - Energy is all there is with Susan - Tante Betsy Dress Sporty Cherry Blossom Black

Jij lief hooggevoelig mens mag gaan leren om in je eigen energie te blijven. Je mag gaan herkennen of jij eigenlijk stiekem altijd veel meer met de ander zijn of haar welbevinden bezig bent, als met je eigen welbevinden.

Happy Susan blog - Being high sensitive

Het kan ook zijn dat je lichaam zo hard moet werken om jou te helen, dat je ziek thuis bent. Óf dat je gewoon veel te hard werkt en jezelf geen rust gunt. Je lichaam geeft allerlei signalen af waarmee het je tot halt roept. Eerst krijg je onschuldige klachten en naarmate je er geen gehoor aan geeft, worden de klachten erger of worden ze zelfs chronisch. Jij mag gaan leren luisteren naar je lichaam en die rust te nemen. Jij mag leren lief voor jezelf te zijn en te zorgen dat je die lat niet meer zo hoog voor jezelf legt.

Happy Susan blog - Energy is all there is with Susan - Danefae Softshell Jacket Jane Dutch Green & ZOO Adventure outdoor boots

Het is belangrijk om je te realiseren dat alles om ons heen energie is. Jij bent een en al energie, jij hebt je eigen energieveld. Het is daarom belangrijk om te zorgen dat jij jezelf beschermt, dat jij je grenzen liefdevol afbakent. En daarmee ook je grenzen aangeeft aan de ander. Lieverds ik blijf erop wijzen dat het enorm belangrijk is om heel goed voor jezelf te zorgen.

Happy Susan blog - Energy is all there is with Susan - Affirmatie Deepak Chopra - Miranda Kerr Power Thoughts

Ik weet dat het voor ons mensen…vrouwen…vaak van nature gaat dat je graag goed wilt zorgen voor de ander. Jij ziet of voelt de pijn van de ander en wilt automatisch de ander helpen. En natuurlijk is er niks mis mee, maar help de ander zichzelf te helpen. Jij hoeft niet de redder in nood te zijn, het is veel belangrijker om te laten zien hoe ze zich zelf kunnen helpen. Niemand is er bij gebaat om afhankelijk van een ander te worden. Help ze in hun eigen kracht te staan! Jij hoeft hun lasten niet te dragen.

Happy Susan blog - Energy is all there is with Susan - Tante Betsy Dress

Je helpt een ander veel meer door ze te laten zien dat ze enorm krachtig zijn. Want dat zijn ze stuk voor stuk lieverd. We krijgen allemaal onze lessen te leren en het helpt niet als jij die lasten op je neemt of het pad voor hun vereffent. Daar leert niemand wat van. Wijs ze de weg, laat hun weten dat ze mogen vertrouwen dat ze hier veel beter uit komen. Laat ze op zichzelf vertrouwen, dat ze zelf heel wijs en krachtig zijn.

Be Your Powerful Self - Happy Susan blog - Tante Betsy Dress Betsy Black

Geef hun het goede voorbeeld door daarom goed voor jezelf te zorgen. Ga in je eigen kracht staan. Ga stralen als nooit tevoren en vervolg je eigen pad. Leer de lessen die jij te leren hebt, in het volle vertrouwen dat jij dit pad te bewandelen hebt. Weet dat jij enorm krachtig bent lieverd. Wees enorm trots op alles wat je zelf bereikt hebt. En dan heb ik het niet over op werkgebied hè, maar over je innerlijke ontwikkeling. Kijk eens wat je allemaal hebt mogen leren in dit leven, door de lessen die op jouw pad zijn gekomen. Laten we eerlijk wezen dat we allemaal stuk voor stuk er wijzer zijn uitgekomen. Weet daarom ook dat het niet nodig is om het pad te vereffenen voor de ander.

Happy Susan blog - Energy is all there is with Susan - 88 business healings Margretha Schokker

Deze blogpost is geïnspireerd door het boek van Margaretha Schokker dat ik me onlangs zelf cadeau deed. Ik sloeg vanochtend (voor mij nu ;)) het boek op gevoel open en kwam terecht bij business healing 62; Ik blijf in mijn eigen energie. Ik neem mijn eigen energieveld in en sta daardoor heel krachtig in mijn energie. Door dicht bij mezelf te blijven, door goed gegrond te zijn, houd ik meer rekening met mezelf. Zo houd ik veel energie over en zet ik mijn energie in voor de dingen die voor mij werken. Ik volg hierin mijn eigen levenspad en voer mijn levensmissie uit.

Happy Susan blog - Energy is all there is with Susan - 88 business healings Margretha Schokker - Ik blijf in mijn eigen energie

Lots of love from Susan

Share:
Previous Post Next Post

You may also like

6 Comments

 • Reply Bouke

  ❤️❤️❤️

  9 december 2019 at 20:45
 • Reply Wilma Rommelse

  Goed zo! Wees lief voor jezelf en zorg voor jezelf. ❤❤❤ ik hoop nog veel van je fijne blogs te lezen, waarin je me aan het denken zet en bewuster leeft 😘

  9 december 2019 at 21:41
  • Reply Happy Susan blogger

   Wat fijn om te lezen lieverd en dat doe ik hoor. Moest gisterenavond gewoon even slikken dat er zo weinig lezers waren. Mijn blog kost zekers ook wel energie, maar geeft ook energie.
   Dus ik blijf gewoon heerlijk bloggen, ik ben wel erover aan het denken om een pauze in te lassen ivm de kerstvakantie.
   Manlief heeft twee weken vrij en ik wil dan niet bezig hoeven te zijn met blogposts schrijven.
   Ik deel dan natuurlijk wel outfit posts op mij 365 days of happy Tante Betsy dresses Facebook pagina en dagkaarten enzo op mijn Happy Susan blog Facebook pagina😉😃. Maar zover is het nog niet…dikke knuffels😘😘

   10 december 2019 at 12:08
 • Reply Annemiek

  💕💕 duidelijk beschreven maar in praktijk soms moeilijk.Opladen is zo belangrijk 🍀

  9 december 2019 at 23:43
  • Reply Happy Susan blogger

   Hihi jazekers is het in de praktijk vaak nog anders, als je altijd al voor de ander hebt klaargestaan en men dat ook van je verwacht.
   Maar je eigen patroon herkennen is al de eerste stap om het anders te gaan doen. Denk maar eens aan het verhaal van de vlinder die uit zijn cocon wordt geholpen. De vlinder heeft het nodig om zich beetje bij beetje te ontpoppen en te groeien en dan uit de cocon te komen. Zo hebben de mensen om ons heen ook hun levenslessen nodig om van te groeien. We hoeven niet altijd meteen voor de ander klaar te staan, ze mogen leren zelf te groeien en te weten dat het altijd goed komt. Dikke knuffels😘😘

   10 december 2019 at 12:14

  Leave a Reply

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.