Follow:
BeYoutiful, Happy Tante Betsy dresses, Happy thoughts, Words of Wisdom

Embrace yourself with Susan

Happy Susan blog - Embrace yourself with Susan - Tante Betsy Dress Betsy Gardenia Black

Hey lieverds overal om me heen zijn er tekenen dat dit de weg is die ik mag inslaan. Andere vrouwen helpen met self-empowerment, helpen met in je kracht te gaan staan. Je te leren houden van wie je Nú bent. En natuurlijk doe ik dit al langer, eigenlijk al mijn leven lang. Ik heb er ook al vaker blogposts over geschreven. We zijn innerlijk zo krachtig en ik vind het gewoon geweldig om vrouwen te zien opbloeien, die hun ware zelf omarmen.

Happy Susan blog - Embrace yourself with Susan

Weet je lieverds voor mij is dat allemaal heel gewoon vol zelfvertrouwen zijn. Terwijl ik toch ben opgegroeid in een gezin waar naast fysieke mishandeling ook geestelijke mishandeling was. Ik heb het gezien met mijn eigen ogen wat het met iemand doet en op een of andere manier heb ik altijd in mijn kracht kunnen blijven staan. Ik ben opgegroeid in de sixties, seventies waar dit soort dingen in een gezin zelfs heel gewoon waren. De vrouw moest onderdanig zijn aan de man. En toch heb ik met eigen ogen gezien dat de vrouw krachtiger was als de man.

Happy Susan blog - Embrace yourself with Susan

Ik heb er nooit therapie voor gehad, al was ik niet de mishandelde toch heb ik er heel wat van mee gekregen. Het heeft me gemaakt tot wie ik nu ben. Ik heb rond mijn 21ste leren zien dat er ook een andere kant van het verhaal was. Geleerd dat iemand die dit doet eigenlijk zelf heel weinig zelfvertrouwen heeft. Op een of andere manier heb ik van jongsafaan zelfvertrouwen uitgestraald. Ik heb gewoon een hele sterke innerlijke kracht.

Happy Susan blog - Embrace yourself with Susan

En eigenlijk is dit wat ik aan ieder van jullie wil mee geven. Wij zijn allemaal, stuk voor stuk, enorm krachtig. Ja ook als je weinig zelfvertrouwen hebt of eigenlijk dénkt dat je weinig zelfvertrouwen hebt. Want daar zit het hem in, in het denken. Je kunt het ergste meemaken in je leven, waar een ander wellicht aan onderdoor gaat. Terwijl jij er juist krachtiger uit komt, puur omdat je je niet laat misleiden door je gedachten. Alles in dit leven en hoe je er mee omgaat heeft met de kracht van je gedachten te maken lieverds.

Happy Susan blog - Embrace yourself with Susan

Je kunt enorm gepest zijn op school. Je kunt fysiek mishandeld of misbruikt zijn of geestelijk mishandeld. En toch kun jij dit met de kracht van je gedachten ombuigen. Je kunt uit die slachtofferrol stappen, je kunt gaan omdenken. Je kunt gaan opletten welke gedachten er door de dag heen door je hoofd spoken. Wees lief voor jezelf als je ontdekt dat dit vaak negatieve gedachten zijn. Het gaat erom dat het je gaat opvallen, dan kun je er wat mee doen. Dat is de eerste stap naar verandering.

Happy Susan blog - Embrace yourself with Susan

Deze week ben ik begonnen met creatief zijn met affirmaties, en heb al een aantal leuke collages gemaakt. Affirmaties zijn trouwens krachtige positieve zinnen, ik vertelde er al vaker over. In de blogpost ‘Choose to be happy with Susan’ leg ik uit hoe het werkt. En ook hoe je ermee aan de slag kunt gaan.

Happy Susan blog - Embrace yourself with Susan

Ik ga vandaag twee collages die ik maakte weggeven. In mijn blogpost van woensdag kon je dat aangeven als je daar een kans op wilt maken. Nu zou ik het liefst iedereen blij willen maken met zo’n winactie, maar dat gaat niet. Ik heb wel besloten dat ik de collages die ik wil gaan verkopen, tegen een vrijwillige bijdrage ga verkopen. Later meer erover…het staat allemaal nog in de kinderschoenen. Een aantal collages die ik heb gemaakt blijven vooralsnog bij mij, ze helpen me in mijn kracht te staan.

Happy Susan blog - Embrace yourself with Susan

Happy Susan blog - Embrace yourself with Susan

Leonie jij hebt de collage gewonnen met het plaatje Jan Jans en de kinderen. Ik heb met jou in gedachten een kaart getrokken en al een boodschap opgeschreven. Van het weekend schrijf ik die in het net ;).

Happy Susan blog - Embrace yourself with Susan

Happy Susan blog - Embrace yourself with Susan

Petra voor jou is de Mindfulness kaart. En ook jij krijgt een toepasselijke boodschap achterop, die ik van het weekend in het net ga schrijven. Ik trok bij beiden nog een toepasselijke Nederlandse affirmatie kaart. Zo mooi dat die beiden perfect aansluiten, op de boodschap die ik door kreeg bij de andere getrokken kaart. Ik hou zo van die synchroniciteit!

Happy Susan blog - Embrace yourself with Susan

Lieve Corine mijn vinger kwam ook scrollend op jouw naam terecht. Maar jij had het over een kaart die niet mee deed aan de winactie. Toch wil ik jou ook gaan verrassen met een collage kaart mét persoonlijke boodschap. Dus nog een extra winnares. Om mezelf heerlijk creatief vrij te laten zijn zonder druk van buitenaf. Ga ik toekomstige collage kaarten mét persoonlijke boodschap, tegen een vrijwillige bijdrage verkopen (wel met een minimum bijdrage van €2,50 ivm de onkosten qua verzending).

Happy Susan blog - Embrace yourself with Susan

Lieverds het is weer een heel verhaal geworden en stiekem ook weer anders (persoonlijker) geworden als ik in gedachten had hihi. Geniet heerlijk van het weekend, ga heerlijk stralen lieverds! Ik ga mijn collage kaarten trouwens delen op mijn Happy Susan blog Facebook pagina (als je er iets mee hebt is het leuk als je me daar gaat volgen). Mijn 365 days of happy Tante Betsy dresses Facebook pagina blijft voor mijn outfitposts.

Lots of love from Susan

Share:
Previous Post Next Post

You may also like

11 Comments

 • Reply Marscha

  Wat een leuk idee om collages te gaan verkopen!! Ze zijn echt zo mooi en positief. De energie spat er van af.

  Leuke blog weer vandaag ik heb weer genoten😘

  10 januari 2020 at 19:47
  • Reply Happy Susan blogger

   Oh wat lief Marscha ik was al bang dat het te heavy was. Maar op een of andere manier vond ik het toch belangrijk om te delen waar ik vandaan kom.
   Ja ik had al zoiets wat moet je ervoor gaan vragen, en bedacht me dat een vrijwillige bijdrage dan beter werkt. Zo kan een ieder naar eigen portemonnee en ook naar wat de kaart en boodschap voor ze betekent een keuze maken. Hoe dat verder allemaal te doen weet ik ook nog niet hoor, het is meer een luisteren naar mijn gevoel en ernaar te handelen. Dan zien we dan wel weer verder hihi. Heb een fijn weekend!💕😃😘

   10 januari 2020 at 19:54
 • Reply Leonie Witteveen

  Jippie! Zit te stuiteren op mijn stoel. Gewonnen!!! En dat te lezen in een inspirerende blog…. Wow. Ik ga toch maar eens op zoek naar oude Libelles voor mijn Jan Jans en de kinderen “verslaving” en te kijken wat het me brengt.

  10 januari 2020 at 20:15
  • Reply Happy Susan blogger

   Gefeliciteerd lieverd🥳
   De boodschap op je kaart gaat natuurlijk niet over Jan Jans en de kinderen😆, maar deze strips brengen natuurlijk wel een big smile op je gezicht en dat is enorm belangrijk. Doen waar jij blij van wordt, je omringen met waar je energie van krijgt. Ik ga je mailen ivm je adresgegevens zodat ik na het weekend de collagekaart naar je toe kan sturen. Dikke knuffels😘😘
   PS heel veel succes met lekker creatief bezig zijn met tijdschriften

   11 januari 2020 at 11:55
 • Reply Corine

  Super idee, om ze te gaan verkopen, mijn hoofd loopt vaak vast door wat er gebeurt is, dus creatief zijn, zoals ik vroeger was, lukt mij niet meer, komt er gewoon niet uit, dus het is gewoon heerlijk om de blogs van jou te lezen, knuffels Corine

  10 januari 2020 at 20:58
  • Reply Corine

   Dat bedoel ik dus ook, soms mis ik wel eens wat, sommige dingen moet ik een paar keer lezen, maar wat leuk!! Oh wat lief van je, grote knuffel Corine

   10 januari 2020 at 21:02
  • Reply Happy Susan blogger

   Whahaha lekker ding ja zo lees je bijna ergens overheen. Maar dan had ik je gewoon lekker verrast hoor😜😂.
   Dat creatief zijn komt wel een keer lieverd en gewoon dingen doen waar je blij van wordt en energie van krijgt zijn het allerbelangrijkste.
   Heerlijk langs de zee wandelen en door de duinen is al een heel groot geschenk voor jezelf lieverd. Volg je hart! Dikke knuffels😘😘

   11 januari 2020 at 12:09
 • Reply marja

  Lieve Susan, zo nu en dan lees ik je blog en het raakt mij. Waarom kan ik niet vertellen maar het doet wel wat met mij. Wat een ontzettende kracht en positieve stralen straal jij uit. Dank je wel.

  11 januari 2020 at 08:57
  • Reply Happy Susan blogger

   Wat mooi lieverd. Fijn om dit te mogen doen en met jullie te delen. Soms is het goed zoiets persoonlijks te delen. Dan herinner je jezelf ook weer dat je zelf enorm krachtig bent. Lief dat je een reactie achterlaat💕😃het wordt enorm gewaardeerd. Dikke dankjewel knuffels😘😘

   11 januari 2020 at 12:11
 • Reply Sylvia W

  Goedemorgen lieverd, met een heerlijk bakkie koffie in wakker worden modus maak ik de keuze heerlijk jou blog te lezen. Dank je wel voor je mooie persoonlijke blog en de mogelijkheid die jij aanbied om een fijne persoonlijke collage kaart voor een ander te maken. Ik wens je een mooi weekend, grote knuff x

  11 januari 2020 at 09:18
  • Reply Happy Susan blogger

   Wat lief lieverd, ik waardeer het enorm en fijn dat ik mee mag helpen anderen een smile op hun gezicht te brengen. Dikke knuffels😘😘

   11 januari 2020 at 12:13

  Leave a Reply

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.