Follow:
Happy Tante Betsy dresses, Happy thoughts, Outfit of the day, Words of Wisdom

Embrace love and light with Susan

Happy Susan blog - Embrace love and light with Susan - Tante Betsy Dress Zipp Meadow Black

Hey lieverds vandaag wil ik het hebben over het omarmen van liefde en licht in je leven. Over vergeving, over onschuld en puurheid. Over in je kracht staan en te vertrouwen en over het goede in mensen te zien.

Happy Susan blog - Embrace love and light with Susan - Tante Betsy Dress Zipp Meadow Black

Mijn hele leven al staat in het teken van eerlijkheid en puurheid. In het teken van mezelf zijn en in mijn kracht staan. Het goede in de ander zien. Het komt bij mij van nature dat ik eerst alle pluspunten zie en pas later eventuele ‘tekortkomingen’ of ‘fouten’. Ik ben iemand die leeft vanuit haar hart, die heerlijk zichzelf is, die eerlijk en oprecht is. Dat is mijn kracht, door heel dicht bij mezelf te blijven en in mijn kracht te staan. Door positief in het leven te staan, vol vertrouwen in het leven. Dat het leven me brengt wat ik nodig heb.

Happy Susan blog - Embrace love and light with Susan - Ik vroeg om kracht

En ja dan krijg je natuurlijk ook genoeg levenslessen op je pad. Mensen die willen dat je liegt, mensen die tegen jou liegen. En je kunt daar verdrietig over worden. En geloof me ik heb menig traan gelaten. Toch is het een kracht om keer op keer het goede in de ander te zien. Door je niet te verlagen, om op hetzelfde niveau te functioneren.

Happy Susan blog - Embrace love and light with Susan - Tante Betsy Dress Zipp Meadow Black - Louise Hay affirmation

Door sterk te zijn en dicht bij jezelf te blijven. Door het licht en liefde in de ander te zien. We hebben allemaal onze levenslessen te leren. Ik mag leren loslaten, leren vergeven en ik mag leren vertrouwen. Ik mag helemaal mezelf zijn en blijven. Die pure oprechte eerlijke spontane Susan.

Happy Susan blog - Embrace love and light with Susan - Tante Betsy Dress Zipp Meadow Black

Vergeving is iets waar je jezelf in de eerste plaats mee helpt. Je maakt je hart lichter, je laat oude pijn los, je laat negatieve gedachten los. Je voelt je vrijer en opgelucht als je kan vergeven. Met vergeving laat je spanningen in je lijf los. Het scheelt zoveel tijd om niet meer met oude pijn bezig te zijn. Het is geweest, je mag het loslaten, het is niet van jou.

Happy Susan blog - Embrace love and light with Susan - Tante Betsy Dress Zipp Meadow Black - vergeving

En ja dit is een van mijn grote levenslessen, die ik nog niet helemaal onder de knie heb hoor. Ik heb al vaker verteld over de kracht van je gedachten. Dat jij onnoemelijk sterk bent in je geest. Jij kunt in een split second oude pijn loslaten. Je kent allemaal wel het aha-erlebnis. Het kwartje dat valt. Zo’n moment van inzicht waarop je opeens alles snapt. Stel je voor dat je opeens snapt dat jij diegene bent, die met die last op haar/zijn schouders loopt. Die ander is er al lang niet meer mee bezig, met hun leugentje om bestwil of wat er ook is gebeurd. En jij loopt er wellicht al je hele leven mee.

Happy Susan blog - Embrace love and light with Susan - The trees are about to show

Die last mag je van je schouders af laten glijden. Je mag die oude shit loslaten. Je mag jezelf gaan vergeven, dat je hier al zo lang mee rondloopt. Dat het je niks brengt om met al die oude pijn rond te lopen. Laat het los lieverd voor je eigen bestwil. Je hebt het niet meer nodig. Het is niet van jou en het is ook nooit van jou geweest. Het zit er dik in dat die ander helemaal geen benul heeft van zijn/haar daden. Die ander is allang verder gegaan.

Happy Susan blog - Embrace love and light with Susan - Tante Betsy Dress Zipp Meadow Black - Clumpy’s Lynn - Snag Thights

Het is tijd om zelf ook verder te gaan lieverd. Om te vertrouwen dat dit jouw levensles is om te leren vergeven, om te leren loslaten. En dat leren, is geen wekenlange of maandenlange cursus of therapie. Het kwartje hoeft alleen maar bij je te vallen. Jij mag in je kracht gaan staan. Jij mag inzien dat jij zo krachtig bent, dat jij dit met de kracht van je gedachten kunt doen. Met een knip met je vingers kun jij het achter je laten. Keer op keer cancel clear delete. Geef er geen aandacht meer aan, steek er geen energie meer in. Het is geweest, je hebt het niet meer nodig.

Happy Susan blog - Embrace love and light with Susan - Aartsengel Michael aanroeping

Soms kun je je hele leven ergens mee worstelen en opeens kan iets zo klaar als een klontje zijn. Ik laat het los. Ik geef het over aan het grote geheel. Ik vergeef mezelf. Ik laat alle spanning nu los. Ik vertrouw. Ik omarm liefde en licht in mijn leven. Ik ben krachtig. Ik vergeef. Ik ben veilig. Ik ben beschermd. Ik ben licht en liefde.

Lots of love from Susan

PS Het kan zijn dat deze blogpost oude pijn oprakelt, laat die tranen maar stromen lieverd. Weet dat die je helpen met loslaten. Huilen is loslaten, huil maar uit lieverd. Laat het maar los lieverd. Sta het jezelf toe. Wees lief voor jezelf. Laat het kwartje vallen. Stap voor stap kom je er. En lieverd je bent er al. Alles is al goed schatje.

Happy Susan blog - Embrace love and light with Susan

PPS Op mijn Happy Susan blog Facebook pagina zal ik de beschrijving van de vergeving kaart delen (met een loslaat oefening door middel van ademhaling).

Share:
Previous Post Next Post

You may also like

8 Comments

 • Reply Bouke

  ❤️❤️❤️

  20 november 2019 at 19:35
 • Reply Hannelore

  ♥️?

  20 november 2019 at 19:46
 • Reply Annelies

  Zo mooi geschreven Susan ❤?????

  20 november 2019 at 20:07
 • Reply Neeltje

  ❤?

  20 november 2019 at 20:09
 • Reply Rebecca

  Mooi, dank je Susan ?

  Ps Het gedicht om kracht kende ik al, blijft mooi hè?

  Fijne avond nog, Rebecca

  20 november 2019 at 20:14
 • Reply Corine

  Prachtig mooi blog, knuffels Corine

  20 november 2019 at 21:01
 • Reply Mina

  Mooi!❤❤❤???

  21 november 2019 at 15:34
 • Reply Willeke van Schagen

  Mooi blog, vind je het goed als ik hem doorstuur naar mijn zus? Ze heeft zoveel moeite met de manier waarop onze moeder met ons omgaat, ik denk dat het voor haar ook goed is om dit te lezen. Dankjewel Susan?

  24 november 2019 at 20:30
 • Leave a Reply

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.