Follow:
BeYoutiful, Happy Tante Betsy dresses, Love Clogs, Boots & Sneakers, Words of Wisdom

Did you know that self-love is all that is

Hey girls vandaag weer een ‘Wist je dat’ blogpost. Vandaag gaat het over positief denken, maar ook dat je gevoelens er mogen zijn. We zijn niet altijd allemaal even heppie de peppie en dat hoeft ook niet. Stel niet van die torenhoge eisen aan jezelf, je hoeft niet perfect te zijn. Je kunt niet altijd happy en gelukkig zijn. Hopelijk helpt deze blogpost te beseffen dat jij er mag zijn, gewoon zoals je bent. Lees je mee…

Happy Tante Betsy blog - Affirmatie kaarten van Louise Hay

Wist je dat ik bijna dagelijks affirmaties op zeg?

Affirmaties zijn positieve bewoordingen en mij helpen ze om sterker, positiever, krachtiger door het leven te gaan. Ik omring me zoveel mogelijk met positiviteit omdat ik dat nodig heb. Door affirmaties hardop te zeggen, voel ik me vaak beter in mijn vel. Ik vertelde er ook over in mijn live video op mijn Facebook pagina, die je altijd nog kan gaan beluisteren. Ik heb vandaag ook affirmatie kaarten getrokken met deze blogpost in gedachten. Ik hoop dat je er steun bij vind.

Happy Tante Betsy blogger Live on Facebook

Happy Tante Betsy blog - Affirmatie kaarten van Louise Hay

Wist je dat positief denken niet altijd even makkelijk is?

Ik heb er al vaker over geschreven dat alles waar je aandacht aan geeft groeit. Maar soms heb je van die dagen dat de ene zware gedachte volgt op de andere. Het helpt mij dan om de ene keer toe te geven dat het gewoon een Kwalitatief Uiterst Teleurstellende dag is. Én de andere keer pak ik mezelf bij elkaar en ga ik bijvoorbeeld lekker het bos in. De energie van de natuur doet zo goed. Óf ik ga op Netflix een leuke serie kijken waar ik vanzelf vrolijk van wordt of een romantische huilfilm zodat ik eens lekker kan uithuilen. Óf ik trek een engelenkaartje waarin ik steun ondervind. Ook trek ik dagelijks een vrolijke Tante Betsy jurk aan, daar word ik blij van. Ik vind het belangrijk om zelf iedere dag de slingers op te hangen. Én soms hangen ze er nog van de dag ervoor ;).

Happy Tante Betsy blogger Susan OOTD Tante Betsy Summer Dress Black & Gardenia Jacket Red met ZOO Adventure outdoor laarzen en Urban Hippies Hip Pocket

Een heerlijke kleurrijke outdoor outfit met Danefae Jane softshell jacket Dutch Green & ZOO Adventure outdoor laarzen Fuchsia Intense

Wist je dat je er mag zijn zoals jij bent?

Ja lieverd jij mag er zijn zoals je bent. Wees niet zo streng voor jezelf en verwacht geen perfectie van jezelf. Jij hebt in dit leven dit lijf gekregen, dus wees een lieve vriendin voor jezelf. Lieverd jij bent de enige die weet wat jij diep in je hart nodig hebt. Luister naar je innerlijke stem, wat heb jij nodig? Geef jezelf in gedachten die knuffel waar je zo naar verlangt. Of knuffel je suf met een knuffel ;). Geef jezelf liefde door lief voor jezelf te zijn. Stop met perfectie van jezelf te eisen. Jij mag er zijn, jij bent het waard!

Happy Tante Betsy blogger Susan - Long Hoodie Green

Happy Tante Betsy blog - Affirmatie kaarten van Louise Hay

Wist je dat ik mijn eigen allerbeste vriendin ben?

Ik ben opgegroeid in een groot herenhuis, omringd door kantoorpanden en winkels en ik zat op een lagere school die een paar wijken verder lag. Daardoor heb ik altijd weinig vriendinnen om me heen gehad, er waren weinig kinderen in de buurt om mee te spelen. Ik heb in mijn jeugd daardoor vriendinnetjes gemist om mee te spelen. Maar door dat gemis heb ik geleerd om mijn eigen beste vriendin te zijn. Vriendschappen hebben en onderhouden is daardoor voor mij niet altijd even makkelijk. Ik heb ook heel wat in mijn leven meegemaakt, wat je niet zomaar op tafel kunt leggen en delen ivm de privacy van betrokkenen. Ik ben daardoor mijn eigen beste vriendin geworden. Ik voel me al heel lang niet meer eenzaam en ik geniet gewoon enorm van Me-time, tijd met mezelf.

Happy Tante Betsy blogger SusanHappy Tante Betsy blogger Susan

Happy Tante Betsy blog - Affirmatie kaarten van Louise Hay

Wist je dat ik nu lekker tijd aan mezelf ga besteden?

Happy Tante Betsy blogger Susan aan het relaxen in Tante Betsy Cardigan Rose Green

Natuurlijk doe ik dat op dit moment ook al, al typend aan deze blogpost op mijn iPhone in de late ochtend. Vanochtend heb ik een aantal video’s op Youtube geluisterd met positieve affirmaties en heb ik wat kaarten getrokken. Ik heb mezelf een lekker ontbijt gemaakt en zit nu nog in mijn Tante Betsy ‘pyjama’ én Cardigan Rose Green op de bank omringd door Happinez tijdschriften. Ik ga me lekker douchen en daarna kijken welke jurk me vandaag blij maakt. En dan ga ik lekker het bos in, dat doet me zo goed. Lieverds zorg goed voor je jezelf! Schenk niet alleen aandacht aan je uiterlijk door iedere dag je mooiste jurk aan te trekken, maar zorg ook goed voor je innerlijk. Ik hoop dat mijn blog je daarbij helpt. Dikke knuffels!

Happy Tante Betsy blogger Susan OOTD Tante Betsy Dress Crossover Little Dot Green & Long Hoodie Green met ZOO Adventure outdoor laarzen en Didi pantyHappy Tante Betsy blogger Susan OOTD Tante Betsy Dress Crossover Little Dot Green & Long Hoodie Green met ZOO Adventure outdoor laarzen en Didi panty

Lots of love from Susan

* Vandaag koos ik voor een stippenjurk (AW2017) van Tante Betsy (thema op de ‘Retro she wears’ Facebook groep) en Long Hoodie Green met een nieuwe panty van Didi. En een heerlijke kleurrijke outdoor outfit met Danefae Jane softshell jacket Dutch Green & ZOO Adventure outdoor laarzen Fuchsia Intense.

*De laarzen en jurk kreeg ik voor mijn blog. De jas en hoodie kocht ik bij Tante Betsy verkooppunten.

PS Wist je dat deze blogpost geïnspireerd is door andere Tante Betsy girls die deze feestdagen niet lekker in hun vel zaten én door een artikel in Happinez nummer 7 uit 2008 over depressiviteit.

Happy Tante Betsy blog - Happinez Mindstyle Magazine 7 uit 2008

Share:
Previous Post Next Post

You may also like

21 Comments

 • Reply chucky1012

  Dit is helemaal waar ??
  Dat doe ik ook en zal ik ook nog veel meer gaan doen….
  Ik zou er zoveel meer over willen schrijven maar dat kan niet….
  Prachtige foto’s ?
  Hoop dat jij had genoten van wandeling….

  Een fijn weekend ?

  4 januari 2019 at 19:36
 • Reply Marlou de Bruin

  Je hebt helemaal gelijk maar het is zo moeilijk vind ik. 2019 is net begonnen nog een heel jaar te gaan..

  4 januari 2019 at 19:41
 • Reply Annette Elias

  Heeee, wat weer een fijn blog.. even een soort knuffel in virtuele vorm. Ik heb ook genoten van je foto’s, met die knuffel-je-zelf en de beer, en van de uitdrukking die je daar op je gezicht hebt… En dan je kinderfoto’s… altijd zo bijzonder… Een lief kwetsbaar prachtig kind! Houden van jezelf, jezelf leuk genoeg vinden is zo belangrijk. Je kunt het uiteindelijk pas leuk hebben met anderen als je eerst ook met jezelf op kunt schieten!

  4 januari 2019 at 19:43
 • Reply Alexsandra Stegeman-kok

  Wat een heerlijke blog weer en wat een mooie knappert van een knuffelbeer heb jij?. Hier ook heel erg druk om me mezelf weer te vinden en om van me zelf te houden. Jouw blogs inspireren mij enorm dank je wel hiervoor. Dikke knuffel van mij ??????

  4 januari 2019 at 19:56
 • Reply Eveline Jansen

  Dank je wel Susan. En nu ga ik even verder met huilen, want wat een kwalitatief uitermate teleurstellende dag was dit, maar ik heb vanmorgen wel met 2 van de 3 kinderen heerlijk zitten tekenen ter afleiding

  Fijn weekend
  Liefs Eveline

  4 januari 2019 at 20:02
 • Reply Caro

  Een fijne lieve blog! Ik hoop dat de dames die de feestdagen mentaal als heel zwaar hebben ervaren, hier een steuntje in de rug voelen?. Ik geniet ervan te zien hoe jij je krachten hervindt en hoe jij je grenzen leert te bewaken. Goed zo?

  4 januari 2019 at 20:44
 • Reply Maria Louisa

  ❤️

  4 januari 2019 at 20:50
 • Reply Sylvia W

  Wist je dat dit weer heerlijk verwoord hebt in jou heerlijke blog?
  Ik heb voor mezelf 2 belangrijke criteria qua los laten, heb ik dit zelf veroorzaakt? Wat kan ik hier van leren? Hoe kan ik het positief omdraaien? En de 2e is tot de snelle conclusie komen dat het niet in mijn handen ligt het te veranderen want dat kan ik niet, het is iemand anders zijn probleem en niet het mijne. Ook ik kan het heel goed met mezelf vinden, ondanks dat ik tegenwoordig echt wel een paar lieve, leuke vriendschappen heb toegelaten kan ik ook zeer bewust voor me-time kiezen, deze heb ik voor mijzelf echt nodig. Nu heb ik naast werk natuurlijk thuis ook de zorg voor de boys en ik vind ‘t heerlijk om even op zo’n moment, wanneer ‘t kan alleen voor mezelf te zorgen. Maar ik weet dat het kunnen delen alleen al heel fijn is en echt een leuke fijne aanvulling in je leven kan zijn. Fijn weekend xx

  4 januari 2019 at 21:10
 • Reply monique den Boer

  Lieve Susan, wat een heerlijke en herkenbare blog, toen ik 40 was wilde ik graag iedereen te vriend houden nu ik richting de 50 ga denk ik daar echt heeel anders over en wil ik mijzelf graag te vriend houden. Vriendinnen ik heb er 3 , 1 zie ik niet zo veel de andere 2 vaker we zijn er voor elkaar als we elkaar nodig hebben. Maar ik vindt het ook heerlijk om alleen te zijn en met niemand rekening te hoeven houden. Voor mijzelf probeer ik ook iedere dag leuke slingers op te hangen maar vandaag op deze sombere dag vond ik dat toch best moeilijk. Maar gelukkig hebben meerdere dames daar last van. Januarie en februari vind ik de zwaarste en deprimerendste maanden van het jaar. Geef mij het voorjaar maar Heerlijk. Maar voorlopig moeten we het er maar even mee doen. Met elkaar komen we er wel. Fijn weekend allemaal. Lieve groetjes van Monique den Boer uit Dordrecht.

  4 januari 2019 at 21:58
 • Reply Saskia P

  Dank je wel Susan voor je mooie woorden.
  Positiviteit ten top. We verdienen het sowieso allemaal.

  4 januari 2019 at 22:17
 • Reply Jacqueline Harbers

  Hoi lieverd, dank je wel weer voor de heerlijke inspiratie! Diep in ons hartje weten we allemaal wel, dat we goed voor onszelf moeten zorgen en sterker nog, we weten dat we dat moeten willen. Er is er van ieder van ons maar 1 en daar moeten we zuinig op zijn… ik moet wel heel eerlijk zijn, dat ik er thuis eentje naast mij heb, die af en toe eens op mijn rem trapt. Hij lijkt er meer op gespitst dat ik mezelf niet voorbij loop en mezelf niet vergeet, dan dat ik dat zelf soms ben. Na een aantal ècht “tropenweken” hier, waar niemand iets aan kon doen, voel ik aan mezelf, dat mijn accu ook even opgeladen moet worden. Maar ik heb geleerd, dat idd toe te laten en dat ik na zulke weken echt een dagje “lui” mag zijn.

  Ik ga je voorbeeld eens serieus volgen en wat meer affirmaties opzeggen. Ik denk wel dingen, maar ik wil ze meer kracht bij zetten en ik verwacht, dat het hardop zeggen, me daarbij gaat helpen ☺️

  Dikke knuffels en een heel fijn weekend ??

  4 januari 2019 at 22:21
 • Reply Danielle Schoonderwoerd

  Wat heb je weer een prachtige blog geschreven! En het is helemaal waar, alles wat je aandacht geeft groeit. Zoals je weet is het voor mij erg moeilijk om positiviteit te zien. Maar ik kan je wel vertellen dat het lezen van jouw blogs mij wel enorm helpt. Jij bent altijd zo positief, maar ook kun jij je kwetsbaar opstellen, dat vind ik zo mooi aan jou.
  Voorlopig “lift” ik even mee op jouw positiviteit, er komt voor mij ook een tijd dat ik het zelf kan, daar wordt aan gewerkt ??
  Dikke knuffies ???

  4 januari 2019 at 23:01
 • Reply Rebecca

  Lieve Susan,

  Dank je wel voor je positieve woorden, doet me goed?.
  Lieve groetjes Rebecca

  5 januari 2019 at 07:31
 • Reply Ger da

  Hoi Susan, wat een fijne blog, en net zoals veel dames, het is alsof ik overmij zelf lees. Wat een herkenning. In het verleden, nog maar 2 jaar terug, wilde ik altijd alles maar doen wat anderen ook deden, want ja, dan zal het vast goed zijn en val je niet op. Daar werd ik toch zo ongelukkig van. Tot dat mijn zoon zei, mama wij zijn introvert, kunnen we niets aan doen en dat is ook goed. Wij zijn wie we zijn. En dat was een eye-opener, en nu ondertussen voor mijn idee ben ik goed opweg. De mensen om mij heen begrijpen mij niet direct, maar ook dat is oke, die moeten even aan de echte ik wennen.?
  En natuurlijk met af en toe een Kwalitatief Uiterst Teleurstellende dag, (man wat moest ik daar om lachen) komen we er wel.
  Me-time zou ik graag wat meer willen, daar moet ik ook maar eens aan werken. Wat een prachtig moodboard heb je gemaakt, is toch ook relaxed om te doen denk ik.
  Fijn weekend Susan ?

  5 januari 2019 at 07:39
 • Reply Susan happy Tante Betsy blogger

  Oh lieverds wat een mooie reacties allemaal. Ik zou het liefste op iedere reactie willen reageren met een lieve reactie terug, maar het is beter als ik dat niet doe en kies voor mezelf. Ik heb een erge onrustige nacht achter de rug, om 4.28uur was ik klaar wakker en ben ik maar geleide meditaties op Youtube gaan luisteren.
  Wel een aantal keer moeten veranderen van meditatie omdat ik zoveel negatieve woorden hoorde. Ik snap natuurlijk wel dat dat hoort bij een loslaat (release/surrender) meditatie, maar ik merk dat ik er onrustig van werd.

  Dus uiteindelijk de ‘Cut the chords of past and present pain’ meditatie van Doreen Virtue opgezet van het Hay House kanaal. Werken met de engelen helpt me toch altijd het beste. Omdat ik mijn oude telefoon op autoplay heb staan heb ik ook nog de meditaties ‘Release your worries and cares’ en ‘Gain clarity and deep peace’ gehoord. Ze zijn op het Hay House Youtube kanaal te vinden, onder Monday Meditations.

  Ga altijd op je gevoel af ook bij het beluisteren van geleide meditaties op Youtube.
  Ik merk dat ik de laatste tijd veel gevoeliger ben geworden voor stemmen. Ik kan bepaalde stemmen echt niet aanhoren. Die resoneren dus eenvoudig weg niet met mij.

  Nou lieverds de engelengetallen die ik vanochtend heb gezien laten me weten dat het vandaag toch echt tijd is om op te ruimen. Dus ik neem me vandaag voor om dit weekend echt heel bewust tijd te maken om spullen op Marktplaats te zetten.
  Ik had eerst wat spulletjes op mijn oude Marktplaats account gezet, maar dan moet ik mijn ‘oude’ iPhone bij de hand houden.
  Dus ik plaats ze op mijn ‘365happyTanteBetsydresses’ account. Mijn verontschuldigingen alvast voor de dames die mijn profiel als ‘favoriete verkoper’ hebben aangeklikt of ‘zoekopdracht bewaren’ en die van iedere advertentie een melding krijgen??.
  Ik ga mijn Nora Roberts boeken erop zetten en ook van Maeve Binchy, Santa Montefiore, Rachel Hore en Katie Fforde. Maar ook rommelmarkt items, ook nog wel leuke spulletjes…maar die ga ik niet stuk voor stuk verkopen en op een rommelmarkt staan daar heb ik de energie niet meer voor.

  Wist je dat ik vroeger als kind al op het hoekje van de straat stond te verkopen?
  Ja samen met een vriendinnetje van om de hoek…ja ik had een vriendinnetje om de hoek…maar die zat op een andere school en op een of andere manier speelden we maar heel af en toe met elkaar.

  Wist je dat ik jarenlang als tiener op de Antiek- en Vlooienmarkt in Maastricht heb gestaan? Die is er nu niet meer en is verplaatst naar de Markt. Maar heel vroeger hadden ze een gedeelte waar kinderen mochten staan en daar stond ik iedere week spullen te verkopen. Ook met vriendinnen van de Mavo, die woonden niet in de buurt… Maar ook naast mijn moeder die er een kraam had. Zo heb ik altijd mezelf een zakcentje verdiend en zo kon ik mezelf toch kleding kopen, we hadden het niet breed. Ja verkopen zit nu eenmaal in mijn bloed.

  Bij deze ga ik mijn ‘zaterdag post’ beëindigen en kijken of ik al iets kan plaatsen. Maar het kan ook zijn dat ik zodadelijk eerst bij manlief in bed kruip als die uitgesnurkt is ;). En we misschien eerst lekker gaan Netflixen en ontbijten in bed. I just go with the Flow. Heb een fijn weekend lieverds! Dikke knuffels van Susan?????

  Oh ja als je nu zelf eens een affirmatie kaartje wilt trekken dan kan dat online bij: https://www.orakels.net/affirmatiekaarten

  Daar kun je ook engelen orakelkaarten trekken met de boodschap die echt bij de kaart hoort en niet wat iemand anders ervan gemaakt heeft. Succes!??

  5 januari 2019 at 09:36
  • Reply Susan happy Tante Betsy blogger

   Oh jaaa ik heb wel nog kunnen slapen hoor en werd gelukkig pas rond half negen – negen uur wakker. Nu is manlief wakker dus Marktplaats moet nog even wachten. Knuff!

   5 januari 2019 at 09:39
 • Reply Ger da

  Haha lekker ding, je plakt er zowat een hele nieuwe blog aan vast!
  Go with the flow ❤

  5 januari 2019 at 10:50
  • Reply Susan happy Tante Betsy blogger

   Whahaha ja dat realiseerde ik me later ook ?.
   In die tussentijd had ik net zo goed op iedereen een reactie achter kunnen laten☺️???

   5 januari 2019 at 16:12
 • Reply Tamara

  Dankjewel voor je fijne woorden! Heerlijk wat je zegt over de slingers van de vorige dag, die er soms nog hangen. Zo fijn als je een dag of moment hebt, waar je nog dagen op kunt teren?. Fijne avond!

  5 januari 2019 at 20:26
 • Reply Jacqueline Aarts

  Hoi lieverd,
  Door een heel druk weekend lees ik he blog nu pas. En je hebt weer helemaal gelijk. Alleen kan ik helaas niet altijd me-time inplannen. Connor is 5 jaar geworden en dat moest natuurlijk gevierd worden. We hebben hem een onvergetelijke dag bezorgd samen met zijn allerbeste vriendjes. Het was een attack op mijn gestel, maar dat komt wel weer goed. Ik verheug me op het nieuwe huis. Als we daar gesetteld zijn heb ik weer tijd voor me-time en ga ik het dubbel en dik inhalen ?

  6 januari 2019 at 20:38
 • Reply karin

  Hoi lieverd,
  Je bent super goed bezig, lees altijd even mee hoor, ook al post ik hier eigenlijk nooit echt wat, toch doet mij ook goed om te lezen dat je zo goed met jezelf bezig bent, denk ik vaak van oja, ook wat voor mij. ga zo door….Nou dikke knufff en veel liefsssss van mij.

  10 januari 2019 at 15:36
 • Leave a Reply

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.