Follow:
BeYoutiful, Happy Tante Betsy dresses, Happy thoughts, Words of Wisdom

Decide to be happy now with Susan

Happy Susan blog - Decide to be happy now with Susan - Tante Betsy Dress Lala Kitschy Deer

Hey lieverds als ik de titel van deze blogpost schrijf is het dinsdagnacht. Het is zo belangrijk om positief naar het leven te kijken en te beslissen dat je nú gelukkig bent. Door dat geluk niet in de toekomst te plaatsen, maar in de tegenwoordige tijd. Op dit moment dat je mijn blog leest mag jij je afvragen waar je dankbaar voor bent, wat gaat er allemaal wel goed in je leven?

Happy Susan blog - Decide to be happy now with Susan - Tante Betsy Dress Lala Kitschy Deer

Manlief en ik hebben vanavond (gisterenavond voor jullie) laat een heftig gesprek gehad. Als jullie me al langer volgen weten jullie dat er dit jaar een moment is geweest dat ik de handdoek in de ring had willen gooien. Onlangs was weer zo’n moment en ook deze keer hebben we samen besloten dat er nog zoveel liefde is. Dat er nog zoveel hoop voor ons is. Dat er nog zoveel goede wil is om er samen aan te werken.

Happy Susan blog - Decide to be happy now with Susan - Tante Betsy Dress Lala Kitschy Deer

Weet je lieverds er is werk aan de winkel om oude wonden te helen, om oud zeer los te laten. En het gaat soms zo makkelijk om dingen uit het verleden op te rakelen die niet goed zijn gegaan. Of te zeggen dat het zo moeilijk is om de eerste stap te nemen en dat je dit nog nooit hebt gedaan. Daardoor blijf je in het verleden leven, in de persoon die je ooit was. Dat helpt niet en daar verander je niets mee. En ik zeg niet dat ik er zo enorm goed in ben hoor, ook ik ben aan het leren los te laten. Meer en meer begrijp ik dat het allemaal ook heel eenvoudig kan.

Happy Susan blog - Decide to be happy now with Susan - Tante Betsy Dress Lala Kitschy Deer

Ieder moment, iedere dag is een nieuwe kans om het anders te doen. Om in je kracht te gaan staan en te beseffen dat je je geluk niet in de toekomst hoeft te plaatsen. Je mag vandaag beslissen dat het allemaal heel eenvoudig is. Dat het makkelijk is om nú gelukkig en positief in het leven te staan. Niet pas als je bent afgevallen of verhuisd bent of bepaalde stappen hebt genomen of als je klaar met therapie bent. Nú is het moment daar om gelukkig te zijn met jezelf, met je lijf, met de mensen die je omringen.

Happy Susan blog - Decide to be happy now with Susan - Tante Betsy Dress Lala Kitschy Deer

Stop met kijken wat er allemaal niet goed gaat in je leven, in je relatie of op je werk. Het is belangrijk om je te focussen op alles wat wel goed gaat. Daar waar jij je aandacht aan geeft, dat groeit. Dus doe keer op keer je best om te kijken naar alles wat wel goed gaat. Door te kijken naar alle positieve zaken die er in je leven zijn. Door te benoemen waar je allemaal dankbaar voor bent.

Happy Susan blog - Decide to be happy now with Susan

Gisterenmiddag ben ik heerlijk in het bos gaan wandelen en ik ontdekte wederom dat me dit zo goed doet. In de natuur zijn, de frisse buitenlucht inademen, de rust van het bos. Enorm genieten is dat en zo mooi al die herfstkleuren van de blaadjes aan de bomen. Ik kwam heerlijk tot rust en doordat ik positieve affirmaties op aan het zeggen was, kreeg ik een enorme boost.

Happy Susan blog - Decide to be happy now with Susan

Zinnen opzeggen alsof het al zo is, helpt om dingen om te buigen. Affirmaties zijn zo enorm krachtig en daarmee kun je dus je wensen mee creëren. Voel eens in wat deze zinnen met je doen, die ik nu hier deel. Laat ze bij je binnen komen, als je ze in je hoofd op zegt. En als je alleen bent, zeg ze dan eens hardop op;

Ik ben gelukkig. Ik ben tevreden. Ik ben blij. Ik waardeer mezelf. Ik hou van mezelf. Ik voel me goed. Ik voel me gelukkig. Ik voel me blij. Ik voel me zelfverzekerd. Ik ben sterk. Ik ben krachtig. Ik ben positief. Ik ben blij. Ik ben gelukkig. Mijn hart stroomt over van liefde en geluk.

Happy Susan blog - Decide to be happy now with Susan

Hoe voelt dat voor je, voel je je hart zingen, voel je er blijer door? Voelt het goed voor je om positieve zinnen te lezen en binnen te laten komen in je geest en in je hart? Ik hoop van harte dat je geen weerstand voelt als je dit soort positieve zinnen leest. En als dat nu wel zo is, dan sla ze op en lees ze iedere dag voor jezelf op. Ga er eens mee aan de slag en je zult merken dat het steeds makkelijker gaat. Het helpt echt lieverd om je te omringen met krachtige positieve zinnen. Je mag nú gelukkig zijn, je mag je nú gelukkig voelen. Er is zoveel om dankbaar voor te zijn, er is zoveel om blij van te worden.

Happy Susan blog - Decide to be happy now with Susan - Tante Betsy Dress Lala Kitschy Deer

Lots of love from Susan…die de rest vanochtend vroeg heeft geschreven ;).

Share:
Previous Post Next Post

You may also like

18 Comments

 • Reply Esther

  Dank je wel. Dit was precies wat ik nu nodig had. Xxx

  27 november 2019 at 19:46
 • Reply Monique den Boer

  Lieve Susan, klopt helemaal wat je schrijft je weet immers nooit wat morgen gaat brengen. Kijk niet op tegen het gras bij de buren maar geniet van je eigen stekkie❤️, fijne avond lieve groet van Monique den Boer uit Dordrecht

  27 november 2019 at 19:48
  • Reply Happy Susan blogger

   Ja helemaal waar lieverd. Geniet heerlijk van jouw stekkie en alle lieverds die je omringen ????

   29 november 2019 at 07:59
 • Reply Peet

  Lieve Suus, wat vervelend te lezen dat de issues tussen jou en je lieverd soms zo heftig opspelen dat het bijna klaar is. Fijn dat jullie er ook nu weer uitkwamen. Relaties blijven soms moeilijk maar als de liefde goed en oprecht is overwint dat veel ❤ en wat je zegt tel je zegeningen en kijk naar het positieve ipv het negatieve. Zo leef ik ook om alles te kunnen dragen, werkt echt! Dikke knuff

  27 november 2019 at 19:49
  • Reply Happy Susan blogger

   Ja lieverd achteraf gezien bleek het ook weer te maken hebben met een shift ivm de nieuwe maan. Oude shit mag opgeruimd worden en dat is soms heel heftig. Goed van je lieverd, het helpt echt enorm om positief te kijken en spreken over je leven, daarom ga ik er nu ook niet dieper op in ;). You go girl????

   29 november 2019 at 08:05
 • Reply Liz

  Heel herkenbaar. En zo waar. Leuk hoe je de vinger op de zere plek legt. Het leven begint niet morgen, later is al lang begonnen.

  27 november 2019 at 20:08
  • Reply Happy Susan blogger

   Wat mooi lieverd??. En ja zo’n blogpost met diepgang resoneert vaak ook met jullie, daarom schrijf ik deze zo graag. Geniet van alles wat je nu omringt????

   29 november 2019 at 08:06
 • Reply Corine

  Prachtig blog weer, en o zo gelijk! Heb vandaag ook weer heerlijk gewandeld, probeer het elke dag te doen, heb het echt even nodig, knuffels Corine

  27 november 2019 at 20:52
  • Reply Happy Susan blogger

   Wow zo goed van je lieverd. Hier schiet het er wel eens in (en soms vaker), in de natuur zijn doet zo goed en helpt echt enorm. Geniet ze lieverd????

   29 november 2019 at 08:08
 • Reply Rebelle van Reymerswael (dichter met een knipoog)

  Hoera! Het geluk lachte me vandaag toe. Ik ben ontzettend gelukkig,
  omdat ik een boekenbon gewonnen heb in een limerickwedstrijd.
  Die boekenbon is erg leuk, maar het feit dat ik mensen kan laten genieten van mijn schrijfsels doet me pas echt goed.
  Liefs van een superblije Rebelle

  27 november 2019 at 21:10
  • Reply Happy Susan blogger

   Wow wat super leuk lieve Rebelle ??? gefeliciteerd!
   En ja dat is de mooiste beloning hè dat je weet dat anderen blij worden van je schrijfsels of dat je schrijfsels hun raakt. Daarom geniet ik ook altijd extra als ik weer een blogpost met diepgang schrijf. Het geeft voldoening dat je er altijd wel een aantal mensen mee helpt. You go girl! Keep spreading the word???

   29 november 2019 at 08:11
 • Reply Miss Baksel

  Dankjewel… had dit net even nodig. Ik heb het opgeslagen en probeer er elke dag aan te denken♡
  Mooi mens

  27 november 2019 at 22:40
  • Reply Happy Susan blogger

   Wat mooi lieverd en wat goed van je lieverd. En op momenten dat je negatieve zinnen en gedachten leest of hoort of denkt, probeer ze dan om te buigen en er een positieve zin van te maken. You can do it?????

   29 november 2019 at 08:12
 • Reply Monique

  Heel goed om naar het positieve te kijken. Ook in je relatie. Ik herken wel wat van hoe jij je man omschrijft in mijn vriend. En als je dan zelf een echt gevoelsmens bent…

  Na een moeilijke tijd door het verliezen van mijn moeder, verkopen van ons ouderlijke huis en verhuizing, ben ik heel bewust bezig met kijken naar de mooie dingen in mijn leven… Echter voel ik me nu weer flink uit het veld geslagen door het recente en plotselinge nieuws dat mijn broer ernstig ziek is. Best moeilijk om je dan weer te herpakken en te blijven vertrouwen.
  Maar ik doe mijn best om me geen slachtoffer te voelen want dat stagneert alles.

  27 november 2019 at 22:43
  • Reply Happy Susan blogger

   Wat enorm goed van je lieverd ja soms gebeuren er dingen waardoor je helemaal uit het veld geslagen wordt. En dan is het fijn als je toch iedere dag dingen ziet waarvoor je dankbaar bent en die voor jezelf benoemt. Heel veel kracht en liefde voor jou lieve Monique. Als je Netflix hebt kijk dan eens naar de film/documentaire Heal. Ik zag deze van de week voor het eerst en ben zeker van plan deze vaker te gaan zien zodat hij nog beter binnen komt.
   Positieve woorden, meditatie, de natuur, goede voeding enzovoort helpen om te helen. Dikke knuffels???

   29 november 2019 at 08:16
 • Reply Renate van der Mooren

  Hoi Susan, mooi geschreven weer. Ik moest denken aan afgelopen zondag, toen ik moest optreden met de band in een jeugddienst in Almkerk. Spreekster Mieke van Velzen legde daar uit dat je brein zo’n 3 weken nodig heeft om je mindset te veranderen. En dat kan inderdaad mede gebeuren door die positieve dingen hardop uit te spreken. Jij bent daarmee dus echt goed bezig.
  Mij spreekt het lied ‘You say’ van Lauren Daigle ook erg aan. Als ik soms wat kritischer ben over mezelf zegt dit lied juist wat God over mij zegt. En dat ik dat mag geloven! En wie ben ik dan om daar aan te twijfelen?

  27 november 2019 at 23:47
  • Reply Happy Susan blogger

   Wow wat mooi ik ga helemaal van binnen gloeien en shinen als ik je reactie lees. Ja van jezelf houden en lief voor jezelf zijn is zo belangrijk. En positieve zinnen hardop spreken of ook zingen helpt enorm. Ik zing tegenwoordig ook vaker mijn affirmaties of zing over alles waar ik dankbaar voor ben. Gewoon lekker als ik alleen ben hihi. Maar wow zo mooi als je dat in een groep doet en daarmee de trilling verhoogt. Wat een bijzondere dienst was dat. Geniet heerlijk lieverd????

   29 november 2019 at 08:20

  Leave a Reply

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.