Follow:
Happy Tante Betsy dresses, Happy thoughts, Words of Wisdom

Choose to be happy with Susan

Happy Susan blog - Choose to be happy with Susan

Hey girls vandaag een blog over positief in het leven staan door middel van positieve woorden te gebruiken en positieve gedachten te denken. Je gaat je daardoor ook positief voelen en daarmee kun je een positief gelukkig leven creëeren. Het is ook niet voor niets dat ik mijn blog Happy Susan blog heb genoemd. Lees je weer gezellig met me mee?

Happy Susan blog - Choose to be happy with Susan

Jullie konden vrijdag al lezen dat ik niet zo lekker in mijn vel zat. Op zulke momenten is het moeilijk om de Miss Positive te zijn die ik ben. In het weekend had ik er ook last van, doemscenario’s en negatieve gedachten spookten door mijn hoofd. Daarbij horen dan ook weer gevoelens als verdriet, boosheid en ergernis. Het is dan zaak om die zware gedachten op een gegeven moment tot een halt te roepen.

Happy Susan blog - Choose to be happy with Susan

Ik help mezelf dan goed door het opzeggen van affirmaties en het liefst gewoon heerlijk buiten in de natuur. Niet dat het altijd even makkelijk is hoor, want soms ben je of voel je je gewoon verdrietig, voel je je een slachtoffer en dan is het moeilijk om erin te geloven dat het maar gewoon voor even is. En dat je dus ook zelf in staat bent om die gevoelens te veranderen.

Happy Susan blog - Choose to be happy with Susan

When you change the way you look at things, the things you look at change

Gedachten zijn heel krachtig, positieve gedachten denken roepen positieve gevoelens op. Denk maar eens aan jonge dieren, aan lammetjes in de wei, een vrolijke puppy, een dartel veulen. Je krijgt vanzelf een glimlach op je gezicht. Zo werkt het ook andersom. Probeer het maar eens uit, ga er maar eens op letten hoe krachtig je gedachten zijn. En let goed op je gevoel, wat die gedachten met je doen, hoe je je erbij voelt. Op die manier ga je beseffen dat het enorm belangrijk is om positieve woorden te gebruiken en om positief te denken.

Happy Susan blog - Choose to be happy with Susan

Als mensen zeggen ‘denk niet aan een roze olifant’, waar denk je dan aan? Ja hoor je ziet een roze olifant in gedachten! En het ligt er ook nog eens aan of je een beelddenker bent, want wellicht zie je ook nog eens bloemetjes geverfd op die roze olifant of zie je hem leuke kunstjes uithalen. Dit zijn dingen die jij met je gedachten doet. En ik kan me voorstellen dat je als beelddenker er meteen een hele film van in je hoofd afspeelt.

Happy Susan blog - Choose to be happy with Susan

Daarom is het ook heel belangrijk om in affirmaties de woorden ‘niet’ of ‘geen’ níet te gebruiken. Als je eens goed oplet gebruik je wellicht wel de hele dag al affirmaties maar dan vaak negatieve zinnen die door je hoofd spoken. Ga jezelf ook niet straffen als je opmerkt dat je dit doet. De eerste stap is bewust worden van een gewoonte, de volgende stap is om stap voor stap te veranderen. Ik zeg zelf wel eens ‘Cancel, clear and delete’ en zeg dan iets positiefs. Positieve woorden zijn altijd krachtiger als negatieve woorden, dus maak je geen zorgen. Alles komt goed schatjes. Alles ís goed!

Happy Susan blog - Choose to be happy with Susan

Een affirmatie hoort ook een krachtige positieve zin te zijn. ‘Ik wil me beter voelen’ is bijvoorbeeld geen sterke affirmatie. ‘Ik voel me goed’ wel! Een affirmatie spreek je ook in de tegenwoordige tijd uit, het is er al. Het is niet iets dat je nog wilt bereiken. Ik bén gezond, ik bén blij, ik bén gelukkig.

Happy Susan blog - Choose to be happy with Susan

Ik wil gelukkig worden’ klinkt niet zo krachtig als ‘ik ben gelukkig’. Maak er ook een niet te lange zin van en zorg dat het ook iets is dat je zelf kunt geloven. Als ‘ik ben gelukkig’ voor jou nu nog te hoog gegrepen is, is ‘ik ben tevreden’ ook goed. Voel eens wat het met je doet. Je kunt het vaak ook voelen in je buik of het goed voor je voelt. Ga er maar lekker mee spelen als dit alles resoneert met jou.

Happy Susan blog - Choose to be happy with Susan

Lots of love from Susan

De kaarten zijn affirmatie kaarten van Louise Hay en mijn OOTD is Dress Twiggy Little Apple Red met mijn Fuchsia ZOO Adventure outdoor laarzen. En in het bos had ik ook mijn Sporty Jacket Gardenia Red aan en mijn Daily Bag van Urban Hippies om ;).

Share:
Previous Post Next Post

You may also like

6 Comments

 • Reply Btjaaktje

  Mooie blog mooie happy Susan! Wat heb je dit mooi uitgelegd, met het voorbeeld van de roze olifant. En supermooi opgeleukt met roze bloemetjes.
  Leven met bewust denken van positieve gedachten (affirmaties) is voor mij echt ‘life changing’ geweest! In begin moest ik er echt mijn best voor doen. Best lastig want negatieve gedachten bleven zich aan mij opdringen. Ik had een heel negatief zelfbeeld. Dat is door de jaren behoorlijk veranderd met affirmaties … nu is het een way of life geworden, vaak hoef ik niet meer bewust positief te denken .. het gaat vanzelf.

  Fijne avond
  Liefs Xx

  15 april 2019 at 19:46
 • Reply Annette Elias

  Jaaaaaa, helemaal waar! je eigen gedachten zijn zo krachtig en hebben zoveel invloed! Wat goed uitgelegd!

  15 april 2019 at 20:31
 • Reply Sylvia W

  Wat een mooie het ombuigen van ik zou willen dat… naar ik ben etc…
  Yes, blijf zien wat je wel hebt, wel kunt. Als ik moe ben gaat de knop ook niet altijd zo makkelijk om naar het positieve. Maar gelukkig vind ik ‘m wel snel terug. Ik heb mezelf al een aantal jaar geleden voor genomen deze positieve wijsheid mee te geven in de opvoeding van mijn zoons en de negatieve gedachten van de dag om te buigen naar positieve gedachten, kijk niet naar wat er niet goed ging maar naar wat er wel goed ging. Nogmaals dank voor deze fijne tips en fijne avond x

  15 april 2019 at 21:03
 • Reply Wilma Rommelse

  Mooie blog… dit blog kon ik goed plaatsen, gedachten zijn zo sterk aanwezig. Mindfullness is niet weg te denken. En nu, nu denk ik aan een prachtig liedje “Love My Life” van mijn favoriete zanger Robbie Williams….

  And finally
  I’m where I wanna be

  xxx ;-*

  15 april 2019 at 22:31
 • Reply chucky1012

  Dat is zo goed en zeer uitgebreid uitgelegd….
  Dit had ik jaren geleden ook maar ineens was het over. De laatste manden van het afgelopen jaar had ik weer….
  Nu niet….
  Maar ik ben er nog lang niet…..
  Hartelijk voor deze prachtige post met leuke foto’s…..

  Xoxo

  15 april 2019 at 23:50
 • Reply Mina

  Precies op het juiste moment lees ik dit blog! Dank je wel. Dikke knuffel

  16 april 2019 at 09:02
 • Leave a Reply

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.