Follow:
BeYoutiful, Happy Tante Betsy dresses, Spirituality, Words of Wisdom

Change brings new opportunities

Happy Tante Betsy blog - Change brings new opportunities

Hey girls dankjewel voor al jullie reacties nav mijn blogpost over de grote veranderingen die overal om ons heen gaande zijn. Ik wil even kwijt dat ik er totaal geen problemen mee heb dat ik straks in de Wia kom. Ik ben ervan overtuigd dat mensen die hooggevoelig zijn en lichtwerkers zijn, hoognodig zijn in deze maatschappij. Dus ben je thuis komen te zitten door je gezondheid of op een andere manier. Dan is er vast een ander pad voor jou.

Happy Tante Betsy blog - Change brings new opportunities

Natuurlijk is het niet leuk als je ontdekt dat het werk dat je graag deed, niet meer jouw pad is. Maar ik kijk altijd verder en zie veel eerder de zegeningen die dit soort veranderingen brengen. Eindelijk krijg ik rust voor mijn lijf en in mijn hoofd en krijg ik toch ook nog een inkomen.

Happy Tante Betsy blog - Change brings new opportunities

Vaak is een ziekte of een ongeluk een teken om rust te nemen. Om te leren goed voor jezelf te zorgen. Als je terug kijkt, kun je bemerken dat je al eerder tekens hebt gekregen. Dat je gas moet terugnemen, dat je rust moet nemen. Tekens om te leren goed voor jezelf te zorgen en niet zo streng voor jezelf te zijn. Het is een heel proces en als jij niet luistert naar je lijf, wordt er gewoon steeds harder aan die bel getrokken.

Happy Tante Betsy blog - Change brings new opportunities

Het wordt tijd om balans te creëren, om jezelf rust toe te staan en wat luchtiger met zaken om te gaan. Begin te kijken waar je allemaal dankbaar voor bent. Denk in mogelijkheden. Wat kun je wel nog allemaal? Wat zou jij voor deze wereld willen betekenen? Wat zijn jouw unieke kwaliteiten? Ga door deuren die openen. En als je nu vooral tekens krijgt dat je tot rust moet komen, luister er dan naar.

Happy Tante Betsy blog - Change brings new opportunities

Ik krijg zelf tekens dat ik balans moet vinden in mijn drukke schema. Ben altijd druk in mijn hoofd, dus naar buiten gaan en de frisse lucht in gaan doet mij enorm goed. Daarnaast doet het me ook enorm goed dat ik mijn pad van bewustwording weer meer aan het volgen ben. En daar ook heel bewust hier meer van deel. Zo’n blogpost als deze vloeit veel makkelijker uit mijn vingers.

Happy Tante Betsy blog - Change brings new opportunitiesHappy Tante Betsy blog - Change brings new opportunities

Naast mijn liefde voor Tante Betsy jurkjes, heb ik een passie in me om jullie te motiveren en te inspireren. Dat is wie ik ben en het is mooi om jullie op je pad te mogen begeleiden. Gewoon door heerlijk mezelf te zijn en een voorbeeld te zijn.

Happy Tante Betsy blog - Change brings new opportunitiesHappy Tante Betsy blog - Change brings new opportunitiesHappy Tante Betsy blog - Change brings new opportunities

En dat is ook alles wat jij hoeft te doen. Gewoon heerlijk je unieke zelf te zijn. Dus als jij thuis zit om wat voor een reden ook. Kijk dan eens goed naar jezelf en wat jij toch nog kunt betekenen voor de wereld. Jouw kwaliteiten kunnen ook op een andere manier gebruikt worden als in een betaalde baan. Volg gewoon je gevoel en de tekens die je op je pad krijgt. Luister naar je ingevingen en intuïtie!

Happy Tante Betsy blog - Change brings new opportunities

Het hoeven geen grootse dingen te zijn hè. Gewoon het zonnetje in huis zijn. Én eventueel op een van de jurkjes Facebook groepen waarover ik het had, kan al meer dan genoeg zijn. Het is wel belangrijk dat je eerst kijkt naar wat jezelf nodig hebt, voordat je weer voor de ander gaat zorgen.

Happy Tante Betsy blog - Change brings new opportunities

Ik vond mijn pop en mijn beer uit mijn jeugd terug??

Ik ben aan het leren loslaten en ga vandaag met dochterlief naar Maastricht. We gaan samen met mijn moeder in haar garage kijken, wat wij allemaal mogen loslaten wat we niet meer nodig hebben. Spullen die er al jaren staan…het is tijd om er met een nieuwe blik naar te kijken en los te laten. Als verzamelaar en iemand die overal mogelijkheden in ziet, is dat nog een hele uitdaging. De komende tijd wil ik ook iedere dag in huis tijd maken om te kijken wat ik allemaal mag loslaten.

Happy Tante Betsy blog - Change brings new opportunities

Weggooien komt niet in mijn vocabulaire voor, dat vind ik gewoonweg zonde. Iemand anders kan en mag er blij van worden. Dus zullen er genoeg spullen verkocht worden als rommelmarktspullen of weg gegeven worden.

Lots of love from Susan

Share:
Previous Post Next Post

You may also like

12 Comments

 • Reply chucky1012

  Wat goed om dingen los te kunnen laten en er afstand van te nemen ??
  Fijn dat er flink opgeruimd was.
  Ik gun mezelf ook steeds vaker tijd om te rusten….
  Ook om op te kunnen ruimen.
  Mooie post.

  Een fijne avond ?

  4 december 2018 at 19:35
 • Reply Neeltje

  Je zag er mooi uit vandaag. Opruimen brengt ook rust om je heen en in je hoofd. De dingen die we echt nodig hebben zijn vaak niet de spullen die we verzamelen ?

  4 december 2018 at 19:35
 • Reply Alexsandra Stegeman-kok

  Opruimen brengt rust in je hoofd en loslaten kan soms erg moeilijk zijn. Maar iedereen volgt hier zijn pad in. En jij bent op de goede weg. En ps wat zag je er weer mooi uit dat mag ook wel gezegd worden.

  4 december 2018 at 19:46
 • Reply Ria

  Zo herkenbaar je post van vandaag… heb ook besloten wat meer aan mezelf te gaan denken, met o.a. een verhuis naar het vele rustigere wallonië. Ik kijk wel hoe het loopt, ik kan me er momenteel niet teveel zorgen in maken ? Dat het een hele ommekeer zal zijn is zeker maar ik wacht er niet mee tot ik op pensioen kan … zorg goed voor jezelf, liefs, Ria

  4 december 2018 at 19:47
 • Reply Jacqueline Harbers

  Hey lieverd, wat goed dat je lekker door je opgeslagen spullen bent gegaan om te zien, wat nog meerwaarde voor je heeft en wat je idd mag laten gaan. Materiële zaken zijn vervangbaar of te missen. Spullen met een emotionele waarde en lading is natuurlijk iets heel anders. Ik volg je ook helemaal qua persoonlijk pad. Ik heb altijd hard gewerkt in een commerciële en internationale functie. Sinds hubbie’s CVA ben ik bij hem thuis en als ik terugdenk aan mijn drukke bezigheden van vroeger, krijg ik letterlijk buikpijn. Het staat inmiddels zo ver van me af. Bepaalde kwaliteiten die ik heb en heb mogen verfijnen/versterken in die job, zijn nog steeds helemaal “IK”. Ik weet dat ik een mensen-mens ben, dat ik communicatief behoorlijk vaardig ben (ook in geschreven vorm), ik weet dat ik commercieel ben, ik weet dat ik een relatiebouwer ben en ik weet dat ik tomeloos geduld heb…. ik stel me open voor een eventueel mooi idee of mooie uitdaging op mijn pad, waar ik deze kwaliteiten mag inzetten. Wat ik ook weet, is dat ik nooit meer voor “het grote geld” ga werken…. ik ben toe aan “satisfaction of the heart and soul”…

  Heb een fijne avond lieverd ?…. dikke knuffel

  4 december 2018 at 19:56
 • Reply Annelies van der Valk

  Ik zit ook thuis vanwege mijn fibromyalgie. In het begin had ik daar best moeite mee. Geen eigen inkomen meer. Maar nu heb ik er vrede mee. En mijn weg gevonden. Eerste instantie heb ik het hele huis onderhande genomen en veel leger gemaakt waardoor het makkelijk bijhouden is. Ik ga 4 dagen per week heerlijk wandelen met de buurvrouw. Je gaat vast jou weg ook wel vinden en daarbij ook de rust. Neem de tijd daarvoor je kan niet alles in een keer voor elkaar krijgen. Fijne avond nog.

  4 december 2018 at 19:59
 • Reply Katja Prins

  Ohh wat mooi, al die spullen van vroeger. Ik zou ook zo graag nog een keer mijn spullen van vroeger willen zien, nog een keer vasthouden. Ik heb alleen nog herinneringen. Mijn vader is het tegenovergestelde van een verzamelaar. Toen ik op kamers woonde in de stad Groningen en ik een weekendje naar huis kwam, bleek hij ‘opgeruimd’ te hebben. Al mijn poppen, knuffels, boeken enz. had hij zonder pardon naar ‘Mamamini’ (tweedehands winkel) gebracht. Daar was ik niet zo blij mee … en nu druk ik mij heel zacht uit.

  Ik heb nu niet zo veel moeite trouwens met het loslaten van spullen … ik heb heel veel last en moeite met het loslaten met ‘wat is geweest’… vroeger … ik heb altijd een verlangen naar vroeger. De mooie onbezorgde tijd als kind, opgroeien op de boerderij. En het loslaten van mensen en dieren. Ze komen en gaan in je leven.. sommigen zijn er lang en anderen maar even. Ik vind het verdrietig te realiseren dat een vriendschap van vroeger die zo waardevol was, dat met die vriendin ik nu geen klik meer heb. Of de vriendenclub uit de studententijd … helemaal uit elkaar gegroeid. Mensen die ooit zo belangrijk waren en die je nu niet meer spreekt. Dit zijn maar enkele voorbeelden. Ik heb zit met mijn gedachten vaak bij ‘vroeger’.

  Loslaten is een kunst! Ik moet leren om meer in het nu te leven.

  Prachtige inspirerende blog Susan, het roept weer allemaal gedachten en gevoelens bij mij op!

  Wat een mooie kaartendeck heb jij… die met o.a. met een meisje met lammetjes. Hoe heten die kaarten?

  4 december 2018 at 20:08
 • Reply Caro la

  Wat ben je toch een mooie en bijzondere vrouw. Blijf zo schrijven, je maakt de wereld een beetje mooier!!!
  Liefs, Carola

  4 december 2018 at 20:11
 • Reply Ger da

  Hay lieve Susan,
  Wat heb je dit weer mooi verwoord. Als ik kijk waar ik nu sta in vergelijking met nu bijna 2 jaar geleden toen ik tante ontdekte, en daarmee jou en de groepen leerde kennen, dan kan ik beamen dat verandering en naar jezelf luisteren een heel positief effect kan hebben. Ik heb er het volste vetrouwen in dat jij zeker je weg weer gaat vinden.
  En ook nog even hier, heel heel erg bedankt voor de prachtige engelen kaarten, ontzettend lief ❤
  Fijne avond xx

  4 december 2018 at 20:28
 • Reply Jacqueline Aarts

  Haha, wat een toeval. Hier ook aan het opruimen. Weggooien van spullen die nog goed zijn kan ik ook niet. Ik moet de spullen minderen aangezien we gaan verhuizen naar een iets kleiner woning. Ik geef veel weg ik de gratis Facebook groepen. Mensen zijn oprecht blij en komen dan toch vaak met een kleinigheidje voor de kleine. Opruimen kost veel energie, maar het geeft mij wel rust in mijn hoofd.

  4 december 2018 at 20:48
 • Reply Danielle Schoonderwoerd

  ✼ Wat een fijne blog weer, niets aan toe te voegen ✼

  4 december 2018 at 23:46
 • Reply Alexandra

  Mooi blog Susan. Heel goed van je dat je luistert naar wat het leven je te ‘zeggen’ heeft. Gaat het niet zoals het moet, dan moet het maar zoals het gaat. En opruimen is toch heerlijk, ook mijn hoofd wordt daar altijd ‘leeg’ van.

  5 december 2018 at 17:08
 • Leave a Reply

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.