Follow:
BeYoutiful, Happy Tante Betsy dresses, Happy thoughts

Can you be your true self with Susan

Can you be your true self with Susan - Tante Betsy Dress Betsy Zipp Stars Red

Hey lieverds ik schreef al vaker over jezelf zijn, maar mag jij eigenlijk wel jezelf zijn? Mag dat van jezelf…maar ook van de mensen in je omgeving. En durf je wel heerlijk jezelf te zijn en helemaal als jouw ware ik zonder maskers naar buiten te treden? Vandaag ga ik er weer wat dieper op in.

Dreamboard Can you be your true self with Susan - Happy Susan blog

Ja ik kan er natuurlijk vaak over schrijven dat er niks mooiers is als heerlijk jezelf zijn. En voor mij is dat heel makkelijk. Dat komt namelijk omdat ik op een vrij jonge leeftijd heb geleerd dat er niks beters is als gewoon jezelf te zijn. En je er niks van aan te trekken wat andere mensen zouden kunnen denken.

Happy Susan blogger - Tante Betsy Dress Love The Forrest Black

Mijn vader is en was iemand waarbij het nooit goed genoeg was en hij had altijd wel een op- of aanmerking (die hij dan via mijn moeder kenbaar maakte) dat het beter of anders kon. Daarna kwam ik terecht in een schoonfamilie waar ik een keer de schuld van een ruzie kreeg, terwijl ik zelf niet aanwezig was. Dat moment op 21-jarige leeftijd was voor mij dé eye-opener. Vanaf die dag heb ik besloten me er niks meer van aan te trekken wat anderen over me dachten. Want hun mening was toch altijd gekleurd. Dus waarom me nog moeite doen om me aan hun aan te passen. Ze moesten gewoon maar houden van wie ik ben.

Happy Susan blog - Can you be your true self with Susan

Later in mijn leven kwam ook het verhaal van Hodja en zijn zoon met de ezel op mijn pad. En dat verhaal bevestigde nog eens de manier waarop ik in het leven sta. Iedereen mag zijn eigen mening hebben, maar ik volg de mijne. Ik zal het verhaal hier nog eens delen. Wie weet helpt het je wel;

Op een dag gingen Hodja en zijn zoon op reis. Hodja gaf er zelf de voorkeur aan te lopen en zette zijn zoon op de rug van de ezel. Zo gingen zij op weg tot zij een paar mensen tegenkwamen die zeiden: “Zie daar de wereld op zijn kop. De jeugd heeft geen respect meer voor de ouderdom. Die gezonde jongen rijdt op een ezel, terwijl zijn arme, vermoeide vader nauwelijks vooruit komt.” Toen de jongen dit hoorde stond hem het schaamrood op de kaken. Hij stapte af en stond erop dat zijn vader verder zou rijden. Zo liepen ze voort, Hodja op de ezel en de jongen te voet. Even later kwamen ze weer mensen tegen die zeiden: “Moet je dat zien! Wat een ontaarde vader, die zelf lekker op de ezel zit en zijn kind laat lopen.” Na dit verwijt draaide de Hodja zich naar zijn zoon en zei: “Kom, dan zullen we samen op de ezel rijden.” Zo vervolgden ze hun weg, tot zij mensen tegenkwamen die zeiden: “Kijk, dat arme beest! Zijn rug zakt door onder het gewicht van hen beiden, wat een dierenbeulen!” Daarop zei Hodja tot zijn zoon: “Laten we afstappen. Het is beter dat we allebei te voet gaan, dan kan niemand ons nog verwijten maken.” Zo liepen ze verder achter hun ezel. Tot een stel voorbijgangers wederom commentaar leverde: “Zie wat voor dwazen er op de wereld zijn. Ze lopen in de brandende zon en geen van beiden denkt eraan op de ezel te gaan zitten.” Hodja draaide zich om naar zijn zoon en zei: “Je hebt het gezien, mijn zoon. Hoe je je ook gedraagt, op- en aanmerkingen zullen altijd je deel zijn. Leer daarom je eigen mening te volgen.”

Can you be your true self with Susan - Tante Betsy Dress Betsy Zipp Stars Red

Lieverd ik snap dat het niet altijd even makkelijk is om gewoon heerlijk jezelf te zijn. Vooral als je je altijd in situaties hebt aangepast naar de waarden en normen van de omgeving. Als je gewend bent in de ene situatie dat masker op te zetten en in een andere situatie je weer op een andere manier te gedragen. Zodat je niet opvalt, zodat men je niet vreemd vind of waarom je dat ook denkt te moeten doen.

Can you be your true self with Susan - Tante Betsy Dress Betsy Zipp Stars Red - Danefae Softshell Jane - ZOO Adventure boots - Snag Tights

Toch zal het heel bevrijdend zijn om gewoon ten alle tijde heerlijk jezelf te zijn. Te staan voor jouw waarden en normen. Te staan voor wie je bent. Gewoon heerlijk je ware zelf te zijn zonder rekening te houden wat anderen van je zouden kunnen denken. Maar ook als ze die ook uitspreken… Jij bent je eigen unieke zelf!

Happy Susan blog - Dreamboard - Can you be your true self with Susan

Natuurlijk als je net zoals ik gek bent op de vrolijke gekke prints van Tante Betsy kan het gewoon al zijn dat je dus echt schijt hebt wat anderen van je denken. Ja je ziet mensen wel kijken als je op straat loopt. En je familie, of op je werk zou wel eens opmerkingen kunnen maken over je uitbundige manier van kleden. Maar er is toch niks mooiers dat ze van je houden wie je werkelijk bent. Dat ze je ware zelf waarderen en accepteren.

Can you be your true self with Susan - Tante Betsy Dress Betsy Zipp Stars Red - Snag Tights - Raspberry Pie - SoMuch fashion -

En natuurlijk zijn er omstandigheden waarbij je je ‘moet’ aanpassen in wat gangbaar of gewenst is. Zoals naar een begrafenis gaan in een zwarte jurk of een minder opvallend exemplaar. Ik ging eens mee naar de therapie van mijn dochter en ik koos voor een minder opvallende jurk omdat het gesprek niet om mij draaide. Maar dochterlief en de therapeute hadden allebei zoiets van kom de volgende keer maar als jezelf. En natuurlijk ben ik ook helemaal mezelf in een minder opvallend exemplaar hoor ;). En jij natuurlijk ook als je wat ingetogener bent en houdt van rustige kleuren.

Can you be your true self with Susan - Tante Betsy Dress Betsy Zipp Stars Red - Cardigan Rose Black -Tony Mora cowboyboots

Ik heb het geluk doordat ik altijd mezelf ben geweest dat mensen houden van wie ik ben. Dat ik gewaardeerd en geaccepteerd wordt om wie ik ben. Dat is toch wat we allemaal willen. Maar dat kan ook alleen maar als jij heerlijk jezelf durft te zijn. Want hoe kunnen ze anders van je houden, als jij je altijd maar aanpast en een pleaser bent. Dat je je gedraagt zoals anderen graag zouden willen dat je je gedraagt.

Can you be your true self with Susan - Tante Betsy Dress Betsy Zipp Stars Red

Door heerlijk jezelf zijn dwing je respect af en zullen mensen je werkelijke ik waarderen (of gaan leren waarderen). En natuurlijk kan het zijn dat er mensen zijn die daar moeite mee hebben, en daardoor zelfs uit je leven verdwijnen. Maar geef niet op en blijf doorzetten lieverd, want er is echt niks mooiers en bevrijdend als je ware ik te omarmen.

Can you be your true self with Susan - Tante Betsy Dress Betsy Zipp Stars Red

Wat ook zo leuk is om te horen van jurkenzusjes die me ontmoeten en die me kennen via mijn blog, dat ze zeggen dat ik precies zo ben zoals ik blog. En ja ik klets in mijn blogposts ook altijd gezellig tegen jullie. Ook dan ben ik altijd mezelf en natuurlijk ook in mijn Live video’s. What you see is what you get. Ik kan me er keer op keer op verheugen om jullie te mogen ontmoeten en dat het meteen zo vertrouwd voelt. En natuurlijk zal niet altijd iedereen met jou of met mij resoneren. So what…ik hoef niet met iedereen vriendinnetjes te zijn. En jij natuurlijk ook niet ;).

Can you be your true self with Susan - Tante Betsy Dress Betsy Zipp Stars Red

Lots of love from Susan

PS Zoals je kunt zien draag ik vandaag Dress Betsy Zipp Stars Red. Deze kon je ook al zien tijdens de Live on Facebook passessie en ik deelde de info erover in de blogpost Tante Betsy AW2019 with Susan and Jacqueline.

Share:
Previous Post Next Post

You may also like

19 Comments

 • Reply Maartje

  Mooi geschreven, probeer t te onthouden, maar denk dat ik best bij je in de leer zou kunnen 😉

  7 oktober 2019 at 19:36
  • Reply Happy Susan blogger

   Hey lieverd als je je er maar al van bewust wordt, dan heb je de eerste stap al gezet. Iedere keer opnieuw als je merkt dat je je toch maar weer aanpast. Iedere keer als je niet voor jezelf kiest en altijd maar ja zegt tegen de ander. Het mooie is dat het je gaat opvallen en daar zet je dus de eerste stappen mee. En door mee te lezen ben je al bij me in de leer hihi. You go girl??je kunt het. Knuff ??

   7 oktober 2019 at 21:16
 • Reply Heidi

  Mooi❤❤❤ en zo waar. Wat een goed verhaal. Ik heb t al eens eerder gelezen. En is echt zo. Iedereen heeft overal commentaar op. Lekker bij jezelf blijven

  7 oktober 2019 at 19:41
  • Reply Annelies

   Mooi geschreven. Ik trek mij tegenwoordig ook niks meer aan wat andere mensen van mij denken of willen. Ik ga mijn eigen weg. Ik kom ook beter voor mijzelf op. Trek grenzen luistert naar mijn lichaam. Ik denk ook dat het iets met onze leeftijd te maken heeft hoor boven de vijftig laat je je niet meer betuttelen. Fijne week Susan.

   7 oktober 2019 at 20:03
   • Reply Happy Susan blogger

    Helemaal goed lieverd, niks fijners als dat gewoon heerlijk jezelf zijn en goed voor jezelf zorgen. You go girl?????
    Maarreh ik heb dit al op mijn twintigste geleerd hoor en dus altijd schijt gehad aan wat anderen van me zouden kunnen vinden.
    Het Maastrichtse carnavalsliedje ‘ich hub sjiet aon de luij’ heeft me daar zeker bij geholpen. En ook mijn vader waarbij altijd wel iets niet goed bij was. Begrijp me niet verkeerd hij heeft me ook leren waarderen hoor en hij weet dat het me echt geen moer interesseert of hij iets goedkeurt of niet. Ik ben een rechtschapen en eerlijk mens en volg hele wijze normen en waarden. Dus wat wil je nog meer??. Knuff??

    7 oktober 2019 at 21:29
  • Reply Mina

   Mooi! En ja had het afgelopen week in de trein. Was heerlijk kleurrijk gekleed rozenjurk rood/roze, roze Zoo Advertine laarzen, knalgroene Danefae jas en rode tas en bloem in mijn haar. Voelde al die blikken en gaf iedereen een big smile.maar zit nu ook lekker in mijn vel, heb geaccepteerd dat ik bepaalde dingen niet meer kan en mag. Maar kijk voornamelijk wat ik nog wel kan! De vrolijke kleding helpt me ook zeker daarbij. Begin in te zien dat ik op de goede weg ben. Jou blogs helpen me ook daarbij. Ben ook zo blij dat ik toen per “toeval” op je blog uit kwam! Dikke kus van mij

   7 oktober 2019 at 20:21
   • Reply Happy Susan blogger

    Oh heerlijk lieverd! I love it. Wij zijn toch zo mooi om naar te kijken en je kunt alleen maar vrolijk en blij worden van ons.
    Dus niks mooiers als lekker jezelf zijn en zo te lezen doe je dat al volop. You go girl????. Knuff??

    7 oktober 2019 at 21:32
  • Reply Happy Susan blogger

   Ja er zijn altijd wel mensen die commentaar hebben. Nou ja als het goed is wordt je steeds meer en meer omringd door mensen die je accepteren zoals je bent. Dan krijg je natuurlijk ook minder of geen commentaar en houden ze gewoon van de ware jij?? Knuff??

   7 oktober 2019 at 21:18
 • Reply Alexandra

  Mooi geschreven en zo waar. Prachtig voorbeeld dat verhaal met de ezel. Je kunt het niet iedereen naar de zin maken, dat is onbegonnen werk. Daar begin ik dus maar niet aan. En trouwens, mensen die alsmaar commentaar leveren op anderen, daar ga ik niet graag mee om.

  7 oktober 2019 at 19:54
  • Reply Happy Susan blogger

   Yihaa zo sterk van je lieverd. Nee dat soort mensen hoeven we niet in onze omgeving en mijden we als het even kan.
   En ja dat verhaal met de ezel was voor mij echt zo’n extra eyeopener dat ik goed zit met hoe ik handel. Ik volg dus mijn eigen mening. Knuff??

   7 oktober 2019 at 21:23
 • Reply Annette Elias

  Zoooooooooo mee eens, en zo actueel! Mag ik je post delen op mijn persoonlijke fb pagina?

  7 oktober 2019 at 20:07
  • Reply Happy Susan blogger

   Ja natuurlijk mag je die delen lieverd. Alle blogposts mogen gedeeld worden. Knuff??

   7 oktober 2019 at 21:24
 • Reply Monique den Boer

  Lieve Susan , dank je wel voor je verhelderende blog❤️ Gr Monique

  7 oktober 2019 at 20:54
  • Reply Happy Susan blogger

   Graag gedaan lieverd. Ik dacht nu weer terug aan je vraag en die heb ik hiermee eigenlijk wel een beetje beantwoord bedenk ik me zo. Dikke knuffels??

   7 oktober 2019 at 21:33
 • Reply Corine

  Lieve Susan, super blog weer, hoe je het ook doet, altijd is er commentaar, helemaal op een eiland, waar iedereen je denkt te kennen. Nu trek ik het mij niet zo aan, en doe lekker mij ding. En na al die jaren, wennen ze er vanzelf aan, knuffels Corine

  7 oktober 2019 at 21:46
 • Reply Caro

  Goed geschreven Susan!!! En zo is het ook gewoon. Het grappige is, dat ikzelf niet eens merk of andere mensen mij bevreemd aankijken of negatief beoordelen… ik let daar domweg niet op. Scheelt zoveel gepieker en getwijfel. En op dat punt kwam ik ook niet zomaar, daar is een lange weg aan vooraf gegaan. Op ‘slechte dagen’ verzand ik nog wel eens in mijn oude valkuilen maar gelukkig weet ik dat het ook weer voorbij gaat. Dikke kus?

  8 oktober 2019 at 07:38
 • Reply Esther

  Ha Susan,

  Ook ik ken het verhaal…en het ia helemaal waar. Ik wilde van mijn opa en oma maar 1 ding erven,het bordje met daarop de tekst: ” Doe wat ge wilt, gekletst wordt er toch.” Hij hangt in de hal bij ons en ik ben altijd blij als ik hem zie. Het gaat niet altijd vanzelf, maar langzaam maar zeker leren we. En Tante Betsy jurkjes helpen daar absoluut bij. Mooi mens ben je.?

  8 oktober 2019 at 08:26
 • Reply Rebelle van Reymerswael (dichter met een knipoog)

  Over dit onderwerp heb ik eens een grappig gedicht geschreven. Het heet:
  PORTRET
  Mijn profiel past niet in het plaatje.
  Ik sta nergens in een goed blaadje.
  Mijn uiterlijk is niet gelikt.
  Ik ben voor de postzegel ongeschikt.

  Zie, ik ben ECHT,
  geen kopie.
  Tevreden bekijk ik mijn unieke kop.
  Heerlijk….dat lijkt nergens op!

  8 oktober 2019 at 18:43
 • Reply Willeke

  Vroeger zette ik vaak een cd op met sprookjes voor de kinderen en daar werd het verhaal van de man met de ezel ook verteld. Ik denk er nog regelmatig aan als ik in de war wordt gebracht door de meningen van anderen. Ik vind het moeilijk om bij mezelf te blijven, daar mag ik wel wat zekerder in worden. Ik ben blij met je blog en dat je hierover schrijft, zo word ik er weer aan herinnerd. Dankjewel?

  8 oktober 2019 at 20:42
 • Leave a Reply

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.