Follow:
BeYoutiful, Tante Betsy, Words of Wisdom

Being so grateful

Happy Tante Betsy blog - Being so grateful

Hey girls ik wil jullie van harte bedanken voor alle lieve opbeurende reacties naar aanleiding van mijn blogpost van maandag. Zo mooi is dat om me omringd te voelen door zoveel lieverds. Dankjewel! Vandaag brei ik er nog even op door, wetende dat ik er mensen mee help.

Weet je lieverds wellicht verkeer je wel in een soortgelijke situatie al dan niet op relationeel vlak. Waardoor je het gevoel hebt een beslissing te moeten maken. Wellicht is het ook voor jou nodig om mensen te vergeven. Ik merk dat het mij enorm goed heeft gedaan om dat papiertje te schrijven. En letterlijk alles aan het licht te geven, door het door vuur te laten verbranden en oplossen. Om die reden heb ik het ook gedeeld met jullie en ook gewoon om voor mezelf een hele duidelijke nieuwe start te maken.

Happy Tante Betsy blog - Dress Betsy Happy Camper Purple & Tante Betsy legging purple

Gisteren ben ik heerlijk met een dreamboard aan de slag geweest in de keuken. Daar hebben we een magneetbord hangen en al jarenlang hingen daar dezelfde postcrossing kaarten. Nu heb ik daar een leuk creatief bord van gemaakt met opbeurende teksten en afbeeldingen. Om dagelijks naar te kijken. Ik ben ook iedere dag iets aan het opruimen én loslaten wat ik niet meer nodig heb.

Happy Tante Betsy blog - Dreamboard

Vandaag wordt een groot schilderij opgehaald wat ons al weer enkele jaren in de weg stond. Gisteren plaatste ik het op marktplaats om gratis te laten ophalen, door een vereniging, goed doel of iemand met een grote muur. Ik vroeg om een motivatie want het is wel een schilderij twv ongeveer €1000 (dat had ik er niet bij vermeld). En vandaag komt een lieve dame die zichzelf als het goede doel zag. Yesss dat is de juiste instelling! Ze gunde het schilderij zichzelf en dat past helemaal in mijn straatje en wat ik wil uitdragen op mijn blog.

Happy Tante Betsy blog - Being so grateful

Wat ik ook niet meer nodig heb in mijn leven zijn mensen die me geen goed gevoel geven. Weet je het is best wel moeilijk om met mij vriendin te zijn. Ik stel hoge eisen aan een relatie/vriendschap. Ik ben zelf heel zuiver in mijn handelen en verwacht dit ook van mijn medemens. Weet je lieverds het is zovele malen mooier om vanuit je hart te leven en ook eerlijk met jezelf door het leven te gaan. Vanuit compassie te handelen, te luisteren naar je intuïtie en met een open hart. Zoveel mensen zijn pijn gedaan in hun leven en vergelijken jouw situatie met die van zichzelf. Daardoor kan hun raad wel eens niet zo zuiver zijn als jij nodig hebt.

Happy Tante Betsy blog - Being so grateful

En natuurlijk is het ook vaak zo dat als je zelf niet lekker in je vel zit, dat je aan een vriendin of zo vertelt wat er allemaal niet goed gaat in je leven. Ze horen dan eigenlijk alleen die boodschappen. Terwijl er natuurlijk ook zoveel dingen wel goed gaan in ons leven/in onze relatie/op ons werk. Eigenlijk zou je als vriendin moeten vragen “Wat gaat er wel allemaal goed in….je relatie/op je werk/met je kids…?“. Het is en blijft belangrijk om te kijken naar alles wat wel goed gaat.

Happy Tante Betsy blog - Being so grateful

En weet dat al die dingen/situaties/mensen die lijken niet goed te gaan je lessen te leren hebben. Iedere ervaring is een levensles, waardoor je mag groeien. Wees dus dankbaar voor alle mensen die je een spiegel voor houden. Vergeef hun én vergeef jezelf en wees dankbaar voor alle liefde en wijsheid die je hebt mogen ontvangen. Al die ervaringen maken je een krachtig wijs mens!

Lots of love from Susan

PS. Deze blog werd geïnspireerd door mijn leven én door kaarten van het Crystal oracle van Toni Carmine Salerno.

Happy Tante Betsy blog - Being so gratefulEn wat zo mooi is dat ik me vandaag geïnspireerd voelde om de mevrouw van Marktplaats een reading te geven. Ik legde kaarten voor haar, hoe mooi om mijn wijsheid te mogen delen. En zeker weten dat zij dit ook weer gaat delen als de tijd rijp is. Ik gaf haar nog een set engelen therapie kaarten cadeau. Het voelde gewoon zo en ik heb er naar gehandeld. Zo dankbaar voor de hulp van de Engelen.

Share:
Previous Post Next Post

You may also like

10 Comments

 • Reply chucky1012

  Wat had jij zoveel goeds gedaan….
  Fijn om anderen blij te kunnen maken met iets moois…..
  Prachtige outfits die lekker vrolijk gekleurd zijn….
  Zulke mooie foto’s….
  Het lijkt wel voorjaar….
  Ik kan niet wachten om te genieten van de eerste zonnestralen….

  Een fijne avond ?

  6 februari 2019 at 19:38
 • Reply Jacqueline Harbers

  Hey lieverd, als de foto met de paarse Happy Camper een foto van vandaag is (?), dan zie ik heel veel ontspanning terugkomen in je gezicht… een “lichtheid”, een “ik zie het weer helemaal zitten” uitstraling! Weet je, wat ik zo ontzettend bewonder? Je stoerheid om afgelopen zaterdag een beslissing te nemen en je zondag, na meerdere mooie boodschappen en signalen, te realiseren dat je die beslissing genomen hebt uit een gevoel van “moeten beslissen” en niet werkelijk vanuit je diepste “zijn”… en dus durft om zondag de beslissing terug te draaien en er met volle positiviteit voor te durven gaan! Een voorbeeld….

  En ja, je hebt helemaal gelijk! Het is soms heerlijk om even tegen een bekende te “ontladen” en je zorgen/stress/vragen/moeilijkheden te delen… maar vaak is het zo (mijn ervaring), dat je er alleen nog maar dieper in wegzakt, omdat diegene je ook vaak lang na het gesprek blijft herinneren aan die lastige periode! Niet voor niets hou ik vrij veel voor mezelf, ook al weet ik dat soms iets delen wel wat opruimt in je hoofd. Ik heb sinds een tijdje een aantal meiden, waarbij ik dit wel durf. Omdat ze me mezelf laten zijn, met al mijn “nukken” en me motiveren en mijn spiegeltje durven zijn, op een heel zuivere basis. En dat is voor mij oprechte vriendschap. Ik wil geen meekletsers, mijn eigen gevoel ken ik… ik ben gediend bij iemand, die me ook de andere kant voorspiegelt… ben zuinig op “mijn meiden”… ze zijn me erg dierbaar ?

  Heel verhaal weer, sorry ?… wilde je graag laten weten, dat ik het knap van je vind hoe je met alle uitdagingen die momenteel spelen in je leven omgaat!

  Dikke knuffel en een hele fijne avond ??

  6 februari 2019 at 20:11
 • Reply Sylvia W

  Lieve Susan, ook ik hoop dat de foto in je mooie Paarse campertje ? van vandaag is, je ziet er zo mooi ontspannen uit, fijn om te zien ?
  In december mocht ik van jou een kaart ontvangen tijdens jou live moment, deze kaart heeft mij de kracht gegeven om ook mijn gedachten om te zetten in daden, loslaten en door nogmaals grote dank hiervoor ?
  Ik wens je een fijne avond ?

  6 februari 2019 at 21:26
 • Reply Ger da

  Hé lieve Susan,

  Ik moest heel hard lachen om die mevrouw, ik ben het goede doel, geweldig. En gelijk heeft ze, die heeft ook vast haar lesje in het leven ook al gehad. En hier zie ik gelukkig ook de happy Susan weer in, je hebt alweer iemand blij gemaakt. En ze zal vast je reading gewaardeerd hebben, de engelen boodschappen zijn ook zo waarde en liegdevol. Goed bezig lieverd, hele dikke hug! ❤

  6 februari 2019 at 22:20
 • Reply Susan happy Tante Betsy blogger

  Hey lieverds even een reactie voordat ik slapen ga. De paarse OOTD was van gisteren. Zie ook inderdaad aan de foto dat ik beter in mijn vel zit op die foto, maar aan de andere kant is de foto van vandaag laat op de dag genomen…dus moe…dat zie ik inderdaad ook wel. Morgen/overmorgen (ligt eraan of mijn huisarts beter is) een gesprekje met de huisarts, eens kijken of die me kan helpen. Heel veel dikke knuffels en dankjewel voor jullie reacties???
  Ennuh Sylvia zo mooi om te lezen dat die kaart je heeft geholpen stappen te ondernemen. Ik krijg nu ook al de behoefte om op de andere dames te reageren, maar ik ga goed voor mezelf zorgen zodat ik dadelijk heerlijk kan slapen. Knuff!

  6 februari 2019 at 22:37
  • Reply Ger da

   ❤❤❤

   7 februari 2019 at 10:01
 • Reply Janny

  Wat ben je toch een mooi mens. Dit blog raakt me weer zo. Knap hoe je de dingen onder woorden brengt. Liefs en dikke knuffel, Janny

  6 februari 2019 at 22:44
 • Reply Wilma Rommelse

  Wat een diepgang in je blog ? en het zet me zeker aan het denken om te kijken naar alles wat wel goed gaat. Zoveel zorgen, zoveel druk, zo makkelijk te spreken over wat tegen zit op vele fronten, juist te kiezen voor je eigen geluk en vast te houden aan die dingen die goed gaan, geeft veel meer kracht. Juist tijd en energie stoppen in de dingen die jezelf belangrijk acht, geven zoveel meer diepgang en betekenis. ? ?

  Wat ben je weer liefdevol omgegaan met de medemens. Susan, respect wat voor kracht jij uitstraalt en iedereen iets moois wil meegeven. ?

  6 februari 2019 at 22:58
 • Reply monique den boer

  Lieve Susan, door jouw wijze woorden ga ik het leven ook maar eens anders bekijken, je hebt idd gelijk hoor we zijn vaak geneigd om het negatieve/ wat er verkeerd gaat in ons dagelijks leven te onthouden terwijl er om ons heen zoveel moois/goeds gebeurt zonder dat we er erg in hebben heel herkenbaar en alle die negatieve gedachten maken je rugzak heeeel erg zwaar. Dus ik ga het ook proberen kijken of het helpt. En wat een mooi bord heb je gemaakt voor in je keuken zeg ?. Wat lief dat je iemand blij hebt gemaakt met zon mooi schilderij en het geeft dan een goed gevoel hé dat je iemand anders blij kan maken. Je hebt mijn avond weer mooier gemaakt dan ie al was met je mooie blog. Dank je wel Susan?, lieve groetjes van Monique den Boer uit Dordrecht.

  7 februari 2019 at 03:44
 • Reply Marjon

  Wat staan die Happy Camper en die Blossom je toch prachtig!!!

  10 februari 2019 at 01:13
 • Leave a Reply

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.