Follow:
BeYoutiful, Happy thoughts, Words of Wisdom

Being highsensitive with Susan

Happy Susan blog - Being highsensitive with Susan - Tante Betsy Dress Betsy Stars Red

Hey lieverds ik heb al vaker over mijn hooggevoeligheid geblogd en vandaag gaat mijn blogpost daar ook weer over. Ik merk dat ik nog sensitiever/gevoeliger aan het worden ben als voorheen. Tegenwoordig lees je steeds vaker over hooggevoeligheid en het lijkt wel of het gewoon een hip woord is wat iedereen te pas en te onpas gebruikt. Ik denk zelf dat het niets nieuws is en dat naar mijn idee zelfs iedereen hooggevoelig is geboren. Alleen hebben we het door opvoeding en scholing niet ontwikkeld of afgeleerd.

Happy Susan blog - Being highsensitive with Susan

Ik weet dat ik nu iets in de groep gooi waar ik eigenlijk in dit blog niet heel diep op in ga. Ik ben niet van de discussie afdeling en ook niet van de onderzoek afdeling. Het is gewoon een oergevoel, een innerlijke wijsheid, dat we allemaal zo geboren zijn. Velen van ons staan ver van hun gevoel af, hebben sterk in hun schoenen moeten staan om in het gezin, op school en in deze wereld te kunnen functioneren. We hebben moeten leren om ons staande te houden en ons verstand te gebruiken. En vooral niet naar ons gevoel te luisteren.

Happy Susan blog - Being highsensitive with Susan

Door omstandigheden in je leven ben je wellicht meer zelfonderzoek gaan doen. Ben je korter bij je gevoel gekomen en wie weet ben je wel zo’n gezegend mens die dat altijd heeft gekund en gemogen. En zo ben je er zelf achter gekomen dat je gevoelig bent voor allerlei energiëen. Ik ben al jaren bezig op mijn pad van bewustwording, heb al heel wat introspectie gedaan. Maar ik maak de laatste tijd enorme grote sprongen in mijn transformatie proces en merk dat ik nog gevoeliger aan het worden ben als voorheen.

Happy Susan blog - Being highsensitive with Susan - Tante Betsy Dress Summer Red

Ik merk dit nu ook aan mijn voeding. Begrijp me niet verkeerd ik heb geen last van voedsel allergieën, maar ik bemerk de impact van wat voedsel met me doet. Ik ben al een hele tijd aan het matigen met suiker. Ik ben altijd een echte zoetekauw geweest en het kon niet zoet genoeg zijn. Ik eet nog nauwelijks snoepjes en zelfs in mijn thee doe ik geen suiker meer. Terwijl ik een aantal jaren geleden zelfs suiker in mijn zoethout thee deed. Nu merk ik het meteen als ik iets zoets eet, dat doet me dan geen goed. Ook melkchocolade iets dat ik graag had, nope dat voelt niet meer goed, doe mij maar pure chocolade.

Happy Susan blog - Being highsensitive with Susan - Tante Betsy verkooppunt SoMuch Fashion

Mijn lichaam is zich echt aan het afstellen op hogere energie frequenties. Ik weet dat dit wellicht zweverig klinkt. Maar door bewust bezig te zijn in je leven, meer te mediteren, meer de natuur in gaan en dus ook bewust bezig te zijn met je eten verhoog je je energiefrequentie. Alcohol is ook zoiets waar ik tegenwoordig meteen last van heb en waar ik mee gestopt ben. Ik heb vorig jaar bijna iedere avond een glaasje schnaps genomen om zo beter te kunnen slapen. Mijn hoofd was ‘s avonds vaak nog overactief. En ik had net voor het slapen gaan een flinke slok alcohol nodig om mijn hoofd op ‘non-actief’ te zetten. Nu kan ik opeens geen alcohol meer verdragen.

Happy Susan blog - Being highsensitive with Susan

Ik vind het allemaal niet erg hoor om naast bewust in het leven te staan en mijn pad van bewustwording te bewandelen, nu ook bewust met eten bezig te zijn. Ik vroeg onlangs ook om hulp aan jurkenzusjes met tips wat ik kon nemen ipv mijn boterham met kaas. Iets waar je me mijn hele leven ‘voor kon wakker maken’. Opeens begon me die tegen te staan. Ik kreeg een heleboel tips en heb ze allemaal opgeslagen en heb zelfs enkele producten gekocht en gegeten zoals griekse yoghurt. Dankjewel lieverds!

Happy Susan blog - Being highsensitive with Susan - Tante Betsy Dress Lala Kitschy Deer Red

Happy Susan blog - Being highsensitive with Susan - Grip op koolhydraten’ van diëtiste Yvonne Lemmers

Jacqueline was gisteren op bezoek en nam me het boek ‘Grip op koolhydraten’ van diëtiste Yvonne Lemmers mee. En ik heb mijn antwoord! Wat een eye-opener is dit boek en ik kan me er helemaal in vinden. Ik scoorde ook meerdere JA’s op het lijstje. Ja ik kan de hele dag door eten, ik ben een echte brood-eter, ik ben vaak moe en futloos…en nog wel een paar meer.

Happy Susan blog - Being highsensitive with Susan - Tante Betsy Dress Lola & Mia Vintage Deer

Happy Susan blog - Being highsensitive with Susan - Grip op koolhydraten’ van diëtiste Yvonne Lemmers

Ik was vorig jaar ook al begonnen om mijn pasta en zilvervliesrijst te vervangen met broccoli ‘rijst’ of bloemkool ‘rijst’. Het smaakt me zoveel beter. En als ik nog eens volkoren pasta eet, merk ik meteen dat ik veel sneller honger heb. Ik heb nu al uit het boek geleerd dat ik meer vetten mag gaan eten en dat je van koolhydraten honger krijgt. En dat ik mezelf meer rust mag gaan gunnen, een power nap mag gaan doen. Gisteren heb ik dat ook meteen even gedaan nadat Jacqueline weg was. En straks ga ik ook weer heerlijk in rust stand.

Happy Susan blog - Being highsensitive with Susan - Tante Betsy Dress Lala Kitschy Deer Red

Over een aantal weken als ik er volop mee bezig ben zal ik er vast wat meer over kunnen vertellen. En vooral ook wat het met me doet om dit koolhydraatbeperkte en eiwitrijke Grip op Koolhydraten programma te volgen. Wie weet herken je wel wat ik schrijf en ik hoor graag jouw ervaringen. Voor nu wens ik jullie een heel fijn weekend!

Happy Susan blog - Being highsensitive with Susan - Tante Betsy Dress Betsy Stars Red

Lots of love from Susan

Share:
Previous Post Next Post

You may also like

10 Comments

 • Reply Jooske

  Heel herkenbaar!
  Ik heb ook een hoge score op dit lijstje, één van haar boeken heb ik al thuis. Deze staat op mijn lijstje. Ik ben nu een half jaar bezig, althans probeer het, koolhydraat arm te eten. Verval nog regelmatig maar geef niet op. Ik ben echt verslaafd aan suikers, nog steeds maar het wordt al veel minder. Al 7,5 kg kwijt, slaap veel beter, minder zin om te eten de hele dag en zo nog meer. Ik heb zelfs het idee dat mijn huid beter wordt.
  Ik denk dat het je veel goed zal doen. Niet altijd makkelijk in deze brood-gemak-wereld vol verleidingen maar het is vol te houden!

  17 januari 2020 at 20:31
  • Reply Happy Susan blogger

   Wow hoe knap van je Jooske ja het is echt een verslaving hè met die suikers/koolhydraten. Ik bemerkte het gisterenavond aan manlief dat die vrijwel meteen na het eten ging snoepen en snaaien. Ik had er zelf helemaal geen behoefte aan.
   Wel ‘s avonds nog wat fruit met muesli en Griekse yoghurt genomen en ook nog een stukje kaas op een later moment😆😜😂 maar merk door de dag dat ik al veel minder honger gevoel krijg. Óf als ik dat wel krijg dan is dat omdat ik heel moe ben.
   Ik ga me er nog verder in verdiepen en ben gelukkig al een heel eind op weg doordat ik al langer zoete dingen zoveel mogelijk laat staan, pasta enzo ook. Én dat die boterham me opeens ging tegenstaan terwijl ik echt een broodmens ben. Ik ga er gewoon relaxed mee om en ben ervan overtuigd dat ik er zelf wel een draai in ga vinden stapje voor stapje.
   Dankjewel voor het delen van jouw ervaringen. Dat helpt enorm! Dikke knuffels😘😘

   18 januari 2020 at 08:07
   • Reply Jooske

    Ja echt heel verslavend, voor mij iig wel.
    Wat goed van je dat je het gaat proberen. Zelf merk ik ook dat ik door de dag heen veel minder behoefte heb aan zoet en eten. En idd bij vermoeidheid komt die suikerbehoefte juist om hoog! Zo naar haha! Maar weet je wat voor mij echt een soort zoetig toetje is? Griekse yoghurt met kaneel er in en wat walnootjes als je dat lekker vindt. I love it! Chocolademelk zelf gemaakt van alleen maar volle melk opgewarmd mer cacaopoeder lekker!
    Nou ja, genoeg lekkers iig.
    Ik ben heel benieuwd hoe je je weg hier in vindt.
    Lekker uitvinden! 😊

    18 januari 2020 at 22:53
    • Reply Happy Susan blogger

     Ja het is echt de knop omdraaien hè. Én ontdekken dat koolhydraten in feite suikers zijn en dat die bijna overal in verwerkt zijn, om die fabriekstroep op smaak te brengen.
     In de meest volle romige mayonaise zat de minste koolhydraten en ik heb dus zo’n pot gekocht. Wow zo hoort mayonaise te smaken. Al die light producten zijn dus helemaal niet light, die maken je allemaal dik met zoveel koolhydraten (lees suiker) erin om het nog naar iets te doen smaken. Mijn knop is om en ik laat me niet meer verleiden, na het uiteten zaterdag waar ik salade en kip at, kregen we chocolade, koekjes en dropjes voor gezet (we zijn er kind aan huis). Ik kon er gewoon vanaf blijven, want wist dat ik het weer in mijn hoofd zou voelen en dat dat niet goed voelt.
     Vandaag opruiming houden in de keukenkasten, alle pakjes en zakjes enzo eruit. Ik gebruik ze al langer niet meer, dus opruimen die chemische zooi. Ik ga ook wat zoetgoed uit het kerstpakket van manlief weggooien. Al die zoete neptroep😜😂. Dankjewel voor je tips!👍🏻😃😘

     20 januari 2020 at 08:20
 • Reply Jacqueline Aarts

  Was ik je nog vergeten te zeggen, ik heb meer energie sinds ik deze methode volg. Dus win-win.

  17 januari 2020 at 21:40
  • Reply Tamara

   Nou wat een eye opener wat ik nu al kort lees!!
   Ben enorm aangekomen ( 11 kilo, hierna niet meer gewogen maar ook daar is wat bij gekomen ) door mijn lengte valt dit alleen niet zo op, toch zit het me echt enorm in de weg!
   Door een opeenstapeling van gebeurtenissen lijk ik nu echt vast te zitten en er amper uit te komen en kan de hele dag door snaaien en eten….

   Ik ga je bevindingen zeker volgen en dat boek eens noteren en bekijken. Het eten is hier best gezond alleen de rest eromheen niet….

   Én leuke footokes weer sjoen meidskes 😍

   Leefs Tamara

   17 januari 2020 at 22:57
   • Reply Happy Susan blogger

    Hey leeve ja echt een eye opener dat boek. Veel diëten zeggen dat je vetarm moet eten en light producten en dat blijkt dus net niet goed voor ons te zijn. Je blijft die pieken en dalen houden en die verslaving aan koolhydraten.
    Dus het kan stiekem toch zo zijn dat jouw gezonde manier van eten helemaal niet zo gezond blijkt te zijn. We moeten dus meer vetten gaan eten ipv koolhydraten (je mag gewoon een keer per dag koolhydraten eten). Door die vetten te eten raak je meer vol en heb je minder snel honger.
    Het wordt allemaal heel goed uitgelegd in het boek hoe dat zo zit en hoe het werkt. En ‘it makes sense’, het voelt gewoon heel logisch En het voelt meteen goed voor mij.
    Ga je er maar eens in verdiepen leeve en op koolhydraten letten. Ik bemerk ondertussen heel goed wat die met me doen en ik heb geen zin meer in zo’n dips. Alleh leeve hiel veul sterkte en dikke knoevels vaan miche😘😘

    18 januari 2020 at 08:27
  • Reply Happy Susan blogger

   Helemaal super leeve, ja het was me al langer opgevallen dat jij veel meer werk verzet krijgt als ikke. Ik ben je enorm dankbaar dat ik je boek mag lenen, het is echt een openbaring. En als ik het zo lees en ook van je hoorde ‘it makes sense’ en het voelt ook helemaal niet aan als diëten.
   Gisteren even door de groene lijst gekeken en er staan toch heel wat producten op die ik lekker vind en die ik ook al gewoon eet. Zoals ik hierboven al bij Jooske schreef ben ik al een heel eind op weg door de veranderingen in mijn eetpatroon die ik vorig jaar gestart ben. Dit voelt gewoon goed! Daankewel leeve👍🏻🤩😃 Dikke knoevels vaan miche😘😘

   18 januari 2020 at 08:12
 • Reply Annet

  Absoluut volledig herkenbaar. Ik ben inmiddels ruim 3 jaar verder en heb mij draai volledig gewoon en een totaal andere levensstijl. Alcohol, nope, geraffinneerde suikers bijna niet meer alleen nog natuurlijke suikers en khb.grip op koolhydraten heeft mij leven veranderd en heb daardoor meer energie en sta vrolijker in het leven.

  18 januari 2020 at 09:18
  • Reply Happy Susan blogger

   Wow super fijn om te horen lieverd, dat klinkt goed. Het zou fijn zijn om meer energie te krijgen en het is ook mooi als ik een aantal kilo kwijt raak.
   Ik ben in oktober al bewuster begonnen en ben inmiddels van 78,8 naar 75,6 gegaan. Dat laatste gaf hij vandaag aan op de weegschaal. Ik heb rond de kerst nog een hele tijd op hetzelfde gewicht gezeten rond de 77 kg, maar opeens gaat het weer lekker.
   Zo heb ik straks toch weer een platte buik op de bruiloft van dochterlief eind juni. Fijn om je reactie te lezen dat geeft de burger moed whahaha. Nou ja het boek grip op koolhydraten geeft ook al heel veel moed. Dikke dankjewel knuffels😘😘

   18 januari 2020 at 14:35

  Leave a Reply

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.