Follow:
BeYoutiful, Happy Tante Betsy dresses, Words of Wisdom

Being high sensitive with Susan

Being high sensitive with Susan - Tante Betsy Dress Skippy Nicky Velours Black

Hey lieverds ik vraag me af of jullie ook merken dat je steeds gevoeliger wordt voor de energiëen om je heen. Ik merk in ieder geval zelf dat ik veel sneller overprikkeld ben, terwijl ik daar voorheen niet zo’n last van had. Ik schreef al eens de blogpost Raise your vibration with Susan, hoe ermee om te gaan. Het valt me gewoon op dat ik veel gevoeliger ben geworden en sneller dingen oppik.

Being high sensitive with Susan

Zoals jullie vast wel weten als je hier al langer mee leest dat ik een herseninfarct heb gehad op 38 jarige leeftijd, oftewel een Young Stroke. Ik heb jarenlang gedacht dat de enige restverschijnselen mijn vermoeidheid en moeite met mijn concentratie waren en dat ik informatie moeilijker tot me kan nemen. Maar ik blijk van meer onzichtbare klachten last te hebben en een hele grote ervan is overprikkeld zijn. Daarnaast ben ik erachter gekomen dat ik toch van kinds af aan hoog sensitief ben geweest.

Being high sensitive with Susan - Tante Betsy Dress Skippy Nicky Velours Black

Sinds een jaar of zo lijkt het alsof het allemaal vele malen intenser is geworden. Mijn ego zegt dan dit is nog steeds je burn-out, je bent gewoon jarenlang keihard over je grenzen gegaan. Maar mijn intuïtie zegt dat het ook komt doordat de energiëen die in de lucht hangen enorm verhoogd zijn. We worden allemaal naar een hogere frequentie geleid. Nu kan dit voor een aantal van jullie vreemd klinken en wellicht resoneer je dan ook niet met deze blogpost. Ik weet wel dat er ook een heel aantal jurkenzusjes hier wel gevoelig voor zijn en wat aan dit soort blogposts hebben. Heb je er niets mee dan kun je alsnog van de outfitfoto’s mee genieten. En wie weet kom je er al lezend achter dat je stiekem ook hoogsensitief bent ;).

Being high sensitive with Susan - Tante Betsy Dress Skippy Nicky Velours Black

Het is niet voor niets dat er jurkenzusjes op mijn pad gekomen zijn die hier meelezen en ook hoogsensitief zijn. Wellicht weet je van jezelf helemaal niet dat jij het bent. Ben je vroeger altijd uitgemaakt voor huilerd, jankerd, aansteller. Terwijl je dus gewoon extra sensitief bent, extra gevoelig bent. Dat je heel snel stemmingen om je heen oppikt. Dat je aanvoelt of er een negatieve sfeer hangt of dat er ruzie in de lucht hangt als je een ruimte binnenkomt. Misschien ben je zelfs wel zo sensitief dat je de pijn voelt van anderen.

Being high sensitive with Susan

En natuurlijk kan het dus ook zo zijn dat je ook de opwinding in de lucht voelt in een ruimte. Een blije sfeer, een opgewonden sfeer. Iets waardoor je je meteen blijer voelt of zelfs van gaat stuiteren. Of dat je merkt als je in de natuur bent dat je dan rustiger wordt, dat je relaxed wordt. Ga eens bij jezelf na of je dit soort stemmingen en energiëen altijd al hebt gevoeld. Of er tegenwoordig meer gevoelig voor bent.

Being high sensitive with Susan - You can heal your life

Vandaag wil ik me alleen maar daar op concentreren, want ik begin dus steeds meer te voelen. Het kan dus ook zijn dat je dit vroeger wel hebt gevoeld, maar dat je dit voor jezelf afgesloten hebt. Ik denk dat dat bij mij het geval is. En daar schrijf ik al automatisch iets…ik denk… Ja ik heb de afgelopen jarennn heel veel in mijn denken gezeten. Ik was zo druk in mijn hoofd dat er weinig tot geen plaats was om te voelen. Door allerlei omstandigheden in je leven, door je werk of door welke situatie dan ook, kan het zijn dat je jezelf bewust of onbewust afgesloten hebt.

Being high sensitive with Susan - Raise your vibration

Anderen zullen er bijvoorbeeld wel altijd vol voor open gestaan hebben, wellicht niet wetende hoe jezelf te beschermen. Alle geluiden, gevoelens, indrukken komen bij ze binnen en daardoor kunnen ze heel moeilijk in een groep/menigte functioneren. Want moet je voorstellen dat je alles voelt van iedereen en dat je dat je hele leven al voelt. Dat kan enorm uitputtend zijn, al die energiëen dag in dag uit, jaar in jaar uit. Je kunt daar dus letterlijk ziek van zijn geworden. Wie weet wist je dat nog niet eens, dat je hooggevoeligheid je ziek heeft gemaakt. Je hebt de tools niet geleerd om ermee om te gaan en het als je kracht te zien. Ja lieverds het kan dus echt zo zijn dat jij dus ziek thuis bent door alles wat je geabsorbeerd hebt. Ik schreef al in Raise your vibration een paar tools hoe je jezelf kunt helpen om je af te schermen, om je te ontladen.

Being high sensitive with Susan - Tante Betsy Dress Lola Over The Top Blue

Lieverd zie het niet als een last, ook als je er dus letterlijk ziek van bent geworden en je lijf je tot halt heeft geroepen. Het is een teken om jou te helpen in je kracht te gaan staan. Zeer zeker ook als je ziek thuis bent komen te zitten, zie het als een zegen. Jij krijgt de tijd om goed voor jezelf te zorgen en met jouw gaven, met jouw ervaringsdeskundigheid anderen te helpen. Dat kun je alleen doen door eerst enorm goed voor jezelf te zorgen lieverd. Zorg dat je heerlijk kunt opladen en vooral ook ontladen. Ga wandelen, ga creatief zijn, neem een zoutbad of ga zwemmen of waar je dan ook behoefte aan hebt. Doe iets waar jij blij van wordt, waarbij je tot rust komt en/of wat je energie geeft.

Ik denk dat mijn Young Stroke niet alleen een heel groot stop teken was. Wat ik altijd gedacht heb… Maar dat het me weer extra gevoelig gemaakt heeft en vooral mijn burn-out heeft dit nog eens extra gedaan. En niet te vergeten mijn val vorig jaar. Gisteren kreeg ik weer een stop teken (ik struikelde in het bos en verstuikte mijn duim…ik kan er gelukkig nog steeds mee typen ;)). En ja natuurlijk zijn dit tekens die ons dwingen rustiger aan te doen, maar zie ook de zegeningen die erdoor op je pad komen lieverd. Wees dankbaar! Zo nu ga ik heerlijk in bad, met dode zeezout en ga ik lekker rustig aan doen. Dikke knuffels!

Being high sensitive with Susan - Tante Betsy Dress Skippy Nicky Velours Black

Lots of love from Susan

Share:
Previous Post Next Post

You may also like

19 Comments

 • Reply chucky1012

  Wat een fijne afsluiting van deze ??
  Ik herken precies wat jij hier geschreven hebt.
  We zouden er een boek over kunnen schrijven….
  Men vergeet hoe gevoelig een mens kan zijn….
  Goed van jou om het hierover te hebben want ik weet zeker dat velen er niet in hun naaste omgeving over praten…..
  Petje af en heb zoveel respect voor jou…..

  Een fijne avond ?

  9 oktober 2019 at 19:39
 • Reply Paola

  Hee Susan, ik heb er nooit een naam aan gegeven maar voor mij werkt dat echt zo, ik ben ooit eens de hele weg naar huis gerend omdat ik bij een ruzie in een café helemaal gek werd van narigheid in mijn lijf… en dat was een heel eind kan ik je vertellen, maar ik pik ook de vrolijkheid pijn en alle andere dingen op…het is altijd al zo geweest, ik heb daar nooit iets van gedacht behalve dat ik het soms lastig vindt. Ik vind uitgaansgebieden een ramp… daar zul je mij echt niet meer vinden… maar een theater vind ik weer heerlijk… dus geen idee van hoog sensitief of andere dingen maar wel heel herkenbaar dus

  9 oktober 2019 at 19:41
 • Reply Jacqueline Aarts

  Heerlijk zo’n kalmaandag, hebben we hier vandaag ook gehad. Pas op jezelf en tot vrijdag ?

  9 oktober 2019 at 19:43
  • Reply Jacqueline Harbers

   Hé lieverd, we hebben er al menig gesprek over gehad, dus ja ik herken veel van wat je noemt… hier thuis hebben we tegenwoordig dit gevoel ook helemaal toegepast! Als 1 van ons 2 ergens een “onderbuikgevoel” bij heeft, luisteren we ernaar en probeert de 1 de ander niet te overtuigen… het is nl niet voor niks, dat je een bepaald gevoel hebt. Daar komt bij, dat we van elkaar weten, dat we alleen het beste met elkaar voor hebben, dus geen van ons zal de ander proberen te schaden! Soms wel moeilijk, maar het werkt zo fijn, als je durft…

   Geniet heerlijk van je bad en je avond en een dikke knuffel ?

   9 oktober 2019 at 21:08
  • Reply monique den boer

   Lieve Susan, heel herkenbaar ik merk trouwens ook dat ik heel veel emoties wegstop waardoor ik op sommige vlakken emotieloos raak te worden omdat het me niet zo veel meer doet maar idd wat jij schrijft als ik ergens binnenkom kan ik precies voelen wat voor sfeer er hangt of als mensen over je praten bijvoorbeeld ik heb het gelijk door. Maar ook dat oog voor detail he als er net ergens een nieuwe lamp staat of nieuwe stoel of iets wat net weer op een andere plaats staat, lekker belangrijk zou je zeggen maar mij valt het op. Tegenwoordig wordt ik heel relaxed als ik spulletjes kan verven een fotolijst een andere kleur geven of een muur verven hier haal ik dan mijn energie weer uit en wordt ik zenn van. Fijne donderdag, lieve groetjes van Monique den Boer uit Dordrecht

   10 oktober 2019 at 03:39
 • Reply Caro

  Lieverd… geniet van je bad. Een zoutbad is zo fijn!! Je ziet er moe uit. Wees ook lief voor jezelf meissie… sterkte.

  9 oktober 2019 at 19:46
 • Reply Jacqueline Oosterhof

  We zijn er sinds deze zomer achter gekomen dat onze zoon van 4 hoogsensitief is. En nu ik er meer over lees, herken ik sommige dingen ook wel bij mezelf (maar niet alles). Doe rustig aan, je ziet er inderdaad wat moe uit. Liefs ?

  9 oktober 2019 at 20:16
  • Reply Hendrickje

   Wat omschrijf je dat mooi en wat goed dat je bij wat je schrijft over overprikkeling ook weer link heb naar meer informatie daarover. Overprikkeling is echt een onderschat iets en helaas heb ik na mijn val, bijna 2 jaar terug er extreem veel last van. Zelfs een kopje thee zetten is nu een uitdaging en op hele slechte dag eigenlijk niet eens mogelijk.

   Die onzichtbare beperkingen die jij hebt door je hersenletsel, en dus al lang hebt, is fijn dat dit nu meer duidelijk voor je word, wat het is, hoe het heet etc. En dan ook nog hoogsensitief dan gaat het dubbelop.

   Pas goed op jezelf en ik hoop dat de puzzel voor jou duidelijker word welk stukje past en welke niet. En ik volg je niet goed genoeg maar wat ik zie en lees zie ik iemand die aan het groeien is en het is mooi dat anderen daardoor ook weer handvaten krijgen.
   knuffel terug vanuit Ljouwert

   9 oktober 2019 at 22:05
 • Reply Nadja

  Moenteel is er ook net een.poortdag geweest op deze dagen is de energie veel hoger als anders, en ben.je gier gevoelig voor zul je dit ook extra goed merken.ja. Denk aan vermoeidheid. Prikkelbaar licht in.je hoofd het zijn maar voorbeelden.
  Ik benzelf ook hsp en onze zoon ook. Zelf ben ik me gaan verdiepen er in en.ook in het paranormale en spirituele en dat geeft mij veel rust. Rust in me lijf en hoofd niet meer zo prikkelbaar en weet me zelf onbewust er better voor af te schermen .

  Maar inderdaad eventjes heerlijk het bos in is ook heerlijk .??

  9 oktober 2019 at 21:00
 • Reply Rebecca

  Wat een heerlijke blog weer! Voor mijn ziekte had ik deze dingen nooit echt aandacht geschonken, wel altijd goed naar mijn intuïtie geluisterd?. Maar na mijn ziekte (ook een NAH) ben ik veel gevoeliger voor prikkels, geluiden en de energieën. Precies de dingen die jij beschrijft.
  Dus ik probeer er ook op te letten dat ik voldoende tijd voor mezelf plan, rust neem.
  Anders heeft mijn gezin ook niks aan mij ?.

  Ik hoop dat je genoten hebt van je bad, liefs Rebecca

  9 oktober 2019 at 22:18
 • Reply Geeske

  Ik Benoît hoogsensitief en had altijd enorm veel last van pijn en emoties van anderen. Door veel te oefenen met mijn grenzen aanvoelen is dat nu veel beter. Ik heb ook mijn hele levensstijl aangepast zodat ik nu minder vaak overprikkeld raak. Het gebeurt nu alleen nog als ik teveel buiten mijn routine ga.

  10 oktober 2019 at 08:01
 • Reply Hannelore

  Ik heb t vermoeden dat 1 van mijn kinderen hoog sensitief is…helemaal na t lezen van jouw verhaal. Ik ga er eens in t drukke leven meer bij stilstaan…Dank voor je mooie woorden en t uiten van je gevoelend zo duidelijk op papier. Dat is zeker een mooie gave! Kleur staat je te gek maar ik vind t zwarte jurkje, zonder make up en alles, je ook echt F-A-N-T-A-S-T-I-S-C-H staan! X

  10 oktober 2019 at 10:06
 • Reply Wilma Rommelse

  Wat een krachtig blog weer. En ook zo waar dat je moet luisteren naar jezelf en je gevoel. Zoveel missopvattingen bij HSP. Het onbegrip, omdat dingen niet zichtbaar zijn. Fijn om er zo liefdevol en open over te schrijven.
  Veel dingen zijn herkenbaar voor mijzelf/gezin mijn zoon heeft HSP en ADHD-H en met mijn psychisch verleden is het belang er zeker om goed te luisteren wat je lichaam aangeeft.
  Dank voor je mooie blog en ik hoop dat je lekker rustig aan doet vandaag ???

  10 oktober 2019 at 13:26
 • Reply Rebelle

  Ik merkte altijd al dat ik een beetje anders was dan de grote massa, maar wist nooit waarom. Ook dacht ik dat iedereen alles even heftig voelde als ik. Maar ik snapte nooit dat anderen bepaalde dingen niet doorhadden terwijl het er voor mij dubbel en dik bovenop lag. Ik heb me jarenlang aangepast om niet op te vallen. Maar sinds ik dat niet meer doe en lekker mijn eigen gangetje ga, ben ik veel gelukkiger.
  Liefs Rebelle

  10 oktober 2019 at 19:29
 • Reply Annette Elias

  Ohhh wat omschrijf je dat toch weer mooi en goed Susan. Hier ook veel herkenning. Ons halve gezin is HSP, en ook ik merk op dat er momenteel heel veel in beweging is. Ik merk het ook aan mijn slaap.. word veel wakker en blijk dan allerlei oud en nieuw zeer aan het verwerken te zijn. Er is veel liefs gaande, maar veel naars om ons heen. Ik probeer steeds maar te focussen op het goede, en vol te houden, op mijn gevoel vertrouwen, met de hoop dat er ook weer goede tijden aankomen. Het is een goede tip, dat zoutbad.. ga ik ook eens doen… en zoveel mogelijk naar buiten! Je ziet trouwens mooi uit, in het zwart. Dat fluweel is heerlijk zacht, dus ideaal voor zo’n kalmaandag! Dikke knuffel van mij!

  10 oktober 2019 at 21:38
 • Reply Danielle Schoonderwoerd

  Hey lieverd, ik hoef je niet te vertellen dat ik je verhaal herken. En het is helemaal waar wat je zegt. Ik ben “dankbaar” dat ik nu thuis zit en de tijd en ruimte heb om de MBT te doen, het is zwaar, maar zo waardevol. Dikke kus, dankjewel weer voor deze mooie blog ?

  10 oktober 2019 at 22:05
 • Reply Eveline

  ❤️ zoveel herkenning

  Dank je wel

  10 oktober 2019 at 23:48
 • Reply Neeltje

  Goed voor jezelf zorgen is erg belangrijk. Fijn dat je de tekens herkend! Knuff.

  12 oktober 2019 at 20:44
 • Reply Ria

  Zo herkenbaar… zit nu ook enkele weken thuis terwijl dat eigenlijk niets voor mij is… maar ik geniet nu van het niets moeten en niets doen!

  21 oktober 2019 at 18:20
 • Leave a Reply

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.