Follow:
BeYoutiful, Happy Tante Betsy dresses, Spirituality, Words of Wisdom

Being different with Susan

Hey girls ik merk dat ik nog steeds een bepaalde gereserveerdheid heb tot het delen van mijn boodschap. Op een of andere manier komen mijn blogposts met diepgang niet zo uit mijn vingers gestroomd zoals ik zou willen. Nu weet ik wel waar dat aan ligt hoor, als Tante Betsy girl heb ik me altijd een van jullie gevoeld. Maar sinds ik spiritueel uit de kast ben gekomen, is dit toch anders geworden en ontdek ik wel enige reserve van jullie kant. En natuurlijk mag dat en daar heb ik ook alle begrip voor. Maar het rakelt wel oude pijn op, van afgesneden zijn, van anders als anderen zijn. Sommigen van jullie zullen dit vast ook wel herkennen.

Toch blijf ik stug doorgaan voor al die dames en wie weet ook inmiddels heren, die meelezen en wel wat aan mijn blogposts met diepgang hebben. Die er steun bij vinden, die er herkenning bij vinden, die voelen alsof ze thuiskomen bij een gelijkgestemde. Ik heb zoveel met jullie te delen en ik moet dus gewoon die angst loslaten van wat mensen/jullie, zouden kunnen denken van mijn innerlijke wijsheid, van mijn boodschappen.

Qua kledingstijl heb ik daar geen enkel probleem mee dat ik anders als anderen ben. En ik vind het soms maar raar dat anderen zichzelf niet durven zijn en gewoon maar met de meute/met alle modegrillen mee lopen. Ik vind het heerlijk om te zien dat mensen anders als anderen durven te zijn. Ik heb daar groot respect voor en kan er enorm van genieten. Ik heb er zelf ook echt schijt aan wat mensen van mijn vrolijke jurkjes vinden. Natuurlijk is het leuk als je ziet dat er iemand een glimlach van op zijn/haar gezicht krijgt. Altijd mooi als je mensen plezier geeft en kleur in hun leven mag brengen.

Mijn innerlijke wijsheid, mijn spirituele diepe wijsheid die deel ik wel heel makkelijk met mensen in mijn omgeving. Okay dochterlief heeft niet zoveel met spiritualiteit, dat mag, maar ze respecteert me wel daarin. Ik kan dit wel delen met mijn moeder, met mijn broer en ook wel met manlief en anderen in mijn omgeving. Maar hier met jullie, met mijn jurkenzusjes, merk ik dat ik er toch wel moeite mee heb.

Ik gooi het maar meteen in de groep, dan kunnen de dames die er niks mee hebben heel hard wegrennen/ wegklikken ;). Maar dit heeft met vorige levens te maken, je herkent het wellicht wel bij jezelf. Ik heb nooit coltruien kunnen verdragen, een ketting die te dicht bij mijn hals is kan ik ook niet verdragen. Op een gegeven moment in mijn twintiger jaren begreep ik opeens waarom, dit moest met een vorig leven te maken hebben. Ik ben vast en zeker heks geweest in een vorig leven en ben opgehangen geweest of wellicht onthoofd. En wie weet ben ik in een vorig leven ook wel op de vuurstapel gegaan. Ik heb namelijk ook altijd een enorme angst gehad voor vuur, ik durfde nog niet eens een lucifer aan te steken. En kampvuren of zo heb ik helemaal niks mee.

Wellicht heb je ook wel eens gehad dat je ergens in een land op vakantie bent en dat je je er enorm thuis voelt, terwijl je er nog nooit bent geweest. Of zijn er andere dingen die gewoon een enorme weerstand bij je oproepen die niks met je jeugd of zo te maken hebben. Ik heb maandag ontdekt dat ik vroeger een kruidenvrouwtje ben geweest oftewel een heks. Dat ik buiten de omwalling woonde en alleen in de natuur leefde. Ik ben op dit moment de Ierse trilogie van Nora Roberts aan het lezen en het voelde al aan als thuis komen. Nu speelt dat verhaal zich af in Ierland, terwijl mijn vorig leven van dat kruidenvrouwtje zich afspeelde in Frankrijk. Maar de verbondenheid die ik voel tijdens het lezen is zo sterk. Nu voelde ik die ook wel heel sterk in Ierland, in count Mayo waar het boek zich afspeelt. Dus wie weet heb ik daar ook ooit geleefd.

Nu gaat het er ook niet om wie of wat ik allemaal ben geweest in vorige levens. Dat is op zich helemaal niet belangrijk. Wel heb ik door de jaren heen bij aura readingen enzo wel al vaker gehoord van vorige levens. Het was op op dat moment van toepassing en er mocht een stuk geheeld worden of een patroon mocht duidelijk worden. Ik heb gehoord dat ik een kluizenaar in Amerika ben geweest, en een andere keer hoorde ik weer over een ander leven ben ik iemand geweest die op kerkhoven leefde. En weer een andere keer hoorde ik dat ik een Oosterse monnik ben geweest. En nu ik dit opschrijf, typ op mijn iPhone, realiseer ik me dat ik daar ook afgesneden leefde van de maatschappij. Blijkbaar is dat een thema in mijn levens.

Ook nu leef ik afgesneden van de maatschappij. Ik vind het heerlijk om alleen te zijn en mijn eigen ding te doen. Ik ben anders als anderen en voel me een met de natuur, ik vind het heerlijk om over oude kerkhoven te lopen. Ik werk met edelstenen, maak gebruik van de helende energie van kristallen en verwerk ze in sieraden. En ik trek of leg engelenkaarten en tarotkaarten als steun of als begeleiding op mijn pad van bewustwording.

Gelukkig leven we nu in een maatschappij waarbij je niet gestenigd wordt, opgehangen wordt of op de brandstapel beland als je diepe innerlijke wijsheden verkondigd. Ik mag gewoon heerlijk mezelf zijn en ik word omringd door gelijkgestemden. En natuurlijk weet ik dat je me nog steeds respecteert en accepteert als je niks met spiritualiteit hebt of de zaken waar ik wel eens over schrijf. Ik ben en blijf toch één van jullie, maar dan een beetje anders ;).

En het is heel mooi als je je wel thuis voelt en dat je resoneert met mijn boodschappen. Ik zal mijn best doen om meer te gaan vertrouwen op mezelf. Dat ik ook hierin (h)eerlijk mag zijn wie ik ben. En natuurlijk weet ik wel dat ik dit mag, maar ergens diep in me was er nog een gereserveerdheid. Ik schrijf deze blogpost trouwens al dinsdagochtend, want woensdag…vandaag dus ben ik zowat de hele dag bij mijn moeder.

Ik hoor graag van jullie gelijkgestemden als je dit herkent. Óf wellicht voel je je wel op een andere manier anders dan anderen. Weet dat ik jullie reacties altijd lees en er enorm van geniet. Alleen ontbreekt me vaak de tijd om te reageren, want ik ben hard aan mezelf aan het werken. Ik ben door het bos aan het huppelen, affirmaties opzeggend. Ik ben lekker creatief aan het zijn, ik ben de You Can Heal Your Life Summit aan het volgen. Ik ben aan het genieten van Me-time of van qualitytime met mijn dierbaren.

Lots of love from Susan

PS Op mijn 365 days of happy Tante Betsy dresses Facebook pagina deel ik tegenwoordig op de dagen dat ik niet blog mijn Outfit Of The Day. Zo kun je me toch blijven volgen als je hier niets mee hebt ;).

Share:
Previous Post Next Post

You may also like

18 Comments

 • Reply Annelies van der Valk

  Ik verdraag ook niks aan mijn keel. Dat komt denk ik omdat ik geboren ben met mijn navelstreng om mijn nek. Ik voel mij heel erg thuis in Frankrijk het is altijd net of ik thuis kom. Gelukkig ga ik dit jaar daar 6 weken naartoe daar kijk ik erg naar uit. Ik heb helemaal geen problemen met jou spiritualiteit. Eigenlijk vind ik het best wel interessant. Dus wat mij betreft mag je zoveel schrijven als je wilt. Kan ik een hoop van leren. Bij het overlijden van mijn ouders heb ik hele mooie dingen mogen ervaren wat mij veel troost heeft gegeven. Dus ik kijk nergens raar van op. Groetjes Annelies

  8 mei 2019 at 19:56
  • Reply Happy Susan blogger

   Wow wat mooi om te horen Annelies dat je je zo thuis voelt in Frankrijk en dat je er deze zomer heerlijk zes weken lang naar toe gaat. Puur genieten is dat!
   Ga als je daar bent eens proberen je te verbinden met de streek, let eens op of je op plekken komt waarbij je nog een dieper gevoel van herkenning hebt.
   Wie weet hebben we elkaar wel in dat vorig leven leren kennen en zijn we nu weer in elkaars leven gekomen voor een reden.
   Ja ik weet nog dat je vertelde van de mooie ervaringen die je hebt mogen mee maken na het overlijden van je ouders. Heel bijzonder dat je hebt mogen ervaren en wellicht nog mag ervaren, dat ze nog steeds dichtbij zijn.
   Dankjewel voor je reactie lieverd, ik heb besloten mezelf een half uurtje de tijd te nemen om te reageren op jullie reacties. Dikke dankjewel knuffels??

   9 mei 2019 at 09:32
 • Reply Btjaaktje

  Hoi Susan, wat een openhartige blog ik vind het dapper van je want het is heel lastig om over dit soort dingen te praten als je weet dat er toch ook mensen zijn die geen interesse hebben. Veel mensen hier volgen je om de liefde voor kleurrijke jurkjes … maar persoonlijk vind ik het heel leuk om meer van en over jou te lezen. Het heeft absoluut ook mijn interesse… ik sta voor alles open. Ik heb geen idee hoe alles in elkaar steekt. Ik voel mij wel aangetrokken tot spiritualiteit. Ik voel mij soms een beetje een gespleten persoonlijkheid. Ik heb soms ook weer momenten dat ik juist weer heel pragmatisch denk over ‘de zin van het leven, en de eindigheid van het leven. Sinds mijn 14e kom ik bij een vrouw, die geboren is in Oostenrijk, die heel erg bezig is met spiritualiteit. Ik paste elke vrijdag op haar vier kinderen, dan ging zij naar de stad bij iemand langs die haar begeleidde in haar ontdekkingstocht door vorige levens. Als zij dan thuis kwam, en de kinderen op bed lagen hing ik aan haar lippen om al die verhalen te horen. Zij heeft nu een eigen bedrijf voor healing, Intuïtieve en spirituele ontwikkeling.

  Ja anders, ik voel mij vaak ook anders. Meer op sociaal gebied. Ik voel mij vaak sociaal onbeholpen. Ik ben vrij éénzaam opgegroeid, in the middle of nowhere. Mijn vader was altijd op het land bezig, mijn moeder zat vrijwel elk vrij moment met haar neus in boeken gedoken. En mijn broers zijn veel ouder dan ik. Ik ben vooral opgegroeid met honden, katten, paarden, schapen, geiten en zelfs een vos. Ik ben wat dat betreft meer een dierenmens dan een mensenmens. Al doe ik wel mijn best om mij toch sociaal onder mensen te begeven. Maar echt relaxed en kalm voel ik mij pas als ik tussen de dieren ben.

  Goed bezig Susan! Ik vind het een enorme kracht van je dat je zo dicht bij jezelf blijft!
  Liefs Xx

  8 mei 2019 at 20:10
  • Reply Happy Susan blogger

   Wow hoe mooi lieverd dat je zo’n bijzondere connectie hebt met dieren, dat is de ultieme liefde hè die je hebt mogen ervaren. De liefde van dieren is zo puur en geeft zoveel vreugde en verbondenheid. En ja die kun je dan zeker ook wel missen in contact met mensen. Er zijn zoveel mensen die nog leven vanuit hun ego, die afgescheiden zijn van hun ware innerlijke pure kracht.
   Hoe meer je hiervoor open staat en bezig mee bent, hoe meer mensen op je pad gaan komen die hier ook mee bezig zijn. En wie weet zijn die wel al in je leven, maar weten jullie het nog niet van elkaar.
   Heel bijzonder ook je connectie met de Oostenrijkse dame, daar heb je vast veel van mogen leren.
   En ja het is nog even een weg zoeken en een balans vinden in het bloggen over jurkjes en mijn pad van bewustwording. Ik denk dat die gerust hand in hand kunnen gaan, zo zijn jullie ook op mijn pad gekomen en dit is ook onze verbindende factor. Ik ga er mee spelen! Dikke dankjewel knuffels voor je reactie and for being you. Knuff??

   9 mei 2019 at 09:40
 • Reply Willeke

  Lieve Susan, ik lees jouw blogs graag en vind spiritualiteit heel interessant, niet twijfelen hoor , je kunt het nou eenmaal niet iedereen naar het zin maken. Ga zo door , ik ben fan?

  8 mei 2019 at 20:42
  • Reply Happy Susan blogger

   Wat liefff??. Dankjewel Willeke! Dat ga ik doen hoor, ik vind vanzelf wel een balans. Het moest gewoon even van mijn hart en op een of andere manier was het dat ik eerst over een vorig leven moest horen dat ik de connectie kon maken. Dat nu ‘precies’ hetzelfde zich afspeelde in mijn leven. Ik ga vanzelf wel mijn weg vinden en nog meer mezelf durven te zijn. Dikke dankjewel knuffels voor je reactie??

   9 mei 2019 at 09:43
 • Reply Melanie

  Och lieverd jij moet gewoon jezelf zijn. Die boeken heb ik ook gelezen.. het voelt als thuiskomen net als ik dat voel wanneer ik in Engeland ben ik niet tegen strakke dingen om nek kan en geloof in de helende kracht van stenen compleet tot rust kom in een bos en ik van 1 van mijn beste vrienden een gehaakte heks heb gekregen dus wie proberen we voor de gek te houden? Ik ben zoals ik ben net als jij dat bent en weet je? Daar mogen we trots op zijn!

  8 mei 2019 at 20:51
  • Reply Happy Susan blogger

   Yihaaa yes you go girl! Ja ik heb dat ook altijd in Engeland, manlief heeft dat net zo. Hij vind het bijvoorbeeld heerlijk om in onze classic mini cooper door de heuvels enzo te rijden aan de linkerkant van de weg. En ik zie me in gedachten op een paard in galop door de velden…terwijl ik nooit paard heb gereden whahaha.
   Het is toch stiekem ook wel heel bijzonder om zo in verbinding te staan met onszelf en open te staan voor alles dat ons omringt. Het zichtbare en het onzichtbare. Het geeft zoveel meer diepgang, it gives meaning to life…ja ik weet het even niet in Nederlands te verwoorden. Soms voelt alles gewoon beter in het Engels, daarom zeg ik ook al mijn affirmaties op in het Engels. Mooi als dingen op zijn plaats vallen en mooi jullie reacties. Ik geniet ervan?? Dikke dankjewel knuffels??

   9 mei 2019 at 09:49
 • Reply Geeske

  Heel herkenbaar hoor! Maar sinds ik voluit kies voor mezelf en mijn spiritualiteit voel ik me ook een stuk minder anders, omdat ik nu veel meer gelijkgestemden ‘ontmoet’ online of in t echt. Ik voel me eigenlijk alleen anders bij de familie waar ik uit kom…

  8 mei 2019 at 20:57
  • Reply Happy Susan blogger

   Wat mooi Geeske dat je je onder zoveel gelijkgestemden voelt en wat jammer dat je hier niet bij je familie mee terecht kan of je in ieder geval anders als anders voelt. Toch heel knap van je om er voluit voor te gaan, het kan ook niet meer anders hè. Dit is wie we zijn en dit voelt gewoon zo goed om in verbinding te staan met je kern met je wezen. Geniet er heerlijk van lieverd en dikke dankjewel knuffels voor je reactie???

   9 mei 2019 at 09:53
 • Reply Corine

  Kan je wel begrijpen, mijn nicht was ook altijd heel spiritueel bezig en was heilig overtuigd van leven na de dood, ze is er nu niet meer helaas, maar door haar ben ik heel anders naar dingen gaan kijken en geloof ik ook dat er veel meer is, sommige mensen willen er gewoon niet aan, maar ik ben nog steeds meer aan het ontdekken, knuffels Corine

  8 mei 2019 at 21:14
  • Reply Happy Susan blogger

   Wat mooi Corine dat ze in je leven was en je heeft geholpen op je ontdekkingsreis, ze zal vast nog aan je zijde zijn en je mee helpen en begeleiden. En hoe mooi dat we dan op elkaars pad zijn gekomen en dit samen mogen delen. Geniet maar heerlijk mee en geniet van je pad van bewustwording. Dikke dankjewel knuffels voor jou lieverd??

   9 mei 2019 at 09:55
 • Reply Monique den Boer

  Lieve Susan, wat jij schrijft is heel herkenbaar hoor ik heb ook altijd heel erg het idee dat ik anders ben dan anderen en daar is niets mis mee, niet aan jezelf twijfelen hoor je bent supergoed bezig . Ik heb een vriendin die engelen Healingen geeft ,en af en toe doe ik een healing bij haar maar ook kaarten lezen en daaruit kwam naar voren dat ik in een ander leven een soort van stamhoofd was . In mijn dagelijks leven ben ik geen stamhoofd maar heb een soortgelijke functie hoe bizar is dat. Ik geloof ook in het hiernamaals en dat familieleden je soms komen opzoeken. Mijn oma waar ik een super goede band mee had(beter dan die van mijn eigen moeder) zij had altijd een bepaald parfum op zon oma luchtje en dan ineens draai ik me ergens om en dan zomaar vanuit het niets ruik ik dat luchtje hoe bizar is dat. Ik zou nog veel meer dingen willen weten maar het ontbreekt me aan tijd om me daarin te verdiepen. Daarom lees ik jouw blog graag. Bedankt weer voor je mooie verhaal Susan. Lieve groetjes van Monique den Boer uit Dordrecht

  8 mei 2019 at 21:40
  • Reply Happy Susan blogger

   Wow hoe bijzonder Monique om dat te mogen ervaren en te weten dat je oma zo dichtbij is. Dat is wel heel bijzonder?. Weet je lieverd vraag maar of je tijdens je slaap dingen mag leren en droomreizen mag maken. Die 7-8 uur dat je in je bed ligt is een mooie tijd om tijdens je onderbewustzijn te mogen groeien en te mogen leren. Want als ik dit zo lees ben je al heel sterk verbonden. En wow hoe bijzonder hè dat je eenzelfde werk doet als in een vorig leven. Geniet heerlijk van je innerlijke reis en wandel maar gezellig mee op mijn pad van bewustwording. Dikke dankjewel knuffels voor al je reacties lieverd???

   9 mei 2019 at 10:00
 • Reply Mina

  Lieve Suzan. Zo herkenbaar wat je schrijft! Blijf lekker dicht bij jezelf. Mijn hele leven ben en voel ik me al anders. Hoe fijn is het om te lezen dat je niet de enige daarin bent. Anders zijn is prima en we zijn en blijven jurkenzusjes! Leer heel veel van je dus gooi weg die remmingen en neem ons mee op ontdekkingsreis en geef je wijsheid door! Hele dikke knuffel

  8 mei 2019 at 22:01
  • Reply Happy Susan blogger

   Whahaha wat een heerlijke peptalk. Dikke dankjewel knuffels lieverd voor je enthousiasme en je You go girl?? berichtje???

   9 mei 2019 at 10:01
 • Reply Anjo

  Wat een leuke blog! Ik vind het juist leuk dat je dit deelt, want het laat een ander stukje van je zien. Ik geloof dat er meer is, maar weet niet precies wat, dus vind het heel leuk om te lezen hoe jij het ervaart. Anders zijn is altijd een beetje lastig. Ik probeer het voor mezelf altijd unlike te noemen, omdat anders zijn mij een soort van afgesneden gevoel geeft, een gevoel van niet goed genoeg zijn en niet meetellen. En uniek zijn geeft me meer het gevoel dat ik aansluit bij de rest door juist een aanvulling te zijn. Juist doordat ieder uniek is, maken we de wereld compleet!

  9 mei 2019 at 07:37
  • Reply Happy Susan blogger

   Dat zeg je heel mooi lieverd. Ja ik voel me ook wel bijzonder, speciaal en uniek. Maar ik voelde de laatste tijd toch ook een afgesneden zijn, ik ben niet meer zo actief in de jurkjesgroepen omdat ik bewust kies voor meer Me-time. Er kwamen minder reacties op mijn blogposts, op een of andere manier kwam het er ook niet uit zoals ik wilde. Maar ook dat alles mag, het is een leerproces en nu dus ook de ontdekking dat het ook een angst was die van een vorig leven kwam. Soms is het helemaal niks van nu en nu ik dat weet kan ik dat stuk ook loslaten. Het was een oude angst van anders als anderen zijn… Dikke dankjewel knuffels voor je reactie lief uniek mens???

   9 mei 2019 at 10:06

  Leave a Reply

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.