Follow:
BeYoutiful, Happy Tante Betsy dresses, Outfit of the day

Being creative with Susan

Hey lieverds jaren geleden had ik een creatief blog, maar zo’n 5 jaar geleden werd ik verliefd op de jurkjes van Tante Betsy en had ik er geen tijd meer voor. Vandaag een blog over creatief zijn. Ik heb ook een paar creatieve weggevers voor Tante Betsy girls. Lees je weer gezellig mee.

Ik werd in december 2011 geïnspireerd door Flow magazine tot het starten van mijn ‘365 dagen creatief’ blog. Het was voor mij creatieve therapie en een stok achter de deur om vaker creatief te zijn. Vroeger heb ik altijd gedacht dat ik niet creatief was toen ik op school zat. Ik had altijd maar matige cijfers voor mijn creaties. Handwerken was niet voor mij weggelegd. Tekenen en schilderen was ook al zoiets waar ik niet goed in was.

Ik kom uit familie waar eigenlijk iedereen creatief is. Mijn moeder deed beeldhouwen (ze schildert nu al jaren) en mijn vader deed aan edelsmeden en maakte sieraden. Mijn broer kon goed tekenen, net zoals mijn nicht. Mijn oom zat samen met mijn moeder op beeldhouwen en mijn tante op edelsmeden hihi. Ook was mijn tante heel creatief met gehaakte/gebreide popjes. Ik kreeg maandag dit mooie gehaakte engeltje van haar. Ik mocht er eentje uitzoeken, deze doet me aan Frida Kahlo denken. De vrolijke kleuren spraken me aan.

Pas na mijn scheiding in 1998 heb ik ontdekt dat ook ik creatief ben. Een collegaatje had zoiets “Susan je gaat creatief met geld om en bent creatief met je huis inrichten”. Het was gewoon een andere kijk op creatief zijn en inzien dat er heel veel manieren zijn van creatief zijn. Ik heb echt moeten leren om niet te kijken naar anderen wat voor moois die allemaal maken, door gewoon heel dichtbij mezelf te blijven.

Inmiddels heb ik al heel wat creatieve uitstapjes gemaakt. Sieraden maken vind ik leuk, maar wel gewoon kralen aan een ketting rijgen. Geen ingewikkelde technieken dat is niet aan mij besteed. Sinds ik Tante Betsy heb leren kennen maak ik ook hele andere soorten kettingen als voorheen. Nu zijn de edelstenen kralen afgewisseld met kunststoffen en/of houten kralen, ik maak er gewoon een vrolijke ketting van.

Ik heb ook van glasheldere giethars, creaties met edelstenen gemaakt. Boeddha’s, gaia beeldjes, schedels en engeltjes met behulp van zelfgemaakte mallen. Ik heb ook diverse chembusters gemaakt. De combinatie van de glasheldere giethars, edelstenen en metaal heet orgonite en zet negatieve energie en straling om in positieve energie. Ons huis staat er vol mee. Ik doe er nu niks meer mee, de hars is hard geworden. Maar heb wel nog een hoop edelstenen die natuurlijk gewoon ook al veel goede energie geven.

Ooit heb ik in mijn allereerste Tante Betsy op een creatieve markt gestaan met mijn spulletjes. De kanten bakjes heb ik zelf gemaakt met suikerwater. Nee het kant heb ik niet zelf gehaakt, handwerken zit gewoonweg niet in de vingers. En ik heb al hobby’s genoeg ;). Ik maakte ook ooit deze kanten kleedjes jurk, die gewoon over een bestaande jurk heen zit. Wel heb ik een prachtige rok gemaakt voor mijn steampunk outfit.

Ik heb ook een aantal jaren op een creatieve afdeling gewerkt op een sociale werkplaats. Het creatief zijn geeft me veel energie en doet me gewoon goed. Ik werk er niet meer, ik kwam met een burn-out thuis te zitten en ben inmiddels volledig afgekeurd. Ik ben veel te lang over mijn grenzen heen gegaan na mijn cva in 2005 op 38 jarige leeftijd.

Dromenvangers en dreamboards maken vind ik ook leuk. Ook bloemenkransen maken en op mijn werk maakte ik ooit een sinterklaassnoepkrans…nou ja meerdere ;).

Ik heb wat items waar ik afscheid van ga nemen. Deze piepschuim harten mogen iemand anders blij gaan maken. Wie weet kom jij vrijdag naar de Tante Betsy fandag (of iemand die je kent) en kan ik jou blij maken (dan hoef ik het niet op te sturen).

Ik heb ook nog drie sieradenboeken waar ik niks mee doe. Ik heb ook nog een hoop garen (oops blijkt toch niet zo te zijn☺️)…misschien eerst bij Jacqueline checken of die er iets mee kan. Maar meld het als je vrijdag op de Tante Betsy fandag bent en interesse hebt, dan ga ik loten onder de reacties.

Lieverds als jij nu denkt dat je niet creatief bent, hoop ik dat ik heb kunnen laten zien dat ook jij creatief kunt zijn. Gewoon heerlijk jezelf zijn en niet naar een ander kijken en denken dat die het beter kan. Jij bent goed precies zoals je bent!

Lots of love from Susan

Share:
Previous Post Next Post

You may also like

12 Comments

 • Reply Happy Susan blogger

  Valt me opeens in dat er een creatieve dame is onder ons Tante Betsy girls die haakt voor een goed doel. Miranda S…wie weet is ze er vrijdag ook wel bij of woont een van de dames in de buurt?. Kan ik haar blij maken met de bolletjes wol etc. Ik hoor het graag. Dikke knuffels??

  6 november 2019 at 19:38
  • Reply Happy Susan blogger

   Oops ik blijk helemaal niet zo veel garen te hebben zag ik net toen ik ernaar op zoek was. Denkelijk heb ik al eens afscheid genomen van meerdere bollen garen☺️??

   6 november 2019 at 20:12
 • Reply Marjon

  Wat een gezellige blog weer en wat leuk om zo te lezen over al die verschillende manieren van creatief zijn!
  Tekenen en schilderen kan ik niet, maar ik ben creatief met haken en met inrichten van mijn huis enzo. En stippen vind ik ook zo leuk!

  Vrijdag zien we elkaar misschien tussen alle andere vrolijk gekleurde dames!
  Liefs, Marjon

  6 november 2019 at 19:40
 • Reply chucky1012

  Zo leuk en wat een moois maak jij…. ??
  Net als ik…
  Sieraden maken was een grote passie van me naast het m a een van fashion en fotograferen….
  Ik maakte jewelz die niemand heeft.
  Kleding gaan maken…
  Dat is weer wat ik wil doen….
  Heb vrijdag een leuke en gezellige dag..

  Een fijne avond ??‍♀️

  6 november 2019 at 19:45
 • Reply Bouke

  Ik vind het ook zo heerlijk creatief bezig te zijn! Maar merk dat ik me de tijd niet gun… een aantal jaar geleden (voor de kinderen) heb ik zelfs sieradenworkshops gegeven! Heerlijk fröbelen… of bloemstukjes/kransen maken. Naaien wil ik ook nog zo graag leren… evenals haken me zo fijn lijkt. Gewoon maar weer eens beginnen denk ik?

  6 november 2019 at 19:50
 • Reply Ria

  Paola is ook heel creatief, heb mooie engeltjes bij haar besteld! Blijkbaar zitten er zoveel creatieve zielen in de betsygroepen, daar ben ik als amateurke niets tegen maar het onspant me wel… Met dit triestig herfstweer dé ideale bezigheid!

  6 november 2019 at 19:51
 • Reply Monique

  Je bent inderdaad super creatief! Ik ben recent weer begonnen met tekenen, bij een cursus illustreren. Moetst eerst even mijn perfectionisme loslaten en mijn vertrouwen vinden, en nu is het erg leuk!
  En wat leuk om te zien dat jij orgonites gemaakt hebt. Ik ga misschien ook een keer een cursusje doen om dat te leren. Die wordt in Veghel wel eens in een super leuke edelstenen winkel gegeven.

  6 november 2019 at 20:02
  • Reply Annelies

   Ik ben ook best creatief. Haken kleuren tuinieren bloemschikken. Ik kan alleen niet altijd rust vinden om iets te doen dus gebeurd er niet zoveel tegenwoordig. Ik heb ontzettend veel zin in vrijdag dus tot dan.

   6 november 2019 at 20:27
 • Reply Annette

  Wat leuk zeg. Heerlijk om te lezen. Is ook heerlijk om creatief te zijn. Doe het veel te weinig. In vakanties maak ik er altijd tijd voor om samen met dochter wat te doen. Die vind het ook erg leuk en is super creatief. Mijn dochtertje is helemaal fan van doodskoppen. Wat wij geweldig vinden en dit voor haar een belangrijke stap in haar ontwikkeling is geweest. Na een zeer heftige periode durft ze nu zichzelf te zijn. Ik zag een foto met diverse stenen doodskopjes. Heb jij deze zelf gemaakt? Zo ja kan je mij vertellen hoe….wil dit dan graag met haar gaan doen. Knuffel annet

  6 november 2019 at 21:06
 • Reply Anita

  Super blog weer Susan.
  Toevallig wil ik zaterdag met de kids een sinterklaas krans gaan maken.
  Maar een sinterklaas hart in natuurlijk ook wel erg leuk. Dus ik loot graag mee voor zo’n leukerd.
  Tot vrijdag ??

  6 november 2019 at 21:12
 • Reply Wilma Rommelse

  Wat een heerlijk blog. Creativiteit heerlijk of je nu haakt, knutselt, schildert, scrapbooks maak of weer wat anders. Je kan je zinnen verzetten en geest tot rust laten komen met creatief bezig zijn of met juist niks.
  Ik zou erg graag een piepschuim hartje van je willen voor mijn dochter. Bij elke wandeling of uitstapje raapt ze veren. Hoe mooi zou het zijn om deze in een hart te verzamelen 🙂
  Ik kom je vrijdag i.i.g. knuffelen.
  Groetjes xx

  6 november 2019 at 21:47
 • Reply Jelma

  Wat moet dat een verrijking voor je zijn geweest om te ontdekken dat je wel degelijk creatief bent! Het kan zo’n heerlijke uitlaatklep zijn.
  Tot vrijdag! Super veel zin in ?

  6 november 2019 at 22:02
 • Leave a Reply

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.