Follow:
BeYoutiful, Happy Tante Betsy dresses, Happy thoughts, Tante Betsy

Being creative with dots with Susan

Being creative with dots with Susan - Workshop Kerst stippen Ge-Stipt - Tante Betsy Dress Holiday Gnome Love

Hey lieverds jullie zagen het wellicht al gisteren in mijn Facebook-outfitpost, dat ik samen met Jacqueline weer heerlijk creatief ben geweest. Vandaag vertel ik er wat meer over en laat ik ook het uiteindelijke resultaat zien. Want vandaag ging ik nog even door met porselein stippen, ik kon het niet laten ;). Wat is het toch fijn om creatief bezig te zijn en stippen is echt leren loslaten. Lees je weer mee lieverd.

Being creative with dots with Susan - Workshop Kerst stippen Ge-Stipt Wollstreet SittardBeing creative with dots with Susan - Workshop Kerst stippen Ge-Stipt Wollstreet Sittard

Gisterenochtend ging ik samen met Jacqueline Kerst stippen in Sittard bij Wollstreet. Brechtje van Ge-Stipt was weer in het zuiden en gaf van het weekend een aantal workshops. Ik mocht zelf al eens samen met dochterlief een workshop stippen doen in Maastricht, dit was vorig jaar september. Ik vertelde er meer over in de blogpost; Tante Betsy loves dots Ge-Stipt giveaway.

Being creative with dots with Susan - Workshop stippen Ge-Stipt Maastricht

We gingen gisteren met behulp van diverse (kerst) sjablonen heerlijk aan de slag met stippen. Weer heel anders als om een rond sjabloon heen te stippen, wat ik ook al eens heb gedaan en waarmee je mbv diverse sjablonen een mooi motief stipt. Ik was stiekem ook wel heel benieuwd hoe het zou gaan, zodat ik in de toekomst een classic mini op een bordje kan gaan stippen. Dat lijkt me zo gaaf!

Being creative with dots with Susan - Workshop Kerst stippen Ge-Stipt Wollstreet Sittard

Jacqueline en ik hebben ook al eens samen bij haar thuis gestipt (klik voor die blogpost). Ongeveer een maand nadat we ons hebben leren kennen. Jacqueline had bij de KreaDoe porselein verf gekocht bij Ge-Stipt en ik nam ook porselein verf mee. Wat was het toen gezellig en ook heerlijk ontspannen. Daarom was het zondag voor ons ook zo leuk om samen deze Kerst stippen workshop te doen. We kenden de beginselen al, maar het was toch wel heel fijn om weer een aantal tips en tricks te leren.

Being creative with dots with Susan - Neon porselein verf om te stippen van Ge-Stipt

Being creative with dots with Susan - Workshop Kerst stippen Ge-Stipt

Ik had van te voren zoiets wat moet ik nu met een bordje met een kerstboom op, daar doe ik toch voor de rest van het jaar niks mee. Maar al gaande weg kreeg ik er steeds meer plezier in en maakte ik er een heerlijk kleurig geheel van. Ik ging zelfs aan de slag met glitter porselein verf en met de door Ge-Stipt ontworpen Neon porselein verf. Wat was het een feestje om te doen. Zo leuk om zo’n mooie creatie te zien ontstaan en op afstand is het vaker nog leuker om te zien.

Being creative with dots with Susan - Workshop Kerst stippen Ge-Stipt Wollstreet Sittard

Being creative with dots with Susan - Workshop Kerst stippen Ge-Stipt Wollstreet Sittard

Ik schreef al aan het begin dat leren stippen een kwestie van leren loslaten is. Gewoon heerlijk het resultaat loslaten en ook als je bij een stip denkt “oops die had ik toch iets meer daarheen mogen zetten”. Ik had dit vanochtend ook toen ik de rand van mijn gestipte kerstbord ging stippen. Gewoon doorgaan met stippen en later zie je dat het allemaal reuze mee valt. Het lijkt echt een super precisie werk, maar het komt altijd goed schatjes. Je kunt er ook nog altijd nieuwe stippen opzetten en daarmee diepte creëren.

Being creative with dots with Susan - Workshop Kerst stippen Ge-Stipt

Ik heb nog meer kleine groene stipjes gezet

Being creative with dots with Susan - Workshop Kerst stippen Ge-Stipt - Tante Betsy Dress Holiday Gnome Love

Ik ga nu ook mijn blogpost loslaten, ik had nog willen schrijven dat creatief zijn goed is voor de hoogsensitieve dames onder ons. En natuurlijk is dat voor iedereen goed om energie op te doen van creëren. Ik schreef er al eens over in mijn blogpost; Being creative with Susan. Ook ik heb mogen leren dat iedereen creatief kan zijn.

Being creative with dots with Susan - Workshop Kerst stippen Ge-Stipt Wollstreet Sittard

Durf jij ook heerlijk creatief te zijn lieverd of heb je daar eventueel nog een blokkade zitten? Ik hoop dat jij mag ontdekken dat iedereen dit kan.

Lots of love from Susan

Share:
Previous Post Next Post

You may also like

10 Comments

 • Reply Ida

  Heerlijk is dat om creatief bezig te zijn. Ik teken en schilder graag.?

  2 december 2019 at 19:39
 • Reply Btjaaktje

  Geweldig wat een mooie stippen kerstservies! En wat mij betreft kun je het servies het hele jaar door gebruiken. Ik heb een aantal kerstitems die ik het hele jaar laat staan omdat ik ze gewoon te mooi vind om weg te stoppen. Ik heb een grote kerstengel en 3 note krakers altijd bij de open haard staan ?.

  Ik vind Jacqueline en jij echt een dreamteam zo samen. Hele fijne maandag! Ik moet ook eens nodig een keer gaan stippen. Ik zie het zo vaak voorbijkomen, het lijkt mij zo leuk, maar ben er nog niet aan toegekomen.

  Liefs Xx TJ

  2 december 2019 at 19:47
 • Reply Willeke van Schagen

  Súperleuk lijkt mij om te doen. Ik ben dol op kleuren. Maar mijn creativiteit laat ik meest los op t patroontekenen en naaien van kleding en lingerie. 1 dag in de week mag ik daar mee bezig zijn, eerst ‘s morgens naar les, en dan ‘s middags bij mijn schoonzus(ook mijn nicht) verder. Vroeger, jaren geleden, had je ook van die verf waarmee je op papier kon stippen en zo mooie wenskaarten kon maken. Ik weet niet of het nu nog bestaat.

  2 december 2019 at 19:51
 • Reply Alexandra

  Wat ziet dat er super leuk uit! Krijg ook zin om dat te doen! Wat een vrolijkheid al die gekleurde stipjes.

  2 december 2019 at 20:04
 • Reply Jacqueline Aarts

  Wat is het bordje met jouw boompje leuk geworden, ik ga die van mij ook snel afstippen, was super gezellig gisteren ?

  2 december 2019 at 20:35
 • Reply Caro

  Stippen is heerlijk?

  2 december 2019 at 21:10
 • Reply Annette Elias

  Superleuk om te doen lijkt me, en ook heerlijk ontspannend! creatief zijn is helend, omtspannend, en de leukste vorm van mindfullness! WAt is dat ontzettend leuk zeg, met die boom! ik heb al tig keer de verleiding weerstaan om ook wat spulletjes te gaan kopen, maar weet nog niet hoe lang ik dat volhoud.. haha! IK ben gelukkig elke dag creatief en mag anderen ook helpen hun creatieve kant te ontdekken en te ontwikkelen! Het mooiste vak van de wereld! genieten jullie maar lekker samen!

  2 december 2019 at 23:46
 • Reply Brechtje

  Super bedankt voor deze toffe blog? ik heb genoten van jullie bezoek en stipjes ?? bedankt voor de prachtige bloemen.

  3 december 2019 at 07:01
 • Reply monique den Boer

  lieve Susan, wat heerlijk om zo te kunnen ontspannen samen met een soulmate. Ik denk dat ik van de week ook maar eens bij Pipos ga kijken voor verf zodat ik samen met mijn dochter wat leuks te doen heb in de kerstvakantie. Lieve groetjes van Monique den Boer uit Dordrecht

  4 december 2019 at 03:42
 • Reply Hennie

  Wat een geweldig mooi bord, prachtig gedaan. En wat heerlijk dat je er zo veel plezier aan beleeft. Lieve groetjes Hennie

  5 december 2019 at 09:50
 • Leave a Reply

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.