Follow:
Happy Tante Betsy dresses, Happy thoughts, Words of Wisdom

Be your true self with Susan

Happy Susan blog - Be your true self with Susan - “Being your true self is the most effective formula for success there is.”

Hey girls als je mijn post op mijn Happy Susan blog Facebook pagina van gisteren hebt gelezen, was ik de afgelopen tijd echt wel even zoekende. Maar ik heb besloten gewoon verder te gaan op mijn ingeslagen weg en ook al is dat geen populaire keuze. En ligt die weg van bewustwording niet zo goed in de ‘markt’. Ik kan alleen maar mijn beste zelf zijn en mijn wijsheden met jullie delen. En wie weet heb jij er baat bij, vind je er steun in of leer je er van.

Happy Susan blog Facebook pagina - Be your true self with Susan

Ik laat me niet meer leiden door mijn ego, dat negatieve stemmetje in me, en ook niet door mijn angsten zo van ‘ze vinden er niks meer aan’. Dankzij een aantal lieve reacties en ook privé berichtjes voel ik me weer gemotiveerd. Ik snap dat natuurlijk niet iedereen altijd de behoefte heeft en de tijd heeft om te reageren. Ook kan het komen dat niet iedereen op het wereldwijdeweb hoeft te weten wat je schrijft (je kunt natuurlijk ook een alias verzinnen 😉).

Happy Susan blog - Be your true self with Susan - Louise Hay affirmatie

Happy Susan blog - Be your true self with Susan - Louise Hay affirmatie

Dat ik publiekelijk uit de kast ben gekomen, wil niet zeggen dat jij al zover bent dat anderen mogen weten dat jij ook het pad van bewustwording bewandeld. En soms ben je ook nog gewoon zoekende, heb je er wel raakvlakken mee, maar ben je nog niet zover. Daarom ga ik gewoon jullie voorbeeld blijven dat je heerlijk jezelf mag zijn, in een Tante Betsy jurkje…maar ook gewoon door te zijn wie jij bent. Door te zijn wie ik ben!

Happy Susan blog - Be your true self with Susan - Tante Betsy Dress Fraulein Winterflower Green & Curvy Super Stretch Pamela Mann panty Aqua Green

Ik ben ook dolblij dat die lieve Danielle besloten heeft een eigen besloten Facebook groep te starten. De bestaande jurkjesgroepen op Facebook delen vooral outfitposts. Terwijl Danielle (en natuurlijk ook anderen) ook wel eens de behoefte heeft iets over haar leven te delen, dat niet altijd even rooskleurig is. Ze ziet er wel altijd uit om door een ringetje te halen, maar heeft borderline en blogt er ook over (zowerkthetbijmij.nl). En terwijl ik me bij de nieuwe groep lid maakte realiseerde ik in mijn voorstel post, dat ik ook aan méér behoefte heb. Er is zoveel meer dan alleen een leuk jurkje dragen of laten zien. Ik realiseerde me al typende dat ik daarom nog zo weinig van mezelf deel in de andere groepen.

Happy Susan blog - Tante Betsy jurkenzussen Puur & Liefde voor Retro

Danielle van Zo werkt het bij mij

Ik ben blij dat ik in deze nieuwe groep ook gewoon lekker mezelf kan zijn. Én mijn nieuw soort blogposts kan en mag delen. Op de andere groepen durf ik het soms niet te delen, dus doe ik dat dan ook niet. Ik heb het wel even aan Danielle gevraagd en merkte dat dit bij mij ook emoties oproept. Er rolden meteen tranen over mijn wangen terwijl ik die vraag aan het typen was. Ik schreef er pas ook al over in ‘Being different with Susan‘.

Happy Susan blog - Being different with Susan

Het is zo belangrijk om jezelf te mogen zijn en ook al ben ik niet anders als ik altijd ben geweest. Ik ben nog steeds dezelfde Susan die jullie hebben leren kennen. Ik bewandel mijn pad van bewustwording al zo’n 20 jaar. Ook al is dit tegenwoordig veel bewuster sinds ik vorig jaar heel sterk de behoefte aan verdieping kreeg en dat ik een levensdoel heb te volgen.

Happy Susan blog - Find your life purpose with Susan

Ik heb besloten de gehechtheid aan ‘de uitkomst’ (lees de reacties op mijn blogs) los te laten. Ik laat me leiden door mijn intuïtie, mijn hart en ook door de leiding die ik krijg door mijn kaarten. Ik heb vandaag gevraagd om hulp bij deze blogpost, om me te inspireren en te motiveren. Zodat anderen ook baat hebben aan mijn blogs.

Happy Susan blog - Aartsengel Gabriël orakelkaarten

En wow zo’n mooie kaarten (van Aartsengel Gabriël orakelkaarten) die me inspireerden om op mezelf te vertrouwen. De eerste kaart Echtheid: ‘Vertrouw op je ware zelf, volmaakt door God geschapen, die de benodigde kracht en de kennis heeft om met deze situatie om te gaan.’

Happy Susan blog - Echtheid: ‘Vertrouw op je ware zelf, volmaakt door God geschapen, die de benodigde kracht en de kennis heeft om met deze situatie om te gaan.’ Aartsengel Gabriël orakelkaarten

Én de tweede kaart Luister alleen naar liefde: Laat angst je niet in de war brengen op je goddelijke missie! Ik schreef vorige week over mijn levensmissie in mijn blogpost ‘Find your life purpose with Susan’. En ook hoe jij die kunt vinden…

Happy Susan blog - Luister alleen naar liefde: Laat angst je niet in de war brengen op je goddelijke missie! Aartsengel Gabriël orakelkaarten

Ik heb weer in mijn achterhoofd dat er genoeg dames meelezen en er blij van worden. Dat ze steun vinden bij mijn blogposts, dat ze geïnspireerd worden. Dus lieverds voel je niet verplicht om te reageren, voel je vrij om te reageren. Neem mee op je weg waar jij behoefte aan hebt, laat het bezinken. Wees vooral jezelf, je hoeft niet zoals al die anderen te zijn (klik voor het verhaal van het viooltje in de tuin van de koning). Jij mag zijn wie jij bent en ik ben dat lekker ook ;).

Lots of love from Susan

OOTD: Tante Betsy jurk Dress Fraulein Winterflower Green (AW2016) ooit gekocht bij Tante Betsy verkooppunt Pantelone te Eindhoven. Ik draag deze in maat M ipv L (ze valt ruim). Ik draag er een paar Curvy Super Stretch Pamela Mann panty’s bij in de kleur Aqua Green.

En een paar oude Tante Betsy laarzen, soortgelijke laarzen vind je bij Boeties.nl (La Pintura)

Share:
Previous Post Next Post

You may also like

31 Comments

 • Reply Annette Elias

  Herkenning! En de kaarten zijn voor mij een schot in de roos. Dankjewel. Ik voel een enorme behoefte aan echtheid. Dat gaat heel diep. Helaas kom je weinig mensen tegen zonder verborgen agenda. Ik ben de laatste tijd erg bezeerd door onechtheid maar ik weet dat gewoon door moet gaan. Op mijn manier. De ene deur is dicht, maar een andere zal dan vanzelf opengaan. Daar vertrouw ik op!

  17 mei 2019 at 19:45
  • Reply Happy Susan blogger

   Oh lieverd toch ja dat is ook voor mij zo herkenbaar. Er zijn maar weinig mensen die zo eerlijk zijn als ik dat ben. Ben er inmiddels al heel wat jaren achter dat mensen die van me houden ook liegen (jarennn geleden bij een goede vriendin meegemaakt). Dat is een terugkerend thema in mijn leven en ik heb me er bij neergelegd, het ligt niet aan mij, het is iets van de ander. Ze hebben zelf moeite om hun authentieke zelf te zijn, hebben een zware rugzak of schamen zich voor zichzelf.
   Ik kan alleen mijn pure zelf zijn en heb echt schijt wat anderen van me denken. Ik ben echt zoals ik ben en je kunt van me houden of niet. Ik hou in ieder geval heel veel van mezelf en ben mijn eigen beste vriendinnetje.

   Ik affirmeer tegenwoordig dat ik omringd word door liefdevolle eerlijke oprechte mensen ;). Dikke knuffels??

   17 mei 2019 at 20:00
 • Reply Caro

  Wat een mooie blog! Dapper schiet me te binnen maar dat zou het niet moeten zijn. De wereld veroordeeld elkaar al genoeg, laten wij elkaar onderling nou toch eens steunen, met al onze makken en ‘grollen’. Je wandelt jouw hartenpad Suzan en dat is fantastisch! Er zijn geen wegwijzers dus waar je komt en waarlangs, da’s een mooie verrassing. Ik wandel lekker met je mee?. En wat zie je er werkelijk prachtig uit in deze Tante Betsy!!! Kussss

  17 mei 2019 at 19:55
  • Reply Happy Susan blogger

   Dankjewel lieverd ja ook al zou het zo niet moeten zijn. Toch merk ik dat er meerdere dames die altijd hebben gereageerd niet meer reageren. Ik denk vanuit hun geloofsovertuiging en dat mag natuurlijk. En natuurlijk kunnen het ook zoveel andere redenen zijn. We hebben allemaal ons eigen leven en ik merk ook dat ik minder tijd maak om online te zijn. Ook heb ik steeds minder behoefte aan oppervlakkigheid, geef mij maar diepgang. Maar toch is het prachtig hoe de jurkjes van Tante Betsy en natuurlijk ook andere merken verbinden. Ik ben trots dat ik mee aan de wieg gestaan heb van het populair maken van Tante Betsy. Nu sta ik aan de wieg van de rest van mijn toekomst middels bloggen over diepgang, maar natuurlijk wel ín een Tante Betsy jurkje????

   17 mei 2019 at 20:08
   • Reply Windy

    Ik vind het zo goed dat je je eigen weg ingeslagen bent en lees en reageer graag als ik daartoe in staat ben. Ik heb zelf ook al vele jaren engelenkaarten en ze zijn altijd accuraat. Gisteren viel er eentje uit, echt super accuraat, maar ik wilde kijken wat er gebeurde als ik nog een keer een kaart zou trekken. Er viel er weer eentje uit. Dezelfde natuurlijk haha. Moet daar altijd heerlijk om lachen. Ik doe dat meestal voor ik ga slapen. Heel fijn.

    Genoeg geklets van mijn kant. Ga lekker door. Ik merk dat ik het ook fijn vind om in de groep van Daniëlle mezelf te kunnen zijn. En ook om te lezen, ondanks dat ik niemand iets gun, ik niet een van de weinigen ben die met de gezondheid struggelt. Dat weet ik natuurlijk best, maar voelt toch soms eenzaam als je al die mooie foto’s ziet en mensen lekker weg ziet gaan terwijl je zelf al jaren thuis zit. Maar iedereen heeft een verhaal en soms is “lekker weg” pure noodzaak voor iemand.

    Heel veel liefs voor jou.

    X Windy

    18 mei 2019 at 12:45
  • Reply Willeke

   Dankjewel lieve Susan?

   17 mei 2019 at 22:24
 • Reply Annelies van der Valk

  Wees lekker jezelf Susan. Ik lees altijd jou blog maar heb niet altijd de energie om te reageren. Soms doe ik een kort berichtje op Instagram en soms reageer ik hier. Maar ik geniet wel altijd van jou blog. Ik wens jou een fijn weekend. Liefs Annelies

  17 mei 2019 at 19:57
  • Reply Happy Susan blogger

   Dankjewel lieverd dat je even tijd maakte om te reageren. Ik ga nu ook offline en lekker in de relaxstand. Eerst even mijn kaartjes enzo opruimen in onze ‘wintertuin’. Wat ben ik toch blij met die kunststof wanden in ons afdak, het was vandaag erg fris buiten, maar daar zat ik heerlijk licht en warm. Knuff??

   17 mei 2019 at 20:11
 • Reply Wilma Rommelse

  Zo een kaart hakt er even in… maar zo waar om de liefde te volgen/voelen/ervaren en niet je laat leiden door angst. Hier thuis een heftige week gehad met een pittige diagnose in de thuissituatie. Veel “werk” aan de winkel, maar gelukkig kan ik mijzelf zijn en helpen vele blogs om naast een mooi uiterlijk ook een mooi innerlijk te hebben in harmonie. ?. En wat zag je er weer prachtig uit in een oud tante. ? Een heel fijn weekend ?

  17 mei 2019 at 20:09
  • Reply Happy Susan blogger

   Wat mooi lieverd dat die kaart je helpt en steunt. Ze brengen mij zoveel steun en helpen mij om een beter mens te zijn. Ze helpen mij om authentiek te zijn en vanuit mijn hart te leven.
   Heel veel sterkte lieverd in je thuissituatie. Fijn dat we je mogen inspireren en motiveren heerlijk jezelf te zijn. Dikke dankjewel knuffels??

   17 mei 2019 at 20:14
 • Reply Monique den boer

  Lieve Susan, wat fijn dat stress niets anders is dan angst , die boodschap had ik even nodig ik heb hier een puberdochter lopen waar we al een jaar mee aan het klooien zijn op een vmbo school. Nu wil ze zelfs niet meer naar school en ben ik de hele week al gestresst maar met andere woorden dus bang , bang voor wat er gaat komen. Maar ik vertrouw erop dat het maar goed gaat komen. Bedankt weer voor je eerlijke blog het klopt helemaal. Fijn weekend en hopelijk volgende week voor ons allemaal een wat positievere week. Lieve groetjes van Monique den Boer uit Dordrecht

  17 mei 2019 at 20:17
  • Reply Happy Susan blogger

   Hey lieverd dat is vast die hoogsensitieve dochter waar je het over hebt. Ik kan me voorstellen dat hoogsensitieve kinderen het maar wat moeilijk op school hebben. Vooral onder pubers is het vaak toch erg oppervlakkig en veel meer ego gericht. Een hoogsensitief kind boeit al die normale dingenwaar pubers zich druk over maken veel minder. Ze hebben van nature al meer diepgang en voelen al zoveel van wat anderen voelen.
   Veel mensen leven oppervlakkig en houden de schone schijn op en durven zichzelf niet te zijn. Wees trots op je dochter dat ze heel goed weet wat ze wilt en daarmee ook weet wat ze niet wilt.
   Oh binnenkort toch echt dat blog gaan delen over Natural Upgrade en hoveel baat het heeft. Ik denk aan je lieverd en wens jullie heel veel sterkte en kracht. Maar weet dat het allemaal goed komt lieverd, zo fijn dat ze ook steun bij je kan vinden. Dikke knuffels??

   17 mei 2019 at 21:06
 • Reply Corine

  Lieve Susan, wees lekker jezelf en dat moet ook kunnen, iedereen staat tegenwoordig meteen klaar met een oordeel, terwijl ze echt niet weten wat er speelt. Ik ben ook steeds meer voor mij zelf gaan kiezen, ook omdat het anders niet gaat, met mijn beperkingen. Geniet van je weekend, knuffels Corine

  17 mei 2019 at 20:33
  • Reply Happy Susan blogger

   Zo goed van je lieve Corine en zo belangrijk om jezelf op de eerste plaats te zetten. Als jij niet goed voor jezelf zorgt kun je ook niet goed voor de ander zorgen. Het is zo belangrijk om je eigen verantwoordelijkheid daarin te nemen, jij weet namelijk het beste wat jij nodig hebt. Dus volg maar je gevoel lieverd. Dikke knuffels??

   Zo ik heb het nu ook nodig om af te schakelen. Heb een fijn weekend allemaal??

   17 mei 2019 at 21:11
 • Reply Irma

  Ben ontzettend blij met jou! Reageer bijna nooit maar durf dit nu wel te zeggen/plaatsen.
  Dank, voor je prachtige, mooie, eerlijke, verdiepende en oprechte woorden altijd.

  17 mei 2019 at 21:03
 • Reply Happy Susan blogger

  Oh wat lief Irma en wat goed van je dat je het nu wel durft. Het doet goed om te horen. Soms heb ik ook even wat bevestiging nodig en gelukkig zei mijn kaart ook al dat ik die uit mezelf kan halen. Dus zo hoop ik een voorbeeld voor jullie te zijn. Dikke knuffels en zo nu ben ik echt offline???

  17 mei 2019 at 21:13
 • Reply Ger da

  Lieve Susan,

  Ik heb het de laatste tijd een beetje af laten weten,en echt,dat komt echt niet omdat je meer de diepte in gaat met je blogs. Heeft helemaal met mij zelf te maken, soms kan ik mij zo ergens in verliezen dat ik de rest vergeet. Beetje verslavings gevoelig,dus af en toe als ik er weer bewust van word, trek ik aan de rem. Zo de afgelopen tijd “rust” genomen van de groepen, half uurtje per dag, en daar mee dus ook jou blog niet bezocht. Helemaal niks persoonlijks, maar besef dat jij je wel eens af vraagt waar iedereen gebleven is. Doe wat goed voor jou voelt lieve Susan, alleen jij zelf weet dat.
  Dikke knuffel ❤?

  17 mei 2019 at 21:58
  • Reply Happy Susan blogger

   Oh maar lieverd toch dat weet ik ook wel dat jij daar nu vast wel even een reden voor hebt. Je hebt altijd liefdevol en enthousiast op mijn nieuwere blogposts gereageerd. Dus ik weet heus wel dat je nu gewoon even heel goed voor jezelf aan het zorgen bent. Denk goed aan jezelf lieverd. Dikke knuffels??

   17 mei 2019 at 22:46
 • Reply Binnie

  Lieve Susan, ik volg jou altijd en jij weet hoe ik over jou denk??we kennen elkaar al tijdje en jij bent echt zoals je bent. En ik geniet er zo van. Ik hoop je/jullie snel weer te zien??

  18 mei 2019 at 00:25
  • Reply Happy Susan blogger

   Dankjewel lieverd dat waardeer ik enorm. Vond het ook zo mooi dat je zei dat ik zo puur ben. Ja geen verborgen agenda bij mij, ik ben gewoon echt zoals ik ben en ben dat ook in mijn blog. Ik kwebbel gewoon gezellig tegen jullie, het was gewoon even dat er weinig mensen terug kwebbelden. Te druk met challenges in de groepen of met hun eigen leven. Lief dat jullie toch even wat laten weten, dat doet me goed. Dikke knuffels van mij en vast ook van mijn snurkend menneke en wie weet tot snel (weet jij vast weer meer als ik weet whahaha??)??

   18 mei 2019 at 08:00
 • Reply EstherK

  Hoi Susan,

  Ik reageer ook minder, maar niet omdat ik niet interessant vind of omdat ik je niet meer volg. Ik lees nog steeds elke blog.

  De blogs met meer diepgang hebben gewoon net wat meer tijd nodig om te bezinken en dan voelt het een beetje als spuit elf om later nog een keer terug te komen om te reageren.

  Blijf je eigen ding doen en je gevoel volgen in je blogs. Dat houdt het echt en dat maakt het fijn om te lezen. ?

  Heel fijn weekend!

  Liefs!

  18 mei 2019 at 07:04
  • Reply Happy Susan blogger

   Hey spuit elf leuk om van je te horen hihi jij leest ook al heel wat jaren mee hè lieverd. Mooi dat je er wat mee kunt en rustig laten bezinken wat ik te vertellen heb. En ook al spreek ik met dit soort blogposts niet meer zo’n grote groep vrouwen aan, toch blijf ik doorgaan op mijn pad en luister naar mijn hart. Dikke knuffels voor jou??

   18 mei 2019 at 08:04
 • Reply janine

  Je hart volgen is altijd goed ?. Hier is mijn hart, mijn gevoel waar ik naar luister. veel liefs, janine

  18 mei 2019 at 09:50
  • Reply Happy Susan blogger

   Wow heel mooi Janine? zo belangrijk om naar je hart te luisteren❤️ Dikke knuffels??

   20 mei 2019 at 10:10
 • Reply Mina

  Het mooiste wat je kan zijn is jezelf! Dus lieve Susan ga lekker door op je ingeslagen weg. Doe waar jij blij van wordt! Je leeft voor jezelf en als je andere mensen kan en mag inspireren dan is dat prachtig en dat doe jij! Zelf heb ik heel veel aan je post en leer ik heel veel van je en ook door je manier van bloggen is zo fijn leesbaar en net of ik (misschien hebben andere mensen dat ook) al heel lang ken! Ik hou van pure mensen en geen dubbele agenda’s! Heb een fijn weekend lieverd! Dikke Knuf

  18 mei 2019 at 10:00
  • Reply Happy Susan blogger

   Dankjewel lieverd wat mooi om te lezen. Ja ik kan ook niks anders en niemand anders zijn. Geen toneelspel van mij, geen dubbele agenda, gewoon mijn eigen enthousiaste ik. Geniet heerlijk van jouw mooie zelf! Knuff??

   20 mei 2019 at 10:12
 • Reply Danielle Schoonderwoerd

  Lieve Susan, je blog raakt me diep, ik moest wel even een traantje wegpinken. Ik had geen idee wat er op je blog gaande was. Ik moet je eerlijk bekennen dat ik ‘m de laatste tijd ook weinig gelezen heb, zit zo vol in m’n hoofd door de therapie, maar jij bent altijd in mijn ❤️ ik vind jou zo’n puur, mooi mens. Wat lief dat je mijn pagina en blog genoemd heb, daar word ik helemaal een beetje verlegen van….. Je kaarten komen binnen, als een enorme raket, dat is goed, dank je wel. Ik ben blij dat je bent wie je bent en hoop ook dat je op deze manier door zult gaan. Als ik wat meer “ruimte” in m’n hoofd heb wil ik zeker meer lezen, maar nu zou ik te weinig opslaan en dat verdient jouw blog niet. Het is er een om in je hart te sluiten. ❤️?❤️

  18 mei 2019 at 12:13
  • Reply Happy Susan blogger

   Wat ben je toch een lieverd Danielle. Doe vooral wat voor jou goed voelt en je therapie zal vast heel intens zijn dus die heeft al je aandacht nodig. En je groep zal nu ook heel wat extra werk vergen, die is al heerlijk aan het groeien zag ik. Mooi dat al die lieverds je toch wel weten te vinden en ik help ze daarbij graag een handje ;). Dat doe ik met liefde hoor, want ik weet dat er genoeg lieverds zijn die zo’n plek erg fijn vinden naast alle andere jurkjesgroepen. Dikke knuffels voor jou??

   20 mei 2019 at 10:16
 • Reply Ms Mimi

  Ik lees je blogs altijd graag, zo positief zelfs als je niet blij bent. Schrijf alsjeblieft lekker door ?

  18 mei 2019 at 21:10
  • Reply Happy Susan blogger

   Doe ik hoor lieve Mimi, ik blijf Miss Positive en ik blijf gewoon lekker bloggen. Het was blijkbaar gewoon een stuk dat nog geheeld mocht worden. Soms is het gewoon ook goed om dat te delen, zo wordt het wat minder zwaar en dat helpt weer met loslaten. Dankjewel voor je lieve berichtje. Dikke knuffels??

   20 mei 2019 at 10:19
 • Reply Geeske

  Mooi hoor! Toch raar dat het blijkbaar geen populaire keuze is om je te richten op bewustwording. Ik moest ook door een moeilijke periode heen, maar ervaar het nu als een grote vrijheid dat ik kan bloggen en vloggen over wat voor mij zo belangrijk is.

  21 mei 2019 at 15:41
 • Leave a Reply

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.