Follow:
Happy Tante Betsy dresses, Happy thoughts, Words of Wisdom

Be your powerful self with Susan

Hey lieverds wat is dat toch genieten al die lieve leuke enthousiaste reacties ter ere van mijn blogverjaardag. Én natuurlijk ook vanwege die gave winactie ;). Zo mooi om te mogen lezen dat ik jullie door de jaren heen heb mogen inspireren en motiveren. Om van jezelf te houden, om je lichaam te accepteren (it’s all you’ve got) en dat ook jij heerlijk jezelf mag zijn. Mooi dat ik een voorbeeld mag zijn. Vandaag ga ik weer eens wat dieper op die materie in.

Ook voor mij is het niet altijd even makkelijk, om een goed zelfbeeld te behouden. Jarenlang was mijn gewicht namelijk altijd rond de 58-61 kg tot mijn 38ste levensjaar. Ik kreeg toen mijn cva, een young stroke, en had ook net manlief leren kennen. De kilo’s zijn er langzaam maar zeker bij gekomen, door minder te bewegen vanwege de vermoeidheid. Door een relatie te hebben en ook nog een chocolaatje te willen hebben als hij er ook nog eentje neemt ;). En ook dat ik een hele tijd door allerlei omstandigheden niet lekker in mijn vel heb gezeten. Ik heb echt gemerkt dat ik dan toch sneller snaai, als je niet lekker in je vel zit. Terwijl ik ook heel goed maat kan houden.

Ik ben nu op een punt gekomen dat het echt zoiets wordt van ‘STOP!’ richting de 80 kg gaand met een lengte van 1.57m. En natuurlijk heb ik het geluk dat ik een zandloper figuur heb en dat ik gewoon flinkere borsten heb gekregen en wellicht ook nog wat bij mijn heupen erbij heb gekregen. En okay ook mijn buik, waar ik minder blij mee ben. Maar gelukkig zie ik die alleen als ik in de spiegel kijk (dat gebeurt alleen ‘s morgens ;)). De rest van de dag heb ik alleen uitzicht op een fraaie voorgevel whahaha.

Gelukkig ben ik gezegend met een sterke geest en ook met heel veel zelfliefde. En ik heb dit laatste jaar ontdekt dat mijn gedachten gewoon een enorm sterk instrument zijn. En ik ben er dus mee bezig door dagelijks affirmaties, krachtige positieve zinnen, op te zeggen. En daarmee te zorgen dat ik beter in mijn vel kom te zitten. Ik ben wel al veel langer met affirmaties bezig, maar het is nu pas echt tot me doorgedrongen hoe krachtig we wel zijn.

Je gedachten creëren hun eigen werkelijkheid

Je kunt jezelf echt in een negatieve spiraal denken met je gedachten. Je kunt jezelf letterlijk ziek maken met je gedachten en zeer zeker als je daar dan ook negatieve gevoelens bij hebt en ze ook nog eens uitspreekt. Máár je kunt het ook heel makkelijk weer omdraaien. Op het moment dat je in de gaten hebt, dat je negatief over jezelf of andere mensen aan het denken bent. Kun je je gedachten tot halt roepen. Ja lieverd ook jij kunt dat!

Wij zijn zo sterk lieverd! Ja echt waar. Kijk maar eens terug naar je leven en nee niet treurig gaan denken over wat je allemaal overkomen is. Maar ga echt eens heel goed kijken wat die moeilijke momenten, die onnoemelijk zware momenten, je eigenlijk allemaal gebracht hebben. Je bent er door gegroeid, je bent ervaringsdeskundige geworden. Waardoor je andere mensen die op je pad komen mee kunt helpen. Dus lieverd ga heerlijk in je kracht staan en zeg dankjewel tegen alles wat op je pad is gekomen. Want je komt er altijd sterker uit!!

Dat kwebbelend ego in je hoofd mag je gaan stop zetten. Control Alt Delete…Cancel Clear Delete! Hup zet haar maar stop diegene die al die negatieve zinnen in je hoofd zegt. Nergens voor nodig om daarin mee te gaan. Gewoon keer op keer, iedere keer opnieuw in je kracht gaan staan. Ja lieverd ook jij kunt dat! En ja dat vergt oefening om dat gepieker in je hoofd te herkennen. En geloof me het is niet altijd even makkelijk, maar je kunt het. Op zo’n moment kun je positieve zinnen gaan opzeggen. In je hoofd of hardop.

Ik ben krachtig. Ik ben liefde waard. Ik ben sterk. Ik hou van mezelf. Ik ben het waard. Ik word gewaardeerd. Ik ben geliefd. Ik denk positieve gedachten. Ik ben blij. Ik ben gelukkig. Ik voel me gezegend. Ik voel me goed. Ik voel me geweldig. Ik ben positief. Ik voel me optimistisch.

Hoe voelt het voor je om deze zinnen hierboven in jezelf op te zeggen. Voel eens wat ze met je doen, laat ze binnen komen. Merk je dat dat goed voelt en dat je er zelfs een glimlach van op je gezicht krijgt? Ik weet bijna zeker van wel, dat je je er beter door voelt. Ga daarom ook zorgen dat je je zoveel mogelijk omringd met positieve mensen met positieve boodschappen. ‘Ik word omringd door liefdevolle, respectvolle positieve mensen’ is een mooie affirmatie die je daarmee kan helpen.

Je zult gaandeweg merken dat je je steeds beter over jezelf gaat voelen. Dat je meer en meer in je kracht gaat staan. Omarm die vrouw die je nú bent lieverd. Dit is wie je bent en wees trots op jezelf. Jij bent ontiegelijk sterk en je wordt nog sterker door jezelf liefdevol te omarmen. Van die vrouw te houden die je nú bent. Geloof in jezelf, vertrouw erop dat je op de goede weg bent. Jij bent liefde waard, dus handel vanuit je hart, vanuit liefde. Geef liefde, deel liefde en liefde zal je deel zijn lieverd.

Lots of love from Susan

Share:
Previous Post Next Post

You may also like

9 Comments

 • Reply chucky1012

  Dat is helemaal waar…..
  Jij bent er zoveel sterker van geworden…..
  Powerrrr…..
  Ik omarm mezelf dan ook regelmatig en ben zo blij met heel veel moois en goeds dat op mijn pad gekomen was.
  Kom ik geen kilo meer aan.
  Wil afvallen maar helaas.
  Dus neem ik genoegen met de hoeveelheid kilo´s dat ik nu weeg.
  Moet ik nog even door een moeilijke tijd maar ook daar heb ik zoveel power voor dat het me gaat lukken…..

  Een heel fijn weekend Xoxo

  27 september 2019 at 19:38
 • Reply Annelies

  Weer een mooie blog vandaag Susan. Elke keer pik ik er weer wat positiefs uit. Dank je wel daarvoor. Heb een fijn weekend. Liefs Annelies

  27 september 2019 at 19:47
 • Reply Corine

  Lieve Susan, prachtig blog weer, zo mooi ook hoe je het omschrijft. Bij mij zitten er ook veel meer kilo’s aan, maar mijn borsten zijn ook gegroeid en daarom dus ook zo’n mooi zandloper figuur, iedereen zei ze gaan wel krimpen maar na 3 jaar borstvoeding niks krimpen. Dus alles blijft in evenwicht en vullen de jurkjes lekker op. Knuffels Corine

  27 september 2019 at 19:52
 • Reply Monique den Boer

  Lieve Susan, wat een inspirerend blog weer en wat een leuke foto zeg van jou helemaal in het wit. Dat stuk dat je positief over jezelf moet/mag denken dat doe ik maar hoe doe je dat dan als iemand anders heel negatief over jou praat zo erg dat het bijna onmenselijk is. Tja negeren zou je zeggen ik ben nog steeds op zoek naar een antwoord hoe ik daar het beste mee om kan gaan. In dit geval gaat het om een familielid die mij zo behandeld. Ben benieuwd hoe jij zou handelen in deze situatie? Alvast fijn weekend Susan en ben benieuwd naar jullie pas sessies die hopelijk snel gaan komen. Lieve groetjes van Monique den Boer uit Dordrecht

  27 september 2019 at 20:12
 • Reply Caro

  Je bent goed bezig meis! Gelukkig hebben ervaringen in mijn leven mij geleerd wat jij jouzelf nu ook aan het leren bent: geloof in jezelf en je pluspunten zoeken. Meestal lukt dat en is het leven een stuk leuker en lichter. Maar ook ik heb mijn slechte dagen hoor. Dan lukt het niet; ben ik te dik/dom/slap/streng/saai/etc… tegenwoordig leer ik mijzelf dan toe te spreken dat deze bui weer overgaat. Dat helpt best goed! Dat kom ik er sneller weer uit?. Fijn weekend lieffie…

  27 september 2019 at 20:38
 • Reply Saskia

  Mooi Susan, hiermee kan ik het weekend weer in. Heb een goed weekend!

  27 september 2019 at 20:43
 • Reply Rebelle

  De positiviteit die jij uitstraalt,
  werkt echt aanstekelijk.
  Ik geniet keer op keer van je blogs.
  Liefs Rebelle

  27 september 2019 at 23:03
 • Reply Mina

  Mooi Susan dat neem ik mee het weekend in! Deze affirmaties neem ik ook mee in mijn rondje met mijn hondje in het park. Het werkt echt en inderdaad zeg ik ook tegen mezelf stop als ik iets negatiefs denk over mezelf of iemand anders! Dank je wel weer voor deze krachtige blog! En wat zijn je laarzen goed gelukt! Je ziet er weer prachtig uit en wens je een heel fijn weekend toe! Dikke kus

  27 september 2019 at 23:29
 • Reply Neeltje

  Prachtige blog. Ik gun mezelf tegenwoordig een off-day. Minder streng zijn voor mezelf en ze gaan vanzelf over.

  29 september 2019 at 10:22
 • Leave a Reply

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.